[Uitslag] Ecuador - Kroatië

Ecuador - Kroatië 1-0

Kroatië kiest in de eerste helft voor een afwachtende taktiek na in de andere wedstrijden eruitgecountert werd. Hierdoor kon de underdog een aantal keer in de buurt van de vijandelijke doel komen. Maar meer dan drie afstandsschoten kwamen daar niet uit. Alleen met de harde inzet van Mendez had doelman Pletikosa wat moeite om de bal tegen te houden.

Pas na 35 minuten kreeg Kroatië voor het eerst zelf echt een doelkans. Rapaic, die al eerder hoog over had gechoten, speelde Boksic goed aan, met zijn rug naar het doel staand. Dat belette de spits er niet van om te draaien en zonder twijfel uit te halen. Had geen geluk want de bal schampte de buitenkant van de paal.
Kort voor rust dacht Boksic alsnog te kunnen scoren, toen hij doorgebroken was en doelman Cevallos met een boogballetje het bos instuurde. Boksic had er echter niet op gerekend dat Porozo de bal net optijd uit het doel kopte.

Nog maar net uit de kleedkamer kreeg Kroatië een goal tegen. De la Cruz haalde op rechts de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die Delgado slim terugkopte op De la Cruz die met een schitterende volley doelman Pletikosa het nakijken liet, 1-0.
Deze stand was gunstig voor Italië die 1-0 achterstond tegen Mexico, maar maakte deze wedstrijd niet veel boeiender. Het duurde tot ongeveer 20 miuten voor tijd voordat Jozic het aandurfde een extra aanvaller erin te zetten, maar je kreeg niet echt het idee dat ze erin geloofden om nog met drie noodzakelijke doelpunten verschil te winnen.
Een vrije trap van Rapaic die via de muur naast ging, was het enige gevaar dat Kroatië creerde met de entree van Stanic. Daarna nam de druk op de Ecuadoraanse defensie langzaam maar zeker toe. Echt uitgespeelde kansen kwamen er echter niet uit. De grootste kans kreeg invaller Vugrinec in de 83ste minuut toen hij een voorzet van Boksic ineens op slof nam, maar raakte de bal niet lekker. Het was Aguinaga kort voor tijd die zijn ploeg redde door een van richting veranderde corner van Rapaic van de doellijn te halen.