Universiteit schrapt sexcolleges na orgies

Studenten aan de gerespecteerde universiteit Berkely van Californië konden tot voor kort het ongebruikelijke college 'Seksualiteit voor mannen' volgen. Na meldingen van orgies tijdens de colleges heeft de universiteit deze lessen nu echter afgeschaft.

Verschillende docenten en studenten vonden de praktische kant van de lessen veel belangrijker dan de theoretisch karakter van de cursus, aldus een Amerikaanse krant.

Enkele leerlingen die zich ingeschreven hadden voor het college, dat volgens het cursusboek bedoeld was om een ,,veilige omgeving te creëren waarin mannen hun lichaam en seksualiteit kunnen ontdekken'', hadden melding gemaakt van het feit medestudenten deel hadden genomen aan orgieën. Volgens hen werd er ook in het kader van een eindwerkstuk een stripteaseclub bezocht, waar een van de docenten seks zou hebben gehad op het podium.

De studenten zeiden wel dat de deelname aan deze activiteiten niet verplicht was. Het universiteitsbestuur vond echter dat het zelfs dan niet de bedoeling was dat dergelijke zaken deel uitmaakten van het lesprogramma. Het college hoorde bij het zogenoemde 'Onderwijs in Democratie'-programma, dat technisch gesproken niet door Berkely werd aangeboden, maar wel door de universiteit werd gesponsord. Met het college konden punten worden verdiend die telden voor het afstuderen.

Er is ook een college 'Seksualiteit voor Vrouwen', dat nu door het bestuur stevig onder de loep zal worden genomen.