FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 juli 2002

Media Player geeft Microsoft controle

De nieuwe Microsoft patch voor de Windows Media Speler lijkt alleen lekken te dichten. Maar, zo blijkt uit nader onderzoek, helpt de patch Microsoft ook door de baas te kunnen spelen over de computer van een gebruiker.

Na installatie van de patch verandert ook haar End User License Agreement. Iedereen die de Windows Media Player van gaten in de software wil upgraden door de patch te installeren gaat dus ook automatisch akkoord met het nieuwe reglement.

Nadat je akkoord bent gegaan sta je Microsoft toe om zonder verdere mededeling software te installeren op de computer van de gebruiker:

"You agree that in order to protect the integrity of content and software protected by digital rights management ('Secure Content'), Microsoft may provide security related updates to the OS Components that will be automatically downloaded onto your computer.

These security related updates may disable your ability to copy and/or play Secure Content and use other software on your computer. If we provide such a security update, we will use reasonable efforts to post notices on a web site explaining the update."


Microsoft zegt hier dus dat ze haar best zal doen om op de website te tonen wat er wordt geïnstalleerd. Echter, er wordt geen garantie gegeven en dat houdt dus in dat Microsoft hiervan de gebruiker niet op de hoogte hoeft te stellen.

Hoofddoel van deze wijziging van de voorwaarden is het tegengaan van illegaal kopieren. Microsoft kan op deze wijze verborgen Administrator-rechten krijgen op de computer.

VS zijn bang voor Internationaal Strafhof

De vredesmissie in Bosnië is zondagavond laat met 72 uur verlengd. De Verenigde Staten hadden een veto uitgesproken. De Amerikanen zijn bang dat haar militairen voor het Internationaal Strafhof (ICC) worden gedaagd. Het ICC is maandag in Den Haag aan de slag gegaan.

De VS maakte gebruik van haar veto omdat zij eisen dat de Amerikaanse vredestroepen worden uitgesloten van arrestatie en vervolging door het Internationale Strafhof in Den Haag. Amerika eist dit om haar Amerikaanse troepen en burgers te beschermen tegen "frivole en politiek gemotiveerde vervolgingen".

De Bosnië-missie werd na de burgeroorlog in 1995 ingesteld om de politiemacht te trainen. Deze bestaan uit meer dan 1500 politiemensen en ruim 1700 burgers. Ongeveer 50 van deze komen uit de Verenigde Staten.

Internationaal Strafhof (ICC) aan de slag
Het ICC is ingesteld om mensen wereldwijd te kunnen berechten voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide. De misdaden moeten dan wel gepleegd zijn in landen die meedoen met het strafhof. Ook bestaat er geen immuniteit voor staatshoofden of regeringsleiders. Het hof komt in actie wanneer het land zelf te weinig actie onderneemt om de misdaden te berechten.

De Amerikanen zijn bang dat er Amerikaanse soldaten door het ICC worden aangeklaagd. De VS heeft daarom ook het verdrag niet ondertekend, alhoewel dit niet betekent dat er geen Amerikanen kunnen worden berecht. Het ICC heeft geen rechtsmacht over het verleden, dat wil zeggen dat ze alleen misdaden die gepleegd zijn na 30 juni 2002 kunnen berechten.

De Amerikaanse politiek is bang dat de strijd tegen het terrorisme in Afghanistan in gevaar zou komen door het ICC.

In Nederland ontstond ophef nadat in Amerika een nieuw wetsvoorstel werd aangenomen. Mocht een Amerikaanse militair worden berecht door het strafhof in Den Haag, dan mogen Amerikaanse strijdkrachten door middel van een invasie in Nederland de soldaat bevrijden. Het ICC zegt dat dit voorkomen kan worden als Amerika de soldaten zelf berecht.

Tweede bomaanslag in korte tijd in Jakarta

In een winkel- en kantorencentrum in Jakarta is maandagavond een bom geëxplodeerd. Daarbij zijn negen gewonden gevallen. Het gebouw is vlakbij het hoofdkwartier van de speciale militaire eenheid Kompassus, die tevens de eigenaars zijn van het getroffen centrum.

De explosie gebeurde nadat de meeste mensen al weg waren uit het centrum. De politie en leden van Kompassus hebben het complex, Graha Cijantung Building genaamd, ontruimd en één arrestatie verricht.

Dit is de tweede aanslag in een zeer korte tijd. Vorige maand ontplofte een bom voor een discotheek. Het is nog onbekend wie achter de aanslagen zit.

LPF medeoprichter Langendam wil opstappen

"Ik heb er geen zin meer in." Zo sprak medeoprichter en bestuurslid P. Langendam over zijn functie in de Lijst Pim Fortuyn. Vandaag zei hij zijn lidmaatschap van het bestuur te willen neerleggen.

Langendam en Dost zijn de enige overgebleven bestuursleden van de LPF. Het bestuur stuurde vorige week het interim-bestuur naar huis, en kondigde aan zelf aan te blijven.

Langendam had al eerder bekend gemaakt zich terug te zullen trekken uit het bestuur. Ook hij was er niet over te spreken dat het bestuur waar hij deel van is, aankondigde te blijven.

Zou Langendam vertrekken, dan is Dost als enige bestuurslid nog over. Volgens de statuten kan dit niet, want het bestuur van de LPF moet uit minimaal drie personen bestaan.

Stroomstoring legt deel treinverkeer plat

Vandaag hebben opnieuw veel treinreizigers last gehad van vertragingen. Vooral rond Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Den Helder, Hoorn, Enkhuizen en Zaandam reden rond kwart over vijf geen enkele trein meer door een stroomstoring. Ook het traject Amsterdam - Lelystad lag hierdoor plat.

De stroomstoring zorgde voor niet functionerende wissels en seinen. Enkele tientallen treinen konden niet verder rijden. Doordat spoorwegovergangen dicht bleven staan ontstonden ook verkeersopstoppingen.

Ongeveer een uur geleden was er alleen weer treinverkeer mogelijk tussen Schagen en Den Helder en tussen Amsterdam en Uitgeest. Alle andere treinen staan nog steeds vast en zullen naar de dichtsbijzijnde stations worden gereden. De Railverkeersleiding meldde dat de vertraging tot in de loop van de avond zal duren.

Touringcar uitgebrand in Spanje

Random_hero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De directeur van Solmar Tours in Eindhoven meldde vandaag dat één van zijn touringcars in de brand is gevlogen. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag bij de Spaans-Franse grens.

Gelukkig konden de 65 passagiers op tijd de dubbeldekker verlaten. Tevens was er tijd om de koffers uit de bus te laden, maar enkele koffers hadden wat rookschade.

Het voertuig is grotendeels uitgebrand. De rookontwikkeling ontstond achterin de bus door een nog onbekende oorzaak. De vakantiegangers waren op weg naar huis en konden door een andere bus naar huis worden gebracht.

Twee kinderen dood na uren in warme auto

Sandap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Southfield, Michigan is gearresteerd nadat haar twee kleine kinderen in de auto overleden waren terwijl ze zelf haar haar liet doen bij de kapper. De vrouw liet haar drie jaar oude zoontje en tien maanden oude dochtertje meer dan drie uur in een verwarmde auto zitten.

"Hier is geen excuus voor. Deze vrouw is een crimineel, ik ga voor moord", aldus Joseph Thomas, hoofd van de politie.

Toen ze de kinderen dood ontdekte reed ze bijna een uur rond om een excuus te kunnen bedenken. De moeder zei in de eerste instantie dat ze was ontvoerd en verkracht vanaf de parkeerplaats van de kapsalon. Daarna zou ze haar kinderen in de auto hebben gevonden. Later die dag gaf ze toe dat ze de kinderen meer dan drie uur alleen in de auto had laten zitten wachten.

"De temperatuur buiten was rond de dertig graden. In de auto was de temperatuur rond de 46 en 48 graden celsius", aldus Joseph Thomas.

Ook boekhouding Disney niet in orde

Na de boekhoudschandalen bij grote Amerikaanse bedrijven WorldCom en Xerox heeft ook Disney bekend gemaakt dat de cijfers aangepast moeten worden. Voor Disney moet deze verandering naar boven worden aangepast, en niet zoals bij andere bedrijven naar beneden.

Het entertainmentbedrijf zou ik de jaarrekeningen van 2000 en 2001 te lage winstcijfers hebben vermeld. Volgens Disney is er sprake van een 'rekenfout'.

Eerder zou de winst over 2001 358 miljoen dollar zijn, dit blijkt nu 613 miljoen dollar te zijn. In 2000 zou Disney 1,6 miljard dollar winst hebben gemaakt, dit blijkt nu 2,2 miljard te zijn. Disney zegt dat deze rekenfout is gemaakt toen de cijfers werden aangepast naar de nieuwe boekhoudkundige regels in de VS.

Gerucht: Sarah Michelle Gellar getrouwd

Het laatste gerucht uit Hollywood is dat Sarah Michelle Gellar in het geheim getrouwd is met haar verloofde Freddie Prinze Jr. Het stel woont al sinds februari samen in Los Angeles.

Een Amerikaans roddelblad bracht het nieuws dat het stel al drie weken geleden is getrouwd. Dit gerucht is door een kennis van het stel niet bevestigd, maar ook niet ontkend.

Het stel is op dit moment samen in de bioscoop te bewonderen in de film Scooby Doo.

Lychee brengt veel geld op

In China is er een lychee-vrucht verhandeld voor 67.000 euro. De veiling van de vrucht vond plaats in de Zuid-Chinese provincie Guangdong. De lychee weegt acht gram.

De lychee is afkomstig van een vierhonderd jaar oude boom die al gebruikt werd tijdens de Qing Dynastie (1644-1911). Toen werden de vruchten van deze boom gegeven aan de keizers als hulde aan de keizers.

De boom brengt jaarlijks maar enkele tientallen vruchtjes voort. Negen andere lychees van deze boom brachten gezamenlijk 90.000 euro op.

De vrucht is gekocht door een producent van spijkerbroekenstof.

George Michael terug met Wham!

De nieuwe video van George Michael, die op 12 augustus wordt uitgebracht, gaat op dinsdag 2 juli exclusief in premiere op MTV.nl vanaf 12:00 en in de Dag Top 5 om tussen 19:00 en 20:00 uur. De videoclip van het nummer 'Shoot The Dog' is geheel geanimeerd. De clip - waarin Michael onder andere op hilarische wijze in zijn oude Wham!-gedaante terugkeert en waarmee hij waarschijnlijk vriend en vijand verrast- is ontworpen door het bedrijf 2DTV.

Voor een preview kijk hier

Zojuist ontvingen wij een statement van George Michael himself over het nummer;

Due to the provocative title and themes of the song which questions the cosiness of Tony Blair's relationship with George W Bush, George Michael felt it necessary to explain his views. Please see the attached statement.

George Michael Statement:

"Firstly, I would like to stress that I am under no illusion that my opinions are of more importance than those of any member of society who may be reading this right now. I am first and foremost a singer/songwriter and lucky sod, and I'm fully aware that people don't really like their pop music and politics mixed these days. Nevertheless, I have strong opinions on Britain's current situation and I feel that in a time when public debate is being surpressed, even something as trivial as a pop song can be a good thing. "Shoot The Dog" is intended as a piece of political satire, no more no less, and I hope that it will make people laugh and dance, and then think a little, that's all.

I am truly a patriotic man. I have been lucky enough to travel the world, and I see Britain for what it is, a great and multiracial nation, one that I have never left and never would. And it is my love for my country that gives me the inclination to defend it right now, in any way I can, regardless of the fact that I know I will be attacked by some for doing so.

In the past few days, something very positive has happened, in fact it is the very thing that this song hopes to encourage. Mr. Blair seems to have found the strength to challenge the views of President Bush, for the first time since September 11th. I'm delighted and re-assured by this, and I'm sure that I'm not alone. Don't get me wrong, I am definitely not anti-American, how could I be, I have been in love with a Texan for six years and we are still going strong. My feelings about George W. Bush, however, are a little different. And I know I'm not alone in fearing his politics, and in hoping that our man Tony can be a calming and rational influence on him. But I have a question for you, Mr. Blair. On an issue as enormous as the possible bombing of Iraq, how can you represent us when you haven't asked us what we think. And let's be honest, we haven't even begun to discuss it as a society. So please Tony, much as we've all loved watching the best team we've had in 40 years at the World Cup, and much as we loved the Jubilee, now that we have some downtime, could we have a little chat about Saddam?"

George Michael.

Comeback voor InXs

De Australische band INXS, wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van de jaren '80 en '90, laat na afwezigheid van 5 jaar weer van zich horen. De band brengt dit najaar (5 jaar na de tragische dood van zanger Michael Hutchence) een compilatie-cd uit, onder voorbehoud getiteld 'Absolutely INXS'.

Op de cd staan alle hits, met twee nieuwe nummers. De comeback gaat gepaard met twee tv-documentaires, waarin het verhaal wordt verteld van de band. Er wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de dood van Michael Hutchence (gestorven op 22 november 1997). Afgelopen jaar heeft INXS een aantal 'low key' optredens gedaan met nieuwe zanger Jon Stevens als try-outs. In de Verenigde Staten kreeg de band zeer lovende recensies.

Schalken door naar kwartfinale Wimbledon

Sacrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sjeng Schalken blijft maar presteren op gras. Vanmiddag bereikte de Limburger voor de eerste keer in zijn loopbaan de kwartfinale op Wimbledon. Hij versloeg de Tsjech Vacek in drie sets: 6-2, 7-5, 7-5. De hele wedstrijd was Schalken in controle en kwam nauwelijks in de problemen.

In de kwartfinale speelt onze landgenoot tegen de Australiër Leyton Hewitt.

Kylie Minogue gaat naakt poseren

Dailyweird en sandap hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens The Daily Star zal Kylie Minogue binnenkort naakt te bewonderen zijn. De Australische zangeres heeft haar ja-woord gegeven om zonder kleren te poseren voor een boek, genaamd The Naked Truth. De auteur van het boek is Lisa B, een goede vriendin van Kylie.

Naast Kylie Minogue zijn ook Yasim Le Bon, de vrouw van de zanger van Duran Duran, Flavio Briatore van Benetton en designer Bruce Oldfield naakt in het boek te zien.

Prins Claus ter observatie naar ziekenhuis

Sacrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is prins Claus opgenomen ter observatie in het Rode Kruisziekenhuis in Den Haag. De prins voelde zich niet lekker en is ter controle naar het ziekenhuis.

Het is al de tweede keer dit jaar dat de prins in een ziekenhuis wordt opgenomen. Eerder werd de prins opgenomen in het Academisch Ziekenhuis in Amsterdam. Het AMC mocht hij begin mei verlaten.

Als uit de controle blijkt dat er niets aan de hand is, dan mag de prins het ziekenhuis vanmiddag of vanavond al weer verlaten, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst.

Update
Prins Claus is van het Rode Kruisziekenhuis in Den Haag vervoerd naar het Academisch Medisch Ziekenhuis in Amsterdam. Hier kan hij namelijk door zijn eigen artsen onderzocht worden. Het is nog steeds niet duidelijk of de prins de nacht moet doorbrengen in het ziekenhuis.

Papieren string voor onderweg

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf nu kunnen vrouwen hun string weggooien na eenmalig gebruik. Er is namelijk een papieren string ontwikkeld door winkelketen H&M voor reizende vrouwen in de zomer.

Volgens een woordvoerster van het kledingconcern is het slipje zacht en zit het goed, omdat het gemaakt is van dezelfde stof als dat van een tandartsmondkapje. De verpakking is zo groot als een kleine vinger, ideaal dus voor noodgevallen en op reis.

De string is al één maand te koop in ons land. De verwachting is dat het veel gekocht zal worden door vakantiegangers en festivalbezoekers. Het weggooislipje is verkrijgbaar per drie in de kleuren rood, mintgroen en zwart.

Eddie Irvine dreigt te stoppen

Als de nieuwe Jaguar niet snel genoeg is, zal Eddie Irvine stoppen met Formule 1. Dit heeft hij onlangs gezegd.

De BBC heeft gemeld dat de Ier zeer teleurgesteld is met de huidige Jaguar. Het team rijdt vrijwel continue in het achterveld en alleen in Australië wist Irvine in de punten te komen.

Als de nieuwe versie van de Jaguar, de R3b, geen succes blijkt in de Grand Prix van Silverstone, zal Eddie Irvine dreigen met stoppen.

Dierenbescherming wil koe vaker in wei

Met ingang van vandaag gaat de dierenbescherming consumenten aansporen om melk te kopen die afkomstig is van koeien die in de wei staan. Hierdoor weet de consument zeker dat hij biologische melk koopt. Op dit moment is het echter nog moeilijk te achterhalen of de melk geheel biologisch is of niet.

"Koeien houden er niet van om heel de dag door dicht op elkaar te zitten. Ook is weidegang goed voor hun welzijn en gezondheid. In de wei kunnen de beesten elkaar makkelijker ontwijken, zodat ze minder dreigen en stoten. De wei is tevens beter begaanbaar, waardoor ze makkelijker kunnen lopen en minder kauwproblemen krijgen." aldus de dierenbescherming. Ook zouden de beesten niet "gebouwd" zijn op het staan in stallen. Dit gebeurt echter het hele jaar door bij de meeste beesten.

De pakken melk zullen een keurmerk krijgen waarop je kan aflezen of het een biologisch product is of niet.

Fractie van LPF stapt niet uit de partij

De Tweede-Kamerfractie van de LPF zal niet uit de partij stappen. Dat heeft LPF fractievoorzitter Mat Herben vandaag gezegd: ,,Daar kan geen sprake van zijn. We breken niet met de leden''. Herben neemt hiermee afstand van vice-fractievoorzitter Hoogendijk van de LPF, die afgelopen weekeinde dreigde dat de fractie zou breken met de partij als het oude bestuur zou aanblijven.

Herben verwacht dat de bestuurscrisis in de LPF dinsdag zal zijn opgelost. Overigens mogen woensdag, tijdens de algemene ledenvergadering van de LPF, geen besluiten worden genomen. De bijeenkomst mag alleen een informatief en overleggend karakter hebben. Dit blijkt uit advies dat de LPF heeft ingewonnen bij Prof. T. van der Ploeg van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De besluiten die tijdens de vergadering worden genomen, zijn volgens de hoogleraar niet per definitie rechtsgeldig. Dit omdat het nieuwe bestuur, dat de vergadering heeft voorbereid had gesteld dat alleen leden welkom zijn die kunnen bewijzen dat ze hun partijcontributie hebben betaald. Deze eis is echter helemaal niet vastgelegd in de statuten van de partij, en daarom ,,een onterechte beperking''. Een nieuw bestuur kan woensdag dan ook niet worden gekozen.

Explosieve stijging geslachtsziektes

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen steeg vorig jaar met 21%. HIV besmettingen stegen met 9%. Dat constateren de gemeentelijke gezondheidsdiensten vandaag in hun jaarverslag.

Als belangrijkste oorzaken noemen de GGD's de verbeterde registratie en de afnemende angst voor AIDS. Onder vrouwen nam het aantal gonorroe gevallen met maar liefst 60 procent toe.

10 jaar cel voor dodelijke achtervolging

Frans ter L. (28) uit Maastricht, de mannelijke verdachte van het duo dat vorig jaar drie mensen de dood injoeg, is vandaag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 10 jaar cel. Twee weken geleden was acht jaar gevangenisstraf geëist.

De rechter achtte drievoudige doodslag en een poging tot doodslag bewezen. Frans was stomdronken, toen hij op de auto van de jongeren botste. Hij sloeg de bestuurder en droeg zijn (ook dronken) vrouw op het stuur te nemen en het viertal te achtervolgen.

Bij Vilt knalden de jongeren met hoge snelheid op een boom. Bij het ongeluk kwamen Michaël Loo (19) en Michel Smits (18) uit Berg en Terblijt en Diana Kleynen (18) uit Reymerstok om het leven. Anky Coninx (toen 19) uit Berg en Terblijt raakte zwaargewond.

De veroordeelde man en zijn vrouw zijn inmiddels gescheiden.

Grote piranha in Duitse rivier gevangen

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland heeft een visser afgelopen weekend een grote piranha (meer dan 50 cm) uit de Neckar rivier gehaald bij Neckargemünd. Deskundigen hebben gezegd dat het bij het meer dan drie kilogram zware monster inderdaad om zo'n Zuid-Amerikaanse vis gaat. "Dat was me een kolossaal beest. Zoiets heb ik in mijn 34 jaar bij de rivierpolitie nog niet gezien", aldus een woordvoerder.

Voor watersporters zou er geen gevaar zijn beweren de autoriteiten, die ervan uitgaan dat de piranha door buitenstaanders in de rivier is uitgezet.

Piranha (archieffoto). Ze snijden stukjes vlees van hun slachtoffers af met hun messcherpe tanden

Museum betaalt 35.900 euro voor blik stront

Sacrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Britse museum "Tate Gallery" heeft 35.900 euro betaald voor een blik stront van de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni. Het bevat 35 gram poep die de kunstenaar kort voor zijn dood zelf heeft geproduceerd. Op het blik een etiket met "Merda d'artista".

De aankoop zorgt voor controverse in Groot Brittannië. "Dit is een schandalige manier om met het geld van de belastingsbetaler om te gaan", vindt parlementslid Teddy Taylor.

Triest begin van de zomervakantie

De vakantieperiode is voor een aantal scholieren al weer aangebroken, maar het weer helpt niet mee om in een zomerse vakantiestemming te komen. Wolken en regen blijven vanmiddag namelijk het weer bepalen en daarbij waait het ook nog flink (tot kracht 7).

Vanavond klaart het weer wat op, maar dat is maar van tijdelijke aard; Later in de avond volgen er weer buien die we voorlopig houden. Er is kans op hagel, onweer en zware windstoten.

Morgen vallen er overal buien en wordt het 18°C. Ook na dinsdag blijft het erg wisselvallig. Soms schijnt de zon, maar er vallen ook buien. De 18 tot 20 graden zijn aanhoudend aan de lage kant.

Eenhoorn: Jorritsma mag vertrekken

Demissionair VVD-minister Annemarie Jorritsma (Economische Zaken) moet maar snel een andere baan vinden, zei VVD-voorzitter Bas Eenhoorn vandaag op Radio 1. Hij vindt dat Jorritsma in ieder geval voor Prinsjesdag duidelijk moet maken of ze in de politiek blijft. Jorritsma zei vorige week weg te gaan als er "een leuk baantje voorbij zou komen".

Het besluit van VVD minister Hermans om uit de politiek te stappen, zei Eenhoorn te begrijpen. Verder is er voor ex-fractieleider Hans Dijkstal geen plaats in een huidig kabinet. Daarvoor zou in de VVD ''weinig enthousiasme zijn''.

Gamesite verspreidde Nimda virus

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen zonder virusscanner konden hun lol weer op. Zo'n 3100 mensen die software hebben gedownload van de site Gamespy.com hebben als onverwacht extra'tje het Nimda virus cadeau gehad.

Mark Surfas, de directeur van Gamespy zegt van dit probleem flink te balen. Inmiddels zijn de slachtoffers doorverwezen naar gratis anti-virussoftware en heeft Gamespy het geïnfecteerde bestand van haar server verwijderd.

KLM gaat lastige passagiers weigeren

De KLM heeft vandaag bekend gemaakt dat zij lastige passagiers gaat weren. Vanaf dinsdag zal de KLM een zogenaamde zwarte lijst hanteren. Passagiers die op deze lijst voorkomen worden voor een periode van minimaal vijf jaar uit de vliegtuigen geweerd. Om op de lijst terecht te komen moet je minstens de veiligheid aan boord verstoren of het personeel grof beledigen.

Tevens zal de KLM een zogenaamde 'selectee' hanteren. Dit geldt voor personen die zich schuldig maken aan een minder ernstig wangedrag. Deze personen mogen alleen onder bepaalde voorwaarden met KLM vliegen.

Kwalificatie: 1 bandensetje per kwartier

De FIA is aan het zoeken naar manieren om de kwalificatie interessanter te maken voor het publiek (en waarschijnlijk ook sponsors etc). Steeds vaker gebeurt er in de kwalificatie het eerste half uur niets, waardoor deze steeds vaker saai wordt. Teams wachten meestal zeer lang voordat ze hun eerste run maken, omdat ze hiermee de andere teams te slim af willen zijn.

Op dit moment wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat men een regel wil opstellen die de teams verplicht elk kwartier een setje banden in te leveren. Dus als een team het eerste kwartier geen run maakt, heeft het team nog maar drie setjes banden voor vier runs. En geen run tijdens het eerste half uur betekent twee setjes banden inleveren en dus 12 ronden rijden op maximaal 2 setjes. Daarmee heeft een team dus geen kans om elke run nieuwe banden te kunnen gebruiken. Met deze regel zorgt de FIA ervoor dat de teams eerder naar buiten zullen gaan voor hun eerste run(s), waardoor de actie op de baan beter wordt verdeeld over het uur waarin de kwalificatie plaatsvindt.

Schiphol Plaza dicht door pepperspray

Mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SChiphol Plaza is gisteren gedeeltelijk afgesloten geweest, omdat er een busje pepperspray was leeggespoten. Veel mensen hadden last van tranende ogen en prikkende neuzen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken heeft de brandweer de lucht opgezogen.

De woordvoerder van de Marechaussee houdt rekening dat het een kwajongensstreek was.

CD kopiëren in automaat

Sacrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Australië overweegt om automaten toe te laten in winkelcentra, waarmee je met één klik een CD kan kopiëren. Dit voorstel komt van de Australische muziekindustrie zelf. Die wil een klein percentje incasseren op elke CD die in de automaat wordt gekopieerd. Daarmee kiezen de Australiërs voor een heel andere strategie dan hun Amerikaanse en Europese collega's, waar de muziekindustrie ten oorlog is getrokken tegen het illegaal kopiëren van muziek.

Overtijd-behandeling abortusboot

Mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De abortusboot mag voortaan vrouwen die niet meer dan 16 dagen over tijd zijn, medicijnen geven om hun zwangerschap af te breken. Dat heeft minister Borst van Volksgezondheid aangekondigd. De minister kan de toestemming geven omdat de Hoge Raad onlangs oordeelde dat het beëindigen van een zwangerschap met medicijnen buiten de Wet Afbreking Zwangerschap valt.

De abortusboot is een initiatief van de stichting Women on Waves. De stichting wil abortus mogelijk maken voor vrouwen uit landen waar dat eigenlijk verboden is. De stichting mag nog steeds geen echte abortussen uitvoeren, dat vindt de minister te ver gaan.

Buitenaardse muziek

wyrd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het sampelen van buitenaardse geluiden is niet vreemd meer. In de herfst zal een concert worden gegeven waar bewerkte geluiden van sondes, satelieten en hemellichamen in verwerkt zijn. Plaats van uitvoering: de universiteit van Iowa, waar enkele astrofysische medewerkers hebben bijgedragen aan het verkrijgen van de geluiden. Het muziekstuk zal worden uitgevoerd door het Kronos Quartet.

Straatracers snel uitgeracet

Mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond heeft de politie op verschillende plaatsen in het land ingegrepen bij illegale straatraces. In Utrecht zijn zes auto's in beslag genomen en zeven coureurs aangehouden. Er zijn 150 bekeuringen uitgedeeld.

In Tilburg werd geracet op een industrieterrein. Een jeugdige racer schrok dusdanig van de opduikende politie dat hij de macht over het stuur verloor en tegen een paal botste. Hij raakte auto en rijbewijs kwijt. En in Bakel ging een groep straatracers er haastig vandoor toen de politie verscheen. Zij raceten in een natuurgebied.

Het Openbaar Ministerie kondigde vorige week al aan hard te zullen optreden met een lik-op-stuk-beleid tegen straatracers.

Gevaarlijk XTC-lab in A'dam ontmanteld

In Amsterdam heeft de politie een groot xtc-laboratorioum ontdekt midden in een woonwijk. In verband met explosiegevaar moesten omwonenden tijdelijk hun huizen uit. De politie sprak van een levensgevaarlijke situatie.

Het laboratorium bevond zich in een kelder in de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West. Omwonenden klaagden al langer over stank. In de kelder trof de politie diverse vaten aan gevuld met chemicaliën. Er hing een sterke acetonlucht en de atmosfeer was volgens een woordvoerder ,,mistig en dampig''.

In totaal werd er 170 kilo poeder aangetroffen, goed voor bijna 2 miljoen xtc-pillen met een straatwaarde van ruim een miljoen euro. Twee mannen van 40 jaar zijn aangehouden.

Ruildiensten overspoeld met nepbestanden

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Platenmaatschappijen hebben een nieuwe manier gevonden om het ruildiensten een stuk lastiger te maken. Ze overspoelen namelijk ruildiensten zoals KaZaA, Grokster en Morpheus met nepbestanden van populaire nummers, zodat het vinden van het juiste bestand een stuk lastiger wordt. Hiermee hopen de platenmaatschappijen dat ze de consument weer naar de platenzaak toe lokken.

Ruildienst Morpheus heeft inmiddels al toegegeven dat ze sinds een jaar worden bestookt met nepbestanden. De laatste drie maanden is dit aantal flink gestegen. Een anonieme bron bij een platenmaatschappij bevestigd dit. Deze bron liet weten dat er de afgelopen drie maanden, van alle nummers uit de Billboard muzieklijsten, nepbestanden zijn geplaatst.

Man krijgt gebit tegen hoofd vanuit kermisattractie

AnTjE en mandark80 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bezoeker van een café in Schagen heeft in het afgelopen weekeinde wel een heel bijzonder iets naar zijn hoofd gekregen. De man kreeg een kunstgebit keihard tegen zijn hoofd.

Het gebit bleek naderhand afkomstig van een vrouw die op de vlakbij gelegen kermis in The Sling Shot zat. In die attractie worden bezoekers aan een elastiek de lucht in geschoten. De vrouw hield bij het afschieten haar mond niet dicht en zodoende vloog haar gebit uit haar mond.

Tachtigjarige vrouw mishandeld

DomainAdmin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tachtigjarige vrouw uit Tilburg is zaterdagvond nadat ze een opmerking maakte over lastige honden zwaar mishandeld.

Bij de mishandeling liep ze hoofdletsel en een zwaargekneusde knie op en is opgenomen in het TweeStedenziekenhuis.
De twee verdachten van de mishandeling, een man (30) en een vrouw (31) konden kort na het voorval in hun woning worden aangehouden. Ze boden verzet en dreigden met messen. Het duo is ingesloten

Ballonvaarder Fosset op schema

Ballonvaarder Steve Fossett is bezig aan het laatste onderdeel van zijn reis rond de wereld. De Amerikaanse miljonair bevindt zich nu boven de Indische Oceaan en hoopt dinsdag aan te komen in Australië, waar hij 19 juni opsteeg.

Fossett hoopt als eerste een soloreis om de wereld in een luchtballon te volbrengen. Sowieso heeft hij nu één record verbeterd: die van de langste afstand die een ballonvaarder in zijn eentje heeft overbrugd. Het vorige record dateerde uit 1998 en stond ook op zijn naam: hij haalde toen een afstand van 22.909 kilometer. Zondag ging hij daar overheen.

Fossett, 58 jaar oud, is nu 80 procent van zijn reis. Als hij in dit tempo voort kan zetten kan hij dinsdag boven Australië de 117e lengtegraad passeren. Als dat lukt, is de eerste soloreis van een ballonvaarder om de wereld een feit.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 26

De afgelopen week hadden wij weer een aantal leuke prijzen weg te geven onder de Fok! bezoekers. Wellicht kunnen we enkelen van jullie op deze regenachtige ochtend blij maken met wat prijzen. Hier komen de winnaars:

ikwilgratisbellen.nl Nokia 3410
Veel van jullie konden wel een nieuwe mobiele telefoon gebruiken, want we kregen dik 1000 inzendingen binnen. De vraag was natuurlijk met welke DJ heeft ikwilgratisbellen.nl momenteel een aktie lopen? Het antwoord moest zijn: Armin van Buuren.

De winnaar van de Nokia 3410 is geworden:
SONIC!


Van harte gefeliciteerd! De Nokia komt zo spoedig mogelijk naar je toe!

LOVEHATETRAGEDY van Papa Roach
Namens Universal Music mochten wij 5 CD's weggeven van Papa Roach. Het goede antwoord moest zijn: 25 april 2000

De winnaars van de nieuwe CD van Papa Roach zijn geworden:
4]-[ Highlander
Joove
_Spike
Rigoris
Console


Untouchables van KoRn
Namens Sony Music mochten wij ook 5 CD's van KoRn weggeven.
De grote vraag was natuurlijk waar KoRn vandaan komt. Het goede antwoord moest zijn: Bakersfield

De winnaars van de nieuwe KoRn CD zijn geworden:
Elect
Metzie
MADG0BLIN
Nikov
rvdbos


Gefeliciteerd allemaal! De CD's gaan morgen naar jullie op de post. Alvast veel plezier er mee!

Niets gewonnen? Misschien heb je deze week meer geluk! Deze week maak je kans op de dubbelcd van Aerosmith of kaartjes en een t-shirt van de film Birthday Girl.

FOK! naar 18 miljoen pageviews

Na een paar maanden stilte maar weer even een update met betrekking tot wat statistieken.
FOK! groeit nog steeds explosief en afgelopen maand hebben we dan ook de grens van 18 miljoen pageviews doorbroken.

In de maand juni steeg het aantal pageviews tot 18,116,528.
De frontpage trok 6,187,045 pageviews, het forum deed er 11,373,056. De resterende views gingen naar de weblog, wk en f1 manager, dating en de shop.
Gemiddeld haalden we 603,884 views per dag binnen.

Recorddag voor het forum (en totaal) was 24-6 j.l. toen FOK! maar liefst 874,706 keer bekeken werd. Het forum haalde die dag 592,012 views binnen.

De volgende melding van ons mbt de stats zal zijn als we de 20 miljoen passeren. Met een beetje geluk is dat over een maand of 3 a 4

Wederom een dankwoord aan al onze trouwe bezoekers en alle crewleden die deze nieuwe mijlpaal mogelijk hebben gemaakt...

FTC tikt zoekmachines op de vingers

AltaVista, Microsoft (MSN), Lycos, Looksmart, AOL, Direct Hit en iWon brengen consumenten in verwarring door betaalde informatie in antwoordenlijstjes te stoppen. Zoekers zien te weinig verschil tussen een eerlijk en gekocht antwoord.

De Amerikaanse waakhond voor eerlijke handel, de Federal Trade Commission (FTC) vindt dat betaalde informatie voortaan duidelijker omschreven moet worden. Commercial Alert, de Amerikaanse consumentenorganisatie die een klacht indiende bij de FTC, verklaart in een eerste reactie tegenover Voelspriet de uitspraak als overwinning te zien.

De uitspraak is vanaf nu hier te downloaden.

Twee kinderen vermist in Barneveld

In Barneveld worden sinds zaterdagmiddag twee kinderen vermist die afkomstig zijn uit het zelfde gezin. Het gaat om het 10-jarige jongentje Ömer Gedikli en zijn 9-jarige zusje Hürü Gedikli. De fietsjes van de twee kinderen werden zaterdagmiddag op twee verschillende locaties in Barneveld gevonden.

Van de kinderen ontbreekt elk spoor. Politie en buurtbewoners zetten direct na de vermissing een grote zoekactie op touw, die zondagmiddag echter nog geen succes had opgeleverd. De politie sluit een misdrijf niet uit. Ze heeft het signalement van beide kinderen via een opsporingsbericht op de televisie en radio verspreid.

Update -12:23-

De politie heeft meegedeeld er nu ernstig rekening mee te houden dat de kinderen, die in een pleeggezin zaten, zijn meegenomen naar hun vaderland Turkije.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.