PvdA zet de aanval op Fortuyn in

Minister-president Kok en PvdA-lijsttrekker Melkert hebben de aanval geopend op Pim Fortuyn en zijn bijbehorende Lijst. Gisteren bekritiseerden ze op een campagnebijeenkomst Fortuyn.

Naar aanleiding van de slechte opiniecijfers voor de paarse partijen in de peiling van het NIPO, en de opmars van de Lijst Fortuyn zei Kok: "De kernvraag is: laten we ons leiden door angst, haat en onverdraagzaamheid, of door een gevoel er samen voor te staan?. Ik stoor me aan degenen die uitsluitend blijven steken in het zaaien van haat en tweedracht. Met de ruggen tegen elkaar en gebalde vuisten omhoog. Ik heb van de heer Fortuyn nog geen enkele oplossing gehoord".

Ad Melkert op zijn beurt ging flink tekeer tegen de opmerking die Fortuyn maandagavond in NOVA deed, om zwarte scholen naar elders te laten verhuizen om zo een betere spreiding te creŽeren. Volgens Melkert presteren leerlingen op zwarte scholen juist steeds beter en kunnen ze een sterkere sociale samenhang bewerkstelligen. "Fortuyn haalt vanuit de studeerkamer een streep door hun inspanningen", aldus Melkert.