Scheuring in de LPF dreigt

LPF bestuurslid John Dost, één van de oprichters van de LPF, weigert af te treden. Medebestuurder en medeoprichter Peter Langendam deed dat vanavond wel. Door de weigering van Dost om ook op te stappen, is een breuk tussen de partij LPF en de Tweede Kamer fractie dichterbijgekomen.

Dost wil morgen op de ledenvergadering een managementteam presenteren dat het mandaat krijgt de partij de komende maanden te besturen. Hij hoopt dat de leden voor die keuze zullen stemmen. Dosts juridisch adviseur Van der Krieke zegt daarvoor beschikbaar te zijn en noemt als andere gegadigden R.Both, de woordvoerder van een groep ontevreden LPF-leden, en vastgoedmakelaar E.Maas.

Fractievoorzitter Mat Herben heeft gezegd dat de fractie zich losmaakt van de partij als zou Dost aanblijven. Mochten de leden morgen besluiten dat Dost kan blijven, dan lijkt een breuk onafwendbaar.

Dost heeft vanavond de naam ''Fortuyn'' teruggegeven aan Marten Fortuyn, de oudste broer van Pim. Volgens Dost mag die beslissen of de partij de naam Fortuyn mag blijven dragen.