[UEFA] Uitslagen PSV en Roda JC

Leeds United - PSV

Doordat PSV vanavond uit bij Leeds United voor een verrassing zorgde door met 0-1 te zegevieren, zal er in de volgende ronde een Nederlands onderonsje zijn. In de kwartfinale van de UEFA beker zal de club uit Eindhoven het op moeten nemen tegen Feyenoord dat eerder vanavond zich al plaatste.

In het duel kregen zowel Leeds als PSV voldoende kansen, maar steeds faalden de spitsen van de beide clubs.
Na 90 minuten voetbal rekende iedereen eigenlijk al op een verlenging, maar dat voorkwam Jan Vennegoor of Hesselink in de blessuretijd.
De aanvaller scoorde in de rebound, nadat Theo Lucius op de lat kopte.

AC Milan - Roda JC

In Milaan heeft Roda JC een uniek kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de UEFA cup laten liggen.
De ploeg uit Kerkrade dolf het onderspit tegen de Italiaanse miljoenenformatie na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de eindstand 0-1 voor Roda.

Roda JC had de Italiaanse ploeg van tevoren hoger ingeschat, maar had een meevaller dat Milan totaal niet in vorm lijkt te zijn. De ploeg creërde sporadisch een kans, en de aanvallers faalden dan in de afwerking. Roda kreeg ook weinig kansen, maar zag in de 71e minuut toch Luijpers een doelpunt scoren.
De Limburgers werkten de wedstrijd met 10 man af, nadat Vrede in de 84e minuut rood had gekregen; Hij kreeg geel na een overtreding en rood nadat hij de scheidsrechter daarop volgend uit protest een duwtje gaf.

In de strafschoppenreeks was het een festijn van gemiste strafschoppen. Roda schoot er slechts twee in, Milan 3.