FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 juli 2002

Scheuring in de LPF dreigt

LPF bestuurslid John Dost, ťťn van de oprichters van de LPF, weigert af te treden. Medebestuurder en medeoprichter Peter Langendam deed dat vanavond wel. Door de weigering van Dost om ook op te stappen, is een breuk tussen de partij LPF en de Tweede Kamer fractie dichterbijgekomen.

Dost wil morgen op de ledenvergadering een managementteam presenteren dat het mandaat krijgt de partij de komende maanden te besturen. Hij hoopt dat de leden voor die keuze zullen stemmen. Dosts juridisch adviseur Van der Krieke zegt daarvoor beschikbaar te zijn en noemt als andere gegadigden R.Both, de woordvoerder van een groep ontevreden LPF-leden, en vastgoedmakelaar E.Maas.

Fractievoorzitter Mat Herben heeft gezegd dat de fractie zich losmaakt van de partij als zou Dost aanblijven. Mochten de leden morgen besluiten dat Dost kan blijven, dan lijkt een breuk onafwendbaar.

Dost heeft vanavond de naam ''Fortuyn'' teruggegeven aan Marten Fortuyn, de oudste broer van Pim. Volgens Dost mag die beslissen of de partij de naam Fortuyn mag blijven dragen.

Laatste Tour voor Olano

ONCE-renner Abraham Olano zal zaterdag voor het laatst starten in de Tour de France. De huidige kopman van ONCE reed 7 keer eerder mee: in 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999 & 2000. 1997 was zijn beste Tourjaar, hij werd 4e in het algemeen klassement en won de 20e Etappe: een rondje Disneyland-Parijs.
De Spanjaard zal na de Tour stoppen met wielrennen om meer tijd vrij te maken voor zijn familie.
Het hoogtepunt uit Olano's carriere was het behalen van de wereldtitel in 1998.

Griekse keuken en sex zijn gezond

Bachus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse kankerexpert vertelde dinsdag dat de Griekse keuken en veel seks kunnen bijdragen aan een lang en gezond leven. Ze helpen namelijk kanker en hartziekten voorkomen.

De Griekse keuken bestaat uit veel groente, fruit en olijfolie. Dit is een optimaal dieet om de kans op kanker zo klein mogelijk te maken. Op het internationale kankercongres in Oslo vertelde professor Walter Willet van de universiteit van Harvard dat het stevige Noord-Europese dieet een tijdbom is.

"Dik is gevaarlijk", waarschuwde de professor. Overgewicht is volgens hem bijna net zo gevaarlijk is als roken. Hij pleitte op het congres dan ook voor veel lichaamsbeweging. Dat betekent overigens volgens hem niet dat de Europeanen massaal naar de sportschool moeten; "Onthoud dat seks een goede vorm van lichaamsbeweging is", hield Willet de deelnemers aan het congres voor.

De eerste afvallers zijn er al

Dit jaar zal de Tour het moeten stellen zonder Francesco Casagrande (Fassa Bortolo), Kurt van de Wouwer(Lotto-Adecco) en David Canada (Mapei).
Casagrande is uit de selectie gelaten door een luxeprobleem, de Italiaanse wielerformatie zal het deze keer gaan proberen met Ivan Basso, Fabio Baldato en Sergei Ivanov als grote namen.
Van de Wouwer, die na een goede Giro en Dauphinť Libťrť dacht een goede Tour te kunnen rijden moet plaats maken voor Thierry Marichal.
Canada raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens de Spaanse kampioenschappen, hij zal worden vervangen door Fabien de Waele.

Eerste kleurling in Zwitserse Garde

Het corps die de paus beschermt, De Zwitserse Garde, heeft voor het eerst in de geschiedenis een kleurling in dienst. De Zwitser van Indische afkomst is de eerste donker getinte gardist. De man is op 1 juni begonnen met werken. Dit meldde dinsdag de woordvoerder van het kleinste leger ter wereld. Verder worden er geen details over de man uitgegeven i.v.m privacyredenen.

De Zwitserse Garde werd in 1506 opgericht en verdedigde paus Clemens VII tijdens de plundering van Rome in 1527. Gardisten moeten rooms-katholieke Zwitsers van goede komaf en een hoog moreel gehalte zijn. Ze mogen niet ouder zijn dan dertig en niet korter dan 1 meter 75. Ze dienen twee jaar in het "leger", dat nu bijna uit 100 man bestaat.

Het christelijke weekblad Neuw Bildpost meldde overigens dat de nieuwe gardist 1 meter 85 lang is, zwart golvend haar heeft, en een sportief uiterlijk.

3000 Bonnen voor bellen in het verkeer

In de afgelopen drie maanden heeft de politie ruim 3000 automobilisten bekeurd voor handmatig bellen met mobiele telefoons tijdens het rijden. De boete voor het bellen in het verkeer bedraagt 136 euro. Sinds 1 april is het verboden om handmatig te bellen tijdens het rijden.

De politie Haaglanden deelde de meeste boetes uit. In die regio kregen 531 mensen een bon. De politie Rotterdam-Rijnmond gaf 455 bekeuringen. Tussen de regio's zitten grote verschillen in het aantal bonnen. Zo kwamen er uit de regio Zuid-Holland-Zuid volgens het OM de afgelopen maanden slechts drie bekeuringen binnen bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De korpsen Amsterdam-Amstelland en Gooi en Vechtstreek schreven beide vijf bekeuringen uit.

"We kunnen die grote verschillen niet verklaren, maar de politiekorpsen beslissen zelf hoe ze met het verbod op handmatig bellen omgaan. Ze moeten zelf invullen op welke manier ze dit controleren." Aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Maar sommige korpsen hebben andere prioriteiten."

Zonnevlam 40 keer groter dan de Aarde

Een zonnevlam die maar liefst 40 keer groter was dan de diameter van de aarde, is maandag vastgelegd door de SoHo sateliet.
De zonnevlam had een temperatuur van 79.727 celsius. Dit is nog altijd koeler dan het corona van de Zon (999.727 celsius).

Als een magnetisch veld zich ontwikkeld op de oppervlakte van de Zon, dan kan het hete gas ontsnappen, dit veroorzaakt een zonnevlam. Een zonnevlam veroorzaakt onder andere het noorderlicht en kan ook andere electromagnetische storingen veroorzaken. De sterkste zonnevlammen kunnen zelfs satelieten storen.

Deze zonnevlam was niet in de richting van de Aarde.


Picture: Nasa

Medewerker 'Rijdende Rechter' voor rechter

Tegen de vaste secretaris van de Zaanse kantonrechter mr. Frank Visser (De Rijdende Rechter), is gisterenmiddag voor de Haarlemse rechtbank ťťn jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geŽist.

De verdachte, R.P (46) stond terecht op verdenking van oplichting van de verzekeringsmaatschappijen FBTO en Ohra. Bij die maatschappijen had R.P een levensverzekering afgesloten van ťťn miljoen gulden voor zijn 29-jarige, uit Thailand afkomstige, echtgenote S.K.

In het najaar van 1998 ging het stel voor een lange vakantie naar Thailand. Begin 1999 keerde P. met zijn zoontje terug in Nederland. Hij maakte daarbij melding van de dood van zijn jonge vrouw, die in Thailand zou zijn gecremeerd. De verzekeringsmaatschappijen vertrouwden het ''zaakje'' niet en besloten tot een onderzoek. Via gesprekken met onder andere familieleden van de Thaise kwam een expertisebureau erachter dat de vrouw helemaal niet was overleden. Zij keerde in de zomer van 1999 terug naar Nederland, waarna het stel werd aangehouden.

Het stel was gisteren niet aanwezig tijdens de rechtszitting, en willen ook niets kwijt over hoe of wat. Wel aanwezig was advocaat V. Kraal, maar hij mocht niets zeggen, omdat zijn cliŽnt hem niet had gemachtigd om voor hem op te treden.

Fossett eindelijk de wereld rond per luchtballon

De Amerikaanse miljonair Steve Fossett is er als eerste in geslaagd om alleen in een luchtballon rond de wereld te varen. Om 15.50 uur Nederlandse tijd vloog Fossett met zijn ballon The Spirit of Freedom over de zuidkust van Australie, het continent waar hij 13 dagen geleden was vertrokken. Vermoedelijk zal hij de ballon pas over enkele uren aan de grond zetten, als het licht geworden is. Het was de zesde keer dat Fossett een recordpoging ondernam. Vijf keer eerder strandde zijn reis voortijdig. De trip werd vanuit Saint Louis in de VS door een vluchtleidingscentrum begeleid.

LPF drukt afschaffing kwartje van Kok door

ToMaSZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF wil dat het kwartje van Kok toch via een accijnsverlaging aan de automobilist wordt teruggegeven in plaats van via een lagere motorrijtuigenbelasting. CDA en VVD maken geen bezwaar tegen deze wens van LPF-leider Herben, nadat diens fractie unaniem voor verlaging van de prijzen aan de pomp had gepleit.

Het is nog niet bekend wanneer de verlaging van de bezineprijs daadwerkelijk wordt doorgevoerd. CDA en VVD denken dat dit financiŽel niet eerder haalbaar is dan in 2004, maar de LPF wil het kwartje volgend jaar al van de benzineprijs afhalen.

Een aantal fractieleden van de LPF denkt aan 6 mei 2003, exact ťťn jaar na de moord op Pim Fortuyn, omdat deze groot voorstander van teruggave was.

Weinig vrijheid in Arabische landen

In een vandaag verschenen rapport van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, het UNDP, staat dat de Arabische landen het laagste niveau van vrijheid ter wereld hebben.

In de 22 landen van de Arabische Liga is het bar slecht gesteld met de burgerrechten, politieke vrijheden en de onafhankelijkheid van de media. Het gebrek aan vrijheid belemmert volgens de VN de ontwikkeling in die landen.

Er zijn ook andere oorzaken voor de achterblijvende ontwikkeling in Arabische landen aan te wijzen: Het ontbreken van enige vorm van vrouwenemancipatie en het slechte onderwijs.

Reality-tv op zijn Japans

Reality-tv is onlangs door een televisiemaatschappij in Japan verder geperfectioneerd. Een cameraploeg filmde niet alleen een inbraak 'live', ook de arrestatie door de politie was in zijn geheel op tv te zien.

In mei betaalde een medewerker van een televisiestation in Tokyo een informant bijna 3000 euro voor een tip over een aanstaande inbraak. Toen vijf dieven een constructiebedrijf in de Japanse hoofdstad binnendrongen om er met de kluis vandoor te gaan, stond er een televisieploeg van zes mensen.

Ook de politie stond klaar, omdat ook zij op de hoogte was gesteld. Desondanks konden slechts drie mensen, onder wie de informant, gearresteerd worden. Twee inbrekers ontkwamen.

Er zal een onderzoek ingesteld worden naar het voorval, omdat dergelijke betalingen tegen de regels zijn.

VVD: gekozen burgemeester in 2004

De VVD wil dat een burgemeester al in 2004 gekozen kan worden door de burgers van zijn gemeente. Vervolgens stelt de burgemeester zijn wethouders aan. De burgemeester krijgt naast het burgemeesterschap inspraak op het gebied van veiligheid, politie en brandweer.

Vorig jaar is er een commissie aangesteld door de VVD, die moest onderzoeken hoe een burgemeester moet gaan functioneren in de nabije toekomst. De commissie heeft vandaag haar voorstellen gepresenteerd. Dit is gedaan door de voorzitter van de commissie, Opstelten.

Zittende burgemeesters krijgen de mogelijheid zich verkiesbaar te stellen.

Nelson Mandela gevraagd bij crickettwist

De ICC, de internationale cricketraad, heeft Nelson Mandela een verzoek gestuurd. De oud-president van Zuid-Afrika moet ervoor zorgen dat Pakistan en India weer tegen elkaar gaan cricketen.

Door de vermeende Pakistaanse steun aan de moslimrebellen in de deelstaat Kashmir wil India niet meer tegen Pakistan uitkomen. Deze Indiase stap is een ware ramp voor het ICC.

De Pakistanen weigeren namelijk als reactie de speelkalender, waaraan de tv-rechten vastzitten, goed te keuren. De ICC meent dat zo'n grote zaak alleen door een groot man kan worden opgelost.

AMC zoekt vrijwilligers XTC-test

Yitsan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Academisch Medisch Centrum onderzoeken of XTC schadelijke gevolgen heeft op het menselijk brein. Hiervoor proberen zij vrijwilligers te werven die niet bekend zijn met het gebruik van XTC, maar dit wel willen proberen.

Onderzoek op dieren wees al uit dat er hersenbeschadiging optreedt

Het doel is in de verdere toekomst betere voorlichting te kunnen geven aan (mogelijke) XTC gebruikers.

Reuzenschildpad eindelijk gevangen

Nadat gisteren een piranha is gevangen in een rivier in Duitsland, is er vandaag een reuzenschilpad gevangen in het Dornachmeer in MŁnchen. De reuzenschildpad heeft in totaal tien jaar geleefd in het meer.

De reuzenschildpad heeft de naam Dornie gekregen en is overgebracht naar het zoŲlogisch instituut van de universiteit van MŁnchen. Dornie at al die tijd vissen, kikkers en ratten.

De politie heeft de mensen verboden te zwemmen in het meer, nadat een bezorgde man een foto van Dornie aan de politie had laten zien. Een woordvoerder van de politie verklaarde: "Zijn kaak had een menselijke arm of been kunnen afrukken." Een wandelaar heeft uiteindelijk het dier gevangen, terwijl de politie, brandweer en vissers al twee weken naar het dier op zoek waren.

Reuzenschildpadden zijn zoetwaterdieren. Ze kunnen ongeveer vijftig jaar oud worden en tachtig kilo wegen.

Paraguay mag Heineken-ontvoerder uitleveren

Frans Meijer, ťťn van de ontvoerders van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, mag door Paraguay uitgeleverd worden aan Nederland. Het hooggerechtshof in Asunciůn heeft het beroep van Meijer tegen zijn uitlevering afgewezen.

Het ministerie van Justitie zegt alleen ,,via via'' op de hoogte te zijn van de uitspraak van het hooggerechtshof. ,,Maar we hebben nog geen officiŽle bevestiging binnen'', aldus een woordvoerder van het ministerie dinsdag.

Meijer kreeg na de ontvoering in 1983 twaalf jaar cel.
In 1985 ontsnapte hij uit het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoorde Meijer tien jaar later op in Paraguay. Meijer bleek daar inmiddels te zijn getrouwd met een Paraguaanse en drie kinderen te hebben.

Nadat hij in 1995 werd gearresteerd kwam Meijer door een procedurefout al snel weer op vrije voeten. In 1998 werd hij opnieuw opgepakt. Meijer, bijgestaan door de Amsterdamse strafpleiter A. Moszkowicz, verzette zich tegen zijn uitlevering.

Voetbal: Kahn beste speler op het WK

Oliver Kahn, op het afgelopen WK de doelman van het Duitse nationale elftal, is uitgeroepen tot de beste speler van het het toernooi. Het is voor het eerst dat een keeper deze eer ten deel valt. Kahn ontvangt als prijs een gouden bal.

De keeper, in de reguliere competitie uitkomend voor het Duitse Bayern MŁnchen, kreeg de meeste stemmen van de journalisten die het toernooi in AziŽ hebben gevolgd.
Kahn kreeg 25 procent van de stemmen. De Braziliaan Ronaldo, topscorer van het toernooi, eindigde op de tweede plaats met 21 procent van de stemmen. De Zuid-Koreaan Myung Bo Hong werd derde.

De FIFA nomineerde tien spelers voor de gouden bal. Onder hen vier Brazilianen: Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho en Roberto Carlos. De jury koos voor Kahn wegens zijn opvallende keeperswerk. Vooral dankzij een aantal fabelachtige reddingen van de 33-jarige doelman schopte Duitsland het tot de finale. Daarin verloor het van BraziliŽ.

Je hond bellen is heel gebruikelijk

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 38 procent van de Amerikaanse hondeneigenaren bellen naar het antwoordapparaat thuis om een boodschap te laten voor de trouwe viervoeter als die alleen is achtergebleven.

Psychologen beginnen zich zorgen te maken over de manier waarop Amerikanen hun honden steeds meer als mensen zien. Ze geven verjaardagsfeestjes voor hun honden, sturen ze naar hondenrestaurants en er zijn zelfs al aparte hondenmassagesalons.

Ex-marinier VS zoekt asiel in Nederland

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse Golfoorlogveteraan zoekt asiel in Nederland omdat hij een afkeer heeft gekregen van de gang van zaken in zijn geboorteland.

Hij is in Nederland om een aanklacht tegen de VS in te dienen vanwege oorlogsmisdaden bij het nieuwe internationale gerechtshof.

Volgens hem is de VS volledig op de hoogte van de gevolgen van verarmd uranium (ernstige geboorte afwijkingen en dood door straling) maar desondanks toch heeft de dit gebruikt en blijft het gebruiken in hun munitie.

Zo is in Irak ongeveer 850 ton verarmd uranium verschoten, en ligt daar dus nog steeds verspreid over het landschap. Dit heeft geleid tot gruwelijk misvormde baby's. De radioactieve straling van Verarmd Uranium heeft een halfwaardetijd van 4.5 miljard jaar.

Man bij beroving neergeschoten

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 49-jarige man werd gistermorgen in de Amsterdamse Niasstraat in het onderlichaam door een kogel geraakt. De man was kort daarvoor beroofd, nadat hij het huis van een kennis uit kwam lopen. Een van de daders schoot na de beroving op hem.

De zoekactie van de politie had kort daarna succes; de twee verdachten - 24 en 28 jaar oud - werden in een bouwkeet in de omgeving aangehouden.

Man is schoenen kwijt, maar vindt gsm

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit zijn kofferbak verdween een paar gloednieuwe schoenen en op de achterbank vond hij de gsm van de parkeerwachter van Q-Park. Volgens de gedupeerde man uit Wijlre is er sprake van diefstal. Parkeerbeheerder Q-Park zegt nog van niets te weten.

De 45-jarige Wijlrenaar parkeerde vrijdag 14 juni zijn auto in een parkeergarage in Heerlen. Hij sloot portieren en ramen en ging een paar schoenen kopen. Halverwege zijn boodschappenrondje legde de man even de schoenen in de achterbak. Thuis aangekomen bleek dat de sportschoenen niet meer in de auto lagen.

,,Ik dacht eerst dat we ze ergens hadden laten liggen. Maar toen vond ik in een hoek op de achterbank een gsm,'' vertelt de man. Op de display las hij '3: Schouwburg'. De telefoon was van het bewakingspersoneel van de parkeergarage. Hij belde de bewuste parkeergarage die door Q-Park wordt geŽxploiteerd.

,,Als ik met de telefoon naar de garage kwam, dan zou alles geregeld kunnen worden, kreeg ik te horen.'' Hij reed inderdaad terug naar de Heerlense parkeergarage, waar hij de gloednieuwe sportschoenen weer aantrof. De bewaker zou ze hebben gevonden op een container. De Wijlrenaar kreeg te horen dat hij zijn raampje open had laten staan en dat de bewaker dat om veiligheidsreden had dichtgedraaid. ,,Hij stelde nog voor om de gsm tegen de schoenen te ruilen, maar ik vertrouwde het helemaal niet en ben naar de politie gegaan.''

De man deed aangifte; de politie heeft de zaak nu in onderzoek. De directie van Q-Park weigert elk commentaar.

PvdA-wethouder wil ieder jaar nieuw behang

bakkiepleur en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA-wethouder van Kunstzaken in Dordrecht wil voortaan ieder jaar voor 3000 euro een nieuw kunstwerk laten maken voor zijn eigen wethouderskamer.

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in de stad heeft daarvoor een brief gestuurd naar de professionele beeldende kunstenaars in Dordrecht, met de uitnodiging om een ontwerp te maken voor de inrichting van de kamer.

De PvdA-er heeft echter wel wat eisen. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende daglicht blijven, moeten de ramen open kunnen en mogen de wanden niet worden verplaatst.

Hond voert verkiezingscampagne in Florida

wyrd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Katherine Harris, sleutelrolspeelster bij de presidentsverkiezingen in de VS, krijgt een hond als tegenspeler bij haar pogingen gekozen te worden tot het congres.

Scheepskapitein Wayne Genthner heeft zijn hond Percy als tegenkandidaat voor de Republikeinse kandidaatsverkiezingen ingeschreven. Hij hoopt hiermee aandacht te trekken voor de kiezersvervreemding in de politiek.

Percy's staat van dienst garandeert de kiezer een harde criminaliteitsbestrijding, hij zal volgens zijn baasje persoonlijk iedere boef die hij ziet te pakken krijgen.

Bovendien is Percy nooit betrokken geweest bij een sexschandaal, dankzij zijn vroege sterilisatie.

Vermiste jongen dood gevonden

j0ohan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit Hoogvliet is zaterdag door wandelaars dood aangetroffen op de keien langs de Oude Maas in Rhoon. Donderdagavond was de jongen uit huis weggelopen en direct als vermist opgegeven bij de politie.

De technische recherche onderzoekt of de jongen, die verwondingen op zijn lichaam had, door een ongeluk of door een misdrijf om het leven is gekomen.

Andrť Hazes politicus-af

MrTorture en FG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:


Andre Hazes stapt uit de gemeenteraad van De Ronde Venen.De populaire zanger van het levenslied werd in maart gekozen in de raad van De Ronde Venen,de gemeente waaronder zijn woonplaats Vinkeveen valt.

Hazes houdt het voor gezien vanwege de commotie rond zijn al dan niet aanwezig zijn in de raad. De Amsterdamse zanger heeft er nu geen zin meer in.

Nadat Hazes instortte bij een raadsvergadering enkele weken geleden ging men er al vanuit dat hij de politiek zou verlaten.

Bondscoach BraziliŽ schrijft boek

De winnende bondscoach van BraziliŽ, Luiz Felipe Scolari, gaat een boek schrijven over de manier waarop zijn team afgelopen maand in AziŽ de wereldtitel voetbal veroverde. 'Big Phil' zal de ingenieuze tactische concepten onthullen die hij voor zijn spelers verzon.

De 53-jarige Scolari wil zo de kritische pers om de oren slaan, die hem verweet het elftal als los zand te laten spelen.

Volgens Big Phil begreep niemand iets van ''onze geavanceerde tactiek''.

Ramkrakers beschoten door politie

Een aantal ramkrakers in Hoofddorp zijn beschoten door de politie nadat deze hadden geprobeerd met een auto op een agent in te rijden. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Met de trekker van een vrachtwagen probeerde een nog onbekend aantal verdachten de pui van een computerhandel aan de Noordmeerstraat in Hoofddorp kapot te rijden en daarna de zaak leeg te halen. De politie betrapte ze op heterdaad.

Het industrieterrein rond de Noordmeerstraat was rond 6.00 uur nog steeds hermetisch afgesloten. Tientallen agenten, die hulp krijgen van de marechaussee, zijn nog op zoek naar de verdachten.

Crisis binnen LPF lijkt bezworen

LPF-fractieleider Herben en bemiddelaar Van As hebben gisternacht een akkoord bereikt met de zittende bestuursleden Langendam en Dost. Tot uiterlijk 30 november treden beiden nog op als bestuursleden, maar zij dragen per direkt hun bevoegdheden over aan een managementteam waar ook interimvoorzitter Sleeswijk Visser deel van uit zal gaan maken. De Tweede-Kamerfractie van de LPF moet er nog wel mee instemmen.

Bemiddelaar Van As meent dat dit de enige mogelijkheid is omdat het juridisch niet mogelijk was Langendam en Dost op de algemene ledenvergadering van komende woensdag al te vervangen.

Het managementteam zal de organisatie van de partij op poten gaan zetten en de financiŽn op orde brengen op basis van de administratie van penningmeester Dost. Naar verluidt is er een gat in de begroting van 220.000 euro. Volgens insiders gingen Dost en Langendam overstag nadat zij van vastgoedmagnaat Harry Mens de verzekering kregen hun investeringen in de partij hoe dan ook terug te krijgen.

[Nieuw] De Tour de France-manager!

Zaterdag gaat de 99e Tour de France van start in Luxemburg. Hoog tijd dus voor de opening van de inschrijving voor de eerste Tourmanager van FOK!, na de F1-manager en de WK-manager de derde FOK!Sportmanager. De teams staan nog niet voor de volle honderd procent vast, maar je kunt nog tot zaterdagochtend een team samenstellen, dus dat is geen punt.

Naast het welbekende managerspel, deels door jullie via het forum ontwikkeld, vind je op de manager natuurlijk ook de laatste stand van zaken met betrekking tot de Tour: nieuws, uitslagen, teams en etappes.

We hopen dat jullie met veel plezier aan deze manager deel zullen nemen. Hij is te vinden op tourmanager.fok.nl

De Tourmanagercrew

Vliegtuigen crashen bij Bodenmeer

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vlakbij ‹berlingen zijn twee vliegtuigen op 12 kilometer hoogte tegen elkaar gebotst en vervolgens neergestort. Er zijn waarschijnlijk 71 doden gevallen.

Het gaat om een Wit-Russiche Toepolev 154 en een Boeing 757-vrachttoestel van DHL. De Toepolev vloog met 69 mensen aanboord, onder wie 8 kinderen, de Boeing 757 had 2 mensen aanboord. De Toepolev die op weg was van Moskou naar Barcelona was door de verkeersleiders al twee keer gesommeerd lager te gaan vliegen.

Update:
Een kwartier voor middernacht botste de twee toestellen op elkaar. Delen van het vliegtuig, veelal brandend, zijn neergekomen in een straal van dertig kilometer. Deze brokstukken hebben veel schade aangericht in woongebieden. Op de grond zijn vooralsnog geen slachtoffers gevallen, wel staan enkele gebouwen in brand.

Alle hulpdiensten zijn massaal ingezet. Reddingswerkers zijn bij verschillende delen van het toestel aangekomen. Volgens een politieagent zouden er 'alleen doden en geen overlevenden' zijn. Volgens getuigen was een grote vuurbal in de lucht te zien.

De luchthaven van Zurich heeft het ongeluk inmiddels bevestigd. De Toepolev-piloot had wel opdracht gekregen om op andere hoogte te gaan vliegen, aldus de Duitse minister van Verkeer, maar gaf hier geen gehoor aan. De Boeing probeerde de botsing alsnog te voorkomen, maar dit mocht niet baten.

Inmiddels is al ťťn zwarte doos van de Toepolev gevonden. Deze wordt nu onderzocht door het Bureau voor Luchtveiligheidsonderzoek in Braunschweig.


Een archief foto van een Toepolev

Welkom bij de Tourmanager!

Zaterdag gaat de 99e Tour de France van start in Luxemburg. Hoog tijd dus voor de opening van de inschrijving voor de eerste Tourmanager van FOK!, na de F1-manager en de WK-manager de derde FOK!Sportmanager. De teams staan nog niet voor de volle honderd procent vast, maar je kunt nog tot zaterdagochtend een team samenstellen, dus dat is geen punt.

Voor je je gaat inschrijven is het goed om eens de FAQ door te lezen. Daar staat nuttige informatie over aanmelden, subleagues, private messages en natuurlijk de puntentelling.

Deze manager zal je op de hoogte houden van het laatste nieuws en uiteraard de laatste uitslagen. Dat laatste kun je vanaf zaterdag op de site vinden. Mocht je leuk nieuws tegenkomen, dan kun je dat ons melden via de nieuwssubmit.

We hopen dat jullie met veel plezier aan deze manager deel zullen nemen.

Ali Salami, Bazyx, Dagobert, I.R.Baboon, Jelminho, Keeper, Lortnoc, RickMans, Vork & Wanco

Jubileumtour start in 2003 in Parijs

In 1903 werd de eerste Tour de France verreden. Volgend jaar bestaat de Tour dus 100 jaar. Om dat te herdenken zal de ronde in 2003 in Parijs starten. Dat heeft een woorvoerder van de Tour-organisatie bevestigd. Een tijdrit zou deze Tour in moeten luiden.

De jubileumtour zal de etappeplaatsen van de allereerste uitgave van 1903 ook aandoen. Toen ging de Tour via Lyon, Marseille, Toulouse, Bordeaux en Nantes weer terug naar Parijs.

In 1963 was Parijs voor de laatste maal de startplaats van de Tour.

Boogerd niet meer kopman Rabobank

Michael Boogerd zal zaterdag de Tour de France niet als kopman beginnen. De Amerikaan Levi Leipheimer neemt die rol over. Dat zou Boogerd minder druk en stress op moeten leveren.

In 1996 reed Boogerd zijn eerste tour, waarin hij een rit won. Volgens de Nederlander was dat zijn mooiste tour. "Het is nooit meer zo leuk geweest als de eerste keer," aldus Boogerd. "Het was een belevenis. Ik had er maanden naar uitgekeken. Jongens als Engels, Kroon en Leipheimer zullen dat nu misschien zo ervaren. Je eerste Tour is net een schoolreisje."

De sfeer is volgens Boogerd elk jaar wat minder geworden. Maar: "Misschien komt het ook door mijn eigen beleving: de druk werd ieder jaar groter. Met al die stress er omheen was ik altijd weer blij dat ik op de fiets zat." Mogelijk neemt die druk dit jaar door het afstaan van de koppositie wat af.

Fusie tussen Lotto en Domo een feit

De fusie tussen de belgische wielerformaties Domo en Lotto is rond. Dat hebben alle partijen maandag in Brussel bekend gemaakt. De fusie gaat waarschijnlijk ook Nederlanders hun baan kosten.

De nieuwe ploeg moet een Belgische superploeg worden van 25 renners. Daarin zou voor hooguit 5 van de 10 Nederlanders plaats zijn. Binnen twee weken wil de nieuwe teammanager Christophe Sercu al de werknemers uitsluitsel geven over de toekomst.

Bij de formatie, die met minimaal een budget van 5 miljoen euro gaat werken, moeten waarschijnlijk Jeroen Blijlevens (Domo), Jans Koerts (Domo), Max van Heeswijk (Domo), Koers Moerenhout (Domo) en Fulco van Gulik (Lotto) vertrekken.

Film na 31 jaar ongecensureerd op video

Maandag meldde de Britse BBC dat Britten voor het eerst de film Strawdogs ongecensureerd op een video of DVD kunnen bekijken. De film geregisseerd door Sam Peckinpah laat naast veel geweld ook een tweevoudige verkrachting zien. De film werd in 1971 geregisseerd.

De film kreeg jaren lang geen goedkeuring om ongecensureerd in de Britse huiskamers te worden vertoond. De filmkeuring ging akkoord met een ongecensureerde vertoning nadat zij advies had ingewonnen van klinisch psychologen. Deze zeiden dat het bekijken van de film de kijkers niet zou aanzetten tot seksueel en ander geweld.

De film gaat over een jong Amerikaans echtpaar, gespeeld door Dustin Hoffman en Susan George, die op het Engelse platteland gaan wonen. Als na een conflict dorpsbewoners het huis van de Amerikanen willen binnendringen, neemt Hoffman met grof geweld het recht in eigen hand.

Flash Tennis reactie spel

Howdy_Doody meldde ons het volgende:
De BBC heeft ter ere van Wimbledon een Flash spelletje gemaakt waarin je het op kan nemen tegen servicekanonnen als Anna Kournikova of Jennifer Capriati. Probeer de service tien keer te retourneren door zo snel mogelijk op een cijfertoets van 1 tot 6 te drukken. Als je het erg snel doet krijg je een complimentje en er gaat een gerucht dat als je het heeeeel erg snel doet dat...

Site!
internet!

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.