Kopspijkers en Van 't Hek afgelast

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kopspijkers, het humoristische en satirische VARA-programma van Jack Spijkerman gaat aanstaande zaterdag in verband met de moord op Pim Fortuyn niet door.

Volgens de VARA is het gezien de opzet van het programma, dat gaat over actuele zaken, nu niet mogelijk om de uitzending van het tv-programma door te laten gaan.

Theater

Ook een aantal cabaretiers hebben hun voorstelling afgelast omdat hun programma vol zat met grappen en grollen over Fortuyn. Youp Van 't Hek wil de try-out 'Youp speelt Youp' volgens zijn manager H. Floberg niet spelen omdat hij verdoofd is door de moord. "Het is een aanslag op de democratie."

Ook vanwege de inhoud ziet Van 't Hek van de try-outs af. Een belangrijk deel van het programma, dat moet uitmonden in zijn oudejaarsvoorstelling, staat in het teken van Fortuyn. Zo kwam Van 't Hek op in driedeling kostuum á la Fortuyn, met de woorden: "Met zo'n pak kun je ver komen. Let verder maar niet op de inhoud."

Van 't Hek gaat zijn show nu grondig herschrijven.

Boek uit handel,

Niet uit het Raam (NUHR) bestaande uit Peter Heerschop, Joep Duudekom en Viggo Waas, lastten eerder ook hun voorstelling af.

Hun antwoord op het boek 'De Puinhopen van van acht jaar Paars' dat Viggo Waas, Hans Sibbel en Peter Heerschop schreven, De Puinhopen van Professor Pim, is met onmiddellijke ingang uit de handel genomen.