FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 mei 2002

Nova peiling: CDA grootste, PvdA verliest fors

In de laatste NOVA peiling van bureau Interview/NSS, blijkt dat het CDA met 35 zetels nu veruit de grootste partij van Nederland is. De PvdA verliest maar liefst zes zetels tov de vorige peiling. Het CDA wint er drie

De Lijst Pim Fortuyn benadert de hoogste score ooit in de peiling die ze twee maanden geleden ook haalde: 24 zetels. Een winst van vijf zetels tov de vorige peiling. Omdat er tussentijds niet gepeild is, is niet bekend of de LPF in de lift omhoog zit na de moord op Fortuyn, of juist naar beneden gaat richting de verkiezingen.

GroenLinks daalt drie zetels, De SP wint er ťťn.

De opiniepeilers benadrukken dat deze peiling absoluut niet de uitslag van de verkiezingen zal weergeven. Het is de stand van zaken zoals die maandagavond was. Wel geeft de peiling de trend aan.

Een centrum-rechtse coalitie van CDA-VVD-LPF zou op 84 zetels kunnen rekenen
Een centrum-linkse coalitie van CDA-PvdA-GL komt net ťťn zetel tekort. D66 zou dan te hulp moeten schieten.


Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 26 (-19)
VVD ---> 25 (-13)
CDA ---> 35 (+6)
D66 ---> 9 (-5)
GroenLinks ---> 13 (+2)
SP ---> 8 (+3)
ChristenUnie ---> 5 (-)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 3 (+3)
Lijst Pim Fortuyn ---> 24 (+24)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Onderwijsinspectie bekijkt schoolexamens

Scholen toetsen de kennis van hun leerlingen beduidend anders dan dat op het Eindexamen wordt gedaan. Dat concludeert de Onderwijsinspectie na het vergelijken van enkele resultaten.
In de periode 1995-1999 bleken de leerlingen van 21 scholen in Nederland voor de tentamens in het laatste leerjaar een gemiddeld hoger cijfer te hebben dan in mei voor het Eindexamen werd gehaald. Op vier andere scholen was het cijfer voor het eindexamen juist hoger.

Calculerende leerling
De Onderwijsinspectie gaat samen met de Universiteit van Utrecht bekijken wat de verschillen zijn. Zo zou het kunnen zijn dat de docenten die de schoolexamens maken en beoordelen erg soepel zijn, maar het kan ook aan de leerlingen zelf liggen. Veel examenkandidaten rekenen tot op de tiende uit wat ze voor het eindexamen mogen halen om nog te slagen, en halen vaak niet veel hoger.

De inspectie hoopt er dit najaar meer duidelijkheid over te hebben.

Verdrag bijstandscontrole Marokko getekend

Het verdrag dat de controle op bijstandsfraude in Marokko mogelijk maakt is dinsdag door Nederlandse en Marokkaanse ambtenaren ondertekend. Hiermee komt een einde aan een langslepend conflict tussen beide landen. Marokko hield de controle lang tegen. Pas toen Nederland alle uitkeringen naar Marokko dreigde stop te zetten, gaf de Marokkaanse overheid mee.

Met het verdrag kunnen Nederlandse ambtenaren in het Marokkaanse kadaster onderzoeken of iemand die in ons land een bijstandsuitkering ontvangt in Marokko teveel vermogen bezit om de uitkering te mogen ontvangen. Nadat tijdens eerder onderzoek enkele gevallen van fraude aan het licht kwamen, weigerde Marokko alle medewerking.

Nog voor 1 juli zullen naar verwachting ook minister Vermeend van Sociale Zaken en zijn Marokkaanse ambtgenoot hun handtekening onder het akkoord zetten, waarmee dat definitief wordt.

Verkiezingen gebukt onder dreiging

De verkiezingen van morgen zullen onder een constante dreiging worden gehouden. Sinds de dood van Fortuyn zijn veel politici, linkse organisaties en media bedreigd. Zelfs koningin Beatrix ontkwam hier niet aan en staat nu ook onder zwaardere bewaking.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), dat politici moet beveiligen, heeft zelfs hulp in moeten schakelen om iedereen te kunnen helpen. Na de moord op Fortuyn heeft de dienst 32 extra aanvragen voor bescherming gekregen. Bovenop de 144 eigen medewerkers zijn er nu dertig mensen van de Koninklijke Marechaussee en tien van arrestatieteams belast met de beveiliging.

Niet alleen ministers, staatssecretarissen en alle lijsttrekkers zelf hebben extra beveiliging gekregen, ook op hun gezin wordt gelet. Daarnaast nemen ook de partijen zelf voor woensdag maatregelen.

Onder andere de PvdA, VVD en GroenLinks houden besloten bijeenkomsten, waarbij men alleen op uitnodiging binnen kan komen. Niemand is zonder zich te identificeren welkom

Ook diverse media worden extra bewaakt na bedreigingen. Bij de gebouwen van het Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad in Rotterdam en Den Haag is de bewaking verscherpt.

Premier Kok: "Kies met verstand"

Premier Kok heeft op de avond voor de verkiezingen een oproep gedaan om "met het verstand te kiezen". Hij zei dit in het NOS journaal. Volgens Kok geldt een stem voor vier jaar en is een herkansing niet mogelijk.

De demissionair premier waarschuwde niet alleen vanuit het gevoel te stemmen. Hij doelde op de emoties na de dood van Fortuyn, gisteren een week geleden. Ook zei hij op een hoge opkomst te hopen.

'Britney moet om vergiffenis vragen'

Leigh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lokale kerk van Britney Spears' geboortestad vindt dat hoog tijd word dat het tieneridool eens langs komt in het huis van de heer om haar zonden op de biechten.

Haar brave imago is namelijk danig gaan wankelen nu blijkt dat La Spears betrapt is op het roken van sigaretten en het nuttigen van alcohol (wat in de VS verboden is tot de leeftijd van 21) en daarbij natuurlijk het meest recente nieuws dat ze haar maagdelijkheid allang is verloren aan haar 'N Sync-ster Justin Timberlake.

De leiders van haar kerk laten weten dat het beter zou zijn geweest als Britney haar 'eerste keer' had uit uitgesteld tot na het huwelijk. Daarbij zien ze de jonge Britney liever in wat minder gewaagde kleding. Desgevraagd laat Bob Sheffield van The Southern Baptist Convention geruststellend weten dat de heer haar echter wel zal vergeven.

Doorbraak in strijd tegen kanker

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse onderzoekers hebben een enzym ontdekt dat verantwoordelijk zou zijn voor de groei van kankercellen. Het enzym, PRDX3, is actief in het deel van de cel dat de stofwisseling en energielevering regelt. De ontdekking is belangrijk omdat men door manipulatie van het enzym mogelijk kanker succesvol kan bestrijden.

"Het onderzoek toont aan dat een wijziging van het PRDX3 de groei van tumoren beÔnvloedt. Indien we er in zouden slagen het enzym te controleren, zouden we tumoren kunnen doen verdwijnen. Nu moeten we nagaan welke medicijnen daarvoor het meest geschikt zijn", aldus ťťn van de wetenschappers.

Poolse WK-selectie mag zich seksueel uitleven

Tha_Dominator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Poolse selectie mag tijdens het WK gewoon aan seks doen. Dat heeft bondscoach Engel tijdens een trainingskamp gezegd. "Ik denk dat het mogelijk moet zijn dat mijn spelers tijdens het WK tijd besteden aan zaken van vitaal belang. Daar reken ik ook aangename zaken onder, zoals seksueel verkeer," aldus Engel.

De vrouwen van de spelers hebben al een aanbieding gekregen om met hun mannen naar Zuid-Korea te gaan. Ze mogen voor 3500 euro verblijven in een hotel op ongeveer 120 kilometer van het elftal.

Virgin voor de rechter na dood Aaliyah

VonK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ouders van Aaliyah dagen Virgin Records voor de rechter omdat zij het bedrijf schuldig achten aan de dood van de 22-jarige R&B-zangeres, die augustus vorig jaar bij een vliegtuigcrash om het leven kwam.

Volgens haar ouders heeft Virgin te weinig gedaan om het ongeluk te voorkomen. Het vliegtuig, dat kort na de start op de Bahama's neerstortte, was te zwaar beladen. Ook was de piloot niet gekwalificeerd om het vliegtuig te mogen vliegen.

In de aanklacht staat te lezen dat Virgin en de andere aangeklaagde maatschappijen wisten dat het vliegtuig niet geschikt was voor deze vlucht en dat ook de piloot niet geschikt was.

De aanklacht komt pas twee dagen nadat de overheid van de Bahama's een rapport uitbracht met daarin de eerste conclusies. Volgens de leider in het onderzoek is het onderzoek echter nog in volle gang.

FC Utrecht overweegt juridische stappen

Yoz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

FC Utrecht laat onderzoeken in hoeverre men juridische stappen kan ondernemen na het verlies van Ajax in de finale van de Amstel Cup, afgelopen zondag. De club lag 2-1 voor, toen Wamberto ver in blessuretijd vanuit buitenspelpositie de gelijkmaker scoorde.

Na drie minuten in de verlenging schoot Ibrahimovic voor Ajax de overwinning binnen. Grensrechter Kloeg erkende zijn fout en bood zijn excuses aan. FC Utrecht vindt dat nog niet genoeg. Het verlies heeft naast sportieve ook financiŽle consequenties voor de club.

Ferrari-site gehackt na rel Formule 1

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Barrichello had zondag de race in Oostenrijk moeten winnen. Teamorders van Ferrari zorgden er echter voor dat teamgenoot Schumacher op de finish de eerste plaats bezette. Het kwam hem op een fluitconcert te staan en het bezorgde Ferrari geen goede naam.

Een aantal internettende F1-fans waren zo kwaad over dit stukje teamtactiek dat ze de site Ferrari-group.com hebben gekraakt. De hackergroep 'S4t4n1c_Souls' zette "Fuck u Ferrari Mercenaries fuck fuck fuck always your capitalist of shit BARRICHELO ROX FERRARI SUX!" op de indexpagina.

Ferrari moet 26 juni voor het bestuur van de Federation Internationale de l'Automobile (FIA), organisator van de races, verschijnen

Belg veroordeeld voor sjoemelen met wijnen

Een Franse rechtbank heeft een Belg veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf en ťťn miljoen euro boete wegens het sjoemelen met Bordeaux-wijnen.

De rechtbank achtte bewezen dat de wijnhandelaar Bordeaux-wijnen met wijnen van mindere kwaliteit had gemengd. Daarna ging hij er de markt mee op om ze met veel winst te verkopen.

De Franse justitie heeft voor onderzoek honderden wijnen in beslag genomen en stuitte al onmiddelijk op een aantal wijnen die niet in orde bleken te zijn. Het onderzoek naar deze wijnen loopt echter nog steeds.

De Belg heeft inmiddels toegegeven wijnen met elkaar te hebben gemengd. Volgens hem kwam dit echter wel vaker voor om de wijnen beter en krachtiger te maken. Zijn advocaat vecht nu de uitspraak aan.

Familie richt Fortuyn Foundation op

Gemeente Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat de familie van Pim Fortuyn samen met de betrokkenen de 'Pim Fortuyn Foundation' heeft opgericht.

De stichting streeft twee doelen na. Allereerst wil de stichting het erfgoed van de politicus veilig stellen. Ten tweede zet de stichting zich in om het openbaar bestuur te vernieuwen.

Bloemen weggehaald
Op verzoek van de familie zijn de bloemen, bij het huis van Fortuyn en het stadhuis, weggehaald. De bloemen zullen vrijdagmiddag bij de Erasmusbrug in de Nieuwe Maas worden gelegd.

Carter: Cuba geen bedreiging

Carter, ex-president van de Verenigde Staten, zegt dat er geen enkel bewijs is dat Cuba kennis over biologische wapens exporteert.

Al een tijdje doen geruchten de ronde dat Cuba als 'schurkenstaat' biologische wapens heeft en ontwikkeld. Zo zei onderminister Bolton dat Cuba biologische wapens produceert en exporteert en liet Powell, minister van Buitenlandse Zaken, gisteravond nog weten bezorgd te zijn naar de methoden en kennis waarover Cuba beschikt.

Carter deed zijn uitspraken na het bezoeken van een belangrijk biologisch onderzoekscentrum op Cuba. Ook zal hij deze week nog een gesprek voeren met Castro over de mensenrechten. Met zijn bezoek aan Cuba wil hij de slechte relatie tussen de twee landen verbeteren.

Belgische minister onwel op Navo-top

Louis Michel, Belgische minister van Buitenlandse Zaken, is op een Navo-Rusland bijeenkomst onwel geworden. Toen een groepsfoto werd genomen zakte de Belgische minister in elkaar. In het ziekenhuis werd een darmontsteking vastgesteld.

Een diplomaat deelde mee dat de Franstalige liberaal al de gehele dag last had van maagpijn. Ook voelde hij zich eigenlijk niet goed genoeg om de ontmoeting bij te wonen. "Binnen had hij het veel te warm, en buiten te koud," aldus de diplomaat die liever anoniem wenste te blijven. Ook had de minister al veel gereisd, onder andere bezocht hij Rwanda en New York de afgelopen weken.

Dit is echter de eerste keer dat Michel ernstige gezondheidsproblemen heeft. De artsen lieten weten dat het reizen en zijn drukke werkschema nu even stop moeten worden gezet.

Campagne ligt niet echt stil

resolv.conf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks dat men officieel geen campagne voert, hebben vrijwel alle politieke partijen een ferme eindspurt ingezet.

Vooral veel individuele Kamerleden trekken zich weinig aan van de campagnestop. PvdA-kandidaat Gerard Bosman uit Oosterland vindt dat de "haatcampagne tegen links, en met name de PvdA" om een antwoord vraagt. Hij is daarom weer beschikbaar voor interviews en debatten. Daarnaast plaatst de Zeeuw woensdag een advertentie in de Provinciale Zeeuwse Courant. Hij staat op plaats 55, en komt dus zonder voorkeurstemmen waarschijnlijk niet in de Kamer. Ook partijgenoot Walter Etty (nummer 48) gaat door met campagne voeren.

GroenLinks-kandidaat Roel van Duijn (plaats 17) wordt ook in de kijker gebracht voor woensdag. Zijn aanhangers versturen wervende teksten. Gisteren liet Van Duijn van zich horen op scholen in Amsterdam. Volgens Van Duijn "moet je je niet monddood laten maken, want dan is de democratie echt vermoord", zo zei hij op TV Noord-Holland.

LPF-advertentie

Het bestuur en kandidaten van de Lijst Pim Fortuyn hebben dinsdag de Nederlandse bevolking bedankt voor het massale rouwbeklag na de moord op Pim Fortuyn, middels een paginagrote advertentie in De Telegraaf.

In de advertentie vraagt de partij om steun van de kiezers om het gedachtegoed van Fortuyn door te zetten. De tekst is afgedrukt naast de foto van Fortuyn zoals die prijkt op de verkiezingsaffiche van de partij.

D66-minister Van Boxtel zei dat het "chiquer" zou zijn geweest als de LPF de advertentie na de verkiezingen. had geplaatst. Ook andere critici vinden dat de partij zich hiermee niet houdt aan de campagnestilte.


SP

De Socialistische Partij manifesteert zich ook weer in de media. Een groep bekende Nederlanders, waaronder TV-producent Harry de Winter, zanger Bob Fosko, cabaretier Dolf Jansen en schrijver Karel Glastra van Loon, heeft in vier landelijke dagbladen een advertentie geplaatst waarin wordt opgeroepen om op de SP te stemmen.
Volgens campagneleider Tini Kox is de advertentie een volstrekt particulier initiatief.

De partij heeft voor dinsdag en woensdag wel zo'n 15 minuten aan radiospots ingekocht. Volgens Kox valt dat in het niet bij het aantal minuten dat de lijsttrekkers van de grotere partijen in de ether zijn. In het spotje richt lijsttrekker Marijnisse zich persoonlijk tot de kiezer met woorden over de nieuwe situatie die na de dood van Fortuyn is ontstaan.

Radio 1

Op Radio 1 kwamen vanmiddag veel kopstukken van politiekepartijen opdraven om geÔnterviewd te worden over de onstane situatie. Van de kleinere partijen kwamen veelal de lijsttrekkers, de grotere deden het met lagere nummers van de kandidatenlijst.

Nieuwe Midden Partij

De kleine Nieuwe Midden Partij wordt aangeprezen in een aan veel internetters verzonden reclamemail. NMP-voorzitter Martin Dessing zegt tegen Planet Multimedia van niets te weten, maar verklaart wel tegen de campagneluwte te zijn. "Terwijl de grote partijen wel gewoon dagelijks in de media verschijnen, worden de kleine partijen gewoon genegeerd door de media."

De NMP, die onder leiding van Jos Bron de verkiezingen in gaat, heeft door de spamactie wel een piek in het bezoek aan haar website te verwerken gekregen.

LPF: partij gaat door en statuten wijzigen

In het partijkantoor van de Lijst Pim Fortuyn wordt op dit moment een heftige vergadering gehouden. Enkele bronnen binnen de partij zeiden dat het over het voortbestaan van de LPF zou gaan maar dit is niet juist.

Na wat gesprekken met andere kandidaten en LPF medewerkers blijkt dat er zeer heftig wordt vergaderd over de positie van de voorzitter, dhr. Langendam ťn over een statuten wijziging.

Partij gaat door, statuten wijzigen
LPF wil de statuten wijzigen zodat alle lokale afdelingen gemakkelijk deel uit kunnen maken van de landelijke organisatie. Dit had Pim Fortuyn over het hoofd gezien bij de oprichting, aldus de LPF.

Alle berichten van betrouwbare bronnen binnen de LPF die meldden dat de vergadering ging over het voortbestaan, zijn nu ineens gewijzigd. De vergadering gaat over de wijziging van de statuten.

Aangeklaagde websites bekend

Het is inmiddels bekend geworden welke twee websites zijn aangeklaagd voor het aanzetten tot haat jegens de vermoorde politicus Pim Fortuyn. Al eerder lieten de advocaten Hammerstein en Spong weten dat er buiten politici en journalisten ook eigenaren van websites aangeklaagd waren.

Het gaat om de website Anarchronicon, de site van schrijver, dichter, filosoof, politiek activist, atheÔst en leider van meerdere secten Anarchronicon, zoals hij zichzelf omschrijft. De site stond vol grappen over Fortuyn, die inmiddels verwijderd zijn. Ook is de site verantwoordelijk voor de foto van Fortuyn in NSB-kostuum, die op dit moment nog wel online staat.

Ook aangeklaagd is de site van de Internationale Socialisten (IS) die affiches en stickers verspreidden met de tekst: Stop de Hollandse Haider. De IS zouden ook samen met Nederland Bekent Kleur op 11 mei een grote anti-racisme betoging houden in Rotterdam. Daartoe hadden de IS ook veel van dergelijke affiches in de havenstad opgehangen.

Het was al bekend dat de journalist Peter Storm is aangeklaagd. Hij plaatst ondermeer artikelen in het orgaan van de IS, De Socialist. Hij schreef ondermeer dat Fortuyn een fascistisch kopstuk is.

NVJ

Het bestuur van Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) komt vanmiddag bijeen om zich over de zaak te beraden. Volgens journalisten kan de aanklacht van Spong en Hammerstein worden gezien als aanzetten tot haat tegen journalisten.

LPF: interview met Johan Wiersma

Zojuist had Fok! een interview met de nummer 39 op de Lijst Pim Fortuyn (LPF), de heer Johan Wiersma. Deze paardenfokker van beroep kwam vandaag in het nieuws toen bleek dat hij felle bijdragen aan discussieforums op internet leverde.

Zo zou hij eind vorig jaar gezegd hebben dat de files in Nederland de schuld zijn van de allochtonen, volgens het Parool. Zelf wil hij met klem duidelijk maken dat hij dit absoluut niet geschreven danwel geimpliceerd heeft. "Er is landelijk een grote discussie gevoerd over het integratiebeleid en de positie van migranten. Ik heb daar actief in meegediscussieerd, meer niet."

Wel staat de LPF-er volledig achter zijn uitspraak dat Amsterdam in 2015 een 'negroÔde moslimstad' zal zijn. "Natuurlijk gaat deze voorspelling alleen op bij ongewijzigd instroombeleid." Wiersma weet zich van geen kwaad bewust en snapt de ophef niet want "Frits Bolkestein zei vorig jaar toch precies hetzelfde, toen hij het had over de 'overwegende moslimbevolking van de vier grote steden' die groeit" aldus Wiersma.

Radiostilte bij LPF
Wij meldden dat voorzitter Langendam morgen zal aftreden, maar daar weten de LPF-kandidaten zelf niet van af volgens Wiersma. "Alle communicatie loopt langs Mat Herben, die zijn werk als woordvoerder overigens uitstekend doet. Er is een radiostilte afgekondigd door de top van de LPF. Wij mogen niets zeggen."

Persoonlijk vindt Wiersma dat zijn voorzitter zijn uitspraken beter niet had kunnen doen want "Hij deed ze in het Parool. Dat wordt altijd verkeerd geintepreteerd. Het was toch niets nieuws wat hij zei?"

Kandidaten weten weinig
Nogmaals blijkt dat de leden van de Lijst Fortuyn absoluut geen weet hebben van wat er over hun hoofden afspeelt. De communicatie is slecht binnen de nieuwe partij. Het grote antecendentenonderzoek naar enkele kandidaten, daar weet Wiersma "niets vanaf". "Ik weet niet meer dan wat iedereen via de media te horen krijgt", aldus de nummer 39.

Of Johan Wiersma in de Tweede Kamer komt is nog maar de vraag. Hoewel de peiling een gunstige uitslag van circa dertig zetels voor de LPF voorspellen, is dit natuurlijk niet genoeg om hem een zetel te geven. "Niets is onmogelijk in deze ontwrichte wereld waarin we nu leven. Alles staat op zijn kop, mede dankzij Fortuyn. Die heeft de zwijgende meerderheid in dit land eindelijk een stem gegeven in het politiek proces."

Man op klaarlichte dag neergeschoten

Een 43-jarige man is maandag op klaarlichte dag in Zaandam neergeschoten. De politie heeft nog geen idee of de man is neergeschoten door een persoon of dat de man zelfmoord probeerde te plegen.

Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Rond vijf uur 's middags zagen mensen de man van Turkse afkomst met een schotwond in het hoofd op de stoep liggen. Bij zijn voeten bevond zich een pistool.

Niemand heeft zich nog bij de politie gemeld over de ware toedracht, inmiddels is de politie een buurtonderzoek begonnen om meer over het voorval te weten te komen.

Hittegolf in Pakistan eist veertig doden

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hittegolf in Pakistan, die al negen dagen duurt heeft al aan zeker veertig mensen het leven gekost. Dit hebben de Pakistaanse autoriteiten dinsdag bekend gemaakt.

De hoogste temperaturen zijn vooral in het midden en het zuiden van Pakistan en lopen op tot 49 graden Celsius. Meteorlogen voorspellen dat het warme weer de komende dagen nog zal aanhouden.

India heeft ook te lijden onder het warme weer, daar is net zoals in Pakistan de zomer droog voorafgaand aan het regenseizoen. In India zijn zeker vijftig mensen om het leven gekomen door het warme weer.

Deze hittegolf is de eerste in vier jaar, aldus weerkundigen. De temperatuur stijgt in sommige gebieden tot 48 graden Celsius. De plaatselijke meteorologen spreken pas van een hittegolf bij aanhoudende temperaturen van 43 graden Celsius of hoger.

IsraŽlische inval in drie dorpen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het IsraŽlische leger heeft drie dorpen op de westelijke jordaanoever binnen gevallen, waarbij twee Palestijnse veiligheidsambtenaren omkwamen en 13 veronderstelde militanten gearresteerd werden.

Doel van de actie was een huis in het dorp Halhoul, in het noorden van Hebron. Het hoofd van de Palestijnse veiligheidsdienst in het gebied, Khalid Abu Kheiran werd, samen met ťťn van zijn afgevaardigden, gedood in een vuurgevecht.

Volgens IsraŽl, waren beiden verantwoordelijk voor veelvoudige aanvallen tegen IsraŽlische burgers. Een derde persoon werd gearresteerd en een vierde ontsnapte uit het huis. Het leger zei ook dat het een dozijn Palestijnse verdachten in twee dorpen dichtbij de stad Tulkarem arresteerde.

''LPF schoont lijst op, Langedam treedt af''

nirvana en JoeNNie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Het Parool zal De Lijst Pim Fortuyn (LPF) na de verkiezingen waarschijnlijk enkele kandidaten onmiddellijk uit de partij te zetten. Het zou gaan om sekssite-exploitant Cor Eberhard (nummer 13 op de lijst) en de Friese paardenfokker Johan Wiersma (39 op de lijst).

De op een verkiesbare plaats staande Eberhard kwam in opspraak toen hij probeerde bij Leefbaar Nederland een zetel te kopen.

De nummer 39 van de lijst, Johan Wiersma heeft de LPF in verlegenheid gebracht door felle bijdragen aan discussieforums op internet. Zo verklaarde hij eind vorig jaar dat de files in Nederland de schuld zijn van de allochtonen en voorspelde hij dat Amsterdam in 2015 een 'negroÔde moslemstad' (sic) zal zijn.

Het verleden van de kandidaten was ook voor Pim Fortuyn een probleem. Hij liet een aantal kandidaten in de gaten houden door een detective bureau. De LPF was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar. Eberhard bevestigt zijn activiteit in de pornobranche. ''Maar daar is niet strafbaars aan. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en netjes mijn belasting betaald. Ik zou niet weten waarom ik geen Kamerlid kan zijn.''

Voorzitter treedt af

Voorzitter Langendam van de LPF zal na de verkiezingen aftreden, zo meldt Radio 1. Langendam kwam gisteren negatief in het nieuws toen hij links mede de schuld gaf van de moord op Fortuyn.

Langendam erkent dat de polarisatie, die hij op zich een goede zaak noemt, thans negatieve vormen aanneemt en dat hijzelf daarin een exponent is geweest.

NVU-betoging Harderwijk verboden

Stevie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester De Groot van Harderwijk heeft definitief besloten de extreem-rechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) te verbieden om zaterdag in zijn gemeente een betoging te houden ter nagedachtenis van Pim Fortuyn.

NVU-leider Konstant Kusters wilde de mars houden in de woonplaats van de verdachte van de moord. De demonstratie was gericht tegen extreem-links en tegen het vermoorden van rechtse politici.
Volgens Kusters legde Fortuyn de vinger op de zere plek, maar was hij niet rechts genoeg. Hij was een staatsnationalist en vůůr integratie van buitenlanders, terwijl de NVU als volksnationalisten voor algehele remigratie zijn.

Kusters kondigde gisteren al aan een verbod meteen juridisch aan te zullen vechten. Tot twee keer toe werd door rechters een demonstratieverbod voor de NVU ongedaan gemaakt.
De Groot laat de vrees voor ernstige ordeverstoringen echter zwaarder wegen dan het recht op vrije meningsuiting.

RK Kerk pakt slachtoffers pedofilie aan

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse krant The Washington Post meldt vandaag dat de Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten probeert om via juridische procedures de slachtoffers, en hun ouders, de schuld te geven van seksueel misbruik door priesters.

Tot nu toe werden er geschikt via geheime onderhandelingen tussen slachtoffers en de kerk. Maar nu maakt de kerk gebruik van topadvocaten en detectivebureaus, die het privť-leven van de slachtoffers doorwroeten. Doel van dit alles is om geheime documenten uit de openbaarheid te houden en het aantal schadeclaims te beperken.

De krant haalt een paar voorbeelden aan, onder andere een moeder uit St. Louis. Haar zoon werd als misdienaar misbruikt door een geestelijke, die dit toegaf. In plaats van een financiŽle regeling aan te bieden, diende de Kerk een klacht tegen haar in. Daarin werd ze ervan beschuldigd zelf verantwoordelijk te zijn voor de problemen van haar zoon omdat ze hem als zevenjarige in de pastorie had laten overnachten.

En in Illinois ondervroegen advocaten van de Kerk een slachtoffer naar allerlei details over het vermeende seksueel misbruik door een priester. Ook wilden ze weten of hij ervan had genoten.

Links laat tegengeluid horen

Een aantal linkse organisaties voelt zich bedreigd na de aanslag op Fortuyn. Volgens een woordvoerder ontvangen ze tientallen tot honderd dreigtelefoontjes en -mailtjes na de moord. Daarom belegden zeven van hen vandaag een persconferentie in Amsterdam om duidelijk te maken dat organisaties met een maatschappelijke visie samen een breed front moeten vormen, en op moeten komen voor de democratie.

De zeven linkse organisaties beklemtoonden op de gezamenlijke bijeenkomst niet te zullen zwichten voor geweld en intimidatie. ,,We moeten niet zwichten voor geweld en intimidatie. Individualisme is doorgeslagen in individuele terreur. Organisaties met een maatschappelijke visie moeten een breed front vormen en opkomen voor de democratie. We laten ons niet van de wijs brengen door egotrippers van welke soort dan ook'', , aldus J. Kirzcs van de Socialistische Arbeiderspartij.

De zeven deelnemende organisaties zijn: Nederland Bekent Kleur, Groen Front, de Internationale Socialisten, de Socialistische Arbeiderspartij, de Jonge Socialisten, Dwars (GroenLinks jongeren) en Komitť Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN). Ze wilden ťťn dag voor de verkiezingen vooral nog een ding duidelijk maken: stem niet op gevoel, maar met je verstand.

Niet bang

Volgens Pepijn Brandon van de Internationale Socialisten is links niet echt bang: "De bedreigingen komen uit de anonimiteit. Veilig van achter een computer of telefoon. Op straat horen we juist veel positieve reacties van mensen die waarderen dat wij het debat aangaan''. De Internationale Socialisten waren degenen die protsteerden tegen Fortuyn onder de leuze Stop de Hollandse Haider
Brandon liet op Radio 1 weten zich niet schuldig te achten aan een hetze tegen Fortuyn. Volgens hem is het de plicht van links om van je te laten horen als iemand zegt vol=vol, of de islam een achterlijke cultuur noemt. "Maar altijd geweldloos", volgens Brandon, "zoals we met de afgelaste demonstratie op 11 mei wilden doen".

De voorzitter van het KMAN meent dat de beschuldigingen aan het adres van links met betrekking tot de moord op Fortuyn met alle democratische middelen bestreden moeten worden. Ondanks dat Fortuyn zijn cultuur achterlijk noemde, toont Ftieh begrip voor de LPF-stemmers. ,,Mensen die zich aangesproken voelden tot Fortuyn zijn slachtoffer. Zij zijn jarenlang door de gevestigde politiek passief gehouden. De partijen zoeken de kiezer alleen in verkiezingstijd op, dan gaat de relatie vroeg of laat verloren.''

Protest tijdens de gemeenteraadsverkiezingen

Taartgooiers Fortuyn opgepakt

Justitie heeft vanmorgen drie mensen aangehouden die op 13 maart taarten gooiden naar Pim Fortuyn bij de presentatie van zijn boek "De puinhopen van 8-jaar Paars". Onder de leuze: "Op naar de nul zetels, geef racisme geen kans" kreeg Fortuyn drie taarten, die gevuld zouden zijn met kippenstront en kots, naar zijn hoofd gegooid.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. Er was de laatste tijd veel kritiek op justitie omdat de daders niet opgepakt werden.


De drie daders zouden lid zijn van de Biologische Bakkers Brigade, die de sympathie heeft van het anarchistisch collectief Eurodusnie en Ravage. Verklaringen van de actievoerders waren na afloop van de taartsmijterij op internetsites van die radicale groeperingen terug te lezen.

Beide organisaties distantiŽren zich overigens nu officieel van de actie.

Volkert

Volgens de Telegraaf komen er echter steeds meer aanwijzingen dat de drie taartengooiers afkomstig zijn uit extreem-linkse hoek en dat zij Volkert van der G. kennen. Zo komt een van de adressen van Eurodusnie in Leiden voor op een website van de Nederlandse Vereniging van Veganisme (NVV).
Een medewerkster van deze organisatie is door veehouders en nertsenfokkers geÔdentificeerd als iemand die Van der G. regelmatig vergezelde bij het voeren van procedures. De vrouw wilde niet reageren.

Politici ontkennen beledigen Fortuyn

Ray_16v had ons via de newssubmit

Lijsttrekker Thom De Graaf van D'66 is kwaad op de aangifte wegens aanzetten tot haat die tegen hem is gedaan door de advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein: ,,Volstrekt in strijd met de waarheid'' en ,,partijpolitieke smaad van de eerste orde'', zo meent De Graaf

,,De woorden die mij in de aanklacht ten laste worden gelegd heb ik gezegd noch geschreven'', zegt De Graaf die beweert alleen een passage uit het dagboek van Anne Frank te hebben aangehaald waarin zij spreekt over het rechtvaardigheidsgevoel van de Nederlanders dat nooit mag verwateren.

Volgens de aanklacht van Spong en Hammerstein zou De Graaf in reactie op het geruchtmakend Volkskrantinterview van Fortuyn hebben geciteerd uit het dagboek van Anne Frank met de opmerking dat hij haar adviseerde haar achterkamertje alvast voor onderduikers gereed te maken.

Marcel Van Dam

Ook Marcel van Dam ontkent de aanklachten. Volgens hem heeft hij Pim Fortuyn nooit met Eichmann vergeleken. Ook heeft hij tegen Fortuyn nooit het woord 'Untermensch' gebruikt.

Van Dam zegt Fortuyn in een column wel een onvervalste anti-islamiet te hebben genoemd en een buitengewoon minderwaardig mens. De journalist zegt geen spijt te hebben van zijn uitspraken. Volgens hem moeten columnisten harde taal kunnen gebruiken.

Oudkerk

Rob Oudkerk ontkent ook de hem ten laste gelegde zaken. Volgens de PvdA-wethouder van Amsterdam heeft hij nooit gezegd dat Fortuyn's ideeŽn aan Anton Mussert deden denken.

Van Dam, Oudkerk en De Graaf zeggen dat het Spong en Hammerstein zou sieren als ze hun valse aanklacht intrekken.

Journalisten

Buiten Van Dam werden de journalisten Peter Storm (De Socialist), Matty Verkamman (Trouw) en de redactie van NRC Handelsblad aangeklaagd. Storm noemde Fortuyn een fascistisch kopstuk, en Verkamman noemde Fortuyn een combinatie van Himmler en Hitler Ze schreef tevens: "Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt". Voor dat laatste citaat had Trouw indertijd al zijn excuses aangeboden.

Het NRC moet ondermeer worden vervolgd vanwege een commentaar op de dag van Fortuyns dood waarin wordt gezegd 'dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden'

Bierbrouwers: Bier drinken is gezond

De Duitse federatie van bierbrouwers heeft maandag gezegd dat bier drinken de kans op kanker, een beroerte en hartkwalen kan verkleinen.
De Branche, die momenteel in een dipje zit, hoopt op deze manier de jeugd in het land tot meer bier drinken te kunnen aanzetten.

Voorzitter Peter Hahn van de federatie zei op een persconferentie dat de Duitser gemiddeld nog maar 123 liter bier per jaar drinkt. Tien jaar geleden was dat nog 147 liter.

De voorzitter geeft de fitnessfanaten de schuld van de teruglopende bierconsumptie, naast de populariteit van energiedrankjes onder jongeren. Hij hoopt dat aanpassing van het imago van bier als een gezonde drank, zoals ook rode wijn met succes is aangeprezen, de verkoop stimuleert.

Volgens Hahn zou een halve liter bier per dag cholesterolverlagend werken. Hop, een van de ingrediŽnten van bier, zou helpen kanker te voorkomen. De Duitse brouwers worden in hun mening gesteund door wetenschappers. Die bevestigen op hun beurt dat bier het aantal hart- en vaatziekten kan terugdringen en kan helpen bij de bescherming tegen botontkalking en kanker.

Eerder dit jaar wees een Nederlandse wetenschappelijke studie al uit dat matig gebruik van alcohol, of dat nou in bier, whiskey of wijn is, de kans op dementie verkleint.

Ballonvaarder Fossett: zesde recordpoging

Steve Fosset gaat voor de zesde keer in zijn eentje met een heteluchtballon proberen rond de wereld te varen. De 58-jarige Amerikaanse ondernemer maakte dit maandag in St. Louis bekend.

Als het weer het toelaat zal hij midden of eind juni opstijgen in het Australische Northam, op zo'n honderd kilometer van Perth. "Solo de wereld rondvaren is de grootste uitdaging in mijn leven geworden", aldus de miljonair.

Vorig jaar, in augustus, moest multi-miljonair Fossett zijn laatste poging na ruim 19.000 kilometer en dertien dagen in de lucht beŽindigen. Door het slechte weer dat toen boven de Atlantische Oceaan werd verwacht, was het te gevaarlijk om door zetten.

Siemens vernielt eigen testbaan

rubbereend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De toestand van het Britse spoorwegennet is op de meeste plaatsen zo slecht dat Siemens 11 miljoen euro heeft uitgegeven om de situatie na te bootsen. Siemens gebruikte het geld om hun eigen testmateriaal grondig te vernielen.

De Duitse fabrikant sleepte vorig jaar de grootste treinorder in de Britse geschiedenis binnen en is druk in de weer om de wagons rijklaar te maken.
Daartoe simuleren ze op opmerkelijke wijze de Britse omstandigheden. The Guardian meldde dat Siemens de Duitse testsporen heeft vernield door ze te verbuigen en er gaten in te slaan. Verder maakte de fabrikant de kaarsrechte Duitse sporen ongelijk en hobbelig.

Pas toen deze zwaar gehavend waren leken de omstandigheden voldoende op die in Groot-BritaniŽ. Siemens voert nu tests uit op haar oefenterrein.

[Voetbal] Zidane sluit loopbaan af bij Real

Voetballer Zinedine Zidane zal over vier jaar stoppen met voetballen. De sterspeler van Real Madrid en het Franse nationale elftal heeft aan de vooravond van de Champions Leaguefinale tussen Real en Bayer Leverkusen gezegd dat hij zijn contract bij Real absoluut zal uitdienen.

Zidane verklaarde: ,,Ik neem pensioen in Madrid, na afloop van mijn contract ben ik 33 jaar. Ik ga dan niet voor een Franse club spelen. Genoeg is het dan. Ik weet dat nu al zeker.''

,,Ik speel voor de beste club ter wereld, hiervoor speelde ik voor Juventus. Alles heb ik gewonnen. Ik wil nog twee grote dingen: de Champions League winnen en nog ťťn keer gloreren met Frankrijk. De wereldtitel prolongeren. Wat voor uitdaging heb ik nog dan? Ik trek me terug uit het voetbal als ik ben gestopt.''

Hij voegde er aan toe dat hij een jaar uit de voetbalwereld zal verdwijnen: ,,Daarna kom ik terug. Nee, niet als hoofdcoach. Zeker niet. Ik ga niet op de bank zitten, daar heb ik het karakter niet voor. Eerder ga ik iets met de jeugd doen.''

Politie over de vloer van ISP

VonK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat begonnen is als een kleine dot-commer, is nu 1 van grootste jongens op het speelveld van het internet in Amerika. Yahoo! Inc is samen met een aantal concullega's ten strijde gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank van Minnesota. De uitspraak zou het mogelijk maken dat bij elke huiszoeking op servers gehost door een ISP er ook echt agenten aanwezig zouden moeten zijn.

"In 1 kalender jaar komen er letterlijk duizenden huiszoekings bevelen en verzoeken tot informatie binnen, met als gevolg dat er op elk willekeurig moment er meer dan 12 medewerkers van justitie zomaar binnen kunnen lopen bij de desbetreffende ISP."

Dit balletje is aan het rollen gekomen nadat Yahoo! Inc een bevel kreeg tot het overhandigen van informatie van een gebruiker die werd beschuldigd van het verspreiden van kinderporno. Echter, toen dit voor de rechter kwam, pleitte de gedaagde dat het privacy recht niet werd gewaarborgd, met als gevolg dat deze informatie overal vandaan had kunnen komen.

De advocaten in dienst van Yahoo! Inc en consorten zeggen dat met deze uitspraak de privacy van andere gebruikers in geding komt met zoveel druk van aanwezige agenten. "Het heeft geen toegevoegde waarde op het groeiend aantal verzoeken tot informatie op mogelijke strafrechtelijke stappen. De hele wereld heeft nu deze mogelijkheid gekregen, en al onze medewerkers doen het werk, en die agent zal echt geen handje kunnen helpen, laat staan een toegevoegde waarde zijn".

Winnaars SF Festival!

De afgelopen dagen kon je kans maken op 2 kaartjes voor het SF-festival in service bioscoop Movie Unlimited in Zevenaar. De vragen en antwoorden waren als volgt:
Wanneer gaat Star Wars EP II officieel in premiere?
Hier waren 2 antwoorden goed, namelijk: 16 mei in o.a. de USA en 17 mei in Nederland.
Wie is de schrijver van de Star Wars reeks?
George Lucas

De winnaars van 2 kaartjes voor dit filmavondje zijn geworden:

MyOwnSavior
drago
SignOTheTimes
Rapalm
spacemangraig


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen vanmorgen nog een e-mail hoe julllie je kaartjes in je bezit kunnen krijgen.

Excuses Kloeg voor buitenspel-blunder

franske19 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Assistent-scheidsrechter Ronald Kloeg heeft in een open brief aan FC Utrecht en supporters zijn excuses gemaakt voor de buitenspel-blunder in de Amstelcup Finale tegen Ajax.

Ajax won hierdoor de finale doordat Kloeg in de laatste seconden reguliere speeltijd een buitenspel-situatie over het hoofd zag, de hieruit voortkomende gelijkmaker van Wamberto zorgde voor een score van 2-2 en een verlenging. Waarna Imbrahimovic amper 2 minuten in de verlenging het winnende doelpunt voor Ajax scoorde (2-3).

Kloeg richt zijn brief aan de spelers, de technische staf, het bestuur, medewerkers en supporters van FC Utrecht. De club vindt de brief van Kloeg moedig, maar wat is eigenlijk nog moedig te noemen als werkelijk heel Nederland heeft kunnen constateren dat hij een cruciale fout heeft gemaakt.

De letterlijke weergave van de brief is als volgt:
Beste sympathisanten van FC Utrecht,

Met schaamte en gevoel van medeleven richt ik mij tot u met deze open brief.
Als assistent-scheidsrechter had ook ik mij verheugd op de finale van de Amstel Cup in de Kuip. Zoīn wedstrijd betekent een hoogtepunt in je sportcarriŤre, maar na zondag 12 mei is deze eindstrijd voor mij in een dieptepunt geŽindigd.
Toen ik de tv-beelden te zien kreeg, kon ik het amper geloven dat ik over het hoofd heb gezien dat Wamberto buitenspel liep toen Van der Meyde de bal voorzette. Mijn positie aan de lijn, toen de bal werd gespeeld, was dus niet optimaal. Hierdoor heb ik de plek van beide spelers verkeerd beoordeeld.
Deze fout beschouw ik als een blunder. Op een dergelijk niveau mag dat niet voorkomen. Ik kan mij goed voorstellen hoe de spelers en technische staf van uw club zich voelen. Het is normaal al erg als je door een arbitrale blunder verliest, maar als je op deze manier de cup misloopt, dan is het wel heel erg wrang.
Ik spreek de wens uit dat FC Utrecht mijn oprechte excuses accepteert, maar dat de club wil begrijpen dat het leiden van een wedstrijd ook in de toekomst mensenwerk blijft. Niettemin hoop ik met deze brief de pijn bij u enigszins te verlichten.

Met sportieve groet,
Ronald Kloeg


Eerder op de dag had Kloeg al telefonisch contact gezocht met Frans Adelaar. De trainer van FC Utrecht voelt niet de behoefte een toelichting te geven op dat onderhoud.

17-jarig meisje beroofde 14 taxi's

spdk en Aardige_Jongen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17 jarig meisje uit Voorburg heeft gisteren zes jaar tegen zich horen eisen in de rechtbank van Zwolle. Het meisje had samen met haar ex-vriend een viertiental taxichaffeurs door het gehele land beroofd. Haar ex-vriend werd eerder veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.

De overvallen verliepen meestal als volgt: het meisje stapte in de taxi, waarna haar ex-vriend op een afgelegen plek ook de taxi binnekwam. Daarop pakte hij de chauffeur van achteren beet en bedreigde hem met een vuurwapen. Veelal lieten zij hun slachtoffers achter in de kofferbak van de taxi. Zo nu en dan kregen zij ook hulp van een wisselden derde persoon

Ze konden worden opgepakt toen het meisje haar portemonnee verloor in een gestolen taxi, die zij achterlieten na een aanrijding in Nijkerk. De buit van de twee bedroeg in het totaal ruim 3000 euro aan geld, waarvan zij hun verblijven in hotels en hun eten konden betalen. De twee hadden overigens geen vaste woon of verblijfplaats.

Lijken vergaan niet

saxxer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Valkenburg zit met een probleem, de stoffelijke overschotten op de begraafplaats aan de Cauberg in Valkenburg vergaan te langzaam. Het gaat dan vooral om de lichamen die in de honderden steekgraven, in de mergelwand van de Cauberg, zijn bijgezet.

In het totaal gaat het om drie boven elkaar gelegen galerijen met enkele honderden graven. Aangezien deze begraafplaats enorm in de belangstelling staat wil de gemeente graag een vierde galerij aanbrengen met zo'n 180 graven. Alleen de eerste galerij is echt uit mergel gehouwen de andere galerijen zijn gemaakt uit prefab betonnen elementen. Na onderzoek bleek dat er sprake was bij de laatste twee galerijen dat er betonrot was. Deze graven dienen dus opgeknapt te worden voordat de nieuwe galerij aangelegd kan worden

Bij hetzelfde onderzoek bleek ook dat de lijken, met name in de betonnen graven, nauwelijks vergaan. De woordvoerder van de gemeente verklaart dat sommige lichamen na dertig jaar nog vrijwel intact zijn. Waarschijnlijk komt dat doordat er te weinig zuurstof bij de stoffelijke overschotten komt. "Onze eerste indruk is dat het hierbij om een constructiefout gaat, bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde afdichtingskit", legt de woordvoerder uit. "Is dat zo, dan kunnen we het probleem makkelijk oplossen. Dan gaan we de zuurstoftoevoer aan de achterkant van de graven verbeteren."

Fortuyn liet antecedenten LPF-leden natrekken

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wijlen Pim Fortuyn heeft een aantal weken geleden voor de brute aanslag die hem het leven kostte, zelf een detectivebureau ingeschakeld voor een antecedenten-onderzoek naar een kleine groep van de kandidaten van zijn Lijst Pim Fortuin. Eigenlijk had hij de hele lijst na willen laten trekken, maar wegens nijpend tijdsgebrek kon hij slechts een kleine groep mensen uitkiezen.

"Ik wist niet dat de pers al op de hoogte was," meldde woordvoerster Ines Scheffers gisterochtend. "We kunnen niet reageren voor we het rapport in huis hebben."
Ze vertelde verder niet waarom er voor bepaalde mensen is gekozen. De nieuwe voorzitter van de LPF, Peter Langendam - die eergisteravond nog uitgebreid inging op vragen - liet gisteren weten dat er absoluut geen sprake is geweest van een onderzoek.

Fortuyn zelf zou al voor zijn dood op de hoogte zijn gesteld via een tussentijdse rapportage, hierdoor zou hij erg geschokt zijn geweest.

Moeder in cel voor spijbelen dochters

Ferrari4ever en buttman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse moeder moet zestig dagen achter de tralies omdat haar dochters te vaak spijbelen. Volgens de BBC had de rechtbank in Oxfordshire al tweemaal eerder bepaald dat de kinderen lessen moeten volgen maar dat leidde niet tot enige verbetering. Het is voor zover bekend de eerste keer in Groot-BrittaniŽ dat een ouder celstraf krijgt, omdat de kinderen wegblijven van school.

De wet die een dergelijke veroordeling mogelijk maakt, is in november 2000 ingevoerd. Premier Blair heeft het tegengaan van schoolverzuim tot een belangrijk beleidspunt gemaakt.

Laurentien ook doelwit van Van der G.

Industry of cool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vermoeden bestaat dat Volkert van der G., de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, ook van plan zou zijn geweest om een aanslag te plegen op landbouwminister Brinkhorst en zijn dochter Laurentien, de vrouw van prins Constantijn. Volgens de Telegraaf zou de inlichtingendienst Volkert daarvoor al eerder in de gaten hebben gehouden.

Van der G. had vanzelfsprekend grote moeite met de 270.000 dieren die tijdens de MKZ-crisis onder het bevel van minister Brinkhorst geruimd werden. Er werd al tijdens de huwelijksplechtigheid van Constantijn en Laurentien in mei vorig jaar rekening gehouden met een aanslag.

De telefoon van de verdachte werd al enige tijd afgetapt. Maar Van der G. kon niet worden opgepakt, omdat hij niet op daadwerkelijk gebruik van geweld werd betrapt.

X-Box-emulator is niets meer dan trojan

De XBox-emulator die op verschillenden online sites gevonden kan worden, waarmee XBox-spellen op de pc gespeeld zouden kunnen worden is slechts een hoax. Iedereen die het enthousiast download en installeert, zit uiteindelijk met een Trojan opgescheept.

Gebruikers die de emulator downloaden in een bestand met de naam 'EMU_xbox.exe' kunnen besmet worden door de trojan.
Als het bestand wordt uitgevoerd, beŽindigt het zichzelf met een foutmelding, maar niet voordat de trojan NetBUIE.exe op de pc van het onwetende slachtoffer is gezet.

Vervolgens zoekt de trojan verbinding met een hele lijst servers. Het is gebleken dat zo'n 4 miljoen hits op deze servers door deze trojan gegenereerd waren.

Het bestand NetBUIE.exe bevat bovendien ook nog Microsoft Copyright informatie om het betrouwbaarder en meer te doen overkomen als een officiŽle release van Microsoft

Het programma kan gevonden worden op verschillende sites en wordt momenteel nog niet gedetecteerd door de meeste AntiVirus software.

Fe2O3 bedankt voor het geven van de link via de newssubmit.

[Voetbal] Louis van Gaal naar Barcelona

ernie09 en CeeDees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Louis van Gaal heeft een contract voor twee jaar bij Barcelona getekend. Dit is vandaag bekend gemaakt door de voorzitter, Joan Gaspart, van Barcelona. Van Gaal volgt Carlos Rexach op, die al eerder had aangegeven te stoppen na dit seizoen.

Van Gaal werkte eerder bij Barcelona, namelijk van juli 1997 tot mei 2000. Tijdens deze periode werd Barcelona twee keer landskampioen en veroverde het de Spaanse beker. Sinds het vertrek van Van Gaal heeft Barcelona geen grote prijs meer gewonnen.

Op dit moment zijn er geruchten dat Co Adriaanse de assistent zou worden onder Van Gaal, dit is echter nog niet bevestigd door Barcelona

LPF: Kwartje van Kok afschaffen

Ondanks de afspraak dat er geen campagne meer gevoerd zal worden is de Lijst Pim Fortuyn (LPF) toch met een financiŽle uitwerking van hun verkiezingsprogramma gekomen.

Volgens de leden van de LPF was de bedoeling dat Fortuyn vandaag zelf een uitwerking zou hebben gegeven van zijn financiŽle plannen. Nu hij is vermoord, willen ze zijn gedachtegoed toch doorgeven. Vandaar dat ze de campagnestop op dit punt hebben doorbroken.

Punten die in de uitwerking staan zijn o.a. dat gemeenten meer mogelijkheden moeten krijgen om belasting te heffen. Het moet voor de burger duidelijker worden wat er met de betaalde belasting gebeurt.

Het 'Kwartje van Kok', een benzineheffing die in 1991 is ingevoerd, moet zo snel mogelijk worden afgeschaft, omdat het autogebruik toch niet terugloopt. Bovendien betalen Nederlandse automobilisten in Nederland al veel meer belasting voor het autogebruik dan andere Europeanen, meent de LPF.
Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.