Onderzoek naar dader moord Fortuyn

qyuip, Fredjjuuhhh, Atreides en rscp1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verdachte van de moord op Pim Fortuyn opereerde waarschijnlijk alleen. Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe. Justitie weerspreekt berichten dat hij lid is van een groep van vijf gevaarlijke activisten en dat rekening wordt gehouden met meer aanslagen. Justitie doet wel uitgebreid onderzoek naar de achtergronden van de 32-jarige dader.

De verdachte, die niet over een wapenvergunning beschikte, moet vandaag voor de rechter verschijnen. Justitie onderzoekt ook of de man iets te maken heeft met een onopgeloste moord in 1996 op een milieuambtenaar uit Nunspeet in een bos bij Epe.

Die zaak is nog niet officieel heropend, maar de aanslag in Hilversum heeft de interesse van de politie. De 43-jarige Nunspeter Chris van de Werken werd zondag 22 december 1996 vermoord. Hij was in dienst bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe als milieuambtenaar.

Er is destijds onderzoek gedaan in de kringen van milieuactivisten. De politie heeft de dader nooit gevonden en tastte ook in het duister over het motief voor de moord.

De politie wil niet zeggen of in dat onderzoek de Vereniging Milieu-Offensief een rol heeft gespeeld. Bij die vereniging werkte de 32-jarige Volkert van der G., de man die verdacht wordt van de moord op Fortuyn.


De Telegraaf plaatste een foto van de mogelijke dader van bijna 10 jaar geleden.