FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 juni 2002

KPNQwest gesloten door curatoren

KPNQwest is vanavond door de curatoren gesloten. Medewerkers dienden het werk direct te staken.

Er kon met de banken geen akkoord bereikt worden over het geld dat klanten gestort hadden om het netwerk draaiende te houden. Het geld dat gestort was, wilden de banken alleen overmaken als ze onderpand kregen.

Het sluiten van KPNQwest kan leiden tot vertragingen en storingen in het internetverkeer. De curatoren probeerden vandaag tevergeefs met een kort geding de banken te dwingen tot betaling.

Historisch test

Iedere week werpt FOK!Sport een blik op een speler uit de historie van het professionele voetbal. Deze week is het de beurt aan Duits ex-international Lothar Matthäus.

Matthäus werd geboren op 21 maart 1961 in Erlangen, Beieren. De jonge Duitser viel al snel op in zijn positie als middenvelder, daar waar hij ook in de verdediging uit de voeten kon. Borussia Mönchengladbach was de eerste professionele club die hem ontdekte. Op achttienjarige leeftijd begon de carrière van één van Duitslands beste en meest succesvolle spelers ooit. Ook het nationale elftal van West-Duitsland had inmiddels een beroep gedaan op de talentvolle middenvelder. In 1980 won hij met zijn land het Europees Kampioenschap, en in ’82 speelde hij twee wedstrijden bij het vice-wereldkampioenschap van de Duitsers.


Bij Bayern München

Vrijwel alle goede Duitse spelers werden toen nog opgekocht door Bayern München, dat een machtspositie had. Ook Matthäus verkast in 1984 naar Der Rekordmeister. De Beierse ploeg wist met zijn nieuwe spelmaker tweemaal kampioen te worden en een DFB-Pokal te winnen. De strijd om de Europacup I werd in 1987 pas in de finale gestaakt, toen FC Porto te sterk bleek. Het jaar daarvoor verloor Duitsland voor de tweede keer op rij een finale van het WK, ditmaal van Argentinië. In 1988 ging de Duitser op zoek naar avontuur, en vond dit bij het Italiaanse Internazionale. Samen met Andreas Brehme vertrok hij naar Italië, om daar in het eerste seizoen al de Scudetto te winnen.

Internationaal ging het Matthäus nog altijd voor de wind. Hij was inmiddels uitgegroeid tot de vedette van Die Mannschaft, maar pakte in 1988 opnieuw geen prijs. In de halve finale van het EK zette hij Duitsland nog wel op voorsprong tegen Oranje, maar uiteindelijk wist de ploeg van bondscoach Rinus Michels het toernooi op zijn naam te schrijven. In 1990 was het dan eindelijk raak. Nederland werd in de achtste finales uitgeschakeld, en achtereenvolgens Tsjecho-Slowakije, Engeland en Argentinië moesten het ontgelden. Matthäus werd als aanvoerder verkozen tot beste middenvelder, en maakte in het toernooi vier doelpunten. De middenvelder had de eer om als allerlaatste speler een prijs in ontvangst te mogen nemen namens West-Duitsland. In 1992 moest de Duitser het EK aan zich voorbij laten gaan. Door een blessure had hij geen aandeel in opnieuw een tweede plaats. Ditmaal was Denemarken de verrassende kampioen.

Het seizoen erop verkaste Lothar terug naar Bayern München. Inmiddels was de spelmaker al 31, maar nog altijd niet te stoppen. In het vervolg bij de succesvolle Duitse club won hij vier Bundesliga-titels en werd ook de Duitse beker nog eens tweemaal veroverd. Het WK van ’94 werd geen daverend succes voor de aanvoerder van die Mannschaft. In de kwartfinales wist Matthäus wel de score openen tegen Bulgarije, maar twee goals binnen drie minuten zorgden aanvankelijk voor het einde van Matthäus’ internationale carrière. Hij nam geen afscheid, maar werd niet opgeroepen voor het EK van 1996, waarin Duitsland als winnaar uit de bus kwam. In 1998 werd hij wel weer opgeroepen, toen Matthias Sammer geblesseerd moest afhaken. Hij speelde in Frankrijk vier duels, waardoor hij een record zette. Matthäus heeft de meeste wedstrijden op een wereldkampioenschap gespeeld: 25. Uiteindelijk bleek Kroatië in de kwartfinale te sterk, en zou later derde worden.


Bij Internazionale

Op 38-jarige leeftijd speelde Lothar opnieuw een finale in de Champions League. Nadat FC Porto in 1987 in de slotfase een 1-0 achterstand omboog naar 1-2 in de slotfase, overkwam Bayern ditmaal tegen Manchester United hetzelfde. Lange tijd leken de Duitsers naar Europees succes af te stevenen door een 1-0 voorsprong, maar doelpunten van Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer beslisten het duel alsnog in Engels voordeel. Pikant detail was dat Matthäus in de 86e minuut gewisseld werd. Hij eindigde zijn carrière uiteindelijk bij het Amerikaanse Metro Stars uit New Jersey. Hij speelde daar in 2000 enkele maanden tot september, om vervolgens zijn kicksen aan de wilgen te hangen. Matthäus speelde op het EK in Nederland en België nog wel mee met de Duitsers, maar kon als 39-jarige weinig verandering brengen in het feit dat Duitsland er in de groepsfase uit vloog. Hij bracht wel zijn totaal aan internationale duels op 150, en is daarmee Duits recordhouder.

Na zijn carrière als speler vervolgde Lothar zijn loopbaan in de voetballerij als trainer. Het Oostenrijkse Rapid Wien werd zijn eerste job, maar behaalde in één seizoen geen successen. Het volgende seizoen coachte hij Partizan Belgrado vanaf december, en behaalde het Servische kampioenschap met de club. Ook haalde hij door Newcastle United te verslaan de Champions League, al werd deze in een groep met Real Madrid, later kampioen FC Porto en Olympique Marseille direct uitgeschakeld. De winterstop daarop werd Matthäus benoemd als bondscoach van Hongarije om te proberen kwalificatie voor het WK van 2006 af te dwingen. Hij faalde daarin, maar werd toch geroemd vanwege zijn sterke speelstijl. In 2006 ging hij in Brazilië Atlético Paranaense trainen, maar stapte al na zeven wedstrijden op. In mei van dat jaar kreeg de ex-international opnieuw een Oostenrijkse club onder zijn hoede. Red Bull Salzburg haalde hem als coach en Giovanni Trappatoni als technisch directeur om succes te behalen. Dat lijkt te gaan lukken, aangezien RBS op dit moment ver aan de leiding gaat in de Oostenrijkse Bundesliga.

Ondanks dat Lothar Matthäus nog maar 45 jaar is, is hij een legende in de voetballerij. Hij kon zich waarschijnlijk nooit meten met de echt legendarische spelers als Diego Maradona, Pelé, Johan Cruijff en Alfredo di Stéfano als het ging om prachtige bewegingen en ontelbaar vaak scoren, maar als middenvelder en verdediger hoefde dat ook niet. Samen met Franz Beckenbauer is hij de meest charismatische speler die Duitsland ooit gekend heeft. Afgezien van de Champions League heeft Matthäus alles gewonnen als speler. Wellicht dat hij als coach ook nog spectaculaire dingen kan laten zien.

UÇK-leider krijgt 14 jaar cel

Een voormalige leider van het Kosovo-Albanese bevrijdingsleger UÇK is in de Kosovaarse stad Gnjilane tot veertien jaar cel veroordeeld. Dit bericht is naar buiten bebracht door een woordvoerder van de Verenigde Naties (VN) in Pristina.

Xhavit Hasani was eerder al door een rechtbank in Macedonië veroordeeld voor poging tot moord, illegaal wapenbezit en vervalsing van papieren. De Macedonische autoriteiten waren echter genoodzaakt hem te laten gaan toen gewapende Kosovo-Albanezen drie Macedonische soldaten ontvoerden en de vrijlating van Hasani eisten. Hasani wordt op dit moment in een Amerikaans militair kamp gevangen gehouden, maar zal zijn straf moeten uitzitten in een Kosovaarse cel.

Het is de tweede keer binnen enkele dagen dat instellingen van het VN-bestuur in Kosovo optreden tegen voormalige rebellen. Dinsdag en woensdag werden zes Albanezen aangehouden op verdenking van onder andere ontvoering van tegenstanders.

Twee autobommen in Spanje

Langs de Zuidspaanse kust in de buurt van Marbella zijn vandaag 2 bommen tot ontplofing gebracht. De eerste bom ging rond 7 uur vannochtend af in Fuengirola. Hierbij raakten 6 mensen gewond, onder wie drie Britten. De andere slachtoffers waren een Spaanse man en vrouw en een kind van Marokkaanse afkomst.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw zei "boos en bezorgd" te zijn over deze ontwikkeling. De Spaanse minister president Jose Maria Aznar heeft zijn spijt betuigd aan zijn Britse ambtgenoot Tony Blair. Kort voor de ontploffing van de tweede bom rond 11 uur vannochtend in Malaga kreeg de plaatselijke politie een waarschuwing van iemand die zei te spreken namens de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Hierdoor konden verdere slachtoffers voorkomen worden.

De bomaanslagen vallen samen met de start van de EU-top in Sevilla, zo'n 160 kilometer van Malaga. Deze tweedaagse top is de kroon op Spanje's voorzitterschap van de Europese Unie (EU) die nu na zes maanden ten einde komt. In de inmiddels 30 jaar durende strijd voor een onafhhankelijk Baskenland heeft de ETA meer dan 800 mensen gedood.

Dit bericht werd mede mogelijk gemaakt door MeTaL-NL

Man waant zich nacht lang miljonair

ninja-sniperz, Atlantis95 en JanJaap hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 55-jarige Maastrichtenaar W. Ruijters heeft zich een nacht lang miljonair kunnen voelen. In een advertentie van de Staatsloterij stond dat het nummer van zijn lot goed was voor 1 miljoen euro.

Er was echter een typfoutje gemaakt. In dezelfde advertentie stond in een kleiner lettertype wel het goede nummer vermeld, maar dat merkte de man pas een dag later op.

De Staatsloterij heeft Ruijters een reis van drie weken naar Zuid-Afrika aangeboden. 'Het is een duikreis. Aangezien duiken mijn hobby is, is het voor mij een droom', aldus Ruijters. De reis kan hij goed gebruiken om zijn emoties te verwerken, want 'ik heb nog wel gemengde gevoelens'.

[Uitslag] Duitsland - Verenigde Staten

Duitsland - Verenigde Staten 1-0

Ook Duitsland heeft zich na de Brazilianen vanmorgen voor de halve finale geplaatst. Zij versloegen de Verenigde Staten met 1 gemaakt doelpunt. Maar dat ging niet bepaald soepeltjes de Duitsers hadden het dus niet makkelijk. De Amerikanen waren zeker gelijkwaardig aan de Duitsers en maakten het de Duitse verdedigers zeker in deze eerste helft moeilijk. Al in het begin was het Oliver Kahn die ternauwernood een vroege achterstand kon voorkomen. Maar vooral op de inzet van Landon Donovan verrichte Oliver Kahn een knappe redding. De Duitsers groeiden gestaag in de wedstrijd ondanks dat Kahn nog twee maal alles uit de kast moest halen om niet alsnog op achtertand te komen. De openingstreffer kwam toch via Michael Ballack die in kon koppen uit een vrije trap onhoudbaar voor Friedel die net heel even uit balans was.

In de 2e helft speelde Amerika vol op de aanval maar ook nu stond Oliver Kahn keer op keer precies op de goede plek. Eenmaal werd hij zelfs geklopt maar Frings kon de bal van de lijn halen, maar deed dit met zijn hand. De niet best fluitende Hugh Dallas besloot het weg te wuiven. De wedstrijd zakte hierna flink in aangezien de Amerikanen langzaam uitgeput raakten en de Duitsers geen kans zagen de beslissende treffer te maken. Pas tegen het einde kon de VS er nog een slotoffensief uitpersen om alsnog een verdiende gelijkmaker te kunnen maken, en daar kwamen ze nog dichtstbij via de lange Tony Sanneh, die in de 88 minuut hard in het zijnet kopte. Maar dat was aan de verkeerde kant van het doel dus de Duitsers gaan door.

Duitsland Kahn, Linke, Kehl, Metzelder, Frings, Schneider (Jeremies 87'), Hamann, Ballack, Ziege, Neuville (Bode 80'), Klose(Bierhoff 87')

Verenigde Staten: Friedel, Sanneh, Pope, Mastroeni (Stewart 82'), Berhalter, O'Brien, Reyna, Lewis, Donovan, Hejduk(Jones 65'), McBride(Mathis 56')

Scheidsrechter: Hugh Dallas (Schotland)

Geel: Kehl, Neuville, Lewis, Pope, Reyna, Mastroeni, Berhalter

Scoreverloop: Ballack(38')

Toeschouwers: 37.337

President Zuid-Korea biedt excuses aan

President Kim Dae-jung van Zuid-Korea heeft zijn excuses aangeboden aan het volk. Dit deed hij nadat zijn zoon was gearresteerd op verdenking van corruptie en het witwassen van geld.

Zijn zoon, Kim Hong-up, zou ongeveer twee miljoen euro hebben verdiend aan illegale praktijken. De president vertelde in een televisie optreden dat hij zich "schaamde en schuldig voelde omdat hij niet in staat was geweest toezicht te houden".

De 52-jarige zoon Kim Hong-up mag nu zijn jongere broer Kim Hong-gul gezelschap gaan houden in de gevangenis. Laatstgenoemde was een maand eerder al aangehouden op verdenking van belastingontduiking en corruptie.

Kim Dae-jung leed een groot verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen, als gevolg van de schandalen in zijn familie. Zuid-Korea mag in december een nieuwe president gaan kiezen

Israël schiet op Palestijnse markt in Jenin

Het Israëlische leger heeft vier Palestijnen, waaronder drie kinderen, gedood na het vuur te hebben geopend op een markt in Jenin. De slachtoffers gingen er van uit dat het uitgaansverbod was opgeheven, wat dus niet het geval was.

In Jenin stierf ook een ander dertienjarig kind toen de Israëlische troepen een huis opbliezen. Vijf familieleden van het kind raakten gewond. Ook in de Gaza-stad stierf een achtjarig Palestijns kind nadat het in de hoofd werd geschoten. Een verslaggever van de Associated Press meldde dat hij deel uit maakte van een hele groep kinderen die onder vuur werden genomen.

Israël valt veel Palestijnse gebieden binnen. Zij willen de gebieden bezet houden totdat er geen aanslagen meer worden gepleegd.

Israël roept reservisten op
Israël is bezig met de voorbereiding van een groot offensief in Palestijns gebied. Dit in reactie op de Palestijnse aanslagen van de afgelopen drie dagen, waarbij ongeveer dertig Israëliers omkwamen. Er worden waarschijnlijk 1500 reservisten opgeroepen.

Ronaldinho: 'Goal was opzettelijk'

Match-winner Ronaldinho zegt dat hij met de vrije trap de bedoeling had om te scoren. David Beckham zei na de wedstrijd: 'Het was een gelukstreffer en een voorzet die in het net belandde'. Seaman, die openlijk z'n excuses aan de natie indiende en een verslagen en verdrietige indruk naliet, zei: 'Ik dacht dat hij de vrije trap verkeerd raakte'.

Ronaldinho ontkent dat. 'Cafu wees me erop dat de keeper voor de lijn stond. Toen ik de vrije trap ging nemen zag ik waar hij stond en ik kon hem verslaan'.

Hij was onverigens niet gelukkig met de rode kaart: 'De overtreding was geen rode kaart waard. Ik hoop dat ik maar één wedstrijd wordt geschorst, maar we zullen moeten afwachten. Als ik de finale mis (hij heeft blijkbaar vertrouwen in z'n land), zal ik m'n teamgenoten toch steunen. Winst voor Brazilië is winst voor ons allemaal'.

Man verschijnt op eigen begrafenis

cYbErTiM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tot schrik van familie en vrienden heeft een man in Sarajevo zijn opwachting gemaakt op zijn eigen begrafenis. De man had zijn verzekeringsbewijs aan een vriend geleend die zich erg ziek voelde. Toen de vriend in het ziekenhuis overleed met de papieren nog in zijn hand, gingen de verplegers ervan uit dat hij de eigenaar van de verzekeringspapieren was en zo kwam het overlijdensbericht op naam van de verkeerde te staan. Het bericht werd met de foutieve naam in de krant gezet, waardoor de man zijn 'eigen' begrafenis kon bijwonen.

[Uitslag] Brazilië - Engeland

Brazilië - Engeland 2-1

De Engelsen leken eerst niet zo onder de indruk van de Braziliaanse speldenprikjes. Ze loerden namelijk op die ene tegenstoot die ze dit WK al vaker succes bracht. Dit was uiteindelijk sucsesvol na 22 minuten toen Michael Owen, door een grote blunder van verdediger Lucio, de openingsgoal binnentikte. Lucio wilde een pass van Mills onderscheppen, maar dat lukte niet waarop Michael Owen de bal oppikte. De spits van Liverpool ging alleen op Marcos af en ronde af met een mooi stiftje.
De wakkergeschrokken Brazilianen gingen hierna vol op jacht naar de gelijkmaker. Ronaldo probeerde het uit een moeilijke hoek maar Seaman bracht redding. De Brazilianen behielden het overwicht maar de vloeiende aanvallen stranden op de solide Engelse verdediging. Zo leek het erop dat de Engelsen met de 0-1 voorsprong de rust gingen halen, totdat in blessuretijd Ronaldinho een schitterende actie maakte, hij liep door de Engelse verdediging alsof ze er niet stonden en tikte de bal naar Rivaldo, die David Seaman met een onhoudbaar schot vanaf de zijkant veraste.

De tweede helft begon gelijk goed vaar de Brazilianen. Want al na 5 minuten kregen ze een vrije trap zo'n 30 meter van het doel van Seaman. David Seaman verwachtte een voorzet maar Ronaldinho deed wat niemand voor mogelijk had gehouden, de aanvaller zag dat Seaman ver voor zijn doel stond en schoot de vrije trap ineens op doel. De bal vloog over Seaman in de kruising, 1-2. Hij kon niet lang van z'n goal genieten want 5 minuten later kreeg hij een rode kaart. Met de Mexicaanse scheidsrechter vlakbij trapte hij met zijn linkervoet tegen het scheenbeen van Mills. Rizo twijfelde geen seconde en stuurde Ronaldinho van het veld, maar die deed natuurlijk net of z'n neus bloede.
Engeland kon met het mannetje meer niet echt een vuist maken. Het grote aantal aanwezige Engelse supporters gingen er achter staan maar tot meer dan een paar kansjes leidde dit niet. De beste kans was voor de verdediger Danny Mills, maar hij schoot in doelrijke positie over. 10 minuten voor het eindsignaal kwamen Vassel en Sheringham voor Owen en Cole nog in het veld maar dat mocht niet meer baten.

Engeland Seaman, Mills, Ferdinand, Campbell, Ashley Cole (Sheringham 80'), Beckham, Scholes, Butt, Sinclair (Dyer 56'), Owen(Vassell 79'), Heskey

Brazilië Marcos, Cafú, Lucio, Roque Júnior, Roberto Carlos, Edmilson, Silva, Kléberson, Rivaldo, Ronaldo (Edilson 70'), Ronaldino

Scoreverloop: Owen(23'), Rivaldo(47'), Ronaldinho(49')

Geel: Scholes, Ferdinand

Rood: Ronaldinho

Toeschouwers: 51.000

Rijbewijs na vier dagen ingenomen

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier dagen nadat een negentienjarige inwoner van Hoogeveen zijn rijbewijs heeft gehaald is hij het papiertje ook weer kwijt geraakt.

Bij een snelheidscontrole op de rijksweg A28, bij Pesse, klokte een lasergun de Hoogevener op 179 Kilometer per uur. De maximumsnelheid op dat stuk is 120 kilometer per uur.

De politie nam onmiddellijk zijn rijbewijs in. De jongen kan rekenen op een zware boete en maakt ook nog eens kans op een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Schumacher krijgt voetbalscores in bolide

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wedstrijd Duitsland - Verenigde Staten die om 13.30 vanmiddag begint heeft niet alleen miljoenen kijkers wereldwijd, maar ook de Formule 1 coureur Michael Schumacher houdt de score bij.

De wereldkampioen Formule 1 neemt dan op de Nürburgring deel aan de vrije training voor de Grote Prijs van Europa. Het team in de Ferrari pitbox zal hem van minuut tot minuut de tussenstand laten zien op het scherm in de wagen.

Schumacher is een groot voetballiefhebber en zelf een verdienstelijk amateurspeler.

Al 12 bondscoaches ontslagen na het WK

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al twaalf (uitgeschakelde) landen die meededen aan het WK in Korea en Japan moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Ook staan Roger Lemerre (Frankrijk), Marcelo Bielsa (Argentinië) en Antonio Oliveira (Portugal) onder grote druk.

Bruno Metsu (Senegal) en Guus Hiddink (Zuid-Korea) daarentegen hebben de nieuwe werkgevers voor het uitkiezen na een succesrijk toernooi.

De volgende WK-landen en bondscoaches gaan uit elkaar: België (Waseige), Rusland (Romantsev), Japan (Troussier), Tunesië (Souayah), Uruguay (Pua), Slovenië (Katanec), Kroatië (Jozic), Mexico (Aguirre), Nigeria (Onigbinde), Zuid-Afrika (Omo), Paraguay (Maldini) en China (Milutinovic).

Beruchte zigeunerfamilie veroordeeld

snokvogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Den Haag heeft vier leden van de zigeunerfamilie Petalo veroordeeld wegens deelname aan een criminele organisatie die bedrijven afperste. De 56-jarige Louis Petalo, de leider van de bekende zigeunerfamilie, kreeg vijf jaar cel opgelegd.

De familie ging bedrijven in de regio Noordwijk langs en bood hen aan vrijblijvend gereedschap te slijpen voor een spotprijs. Men moest dan wel even tekenen. Met kleine letters stond er op de bon aangegeven dat het 'spotprijsje' per centimeter gereedschap gold. De rekeningen voor het werk, dat niet werd gedaan, liepen op deze manier tot bijna 22.000 euro op.

Weigerde een ondernemer te betalen, dan bedreigden de slijpers hen en hun familieleden. Onder die druk kwamen veel ondernemers met geld over de brug.

Na een onderzoek en confrontatie met de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries kon Justitie de Petalo's inrekenen.

Politie Amsterdam beschikt over dodenlijsten

Glenn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft 'dodenlijsten' met daarop de namen van prominente Amsterdamse gangsters die vermoord moeten worden. De recherche heeft de afgelopen tijd diverse personen gewaarschuwd in verband met op handen zijnde liquidaties.

Vele Amsterdamse criminelen zijn de afgelopen jaren al geliquideerd. De meest bekende was de moord op Sam Klepper. Deze topcrimineel en John M. zouden soft-drugs met een miljoenenwaarde gestolen hebben van de, inmiddels ook vermoorde drugshandelaar Magdi Barsoum.

Zakkenroller pakt de buit van z'n leven

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén keer grijpen en je kunt meteen een nieuwe auto kopen, dat overkomt niet vele zakkenrollers. Een nog onbekende dief pikte gisteren ruim 33.000 euro uit een jaszak.

Het geld zat in een enveloppe in de jas van een 34-jarige man uit Oude Meer. Het slachtoffer zat rustig te dineren in een restaurant langs de A4. Hij had zijn jas over zijn stoel gehangen en had het geld, dat volgens hem van zijn bedrijf was, in zijn binnenzak gestopt.

Eregasten uitgejoeld tijdens premiere

Donderdagavond was de premiere van Musicals, de nieuwste musical uit de stal van Joop van de Ende. De eregasten, die allemaal een mooie plek in het Sportpaleis Ahoy' hadden gekregen, lieten zich niet meer zien na de pauze.

Toen zij na vele minuten eindelijk de zaal weer inkwamen werden ze door zevenduizend man uitgejoeld en werd er afkeurend geklapt. Het licht ging meteen uit, waardoor de show door kon gaan. De eregasten mochten hun weg naar hun plaats vervolgen in het donker.

Onder de eregasten bevonden zich onder andere Hanja Maij-Weggen, Vanessa, Frans Molenaar en Carlo Boszhard.

Lex_de_OD-OK-Man, KrnKje, SvenG, keesie bedankt voor deze newssubmit!

WK: Uitslag Brazilië - Engeland

De eerste halve finalist is vanochtend bekend geworden. Brazilië schakelde met tien man Engeland uit: 2-1.

De Engelsen kwamen wel als eerste op voorsprong door een blunder in de Braziliaanse defensie waardoor Owen de bal makkelijk langs doelman Marcos kon tikken.

De hoofdrol aan Braziliaanse zijde was voor Ronaldinho. Hij bereidde de eerste treffer van Rivaldo voor (1-1) en schoot de 2-1 binnen toen de Engelse goalie Seaman niet op stond te letten.

De Braziliaan zag tot zijn verbazing hoe zijn als voorzet bedoelde schot over Seaman in het doel belandde. Hij maakte de slotfase van de wedstrijd overigens niet mee, omdat hij na een twijfelachtige rode kaart het veld moest verlaten.

Kwart miljoen Jedi in Australië

Vincent Bovelander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Australiërs nemen de Star Wars films wel erg serieus. Bij een volkstelling vulde ongeveer 250.000 mensen onder het kopje 'geloof' het woord 'Jedi' in.

Dit zorgt ervoor dat er in Australië meer mensen voor 'The Force' staan dan voor het Baptisme en de Lutherijnse kerk.

Helaas voor deze lightsaberhelden: het Australische bureau voor statistiek heeft deze formulieren als ongeldig verklaard.

Radardetectorverbod uitgesteld

SV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In tegenstelling tot eerdere berichten uit kamerstukken gaat het verbod op radardetectors NIET in per 1 september 2002. Er is nog geen interdepartementale overeenstemming over het voorgenomen verbod waardoor de streefdatum niet gehaald is. Een nieuwe streefdatum is nog niet bekend.

Verder vallen de Geodesy detector en het nieuwe Stinger DSI systeem niet onder de huidige redactie van het verbod.

Andre Hazes ingestort bij raadsvergadering

Dr_evil, Slambam en ZuPeRMaNhadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opnieuw heeft André Hazes gisteravond als gemeenteraadslid op een bijzondere bijeenkomst verstek laten gaan. De zanger, in mei gekozen in de raad van De Ronde Venen, had zelf een samenzijn geregeld in Vinkeveen waar hij zou komen uitleggen hoe druk hij het heeft. Maar die bijeenkomst ging niet door.

Hazes werd onwel bij een gesprek met de fractieleider van De Ronde Venen Belang over de vele kritiek op zijn veelvuldige absentie. Zijn herstel zal zeker enkele weken in beslag gaan nemen.

Hoge inzet op Engeland

Een Engelse gokker heeft bij totalisator Ladbrokes ongeveer 100.000 pond, ongeveer 150.000 euro, ingezet op een wereldtitel voor het Engelse voetbalelftal. Krijgt hij gelijk, dan incasseert hij 450.000 pond. Voor het bedrijf is de hoogste inzet ooit op een Engels voetbalteam. Volgens het gokkantoor gaat het om iemand met kennis van zaken, die zelden geld achterlaat.

Door de inzet is Engeland bij de bookmakers gestegen naar de tweede plaats op de lijst van favorieten voor de wereldtitel.

Hoge inzet op Engeland

Een Engelse gokker heeft bij totalisator Ladbrokes ongeveer 100.000 pond, ongeveer 150.000 euro, ingezet op een wereldtitel voor het Engelse voetbalelftal. Krijgt hij gelijk, dan incasseert hij 450.000 pond. Voor het bedrijf is de hoogste inzet ooit op een Engels voetbalteam. Volgens het gokkantoor gaat het om iemand met kennis van zaken, die zelden geld achterlaat.

Door de inzet is Engeland bij de bookmakers gestegen naar de tweede plaats op de lijst van favorieten voor de wereldtitel.

Rochelle Rikkers getuige van moord

Rochelle Rikkers is getuige geweest van de moord op haar zusje Rowena (4) en heeft gezien hoe haar lichaampje in stukken werd gesneden en in het water bij Hoek van Holland en de Randmeren werd gedumpt door haar moeder Wanda Rikkers (25) en stiefvader Mike J. (32). Ook is Rochelle, net als haar zusje, voortdurend mishandeld en zeer waarschijnlijk ook stelselmatig seksueel misbruikt door haar stiefvader. Dit staat te lezen in een onderzoeksrapport van klinisch psycholoog prof. dr. W. Wolters die een onderzoek verrichte in opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming.

Toen Wolters de kleuter tijdens het eerste gesprek vroeg naar haar moeder en Mike, verkrampte het kind en shreeuwde: "Ik heb geen mama," en raakte zij ontzet bij het horen van de naam Mike. Ook moeder Wanda, die samen met haar vriend van de moord op Rowena wordt verdacht, is door de psycholoog ondervraagd.

Wanda Rikkers, die wordt omschreven als iemand met emotionele leegte en 'bijna bizar' gedrag, zou volgens de psycholoog een veel grotere rol hebben gespeeld in het 'macabere spel van sadisme en destructie' dan zij wil doen geloven. Pas toen zij werd geconfronteerd met de paniek en angst bij Rochelle, herinnerde zij zich dat haar dochtertjes 'herhaaldelijk geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld en geterroriseerd'. Ook gaf zij toe dat Rochelle 'iets' van de verminkingen heeft gezien.

Voor Rochelle, die inmiddels vier is, zijn de gebeurtenissen dermate traumatisch geweest dat opname in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis nodig is.

Mogelijke uitbraak van MKZ in Groot Brittanië

Het vermoeden bestaat dat er opnieuw mond- en klauwzeer is uitgebroken in Groot Brittanië. In het Noordengelse Leicestershire is een varken aangetroffen dat MKZ-symptomen vertoonde. Vandaag volgt de uitslag van de voorlopige test en na het weekeinde kan definitief uitsluitsel gegeven worden.

De boerderij waar het varken vandaan kwam, is uit voorzorg afgegrendeld van de buitenwereld.

Meer dan 600 zeehonden dood door virus

In Zweden en Denemarken daalt de zeehondepopulatie gestaag. Meer dan 600 dode zeehonden zijn inmiddels gevonden, het merendeel in Deense wateren, aldus het Zweedse persbureau TT . Ruim 10 procent van de Deense populatie is intussen bezweken aan het zeehondenvirus.

Ook op Vlieland is zondag de eerste besmette zeehond aangetroffen door een medewerker van de zeehondencrèche Pieterburen. Het zieke dier is overgebracht naar het opvangcentrum waar onderzoek uitwees dat het gaat om hetzelfde virus dat sinds mei slachtoffers maakt onder de zeehonden in Zweden en Denemarken. Er werd al verwacht dat de ziekte ook in de Waddenzee zou opduiken omdat zeehonden 150 kilometer op een dag kunnen zwemmen.

Met dank aan dotch

Totale lengte files in 6 jaar ruim verdubbeld

dotch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cijfers bewijzen het: automobilisten die zeggen steeds langer in de file te staan hebben gelijk. Uit cijfers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat blijkt dat het totaal aantal kilometers file in Nederland in de afgelopen zes jaar ruim verdubbeld is.

In 2001 werd een totale filelengte gemeten van 115.000 kilometer tegen 49.000 kilometer in 1994. In 2000 was sprake van een opmerkelijke daling naar 103.000 kilometer, tegen 107.000 een jaar eerder.

De cijfers werden gisteren naar de tweede kamer gestuurd door ministerie, dat overigens benadrukt dat de wachttijden voor weggebruikers meer zeggen dan de lengte van de file.

Twee jaar cel vanwege chatten over sex

Bachus, _Maarten_ en spdk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die in Amerika is opgepakt vanwege chatten over sex met een 14-jarig meisje heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen. De verdachte is 23 jaar oud en komt uit Utrecht. Dit is donderdagavond door de vader van de verdachte bekend gemaakt.

De Utrechter was in augustus vorig jaar naar Amerika gegaan om zijn chatvriendin te ontmoeten. Daar werd hij meteen bij aankomst op het vliegveld opgepakt door de FBI. Een FBI-agente genaamd Dina, vijftig jaar oud, heeft zich voorgedaan als het 14-jarige meisje om de man naar Chicago te laten komen en hem daar op te kunnen pakken.

In Nederland is het niet strafbaar om te chatten over sex met jongeren, in Amerika echter wel. Daardoor dient de Utrechter zijn straf uit te zitten in een Amerikaanse gevangenis. De Utrechter heeft al eerder tegen de rechter toegeven dat hij over sex heeft gechat met het meisje. Hierdoor heeft hij de maximale straf van 15 jaar, die in Amerika voor dat vergrijp staat, ontlopen en kon de maximale straf maar 30 maanden zijn.

De Nederlandse staat heeft al eerder protest aangetekend tegen de arrestatie van de Nederlander. In Nederland is uitlokking van een misdaad namelijk verboden, maar in Amerika niet. Dit protest heeft de Amerikaanse justitie naast zich neergelegd, waardoor de Nederlander veroordeeld kon worden.

Commando ISAF in Turkse handen

delapoko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is het commando van de ISAF, internationale vredesmacht in Afghanistan, overgedragen aan Turkije. Turkije zal de leiding over de troepen voor de komende zes maanden in handen hebben.

De overdracht vond plaats in Kabul onder begeleiding van de president van Afghanistan, Karzai, en de afgevaardigde namens de Verenigde Naties in Afghanistan, Lakhdar Brahimi. De leiding van de vredesmacht was eerder in handen van de Britten onder leiding van generaal John McColl.

Inmiddels zitten er 4650 manschappen van de Verenigde Naties in Afghanistan, waaronder ruim 200 Nederlanders en 1400 Turken.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.