Kabouterpopulatie Sprookjeshof vermist

Mijn moeder (werkzaam bij de politie Zuidlaren) wist mij het volgende te melden:

In de nacht van 17 op 18 maart is de bijna voltallige kabouterpopulatie van Sprookjeshof Zuidlaren verdwenen. Men denkt dat ze zijn weggelopen, maar sluit ook een ontvoering niet uit. Het Kabouter Bevrijdingsfront heeft de eventuele ontvoering in ieder geval nog niet opgeëist. Ook heeft de politie contact opgenomen met het in het Drentse dorp gesitueerde geneesmiddelen-onderzoeksbedrijf Pharma Bio Research, uit angst voor proeven met nieuwe medicijnen op de kabouters. Ook dit was zonder resultaat.

De kabouters zijn via het hek aan de achterkant van het park verdwenen. Daar werd namelijk een achterblijver hevig verward aangetroffen. Hij is voor ondervraging overgebracht naar het politiebureau. Tot nu toe zonder succes. De politie heeft al hun medewerkers gevraagd uit te kijken naar de kabouterfamilie. "Mijn collega bij wie deze vermissing werd opgegeven is vergeten te vragen naar de preciese beschrijvingen en persoonsgegevens van de vermisten, maar wij gaan er vanuit dat de kabouters, variërend in lengte van 30 centimeter tot 1 meter, een opvallende verschijning in het dorp moeten zijn." Aldus mijn moeder. "Er is ook een reiger vermist, dus als u een plastic reiger ziet vliegen wordt u ook verzocht contact met ons op te nemen."

De directie van het Sprookjeshof heeft een oproep aan de kabouters gedaan om zo snel mogelijk terug te keren. "Wij, maar vooral jullie achtergebleven familieleden zijn erg ongerust en missen jullie." Op de vraag of er onenigheid was tussen de kabouters en de directie wilden ze niet ingaan. Er wordt namelijk gefluisterd dat de kabouters amper betaald kregen.

De familieleden en vrienden van het dichtbij gelegen Kabouterland Exloo en Het Rijk Der Kabouters te Eext zijn hevig geschrokken. "Wij snappen er niets van, ze hebben er in ieder geval niets van laten merken dat ze iets van plan waren. Hier zijn ze in ieder geval niet. Maar ze weten wel dat eventueel ze hier terecht kunnen, mochten ze door omstandigheden uit Zuidlaren wegwillen." zegt Rien de Kabouter uit Eext.

Wij houden jullie uiteraard verder op de hoogte van deze tragedie.

Doofy, één van de vermiste kabouters