[WK] Uitslag Senegal - Turkije

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De kwartfinalewedstrijd tussen Senegal en Turkije is, door een 'golden goal' in de eerste helft van de verlenging, gewonnen door Turkije.

Wedstrijdverslag
In het begin van de wedstrijd was Senegal de sterkere ploeg. In de 20e minuut scoorden ze zelfs, maar dit doelpunt werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten later kreeg Hakan Sukur vlak achter elkaar twee open schotkansen op doel. Maar beide keren miste hij de bal. Er volgden nog enkele kansen voor beide teams en Daf kon in de 44e minuut een schot van Basturk maar net van de lijn halen.

De tweede helft bracht enkele grote kansen voor beide teams, maar de afwerking bleef keer op keer achterwege. De teller bleef dus op nul staan.

In de verlenging begon Senegal erg optimistisch, maar vlak daarna nam Turkije het heft in handen. Na drie minuten scoorde Mansiz de 'golden goal' die de Turken naar de halve finale leidt.

Resterend speelschema
Nu alle groepswedstrijden, achtste finales en kwartfinales gespeeld zijn, ziet het resterende speelschema er als volgt uit:

Halve finale
(A) 25/06 | 13:30 - Duitsland - Zuid-Korea
(B) 26/06 | 13:30 - Brazilië - Turkije

Troostfinale
29/06 | 13:00 - Verliezer A - Verliezer B

Finale
30/06 | 13:00 - Winnaar A - Winnaar B