FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 maart 2002

Leefbaar R'dam: referendum over college

De vastgelopen college-onderhandelingen in de Maasstad moeten worden vlot getrokken door een referendum te houden over de samenstelling van het nieuwe college van B. en W.

Leefbaar Rotterdam, de grootste fractie in de raad, vindt dat de Rotterdamse bevolking zich over het nieuwe college moet uitspreken. Dan wordt duidelijk of de Rotterdammers zitten te wachten op een coalitie met de PvdA. De kiezers kunnen zich uitspreken over het vervolg van de onderhandelingen door ze concreet te vragen of LR met de PvdA moet samenwerken. Als die vraag positief beantwoord zou worden, zegt Leefbaar Rotterdam bereid te zijn over de eerdere bezwaren heen te stappen.

De partij wil nu niet samen met de PvdA in het college, maar wil een nieuw stadsbestuur vormen met CDA en VVD. Maar het CDA wil dat niet en vindt dat ook de PvdA wethouders moet leveren.

Golfer ziet armprothese gestolen

Een golfer uit Texas is voor zeker 20.000 euro gedupeerd nadat iemand er met zijn kunstarm vandoor is gegaan. De arm werd zaterdag uit de auto van de man, die bekend staat als de "een-armige bandiet", ontvreemd.

De 28-jarige golfer was een veelbelovende amateurgolfer toen hij bij een auto-ongeluk zijn arm verloor. "Het is behoorlijk ernstig, omdat ik zo mijn brood verdien," aldus de man. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Kwart van mannen bang voor impotentie

Een kwart van de mannen is in bed bang voor impotentie. Dat blijkt uit een onderzoek dat door condoomfabrikant Durex in Duitsland is gehouden. 1050 Duitsers van 16 tot 55 jaar vulden de enquete in.

Eenderde van de vrouwen is in bed bezorgd om het uiterlijk. Zij zijn bang niet aantrekkelijk genoeg te zijn voor hun partner. Aids is echter het grootste schrikbeeld. 27 procent van de ondervraagden is bang de ziekte op te lopen. Toch heeft één op de vijf mensen het afgelopen jaar onveilige seks gehad met een nieuwe partner.

Een opmerkelijke uitkomst is hoe er over de vriendin van de beste vriend wordt gedacht; een vijfde van de ondervraagden zegt dat hij met haar naar bed zou gaan als de kans zich zou aanbieden.

Melkert: stop 'geflirt' met Fortuyn

-=Eddow=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ad Melkert vindt dat VVD en CDA moet ophouden te "flirten" met Pim Fortuyn. De partijen moeten een keuze maken tussen de harteloze wereld van Fortuyn of een sociale samenleving voor mensen voor elkaar zorgen, zoals de PvdA voorstaat.

De PvdA-leider riep zijn eigen partij op open te staan voor "initiatieven en signalen uit de samenleving". De gemeenteraadsverkiezingen hebben volgens hem bewezen dat de kiezer meer daadkracht en duidelijkheid wil van de politiek.

De PvdA moet 'scherp' laten weten waar ze voor staat. Wijzen op de succesen van de afgelopen acht jaar is volgens hem niet voldoende.

Australiërs krijgen vleermuizen niet weg

De binnenstad van Sydney wordt al enige tijd geteisterd door een kolonie vleermuizen. Pythonpoep, chilipasta en trasi niets helpt tegen de ruim 5000 vleermuizen.

Door hun grote aantal en hun hoge gewicht (gemiddeld 4kg) brengen ze grote schade toe aan de 180 jaar oude botanische tuin van Sydney.

Nu probeert men de dieren af te schrikken met behulp van een geluidssysteem. Het moet namelijk wel op een diervriendelijke manier gebeuren aangezien de beestjes beschermd zijn.

Thaise gedetineerden maken website

Enkele bajesklanten in Thailand hebben tijdens hun verblijf in de gevangenis een website gemaakt over het leven in Thaise gevangenissen. Volgens hen is het er niet zo erg als iedereen denkt, maar het is er ook niet bepaald comfortabel.

Op de site, www.hosdoc.com, staat informatie over diverse onderwerpen. Er staat bijvoorbeeld hoe je er voldoende slaap kunt krijgen en hoe je je gevangenisstraf zo kort mogelijk kunt maken.

Fortuyn doet aangifte tegen taartengooiers

Pim Fortuyn met taart in gezichtPim Fortuyn heeft aangifte gedaan wegens openlijke geweldpleging tegen degenen die hem donderdag tijdens de presentatie van zijn boek een taart in het gezicht smeten. Dat maakte zijn advocaat O. Hammerstein vandaag bekend. De demonstranten noemden zich de Biologische Bakkers Brigade. Ze wilden met hun actie "het charisma van de onaantastbare extreem-rechtse populist doorbreken en hem van zijn voetstuk stoten".

Volgens Hammerstein was de taart gevuld met uitwerpselen en braaksel. Hij zegt het merkwaardig te vinden dat justitie de daders niet heeft gearresteerd. "Met de aangifte wil Fortuyn voorkomen dat het van kwaad tot erger wordt", aldus de advocaat.

Premier Kok keurde de actie van de Biologische Bakkers Brigade af.

Britney: geen update over maagdelijkheid

bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het liefst was ze vanmiddag de coffeeshop ingegaan, maar ze moest helaas een persconferentie geven. We hebben het over Britney Spears, die in Amsterdam is om haar debuutfilm Crossroads te promoten. "Amsterdam is fun, fun, fun. I love it here", zo liet de twintigjarige zangeres weten.

Britney wilde tijdens de persconferentie niet ingaan op haar maagdelijkheid en seksualiteit in het algemeen. Een woordvoerder van haar platenlabel benadrukte echter wel dat ze nog steeds maagd is: "Ik heb vanochtend nog met Britney gepraat en ze heeft me gezegd dat er over maagdelijkheid geen update te geven is."

Management niet blij met kandidate LPF

Het management van Miss Nederland is niet blij met de kandidaatstelling van de 20-jarige Irena Pantelic voor Lijst Pim Fortuyn. Zij werd in 2001 tot Miss Nederland verkozen en staat nu op de 34e plaats van de gisteren gepresenteerde lijst.

"Miss Nederland is een merk, wij bepalen wat ze doen. Wij kunnen Irena niet verbieden zich als privépersoon in te zetten voor een politieke partij. We gaan echter wel bekijken of Irena's werkzaamheden een conflict kunnen opleveren met haar werk als Miss Nederland", aldus Hans Koning van het management tegenover de site tvbabes.com.

Vader Pim Fortuyn overleden

Gisteravond is de vader van de geplaagde politicus overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Op de site van de partij wenst het campagneteam Fortuyn veel sterkte met het verlies.

Vele Fokkers wisten dit via de newssubmit te melden.

Spanjaard bewaart lijken thuis

De Spaanse politie heeft een 41-jarige man aangehouden, die ongeveer twintig lijken in zijn huis bewaarde. De man is een oud-werknemer van een uitvaartonderneming dat in 1997 moest sluiten, nadat er zo'n vijftig lijken gevonden waren in de garage van de eigenaar. De man is vermoedelijk betrokken bij hetzelfde "schandaal" als zijn voormalig werkgever namelijk het illegaal bewaren van doden.

De politie kon de man tijdens een routinecontrole aanhouden. Daar vonden ze plasticzakken met lichaamsdelen in zijn auto. Er werd direct onderzoek gedaan bij hem thuis en daarbij stuitte de politie op de stoffelijke resten van twintig mensen.

Dienstverlening voor aanrijder Bløf-drummer

De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 39-jarige A. D. uit Twello veroordeeld tot 240 uur dienstverlening wegens dood door schuld. Vorig jaar veroorzaakte de man een verkeersongeval waardoor drummer Chris Götte van popgroep Bløf om het leven kwam.

Ook kreeg de man een rijontzegging van 2 jaar op, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen hem was 240 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist. Bovendien eiste de officier een rijontzegging van twee jaar.

Fikse kritiek op gebruik schoolcomputers

Er is zeer forse kritiek op het gebruik van computers in het onderwijs geuit door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Volgens het adviesorgaan is er weliswaar veel geld gestoken in de aanschaf van computers, maar worden de apparaten slecht benut.

Leerkrachten hebben onvoldoende kennis om informatie- en communicatietechnologie daadwerkelijk in het onderwijs te gebruiken. Verder ontbreekt het aan goede software en vernieuwende leermethoden. Volgens de WRR is er meer geld nodig, vooral voor de laatste twee zaken.

Grootscheepse invallen bij bouwbedrijven

Bij tientallen bouwbedrijven zijn, in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar bouwfraude, invallen gedaan door politie en Justitie. Het gaat onder meer om Koop Holding, het Groninger bouwbedrijf van de vroegere technische directeur Bos, de man die de bouwfraudezaak heeft aangezwengeld. Ook in kantoren van andere grote bouwondernemingen als Strukton, Heijmans, HBG en Volker Wessels zijn invallen gedaan.

Ook is huiszoeking verricht in woningen van ambtenaren van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het zou gaan om drie van de vier ambtenaren die door oud-directeur Bos zijn beschuldigd van corruptie. Onduidelijk is welke functies de ambtenaren op het ministerie hebben.

Aan de acties deden meer dan 500 opsporingsambtenaren, 36 officieren van Justitie en zeven rechter-commissarissen mee.

Kado van Noord-Holland afgekeurd

Een cadeautje van de provincie Noord-Holland om burgermeesters en gedeputeerden te overtuigen van het nut van windmolens zal niet worden uitgereikt.

Het geschenk bestond uit een Delftsblauw windmolentje, een windmolen-ganzenbord, ansichtkaarten en een boekje waarin mensen over het nut van de wind vertellen ('Vroeger droogde ik de was in de wind'). Het wordt te kinderachtig gevonden en niet functioneel.

Het als lobbymiddel bedoelde relatiegeschenk wordt nu gratis weggegeven op de Floriade. Hiermee is een slordige 100.000 euro over de balk gesmeten.

Voetbal: Van den Herik stapt uit ENV

Jorien van den Herik is opgestapt als commissaris van de Eredivisie NV (ENV). Van den Herik, voorzitter van Feyenoord, vertegenwoordigde in de ENV ook de belangen van Ajax, PSV en Vitesse. Zijn besluit nam hij naar aanleiding van 'oncollegiale' uitlatingen van Ajax-voorzitter Michael van Praag.

Van Praag zei op de Amsterdamse zender AT5 dat hij was boos over de manier waarop Van den Herik de schwalbe van Ajax-spits Machlas wilde aanpakken na het duel tussen Ajax en Feyenoord. De preses van de Rotterdamse club vroeg de openbare aanklager van de KNVB actie te ondernemen. Van Praag zei 'het absoluut belachelijk te vinden' dat Van den Herik de schwalbe afkeurde en noemde het 'een goedkope manier' om populair te worden bij de supporters.

,,Als Van Praag deze oncollegiale opmerkingen maakt, is het duidelijk dat ik niet de juiste man ben om de belangen van Ajax nog langer te behartigen'', aldus Van den Herik in de Feyenoord-krant. ,,Ik kan mijn tijd dan beter gebruiken. Ik heb de situatie voorgelegd aan Harry van Raaij en hij vond het een begrijpelijke beslissing.'' Van Praag wilde niet reageren op het vertrek van Van den Herik.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van den Herik zijn functie als commissaris neerlegt. Hij deed dat al eerder in 1999 omdat hij vond dat de belangen die hij moest verdedigen haaks stonden op die van Feyenoord. Vorig jaar augustus besloot hij op verzoek van Ajax, PSV en Vitesse terug te keren.

Lijst Fortuyn programma wijkt af van boek

Het verkiezingsprogramma van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) verschilt inhoudelijk behoorlijk met het boek De puinhopen van 8 jaar Paars van Fortuyn. Het programma houdt onder meer de mogelijkheid open van investeringen in gezondheidszorg en onderwijs, en neemt afstand van de door Fortuyn bepleite opheffing van landmacht en luchtmacht.

Het programma van LPF wat op de website van de partij staat is een proeve en loopt vooruit op het definitieve programma dat half april moet verschijnen. Dat programma gaat overigens met voorrang ook in de Engelse taal uitkomen om het beeld te nuanceren wat nu in het buitenland over Fortuyn bestaat. Veel buitenlandse media omschrijven Fortuyn als een Haider of Filip De Winter.

Het programma van LPF heet 'Naar een Zorgzame, Zorgvuldige samenleving'. De LPF presenteert het op hun website als een ,,verkorte vorm'' van Fortuyns boek, maar het wijkt daarvan op veel punten af.

De grootscheepse sanering van gezondheidszorg en onderwijs waarover in Fortuyn's boek wordt gesproken, daarover is de 'proeve' onduidelijk, en spreekt ook niet van de investeringsstop in deze sectoren. Voor de ouderenzorg wil de LPF zelfs meer personeel.

Een groot aantal omstreden zaken uit Fortuyns boek is ook verdwenen, zoals insluiting van uitgeprocedeerde asielzoekers, of beëindiging van deelname aan internationale vredesoperaties.

Nieuw: De disco-robot

In navolging van de bekende robothond Aibo komt Sony nu met een robot die kan discodansen, zingen en gezichten onthouden.

De robot zal 58 centimeter gaan meten, is zilver gekleurd en heeft ronde ogen. Sony zegt dat SDR-4X, zoals de naam officiëel luidt, is ontworpen om bij mensen thuis rond te lopen.

Omdat de robot twee camera's heeft - eentje meer dan de populaire Aibo - is hij nog 'slimmer' dan het hondje. Daardoor kan hij bijvoorbeeld de rand van een tafel onderscheiden van de patronen op een vloer.

De robot zou ook geprogrammeerd zijn om tien verschillende mensen te herkennen aan de hand van hun gezicht of stem. Om dit te kunnen maakt de robot gebruik van digitale foto's en zeven microfoons.

Ook als je ineens behoefte hebt aan een praatje, dan kan je een eenvoudig gesprek met de robot voeren. Hij kent ongeveer 60.000 woorden. Bovendien kan de robot door de eigenaar gekozen teksten op een melodie naar keuze zingen.

Met sensoren aan zijn voeten is de robot in staat zich op onregelmatig oppervlakken voort te bewegen. Als hij valt, weet hij zelf weer op te staan.

Tijdens een spectaculaire demonstratie liet Sony de SDR-4X ritmisch zingen, met zijn heupen schudden en zijn armen zwaaien. De robot wist zich ten slotte staande te houden op een surfplank die vervaarlijk overhelde.

Volgens Sony is de robot later dit jaar te koop. Het is nog onbekend wat hij gaat kosten.

Kinderen planten "millenniumbos"

Ongeveer vijfhonderd kinderen die in 2000 in Veldhoven zijn geboren, planten zaterdag in deze gemeente een 'millenniumbos'. Onder hen is ook Shannon Brandes, de eerste millenniumbaby van Nederland. Kort na de eeuwwisseling kwam zij ter wereld in Veldhoven.

Het bos moet een herkenbare herinnering vormen aan het bijzondere jaar 2000. 528 kinderen zijn uitgenodigd door de gemeente om een beuk te planten. Zij verwacht dat de meesten aanwezig zullen zijn. Ook komt er bij het bos komt een herdenkingsteken met daarop alle namen van de kinderen.

Microsoft verliest 'Lindows-zaak'

De eis van Microsoft tegen Lindows.com dat het bedrijf moet stoppen met het gebruik van haar naam voor een besturingssysteem, is door een rechtbank voorlopig van de hand gewezen.

Microsoft wilde via de rechter een verbod op het gebruik van zowel Lindows.com en Lindows OS. De softwaregigant meent dat de namen een inbreuk zouden zijn op het merk 'Windows'.

De rechter erkende dat de gekozen naam het merk Windows bedreigde, maar stelde dat Microsoft zelf met de keuze voor 'Windows' in 1983 als algemene benaming voor een grafische interface ook een risico nam dat dit 'merk' in bredere zin kwetsbaar zou zijn.

Lindows.com staat onder leiding van Michael Robertson, voormalige baas van MP3.com. Het bedrijf probeert een Linux-besturing te bouwen waaronder Windows-programma's kunnen draaien.

Ben komt met mobiel bellen op proef

Het telecombedrijf Ben komt als eerste op de markt met een proefabonnement voor mobiel bellen. Het proefabonnement is een SIM-kaart met een beperkte geldigheidsduur.

Vanaf vandaag zal Ben starten met de verkoop van 'proefBen'. Het abonnement bestaat uit een SIM-kaart met 60 belminuten die 5 euro aan statiegeld kost. Wie na de proefperiode de SIM weer per post inlevert, krijgt de 5 euro terug.

Ben probeert op deze manier potentiële gebruikers over te halen toch op een vast abonnement over te stappen. Volgens Ben zijn veel mensen bang dat de kwaliteit van het Ben-netwerk beneden peil is, met een proefabonnement kunnen gebruikers dit zelf testen.

Schumacher: wellicht ook in Brazilië in F2001

Ondanks zijn derde plek in de Grand Prix van Maleisië staat Michael Schumacher niet onder druk om in Brazilië op 31 maart in de nieuwe F2002 wagen te gaan rijden. Ferrari zal deze week in Barcelona zowel de F2001 als de F2002 testen, waarna de keuze zal worden gemaakt.

Volgens de coureur had het team nooit verwacht met de oude auto al na twee races op veertien punten te staan. Hij is tevreden met de vier punten die hij in Maleisië binnenhaalde. "Het seizoen is 17 races lang. En ook al is de wagen niet klaar voor Brazilië, dan nog pakken we daar zeker punten. En het kampioenschap is heus niet na drie races beslist," aldus Schumacher.

Ferrari besloot het seizoen te starten met de oude F2001 omdat men nog niet zeker was over de betrouwbaarheid van de nieuwe versie.

Weer grote geldroof Heathrow Airport

Voor de tweede maal in iets meer dan een maand is op de Engelse luchthaven Heathrow een gewapende overval op een geldtransport gepleegd. Daarbij werd 3,4 miljoen euro buitgemaakt. Bij de eerste werd er zelfs 7,5 miljoen gestolen.

Twee overvallers mannen stopten het transport, nadat deze geld had opgehaald bij een vliegtuig. De bestuurder werd vervolgens gedwongen het vliegveld af te rijden. Buiten het terein werd het geld in een ander voertuig gestopt. De bestuurder van de vrachtwagen is ongedeerd.

Verbod op plastic zakken in Taiwan

Vandaag heeft men in Taiwan aangekondigd dat er een verbod komt op plastic zakken. Dit moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan de dagelijkse distributie van zestien miljoen plastic zakken. De plastic zakken zijn een zware belasting voor het milieu.

Regeringsinstellingen, scholen en het leger mogen met ingang van 1 juli de zakken niet meer gebruiken, aldus het ministerie van milieu EPA. Het verbod zal langzamerhand worden uitgebreid. Vanaf 1 januari mogen supermarkten, fastfoodketens en grote winkels er geen gebruik meer van maken.

Milieudeskundigen hebben voorspeld dat als er geen maatregelen worden genomen Taiwan in een zee van plastic dreigt te verdrinken. In een schatting van de EPA staat dat plastic twintig procent van het Taiwanese afval vormt. Dat is 5 procent meer dan in andere geïndustrialiseerde landen.

Enorme ijsplaat Antarctica afgebroken

Quartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een reusachtige ijsplaat die deel uitmaakte van het Antarctisch Schiereiland is uiteengevallen in duizenden ijsschotsen. Het gaat om de grootste ineenstorting van de afgelopen dertig jaar. Volgens deskundigen is het opwarmen van de aarde hiervan de oorzaak.

Het duurde 35 dagen voordat de ijsmassa volledig losliet van het continent. Het Amerikaanse informatiecentrum voor sneeuw en ijs (Nsidc) heeft het proces op de voet gevolgd.

De oppervlakte van de ijsplaat Larsen B, zoals de plaat genoemd werd, was 3250 vierkante kilometer. Dat is vergelijkbaar met de provincie Overijssel. Volgens wetenschappers zal het ineenstorten van de ijsplaat weinig effect hebben op het zeeniveau.

Voetbalclub Eendracht Aalst failliet

KnoXville had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren meldde FOK! al dat veel Nederlandse voetbalclubs het afgelopen jaar verlies hebben geleden. Bij onze zuiderburen is dat ook het geval.

Eendracht Aalst, dat in grote financiële problemen verkeert, laat zich vrijwillig failliet verklaren. De clubleiding heeft dat gisteren beslist tijdens een algemene vergadering. De totale schuld van de club bedraagt bijna drie miljoen euro. Aan het einde van het seizoen verdwijnt de club uit de eerste klasse en zakt misschien zelfs naar de derde. De voorzitter ziet een fusie met een andere club als oplossing om de zaak weer op poten te krijgen.

Het is nog niet zeker of Aalst de resterende wedstrijden in de Belgische competitie speelt aangezien dit nog kosten met zich meebrengt terwijl er geen geld meer is. Waarschijnlijk zal de club de wedstrijden niet meer spelen en zal de Belgische voetbalbond de wedstrijden behandelen als nederlagen voor Aalst.

EU geeft groen licht voor alternatief GPS

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europa krijgt haar eigen GPS-systeem. Hiervoor hebben de Europese leiders op de eurotop in Barcelona toestemming verleend. Met het project, Galileo genaamd, is Europa in de toekomst minder afhankelijk van de Amerikanen.

Tot op heden is er in het enorme project al 180 miljoen euro gepompt. Uiteindelijk zal het de Europese Unie ongeveer drie miljard euro gaan kosten. Dit moeten de vijftien lidstaten gaan bekostigen. Met het geld dat nu op tafel ligt kan de ontwikkeling zeker tot 2006 doorgaan.

Amerika wil graag samenwerken met Europa om beide systemen met elkaar uitwisselbaar te krijgen. Het Pentagon waarschuwde vorig jaar al voor negatieve gevolgen van het systeem. Vijandige staten zouden ervan gebruik kunnen maken en zouden op die manier niet meer gecontroleerd kunnen worden door de Amerikanen.

Kabouterpopulatie Sprookjeshof vermist

Mijn moeder (werkzaam bij de politie Zuidlaren) wist mij het volgende te melden:

In de nacht van 17 op 18 maart is de bijna voltallige kabouterpopulatie van Sprookjeshof Zuidlaren verdwenen. Men denkt dat ze zijn weggelopen, maar sluit ook een ontvoering niet uit. Het Kabouter Bevrijdingsfront heeft de eventuele ontvoering in ieder geval nog niet opgeëist. Ook heeft de politie contact opgenomen met het in het Drentse dorp gesitueerde geneesmiddelen-onderzoeksbedrijf Pharma Bio Research, uit angst voor proeven met nieuwe medicijnen op de kabouters. Ook dit was zonder resultaat.

De kabouters zijn via het hek aan de achterkant van het park verdwenen. Daar werd namelijk een achterblijver hevig verward aangetroffen. Hij is voor ondervraging overgebracht naar het politiebureau. Tot nu toe zonder succes. De politie heeft al hun medewerkers gevraagd uit te kijken naar de kabouterfamilie. "Mijn collega bij wie deze vermissing werd opgegeven is vergeten te vragen naar de preciese beschrijvingen en persoonsgegevens van de vermisten, maar wij gaan er vanuit dat de kabouters, variërend in lengte van 30 centimeter tot 1 meter, een opvallende verschijning in het dorp moeten zijn." Aldus mijn moeder. "Er is ook een reiger vermist, dus als u een plastic reiger ziet vliegen wordt u ook verzocht contact met ons op te nemen."

De directie van het Sprookjeshof heeft een oproep aan de kabouters gedaan om zo snel mogelijk terug te keren. "Wij, maar vooral jullie achtergebleven familieleden zijn erg ongerust en missen jullie." Op de vraag of er onenigheid was tussen de kabouters en de directie wilden ze niet ingaan. Er wordt namelijk gefluisterd dat de kabouters amper betaald kregen.

De familieleden en vrienden van het dichtbij gelegen Kabouterland Exloo en Het Rijk Der Kabouters te Eext zijn hevig geschrokken. "Wij snappen er niets van, ze hebben er in ieder geval niets van laten merken dat ze iets van plan waren. Hier zijn ze in ieder geval niet. Maar ze weten wel dat eventueel ze hier terecht kunnen, mochten ze door omstandigheden uit Zuidlaren wegwillen." zegt Rien de Kabouter uit Eext.

Wij houden jullie uiteraard verder op de hoogte van deze tragedie.

Doofy, één van de vermiste kabouters

Kleine Mohammed kwam niet om door Israël

De beelden schokten eind september 2000 de wereld. Een kleine jongen die achter zijn vader kruipt om niet te worden geraakt door een regen van kogels. Tevergeefs, Mohammed (12) werd dodelijk getroffen, zijn vader raakte zwaargewond. De foto's en de televisiebeelden leidden tot scherpe kritiek op Israël.

Uit een reportage van de Duitse zender ARD blijkt nu echter dat Mohammed niet door Israëliers, maar door Palestijnen werd doodgeschoten. Een onderzoek van de inslagen van kogels op de plek waar hij omkwam wijst uit dat de kogels uit Palestijnse kalasjnikovs kwamen.

Een grondig onderzoek van het voorval is steeds door vader Jamal en de Palestijnse Autoriteit verhinderd.

Met dank aan Krisje en AKF voor de submit.

Boksen: Lewis nu al bang voor Tyson

Mike Tyson heeft een reputatie op het gebied van vreemde acties voor, tijdens en na zijn bokspartijen. Hij beet immers al eens een stukje oor bij een tegenstander eraf en van een vechtpartijtje is de bokser ook niet vies.

Zijn toekomstige tegenstander Lennox Lewis wil zich nu voor een dergelijke actie indekken. Hij heeft om een financiele compensatie in zijn contract gevraagd als Tyson zich niet aan de regels houdt.

De advocaat van Tyson heeft het voorstel meteen naast zich neergelegd. "Je moet toch wel over een flinke dosis moed beschikken om deze zaken aan de orde te stellen. Dit kunnen we toch niet serieus nemen. Wat moet het dan wel kosten als Lennox in de fout gaat? Als ik dit soort dingen hoor, kan ik alleen maar het hoofd schudden," aldus de raadsman.

Halfbroer: 'Bin Laden nog in leven'

Osama bin Laden is nog in leven en in goede gezondheid. Dat zei zijn halfbroer gisteren voor CNN. Volgens hem zou zijn moeder drie weken geleden een telefoontje met die mededeling hebben gehad. Van wie het telefoontje kwam is niet bekend.

Sjeik Ahmad wist ook te melden dat de meest gezochte terrorist geen nierziekte onder de leden heeft, zoals wel wordt beweerd. Verder zei hij niet te geloven dat zijn halfbroer achter de aanslagen in Amerika zit. "Hij is mijn broer, ik ken hem. Ik heb jaren met hem samengewoond en ik weet hoezeer hij God vreest", aldus Ahmad.

Nieuw: de Reproduction Olympics!

Duim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zweden hebben weer eens wat nieuws ontdekt. Hadden we al de Paralympics voor gehandicapten en de Gay Olympics voor homo's en lesbiënnes, nu hebben ze daar de Reproduction Olympics bedacht. Het doel: als eerste zwanger worden.

Vijftien stellen mochten op kosten van een landelijk radiostation een romantisch weekend in een hotel doorbrengen. Daar moesten ze dan wel proberen zwanger te worden.

De winnaars zijn Patricia Karlsson (26) en Mikael Hansson (28). Zij wilden al een jaar kinderen, maar dit was tot op heden niet gelukt. Ze 'winnen' een baby en daarnaast ontvangen ze ook nog eens 5700 euro.

2 Vandaag schrapt uitspraak 'Kut-Marokkanen'

Angela, jolo, Marieke.J en Darkness had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma 2 Vandaag heeft zich de woede van zijn redactie op de hals gehaald door een een uitspraak van de Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk uit een reportage te halen. De verslaggever die de reportage heeft gemaakt laat het er niet bij zitten.

Oudkerk werd de afgelopen week met de camera gevolgd. Toen burgemeester Cohen Oudkerk vroeg of een charismatisch man als Pim Fortuyn ook in Amsterdam veel stemmen zou halen antwoordde hij: "Ja, wij hebben hier toch ook kut-Marokkanen."

De hoofdredacteur zegt de reportage te hebben aangepast omwille van zijn normen en waarden. Ondertussen betreurt Oudkerk dat hij de uitspraak ooit heeft gedaan "Maar ik zei er iets achteraan, nl: `... die allerlei rotzooi trappen'. Ik had het zeker niet over de hele bevolkingsgroep. `Kut-Marokkanen' floepte ik eruit"

Volgens Oudkerk was de boodschap van zijn verhaal dat men eens op moet houden een hele groep af te rekenen op het gedrag van een hele kleine groep.

Amsterdamse politie ontruimt kraakpanden

Vandaag is de Amsterdamse politie begonnen met het ontruimen van enkele kraakpanden in de binnenstad. De actie is vroeg in de ochtend begonnen bij een pand aan de Vijzelstraat. Op de Martelaarsgracht heeft de politie een waterkanon ingezet omdat krakers met verfbommen gooien.

De krakers in de Vijzelstraat gooiden ondermeer autobanden en ander barricademateriaal naar beneden en staken het in brand. Toen de politie het gebouw binnenging, waren de krakers al vertrokken. Het volgende pand op lijst, op de hoek Spui-Kalverstraat, bleek ook leeg te zijn.

Achter het Centraal Station, op de Martelaarsgracht, ondervond de politie meer weerstand. Krakers gooiden onder meer met verfbommen naar de agenten. NIet lang daarna gooiden ze zelfs rookbommen. De politie reageerde daarop met een waterkanon en agenten hebben zich door een hoogwerker op het dak laten droppen. In de twee panden die worden ontruimd moet een luxehotel komen.

Voor de ontruimingen heeft de politie ongeveer 150 man ingezet. Onder hen zijn ME'ers en politiemensen in burger. Het is niet bekend hoeveel kraakpanden de politie dinsdag in totaal wil ontruimen.

[F1] Ron Dennis tevreden over Kimi

Frank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks de minder resultaten in de eerste 2 races is teambaas Ron Dennis (McLaren) zeer tevreden over Kimi Räikkönen:

"Kimi laat zich door niets in verwarring brengen. Hij is natuurlijk nog steeds bezig om van alles te leren, maar ik denk dat het voor hem makkelijker is om dat bij ons te doen dan bij een ander team," aldus Dennis.

Naast het goede presteren van Räikkönen, vindt hij dat Coulthard teveel onder druk gezet wordt:
"David Coulthard heeft nu iemand tegenover zich die de competitie met hem aangaat en hem onder druk kan zetten, en ik denk niet dat dit slecht is," aldus Dennis.

Meer F1 nieuws op de F1manager van Fok!

Ron Dennis tevreden over Kimi

Frank had ons via de submit het volgende te melden:

Ondanks de minder resultaten in de eerste 2 races is teambaas Ron Dennis (McLaren) zeer tevreden over Kimi Räikkönen:

"Kimi laat zich door niets in verwarring brengen. Hij is natuurlijk nog steeds bezig om van alles te leren, maar ik denk dat het voor hem makkelijker is om dat bij ons te doen dan bij een ander team," aldus Dennis.

Naast het goede presteren van Räikkönen, vindt hij dat Coulthard teveel onder druk gezet wordt:
"David Coulthard heeft nu iemand tegenover zich die de competitie met hem aangaat en hem onder druk kan zetten, en ik denk niet dat dit slecht is," aldus Dennis.

Wereldrecord snelste runs verbroken

De Nieuw-Zeelandse cricketer Nathan Astle brak gisteren het wereldrecord van de snelste tweehonderd runs. In een testmatch tegen Engeland had de batsman slechts 168 ballen nodig voor 222 runs.

Het vorige record was nog geen maand oud, wat opmerkelijk is, want dat was een verbetering ten opzichte van een record dat sinds 1982 stond. Voor zijn tweede Century was Astle helemaal ontketend. Hij had daarvoor slechts 39 ballen nodig.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.