Kok waarschuwt de kiezers

Rob (R@b)
Tha_Dominator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Net als gisteren in het NOS-journaal en bij Barend en Van Dorp heeft minister-president Kok zich vanmorgen opnieuw bezorgd uitgelaten over de verkiezingen. De premier maakt zich zorgen over zijn politieke erfenis. In het tv-programma Ontbijt-tv zei de demissionair premier vanochtend dat hij de laatste dagen nadrukkelijk de publiciteit heeft gezocht om te proberen het tij voor de PvdA te keren.

Volgens Kok zal een centrumrechtse coalitie (CDA-VVD-LPF) veel van wat er in de afgelopen acht jaar is bereikt in de waagschaal zal stellen. Een dergelijke uitkomst van de verkiezingen zal de stabiliteit in de toekomst aan het wankelen brengen.

Vooral de LPF kreeg er van Kok flink van langs. "Het is een partij zonder cohesie met nauwelijks wortels. Stemmen op die partij is een riskant avontuur. Er is weinig stabiliteit te verwachten van deze partij".

Rosenmöller

Ook fractievoorzitter Rosenmöller van GroenLinks haalde gisteren uit naar de LPF. Hij riep burgers op om niet "mensen zonder rijbewijs aan het stuur te zetten." Volgens Rosenmöller is dat vragen om brokken. De LPF is volgens de GL-leider een politieke kleuterklas.