FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 februari 2002

VVD Den Haag wil weer hoofddoekjes verbod

Is er net een hele discussie afgerond over het verbod op hoofddoekjes op de Haagse Vliegerschool, wat daarna is opgeheven. Nu pleit de VVD-lijsttrekker in Den Haag, mevrouw Engering, ervoor om het verbod opnieuw in te voeren.

Mw. drs. L.E.J. Engering zei dat gisteravond tijdens een debat in de Pulchri Studio. Ze nam voor het eerst openlijk afstand van het schrappen van het hoofddoekjesverbod door de openbare Vliegerschool. "Een openbare school moet openbaar blijven en daar passen hoofddoekjes of andere religieuze uitingen niet bij. Er rust kennelijk een taboe op dit soort onderwerpen".

De lokale PvdA-lijsttrekker van Den Haag, Heijnen, reageerde verontwaardigd op die opmerking. 'Ik heb de VVD nooit gehoord tijdens alle debatten over hoofddoekjes die we gevoerd hebben'.

Sekstape R. Kelly op internet

De video-opnames waarop R. Kelly seks heeft met een minderjarig meisje, circuleren op het internet.
De videoband is afgestaan aan de politie, maar nu blijkt dat er al meerdere kopieën van bestaan.

Veel webmasters vragen geld voor het downloaden van de opnames en lijken vooral munt te willen slaan uit het schandaal.

Volgens een verslaggever die de beelden heeft gezien, zijn de opnames gemaakt door professionals. De betrokkenen lijken zich bewust te zijn van de aanwezigheid van een camera. De tape met Kelly schijnt echter illegaal opgenomen te zijn.

Sex Pistols brengen single opnieuw uit

Op 27 mei brengen de Sex Pistols hun inmiddels legendarische single 'God Save The Queen' opnieuw uit. De release markeert zowel het vijftigjarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth van Engeland als het 25-jarig jubileum van de single zelf.

Het nummer werd in 1977 uitgebracht in het jaar van het zilveren jubileum van de vorstin en ontlokte een storm van protest bij de Britse autoriteiten. Het nummer werd geboycot door de radiostations, maar kwam toch op nummer één. Niet alleen de tekst van de plaat deed veel stof opwaaien, ook de hoes die door Jamie Reed ontworpen werd, veroorzaakte een ware schokgolf in Groot-Brittannië. Vorig jaar werd de single hoes nog aangeduid als de beste cover ooit.

De Sex Pistols brengen op 3 juni overigens ook hun volledige muziekcatalogus op de markt.

"Met al die confectiepop in de hitlijsten is het duidelijk de hoogste tijd dat de Sex Pistols op het toneel terugkeren", zei bassist Glen Matlock.

De band onderhandelt nog over een reünietournee.

De hoes van 'God Save the Queen'.

Knokken in Rotterdam

Grata had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In en rond de treinen in Rotterdam zijn de "supporters" van Feyenoord en Glasgow Rangers met elkaar op de vuist gegaan. De politie arresteerde enkele mensen, en nadat de groepen uit elkaar waren gehaald werd een kleine groep Glasgow-fans in aparte treinen gezet.

De politie meldt dat een groep Glasgow-supporters de gehele middag in Rotterdam doorbrachten. Ze hielden zich vooral op in het gebied rond de Oude Haven. De Feyenoord-supporters verzamelden zich op het Stadhuisplein. Toen beide groepen elkaar bij het station troffen ging het fout.

Grolsch komt met nieuwe bieren

De mixdrankjes worden steeds populairder. Voor de bierbrouwers een probleem, en dus ook voor Grolsch. "De biermarkt moet spannender worden", zei Grolsch-topman J. Troch gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers.

Uit de cijfers blijkt echter niet dat Grolsch zo slecht presteert door de populariteit van mix-drankjes. De nettowinst is met 28,6 miljoen euro een record in de geschiedenis van de brouwer, en een stijging van 6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel Nederland minder vaak naar het bier grijpt is er toch nog nooit zoveel bier verkocht als in 2001. In Engeland is Grolsch zelfs het snelstgroeiende biermerk. Volgens Troch kan de afzet niet alleen op peil worden gehouden door 'spannende en spectaculaire' producten en verpakkingen.

De liefhebbers kunnen dus weer rekenen op nieuwe bieren, en niet alleen in de winkel, maar ook in de kroeg.

Leefbaar Vlaanderen nieuwe partij

Ex-Vlaams Blokker Lucien Decoorne richt zijn eigen partij Leefbaar Vlaanderen op. De oprichtingsvergadering wordt op 7 maart gehouden in het West-Vlaamse Varsenare.

Decoorne, gemeenteraadslid in Brugge, wil van de Vlaamse evenknie van Leefbaar Nederland een 'nieuwe, behoudsgezinde partij' maken. Decoorne krijgt steun van Marleen Deneckere, eveneens ex-Vlaams Blok en voorheen voorzitster van de Blok-afdeling Oostkamp en Beernem. Ze nam enkele maanden geleden ontslag uit de partij na een hoog opgelopen ruzie met voorzitter Frank Vanhecke van de rechts-extremistische partij. Decoorne zelf stapte uit het Vlaams Blok omdat hij zich, zo zegt hij, niet kon verenigingen met 'het rechtlijnige en onverdraagzame karakter van de partij'.

[UEFA] Feyenoord - Glasgow Rangers

Feyenoord heeft de volgende ronde van de UEFA cup bereikt door in eigen huis de Rangers te verslaan met 3-2.

Feyenoorde kwam goed uit de startblokken en domineerde het eerste kwartier. Verrassend genoeg was het niet de thuisclub die op voorsprong kwam, maar juist de club uit Glasgow; McCann reageerde goed op een zeer snel genomen vrije trap en schoot simpel de 0-1 binnen.
De laatste tien minuten van de eerste helft waren voor Van Hooydonk, de spits van Feyenoord schoot tweemaal een vrije trap in de linkerhoek en liet daarbij de keeper kansloos.

Na de rust begon Feyenoord wederom goed en was het Van Persie die op de paal schoot. In de rebound was het Van Hooydonk die een voorzet gaf waaruit hij Kalou zag inkoppen.
Na een kwartier spelen in de tweede helft was het Paauwe die Mols neertrok in de zestien, waarop de scheidsrechter onverbiddelijk een strafschop gaf, en de laatste man van Feyenoord rood voorhield. Ferguson benutte de penalty.

Er volgde een rommelig laatste half uur waarin beide ploegen niet to scoren kwamen, McCann was in 72e minuut nog ongelukkig toen hij voor de tweede keer geel kreeg na opmerkingen op de arbiter.

In de kwartfinale stuit Feyenoord op de winnaar van het duel Leeds United - PSV

Begin april komt WAO plan van Paars-2

Begin april komt het Paarse kabinet met een standpunt over het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de WAO. Dat heeft premier Kok gezegd tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer over de arbeidsongeschiktheids-verzekering. Het zal geen afgerond voorstel zijn, maar de Kamer kan er volgens Kok vóór de verkiezingen van mei wél een volwaardig debat over houden. De nadere uitwerking is de taak van het volgende kabinet.

Een klucht

Het debat van donderdag had De Kamer aangevraagd vanwege de verdeeldheid binnen het kabinet over de voorlopige voorstellen van de SER voor terugdringing van het aantal WAO'ers. Daarnaast verwijt een deel van de Kamer de premier dat hij het WAO-dossier op zijn beloop heeft gelaten. Zo noemde CDA-fractievoorzitter Balkenende het WAO-beleid van het tweede paarse kabinet 'een klucht'.

De VVD kwam met harde verwijten aan het adres van coalitiepartner PvdA. Volgens de liberalen zijn alle pogingen om tot een andere opzet van de WAO te komen, stukgelopen op onwil van de sociaal-democraten.

Fractievoorzitter Rosenmöller van GroenLinks stelde dat paars heeft gefaald. Opeenvolgende kabinetten zijn er volgens hem niet in geslaagd met plannen te komen om het aantal arbeidsongeschikten terug te dringen. "Dit kabinet is uitgeregeerd."

Bridget Jones's Diary 2 zonder Zellweger

De producers van het vervolg op Bridget Jones's Diary moeten het helaas zonder Renée Zellweger stellen. De hoofdrolstpeelster van de eerste film wil niet nogmaals mee werken omdat ze voor het vervolg opnieuw zo'n tien kilo aan zou moeten komen. "Ik ga beslist niet nog eens al dat gewicht erbij eten. Absoluut niet." Aldus Zellweger.
Subheader


De Actrice kreeg voor haar rol in het eerste deel een Golden Globe Nominatie. Bij de uitreiking vorige maand ging deze prijs haar echter aan haar neus voorbij richting Nicole Kidman, die hem won voor haar rol in Moulin Rouge!

Schumacher steunt Verstappen

ROEN, XxPl0SiVe en Casperrr wisten ons vandaag het volgende te melden:

Michael Shumacher heeft kritiek geuit op het Tom Walkinshaw, baas van het Arrows-team en de voormalige werkgever van Jos Verstappen. Volgens de Duitse coureur is het beter niet meer te werken voor een man die de reputatie heeft coureurs eruit te gooien. Hij vindt het jammer dat zijn vriend geen team heeft.

Verstappen moest onlangs zijn stoel afstaan aan Heinz-Harald Frentzen, ondanks een nog lopend contract. Mika Salo overkwam hetzelfde in 1999, hij moest destijds inpakken ten gunste van de de Japanner Tora Takagi.

Schumacher en Verstappen waren in 1994 bij Benetton teamgenoten.

Haar van Elvis geveild

www.ledz.net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nog te houden veiling in Waco (Texas, VS) zal een aantal items van Elvis veilen, waaronder een lok van zijn haar. Een woordvoerder zei dat er geruchten zijn dat potentiele kopers Elvis meer dan eens willen klonen

Het haar komt van van Elvis' laatste knipbeurt uit 1977 en komt met een document ter authenticatie van zijn kapper.

Een medewerker van het veilinghuis wist niet te vertellen of de veiling van het stukje haar de veiling zou winnen maar hij denkt dat het haar geveild zal worden voor circa 50,000 US dollar.

Veel doden bij Israëlische aanval

Minstens tien Palestijnen en één Israëlische soldaat zijn omgekomen bij hevige gevechten in vluchtelingenkampen in Balata en Jenin. Volgens het Israëlische leger zijn de kampen "bases van terroristische infrastructuur dat verantwoordelijk is voor de dood van tientallen Israëliers." Minstens honderd mensen raakten gewond, waarvan elf kritiek.

Palestijnse bronnen zeggen dat negen Palestijnen werden gedood bij de gevechten. Zeven in Jenin, waarvan zes leden van de speciale politiemacht van de Palestijnse Autoriteit en een 65-jarige man. Van de drie die in Balata omkwamen waren er twee leden van de Al-Aqsa Martelaren Brigade.

Het hoofd van de Fatah-beweging van Arafat, Marwan Barghouti, waarschuwde eerder op de dag dat de Palestijnen wraakacties zouden uitvoeren als het Israëlische leger zich niet zou terugtrekken uit de kampen. "het is een slachting waar Israël mee bezig is", zei hij, "We waarschuwen de Israëliërs, als ze zich niet terugtrekken binnen de komende uren, dat de Palestijnen aanvallen zullen uitvoeren op Israeliërs in alle bezette gebieden."

De oppositieleider, Yossi Sarod (Meretz), veroordeelde de aanval en waarschuwde Ariel Sharon voor eenzelfde escalatie als in Libanon in 1982, toen het leger een zijn noorderbuur binnnentrok.

Vredesmars moslims en christenen op Ambon

Ongeveer 2000 moslims en christenen hebben vandaag een vredesmars gehouden door de hoofdstad van Ambon. Als steunbetuiging aan het twee weken geleden getekende vredesakkoord omhelsden zij elkaar tijdens de betoging.

Het akkoord moet een einde maken aan drie jaar bloedig religieus geweld. De delegaties die het vredespact tekenden, hebben Jakarta opgeroepen een speciale veiligheidsdienst van agenten en militairen naar de Molukken te sturen.

Familie Bin Laden gevraagd om DNA

GerritDekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse regering heeft de familieleden van Osama bin Laden gevraagd hun DNA af te staan voor onderzoek. Het materiaal zal worden vergeleken met dat van een persoon die omkwam bij een aanval van het Amerikaanse leger in Afghanistan.

Tijdens een operatie van de inlichtingendienst CIA zouden drie mannen zijn gedood toen een onbemand vliegtuigje een raket afschoot. Onder hen zou iemand zijn met dezelfde lengte als Bin Laden. Ook werd hij "met respect behandeld door de anderen."

Na de aanval hebben de Amerikaanse soldaten stukjes weefsel afgenomen en opgestuurd naar de VS. De familie Bin Laden heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

Overschot aan oude vrouwen verwacht

Petra van de Ven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Over zo`n 50 jaar zal onze wereld er heel anders uitzien. Volgens onderzoek is namelijk gebleken dat het grootste deel van de bevolking dan uit ouderen zal bestaan, met name oude vrouwen!

Zelfs binnen de ouderengroep valt een vergrijzing waar te nemen. Nu vormen mensen boven de tachtig jaar 12 procent van de ouderen. Over vijftig jaar zal dat 19 procent zijn.

De zakenwereld kan hier vast rekening mee houden: alles wat oude vrouwen veel gebruiken en nodig hebben zal dan het nodige opbrengen, bijvoorbeeld: artsen, thuiszorg, beveiligde appartementen, tandtechnische laboratoria (voor de kunstgebitten), gehoorapparaten, incontinentiematerialen, anti-rimpelcremes, thee met koekjes, roddelbladen, soapseries, bingo- en kaartavonden, busreizen naar Spanje, enz.

Show Review: Arie en Silvester - Vet!

Arie en SilvesterIngezonden review door Adagio (Hans-Robert).

Veel mensen zullen Arie en Silvester wel kennen. "Vet!" is namelijk alweer hun derde theatervoorstelling en daarnaast hebben ze onlangs ook nog hun eigen reeks van vier programmashows op BNN gehad.

Arie en Silvester staan bekend om hun droge humor, uitgestreken smoelen en snel afwisselende acts. Hierbij haken ze constant op elkaar in en ze zijn niet bang om elkaar soms ook eens flink af te zeiken.

Kortom, gegarandeerd lol en ik was dan ook wel blij toen ik samen met een goede vriend van mij een tweetal kaartjes voor hun voorstelling op 2 februari in de Twentse Schouwburg in Enschede wist te bemachtigen.

Grote NAVO actie in Bosnië (update)

In Bosnië is de NAVO-vredesmacht (SFOR) begonnen met een grote operatie. Over het doel van de actie hult de militaire top zich in stilzwijgen.

Volgens welingelichte bronnen is een gebied bij de stad Foca in Bosnië omsingeld door troepen, gesteund door pantservoertuigen en helikopters. Foca en omgeving zijn in het recente verleden herhaaldelijk genoemd als mogelijke verblijfplaats van Radovan Karadzic, de voormalige leider van de Bosnische-Serviërs.

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag wil Karadzic en zijn toenmalige legerleider generaal Ratko Mladic heel graag hebben. Beiden zijn aangeklaagd wegens misdaden tijdens de burgeroorlog in Bosnië-Herzegowina.

Update 17:04, Tyme
De NAVO heeft verklaard Radovan Karadzic niet te hebben gevonden. De SFOR-troepenmacht doorzocht het dorpje Celebici.

Een woordvoerder verklaarde wel dat de NAVO wel de wil heeft om Karadzic op te pakken. De militairen zouden donderdag wel een zeer bescheiden succesje hebben geboekt door de vondst van drie wapenopslagplaatsen in het gebied.

[F1] FIA vreest Hackers

Frank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf dit seizoen staat de FIA (de organisatie van de formule1) toe dat er data van en naar de auto mag worden verstuurd. Vorig seizoen was dit alleen data van de auto naar de pitcrew op de muur.

Deze nieuwe regel brengt ook nadelen met zich mee. Zo denken ingeneurs uit de sport dat Hackers zich wel eens uitgenodigd kunnen gaan voelen.

Ingeneur Sam Micheals van Williams had er het volgende over te vertellen:
Als een systeem niet goed beveiligd lijkt te zijn, kunnen ze makkelijk valse meldingen aan de wagen doorgeven of dingen gaan aanpassen. Als dat laatste zou gebeuren is het hek helemaal van de dam. Zo zouden ze bijvoorbeeld wagens stuk kunnen maken en daardoor de uitkomst van de wedstrijd veranderen.

Ontuchtzaak op doveninstituut Brabant

Inovation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een onderzoek begonnen naar een ontuchtzaak op het Instituut voor Doven in het Brabantse Sint-Michielsgestel. Twee minderjarige pupillen van het instituut zouden enkele andere eveneens minderjarige pupillen hebben misbruikt.

Het verdachte duo is onlangs aangehouden. Eén verdachte zit nog vast, de ander is inmiddels alweer op vrije voeten.

Hoeveel jongeren zijn misbruikt, en op welke wijze, daarover wil justitie hangende het onderzoek niets kwijt.

Verdachte in zaak Nicky Verstappen

In het Limburgse Tegelen heeft de politie een verdachte aangehouden die verdacht wordt van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. De jongen werd in augustus 1998 ontvoerd uit een zomerkamp en anderhalve dag later dood aangetroffen op de Brunssummerheide. Tot dusver zat het onderzoek naar de moord op Nicky volledig vast.

Justitie wil niet vertellen hoe ze de 28-jarige verdachte op het spoor is gekomen. De man wordt door de politie omgeschreven als een zwerver. Hij heeft vrijwillig meegewerkt aan DNA-onderzoek. De uitslag daarvan kan volgens justitie nog een tijdje op zich laten wachten.

PvdA zet de aanval op Fortuyn in

Minister-president Kok en PvdA-lijsttrekker Melkert hebben de aanval geopend op Pim Fortuyn en zijn bijbehorende Lijst. Gisteren bekritiseerden ze op een campagnebijeenkomst Fortuyn.

Naar aanleiding van de slechte opiniecijfers voor de paarse partijen in de peiling van het NIPO, en de opmars van de Lijst Fortuyn zei Kok: "De kernvraag is: laten we ons leiden door angst, haat en onverdraagzaamheid, of door een gevoel er samen voor te staan?. Ik stoor me aan degenen die uitsluitend blijven steken in het zaaien van haat en tweedracht. Met de ruggen tegen elkaar en gebalde vuisten omhoog. Ik heb van de heer Fortuyn nog geen enkele oplossing gehoord".

Ad Melkert op zijn beurt ging flink tekeer tegen de opmerking die Fortuyn maandagavond in NOVA deed, om zwarte scholen naar elders te laten verhuizen om zo een betere spreiding te creëeren. Volgens Melkert presteren leerlingen op zwarte scholen juist steeds beter en kunnen ze een sterkere sociale samenhang bewerkstelligen. "Fortuyn haalt vanuit de studeerkamer een streep door hun inspanningen", aldus Melkert.

Playmates te koop op E-Bay

Planethugo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mannenblad Playboy, dat verkocht wordt door de "goede inhoudelijke verhalen", zal haar activiteiten gaan uitbreiden bij E-Bay. Ze zullen onder andere centerfolds van de Playmates gaan aanbieden, die in het blad gestaan hebben. Ook willen ze sleutelhangers en collectorsitems aanieden.

Playboy neemt deze stap aangezien haar eigen veilingsite niet goed liep en omdat ze in de top10 van de meest gezochte producten op E-Bay staan. De site zal over een maand online zijn.

Treiterlijn afgesloten door Belgische PTT

BelgaCom, de Belgische telefoonmaatschappij, heeft een einde gemaakt aan de zogenaamde treiterlijnen die werden geëxploiteerd door het Nederlandse Telefuture.
Via de treiterlijn kunnen bellers vragen om iemand voor de gek te houden. De opdrachtgever kan meeluisteren.

Een acteur, ingehuurd door Telefuture, zegt dan bijvoorbeeld te spreken namens de politie met de mededeling dat er nog verkeersboetes openstaan. Volgens Belgacom zijn de lijnen in strijd met de wet.

Een woordvoerder van Belgacom verklaarde dat het feit dat de opdrachtgever mee kan luisteren in strijd is met artikel 109 van de Belgische wet op de Telecommunicatie.
Dat artikel verbiedt het afluisteren van telefoongesprekken. Daarom heeft Belgacom de lijnen afgesloten.
Dinsdag al liet de Belgische minister van Justitie weten te kijken naar mogelijke strafrechtelijke vervolging.

Man wijzigt naam in Playstation 2

Dan Holmes, computerspelletjesfanaat, heeft zijn naam officieel laten veranderen in PlayStation 2.
De Britse man, 29 jaar en vrijgezel heeft een verzameling van PlayStationspelletjes ter waarde van ¤11.300 en speelt iedere dag vier uur op de spelcomputer.

Eerder vroeg de man een aantal dominees om hem in de echt te verbinden met zijn spelcomputer, maar dat weigerden de geestelijken. Daarom heeft hij zijn naam maar veranderd.
Producent van de PSX, Sony reageerde erop met: "Dit is een teken van buitengewone loyaliteit".

Eerder berichtte FOK! al:

Man wijzigt naam: Mr Sony Playstation

Winnaars Edison Music Awards 2002

Als we dan toch bezig zijn met lijstjes van prijswinnaars (zie Grammy's en Olympics) kan dit lijstje er ook nog wel bij. Gisteravond werden de Edison Awards 2002 uitgereikt. En de winnaars zijn...

Beste zangeres nationaal
Mathilde Santing – New Amsterdam;

Beste zanger nationaal
Frank Boeijen - Heden;

Beste zangeres internationaal
Anastacia - Freak of Nature;

Beste zanger internationaal
Robbie Williams - Swing when you’re winning;

Beste groep nationaal
Johan - Pergola;

Beste groep internationaal
Destiny’s child - Survivor;

Nieuwe groep nationaal
Twarres - Stream;

Nieuwe artiest internationaal
Ryan Adams - Gold;

Best R&B / Hiphop
Alicia Keys - Songs in a minor;

Best Dance
Faithless - Outrospective;

Beste Soundtrack
Bridget Jones Diary;

Beste DVD
Moby - Play DVD;

Best Alternative
Kane - So glad you made it

Beste Kleinkunst
De Vliegende Panters - Daar Vliegende Panters;

Edison Remu Single
Kylie Minoque- Can’t get you out of my head;

Edison Remu Album
Kane - So glad you made it.

Dank aan la.femme.nikita die dit meldde op de newssubmit.

[F1] Schumacher uit kritiek op Walkinshaw

Michael Schumacher, regerend wereldkampioen in de Formule 1, heeft donderdag in Melbourne krtiek geuit op Tom Walkinshaw, de teambaas van Arrows.
De Duitser noemde het ondermeer spijtig dat de teambaas de Nederlandse coureur Jos Verstappen aan de kant heeft gezet.

Volgens Schumacher moet zijn persoonlijke vriend Verstappen echter blij zijn dat hij van Walkinshaw af is. ,,Waarschijnlijk is het beter niet onder een baas te werken die een reputatie heeft coureurs eruit te gooien'', stelde de Ferrari-rijder in Melbourne.

Een aantal weken geleden moest Verstappen plaatsmaken voor de Duitser Heinz-Harald Frentzen, ondanks een doorlopend contract bij Arrows. In 1999 overkwam de Fin Mika Salo hetzelfde. Hij kon enkele dagen voor de Grote Prijs van Australië zijn bolide afstaan aan de Japanner Tora Takagi.
,,Ik hoop dat het allemaal goed komt met Jos in de Formule 1'', aldus Schumacher.

De Duitser en Verstappen waren in 1994 bij Benetton teamgenoten. Schumacher werd dat seizoen voor het eerst wereldkampioen. Walkinshaw was toen directeur van dat team.

Man Lolo Ferrari verdacht van moord

gerritdekzijl, Inovation, pven en Grata wezen ons via de newssubmit allemaal op het volgende bericht:

De Franse politie heeft in Grasse de echtgenoot en manager van de, 2 jaar geleden, overleden Lolo Ferrari aangehouden. De 53-jarige Eric Vigne wordt verdacht van moord op zijn vrouw op 5 maart 2000. Zijn advocaat bevestigde dat vandaag.

Volgens de berichten zou de toen 30-jarige Lolo gewurgd of verstikt zijn. Tot nu toe ging de politie uit van zelfmoord door een overdosis medicijnen als doodsoorzaak.

Eric Vigne vertelde kort na het overlijden van 'de vrouw met de airbags' dat hij zijn vrouw de dag van haar dood op haar bed in hun woning in het Zuid-Franse Grasse dood had aangetroffen. In juni 2000 werd hij al een keer aangehouden, maar toen kwam hij kort daarop weer op vrije voeten.

Lolo Ferrari was behalve vanwege haar borsten ook bekend als internationale gaste in talrijke tv-shows. Bovendien waagde ze enkele acteerpogingen op het witte doek.

Nep-terroristje veroordeeld tot werkstraf

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag is de 13-jarige Alkmaarse scholier veroordeeld tot 24 uur dienstverlening en zes weken voorwaardelijke celstraf. Dit omdat hij eind oktober een "Miltvuuraanslag" pleegde op de Rabobank, in Alkmaar.

De scholier zorgde op 16 Oktober voor een acute noodsituatie in het winkelcentrum, waar de Rabobank gevestigd was. Hij had los poeder en een kaartje met de tekst: "Dit is miltvuur, Bin Laden" bij de bank in de bus gedeponeerd. Deze "aanslag" kwam net in de periode dat Amerika werd opgeschrikt door postpakketjes die anthrax bevatte, poeder dat de ziekte miltvuur veroorzaakt.

De zaak werd achter gesloten deuren behandeld, waar de verdachte zelf aanwezig was en betuigde zijn spijt. "Als ik eerder had geweten dat het zo zou aflopen, had ik het nooit laten gebeuren."

Politiek wil spaarloon afschaffen

Waarschijnlijk gaat in de volgende kabinetsperiode de bij de werknemers zeer populaire spaarloonregeling verdwijnen.

Eerder gaf de VVD al aan dat het spaarloon ingeruild moet worden voor andersoortige fiscale voordelen. Nu heeft ook de PvdA aangegeven dat zij voorstander zijn van een ander gebruik van de 600 miljoen Euro die hier jaarlijks in omgaan.

PvdA-staatssecretaris Bos van financiën heeft aangegeven dat hij zich tijdens de komende kabinetsformatie niet al te veel zal verzetten tegen het idee, mochten de onderhandelingen op een dood spoor raken.

Tijdens een lezing in Groningen gaf hij aan dat het spaarloon vooral gebruikt wordt door de werknemers met een hoger inkomen, en dat mensen met een lager inkomen de regeling vaak links laten liggen.
Met het schrappen van het spaarloon, en door het geld bijvoorbeeld te gebruiken voor een hogere arbeidskorting waar iedereen gebruik van kan maken, zou het probleem volgens Bos opgelost kunnen worden.

Kritiek op Netelenbos van de Graaf (D66)

Volgens D66 kan de periode die Tineke Netelenbos als minister heeft gewerkt als mislukt beschouwd worden. Ze heeft veel te veel tijd gestoken in wegen en autorijden, zonder ook maar enig aansprekend resultaat te behalen. Doordat de minister te laat van het idee rekeningrijden is afgestapt zijn de files alleen maar langer geworden. Een passend alternatief voor de auto, in de vorm van openbaar vervoer, daar was ook geen verbetering in te bespeuren.

In niet mis te verstane woorden bekritiseerde D66-leider Thom de Graaff tijdens een partijbijeenkomst in Almere de minister. "Ze is te traag, te laat, en te eenzijdig."

De minister was niet bereikbaar voor commentaar.

Gijzeling : Eén agent gewond

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 54-jarige agent uit Dordrecht is woensdag naar het ziekenhuis gebracht met een slagaderlijke bloeding. De agent ging af op een melding van een gijzeling, er ontstond een worsteling met de gijzelnemer. Tijdens de worsteling stak de gijzelnemer de agent drie maal in het lichaam.

De gijzelnemer hield een 27-jarige vrouw en twee kinderen in gijzeling. De vrouw en de kinderen vluchtten tijdens de worsteling naar het balkon en konden worden gered door de brandweer die hen met een ladderwagen van het balkon afhaalde.

De gijzelnemer is op dit moment nog steeds voortvluchtig, hij ontsnapte via de achterkant van de woning. Dit deed hij net voordat een team van de politie de woning binnenviel. De gewonde agent ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Erectieproblemen

Avalanche meldde ons het volgende:
Eigenlijk ben ik best wel blij die een vriendin van me ooit eens gemaakt heeft over ... je weet wel...

Dat zal deze kerel waarschijnlijk nooit niet krijgen (maar hij slaagt er hoogst waarschijnlijk wel in het vrouwelijke geslacht eens goed te laten lachen als hij ze in bed krijgt!)

url: Hung_Like_A_Horse-A_Really_Small_Horse_That_Is.jpg
niet in url veldje want url is te lang ...
Avalanche!

Twee kinderen doodgereden in Amsterdam

Zeikerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij twee verchillende ongevallen in Amsterdam zijn vanmorgen twee kinderen om het leven gekomen. In beide gevallen ging het om de beruchte "dode hoek" bij bussen en vrachtwagens.

Een meisje van 8 jaar kwam om het leven toen een rechts-afslaande bus haar niet zag. Eveneens werd een 4-jarig jongetje niet gezien door de bestuurder van een rechts-afslaande vrachtwagen.

Dode hoeken zijn al jaren een berucht probleem bij vrachtwagens en bussen. Ook zijn er al diverse oplossingen bedacht, zoals extra spiegels en videocamera's, maar niet alle vrachtwagens en bussen gebruiken die oplossing. Ook worden er speciale lessen gegeven aan kinderen op de basisschool om ze bewust te maken van het gevaar als je naast een bus of vrachtwagen fietst.

Bus rijdt over arm van fietster heen

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag middag, rond een uur, reed een 46-jarige buschauffeur over de arm van een dertienjarig meisje uit Sneek.

Het slachtoffer reed met twee andere meisjes naast elkaar toen de bus claxonneerde om in te halen. Op het moment dat ze achter elkaar wilden gaan fietsen, viel het meisje. De buschauffeur kon haar niet meer ontwijken.

Het meisje is naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek gebracht.

Omstreden sexsite mag blijven

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een wel heel speciale vorm van "Big Brother" genaamd "Voyeur Dorm", een sekssite die zijn ongecensureerde beelden uitzendt vanuit een huis in een woonwijk in de stad Tampa (USA), mag blijven.
Zelfs de hoogste rechtbank in Amerika wil het hoger beroep van de staat Tampa niet aanhoren.

Wat houdt het principe precies in? Het volgende: Tegen betaling van 40 euro per maand kunnen internetters mee gluren in een huis in Tampa waar een aantal van-alles-belevende-jonge-dames wonen. En natuurlijk staan er overal in het huis camera's opgesteld. Bijvoorbeeld in de huiskamer, douche, en de slaapkamers.

Volgens Tampa is de site in strijd met de bestemmingsplannen van de stad, waarin staat dat het verboden is de seksindustrie in een woonwijk de plaatsen. Doch het hoogste gerechtshof volgt de uitspraak van het Hof van Beroep dat verklaarde dat Voyeur Dorm juist niet onder de stadsregels valt omdat het gaat om het distribueren van een video en niet het fysiek ontvangen van klanten.

De organisatie achter "Voyear Dorm" heeft inmiddels al 3,6 miljoen euro omzet behaald met deze publiciteit.
Nu wordt het natuurlijk tijd voor een Nederlandse versie...

Grammy Awards 2002

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

U2 heeft de Grammy Award voor beste plaat gewonnen met Walk On. Daarnaast sleepten ze nog drie Awards in de wacht, waaronder die in de categorie Beste Rock Album.

R&B-zangeres Alicia Keys viel vijf maal in de prijzen, en was daarmee de grootste winnaar. Ze won onder andere een Grammy voor Beste Nieuwe Artiest en Beste lied, Fallin'.

De muziek uit de film O Brother,Where Art Thou, kreeg een Grammy voor Beste Album. Deze outsider versloeg zekere winnaars als U2 en Bob Dylan.

Andere winnaars waren Nelly Furtado en Lenny Kravitz. Hij won voor de vierde keer achter elkaar een Grammy. In totaal werden er Grammy's in 101 categorieen vergeven.

Hier ook nog een paar andere interessante winnaars..

Best Female Pop Vocal Performance
I'm Like A Bird - Nelly Furtado

Best Male Pop Vocal Performance
Don't Let Me Be Lonely Tonight - James Taylor.
Track from: The Nearness of You [Verve Records]

Best Pop Collaboration With Vocals
Lady Marmalade - Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya & Pink

Best Pop Instrumental Performance
Reptile - Eric Clapton

Best Traditional Pop Vocal Album
Songs I Heard - Harry Connick, Jr.

Best Male Rock Vocal Performance
Dig In - Lenny Kravitz

Best Rap Solo Performance
Get Ur Freak On - Missy "Misdemeanor" Elliott

Best Short Form Music Vide
Weapon Of Choice - Fatboy Slim Featuring Bootsy Collins
Spike Jonze.
Video director; Vincent Landay & Deannie O'Neil.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.