[WK] Uitslag Ecuador - KroatiŽ

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Ecuador en KroatiŽ (Groep G) is geŽindigd in een 1-0 overwinning voor Ecuador. Mede doordat ItaliŽ met 1-1 gelijkspeelde tegen Mexico, zijn zowel Ecuador als KroatiŽ niet door.

Wedstrijdverslag
KroatiŽ kiest in de eerste helft voor een afwachtende tactiek, nadat het er in de andere wedstrijden uitgecounterd werd. Hierdoor kon de underdog (Ecuador) een aantal keer in de buurt van het vijandelijke doel komen. Maar meer dan drie afstandsschoten kwamen daar niet uit. Alleen met de harde inzet van Mendez had doelman Pletikosa wat moeite.

Pas na 35 minuten kreeg KroatiŽ voor het eerst zelf een echte doelkans. Rapaic, die al eerder hoog over had geschoten, speelde Boksic goed aan. Die stond met zijn rug naar het doel, maar hij draaide goed en haalde zonder twijfel uit. Hij had geen geluk, want de bal schampte de buitenkant van de paal.

Kort voor rust dacht Boksic alsnog te kunnen scoren, toen hij doorgebroken was en doelman Cevallos met een boogballetje het bos instuurde. Boksic had er echter niet op gerekend dat Porozo de bal net op tijd uit het doel kopte.

Nog maar net uit de kleedkamer kreeg KroatiŽ een goal tegen. De la Cruz haalde op rechts de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die Delgado slim terugkopte op De la Cruz. De la Cruz kon met een schitterende volley doelman Pletikosa het nakijken geven: 1-0.

Deze stand was gunstig voor ItaliŽ, dat 1-0 achterstond tegen Mexico. Het maakte de wedstrijd echter niet veel boeiender. Het duurde tot ongeveer 20 minuten voor tijd, voordat Jozic het aandurfde een extra aanvaller in te brengen. Maar je kreeg niet echt het idee dat ze erin geloofden om nog met drie noodzakelijke doelpunten verschil te winnen.

Een vrije trap van Rapaic, die via de muur naast ging, was het enige gevaar dat KroatiŽ creŽerde met de entree van Stanic. Daarna nam de druk op de Ecuadoraanse defensie langzaam maar zeker toe. Echt uitgespeelde kansen kwamen er echter niet uit. De grootste kans kreeg invaller Vugrinec in de 83e minuut, toen hij een voorzet van Boksic ineens op zijn slof nam. Maar hij raakte de bal niet lekker. Het was Aguinaga kort voor tijd die zijn ploeg redde door een van richting veranderde corner van Rapaic van de doellijn te halen.

Eindstand Groep G
Mexico - 3 | 7 | 4-2
ItaliŽ - 3 | 4 | 4-3
KroatiŽ - 3 | 3 | 2-3
Ecuador - 3 | 3 | 2-4

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!