Jongetje in Kazachstan bedekt met apenhaar

Dailyweird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jongetje (6) in Kazachstan bedekt met apenhaarDoktoren in Kazachstan zijn verbijsterd over een 6-jarig jongetje dat op een aap lijkt. Het jongetje, Ablay, werd in een afgelegen bergdorpje vlakbij de Chinese grens gevonden.

Het jongetje is van top tot teen bedekt met haar en hij heeft een ovaal gevormde schedel. Doktoren denken dat blootstelling aan nucleair afval, of een genetische afwijking de oorzaak is.

Zijn moeder, Ayaulym (26), en vader, Bahyt (33) zijn verre familieleden van elkaar. In Kazachstaanse gehuchten komen zulke huwelijken wel vaker voor.

De moeder van het jongetje zei dat dorpsgenoten haar hadden geadviseerd om haar zoon naar een circus te brengen, maar zij wilde dat hij naar school ging. Ze zei: 'Zijn leven zal vol met moeilijkheden zitten. In de spiegel kijken zal hem pijn doen. Hij zal belachelijk gemaakt worden.'

De doktoren van het Aksay Hospital zeggen dat het jongetje een verassende beweeglijkheid, flexibiliteit, gezelligheid en een speciale intuïtie en een uniek gevoel voor richting heeft.