[Voetbal] Uitslag UEFA Cup finale

In een bomvolle Kuip heeft Feyenoord de UEFA Cup gewonnen door met 3-2 te zegevieren over het Duitse Borussia Dortmund.

Bij rust leidde de stadionploeg, dat de finale speelde in het eigen stadion met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Pierre van Hooijdonk. De 1-0 maakte hij vanuit een strafschop nadat Tomasson onderuit was gehaald door Kohler, die daarvoor een rode kaart kreeg voorgehouden.
De 2-0 maakte de trefzekere spits met zijn succesvolste wapen, hij scoorde vanuit een vrije trap.

Na rust was het de Duitse ploeg die het best uit de startblokken kwam en werd de 2-1 snel op het score bord gebracht door een strafschop.

Niet lang daarna was het Tomasson, die zijn laatste wedstrijd speelde in het rood-witte shirt, die de 3-1 scoorde. Koller bracht met een mooie goal de eindstand op het bord.