Osama Bin Laden waarschuwt VS opnieuw

Osama Bin Laden heeft opnieuw een waarschuwing naar de Verenigde Staten gestuurd. Hij zegt dat zolang de Palestijnen niet in vrede kunnen leven de Verenigde Staten niet veilig zijn. Al-Jazeera, een Arabisch tv-station, zond gisteren een videoband uit. Wanneer de band is opgenomen is onduidelijk.

Het programma liet op één van de mannen aan het woord die betrokken was bij de aanslagen van 11 september. Achmed al-Haznawi al-Ghamdi zei dat Bin Laden verantwoordelijk zou zijn voor de twee aanslagen op Amerikaanse ambassades in Afrika (1998) en de aanslag op het oorlogsschip USS Cole in 2000. De band met de man werd waarschijnlijk een half jaar voor de aanslagen opgenomen.

FBI: Kans op aanslagen financiële banken
CNN meldde kort geleden dat de FBI bekend heeft gemaakt dat er een risico bestaat dat er aanslagen zullen worden gepleegd op financiële instituties, zoals banken, in de Verenigde Staten.

"Terroristen, met onbekende identiteit, overwegen fysieke aanslagen te plegen op financiële instituties in de VS. Dit doen ze als deel van hun campagne tegen de Amerikaanse financiële belangen," aldus de FBI.

De FBI zegt deze informatie te hebben verkregen van gevangen Al-Qaeda leden, maar bevestigen dit bericht nog niet. "We hebben de banken verteld niet te sluiten of klanten weg te houden. We vragen de het volk om alert te zijn op alles wat verdacht lijkt," zo zei Ashcroft.

Afgelopen maandag werd de FBI ook al gewaarschuwd door een 13 jaar oud jongetje uit Nederland, die zei dat er een bom zou ontploffen in een bankgebouw in Washington. Later gaf de jongen toe dit als grap te hebben gemeld.