FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 februari 2002

Van Velde wint eindelijk goud

Na zijn teleurstellende vierde plaats op de 500 meter afgelopen week, wist Gerard van Velde deze keer wél goud te winnen op de Olympische Winterspelen in Salt Lake City. Hij deed dit met een nieuw wereldrecord op de 1000 meter: 1.07,18.

De zilveren medaille ging naar een andere landgenoot, Jan Bos. Hij finishte in 1.07,53. De Amerikaan Joey Cheek reed de 1000 meter in 1.07,61 en pakte hiermee het brons.

De uiteindelijke top 5:

1.Gerard van Velde1.07,18
2.Jan Bos1.07,53
3.Joey Cheek (VS)1.07,61
4.Kip Carpenter (VS)1.07,89
5.Erben Wennemars1.07,95

Noor in ziekenhuis na eten koeienoog

Een deelnemer van een Noors reality programma, moest worden geopereerd aan zijn buik nadat hij voor dat programma een koeienoog moest eten. De deelnemer zei in een interview met een Noorse krant:

"Het voelde net alsof ik een stuiterbal opat. Ik dacht dat het zou smaken als een stuk vlees, alleen het was onmogelijk om te kauwen. Doordat ik bleef slikken kwam het oog vast te zitten en veroorzaakte pijn aan mijn maag. Na een tijdje deze pijn aangevoeld te hebben, realiseerde ik me dat het goed fout zat."

Het programma zelf is ook niet echt smakelijk, aangezien mensen kakkerlakken moeten eten (of in dit geval koeienogen), achter een galloperend paard worden gesleept of een aantal minuten in een kist vol met ratten moeten verblijven.

Jongen daalt af van flatgebouw

Een 8-jarige jongen uit Hongkong, is van het flatgebouw waar hij woont, afgedaalt. De jongen mocht van zijn oom niet naar buiten, maar hij vond dat hij zijn vriendjes niet kon laten wachten en dus pakte hij een touw en klom het badkamerraampje uit.

Gelukkig zag een bewoner van de 27ste verdieping de jongen op tijd en waarschuwde de politie. Het jongetje had toen al 15 meter van het flatgebouw bedwongen.

Campingbrand eist dode

Een onfortuinlijke campinggast is omgekomen bij een brand op camping de Koningshof te Rijnsburg.
De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Rond half zeven vanavond brak de brand uit en verwoestte drie grote stacaravans, een vierde werd zwaar beschadigd.
De brandweer rukte op volle sterkte uit vanwege problemen met de watertoevoer.
Omstreeks acht uur werd het sein "brand meester" gegeven. Over de oorzaak van de brand tast men nog in het duister

Aanhanger Falun Gong mishandeld

De Nederlandse aanhanger van Falun Gong, die gisteren China uitgezet werd, zegt door de Chinese politie tijdens en na zijn arrestatie mishandeld te zijn.

Knapen werd donderdag op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking gearresteerd samen met nog tientallen westerlingen, die demonstreerden tegen het verbod op de Falun-Gongbeweging.

De Nederlander is al twee jaar lid van Falun Gong, een beweging die elementen combineert van lichaams- en meditatietechnieken, het boeddhisme en het taoïsme. Sinds 1999 is de beweging in China verboden: Peking noemt Falun Gong een staatsgevaarlijke sekte.

De 28-jarige Egon Knapen is inmiddels in zijn woonplaats München teruggekeerd.

Strengere controle op alcoholverkoop

De Keuringsdienst van Waren gaat scherper controleren op de alcoholverkoop aan jongeren. Vanaf juni zal zij tien extra controleurs inzetten, waarmee het totaal aantal zal uitkomen op veertig. Deze extra controle is vooral bedoeld om erop toe te zien dat horecabazen en winkeliers zich aan de nieuwe drankregels houden. Zij mogen geen drank verkopen aan jongeren beneden de zestien jaar. Om sterke drank te kunnen kopen moet men minstens achttien jaar zijn.

Tevens zal er gecontroleerd worden of er geen alcoholhoudende dranken naast frisdranken aangeboden worden. Op het moment van schrijven zijn de eerste ‘alcohol piraten’ reeds gedagvaard.

Koninginnedag in Amsterdam alcohol-arm

De regels voor koninginnedag, op 30 April, in Amsterdam zijn zo streng dat er onder veel kroegbazen onrust is uitgebroken.

Een van de regels is bijvoorbeeld dat elk cafe buiten slechts één tap mag opstellen, die alleen alcoholarm bier mag tappen. In een interview met AT5, zegt een cafe-eigenaar:

"Wij krijgen de rekening gepresenteerd voor het falen van de NS en de gemeente vorig jaar, terwijl wij daar niet verantwoordelijk voor waren."

De gemeente heeft dus toch een aantal maatregelen door kunnen zetten, die zij al van plan waren zoals wij jullie al in een vorig bericht gemeld hebben.

Met dank aan static voor de tip!

Doden door brand asielzoekerscentrum

Bij de brand eergisteren in een asielzoekerscentrum in de buurt van Londen zijn mogelijk meer dan twintig vluchtelingen om het leven gekomen. Dat meldt de Britse politie. Tot nu toe gingen de autoriteiten ervan uit dat enkele tientallen asielzoekers tijdens de brand uit het centrum waren ontsnapt. Een paar van hen zijn intussen opgepakt maar naar 28 mensen wordt nog gezocht.

De politie sluit niet uit dat zij in de vuurzee zijn omgekomen. Dat kan pas met zekerheid worden vastgesteld als de gloeiende puinhopen zijn afgekoeld. De brand is aangestoken door uitgeprocedeerde asielzoekers. Het centrum was pas een maand geleden geopend.

'Witte Waterwerper' geëerd

jeteye had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het Paleis op de Dam is zaterdamiddag een ludieke actie gehouden, als eerbetoon aan de verfbom- annex meelbomgooier, die op 2 februari de Gouden Koets besmeurde. Het publiek werd uitgenodigd een tennisbal met meel tegen het gezicht van Willem-Alexander te gooien. Ook kon men plastic zakjes gevuld met meel tegen een gouden kooi aangooien. De hoofdprijs was zes jaar gevangenisstraf, verwijzend naar de maximale straf die 'De Witte Waterwerper' kan krijgen.

Volgens de actievoerders werd de vrijheid van meningsuiting op die dag op totalitaire wijze ingeperkt. De man die het zakje tegen de Gouden Koets gooide, 'De Witte Waterwerper', zat drie dagen vast. Een vrouw die een bord bij zich droeg met de tekst 'Liever een dwaze moeder dan een domme prins' werd op 2 februari meteen gearresteerd.

Oostenrijk: Haider verlaat nationale politiek

Jörg Haider, de extreem-rechtse politicus uit Oostenrijk trekt zich terug uit uit de landspolitiek. Haider trad twee jaar geleden al af als partijvoorzitter van de FPÖ, maar hij zou binnen de partij nog steeds veel invloed hebben.

Binnen de FPÖ is een machtstrijd gaande, die waarschijnlijk de reden is van Haiders vertrek. Volgens Haider zelf wil hij de FPÖ niet voor de voeten lopen en wil hij de indruk wegnemen dat hij binnen de partij de touwtjes in handen heeft.




Onduidelijk is in hoeverre het opstappen van Haider te maken heeft met het 3-daags bezoek dat hij deze week bracht aan Irak, waar hij ook met president Saddam Hussein heeft gesproken. Dat bezoek kwam Haider zowel nationaal als internationaal op zware kritiek te staan.

Gevaar op de weg naar de rechter

De makers van het RTL4 programma "Een gevaar op de weg" worden door het openbaar ministerie vervolgd wegens uitlokking van roekeloos rijgedrag. Na een onderzoek van bijna een jaar denkt het OM genoeg bewijs te hebben tegen de televisiemakers.

Het onderzoek startte vorig jaar, toen een 21-jarige man uit Wassenaar in het programma tegen een bestelbusje aanbotste toen hij met hoge snelheid een bocht nam. Nu kon het OM wel wat doen omdat er een proces-verbaal lag. Voorheen konden de overtredingen niet worden bestraft omdat er niet vastgesteld kon worden precies waar en wanneer ze plaatsvonden.

D66: Rel Marokkanen hard aanpakken

Volgens partijleider Thom de Graaf van D66 moeten de Marokkaanse jongens die buurten onveilig maken in Gouda, keihard worden aangepakt. De Graaf pleit voor forse maatregelen: meer politie, zwaardere straffen, en een betere verplichte integratie.

De Graaf zei dit van de week tijdens een werkbezoek aan Gouda. De overlast van jongeren in Gouda heeft zich verspreid naar de wijk Plaswijck. Marokkaanse pubers plegen vernielingen en intimideren buurtbewoners.

Afgelopen zondag nog werden kerkgangers bespuugd en mishandeld. Notoire raddraaiers wil De Graaf naar een internaat sturen voor heropvoeding.

Netelenbos voor anti-diefstalchip fietsen

Onze minister van Verkeer, Netelenbos, vindt het een goed idee om fietsen te voorzien van een zogeheten anti-diefstalchip. Via zo'n chip is te achterhalen of een te koop aangeboden fiets gestolen is.

Netelenbos zegt wel dat het systeem alleen kan werken als er eerst een landelijke registratie komt waarin framenummers en andere gegevens van gestolen fietsen worden opgenomen.

De minister waarschuwt ervoor dat een fietschip géén wondermiddel is dat op korte termijn een eind kan maken aan de diefstal van fietsen.

Melkert voor invoering 'Misdaadkaart'

Ad Melkert, PvdA-lijsttrekker en beoogd Minister-President, wil per wijk de criminaliteit in kaart brengen met een misdaadkaart. Dat zei hij vandaag in Arnhem bij de aftrap van de PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.


Met de zogeheten misdaadkaart, die voor iedereen toegankelijk moet zijn, kunnen burgers zien of een buurt gevaarlijk is, en hun bestuurders daarop aanspreken. De misdaadkaart moet het verder mogelijk maken recidivisten sneller en strenger te straffen.

De PvdA-leider wil ook af van taakstraffen voor mensen die keer op keer worden veroordeeld. In zijn plan voor de veiligheid zegt Melkert ook dat in de volgende regeerperiode het aantal agenten met 6.000 moet worden uitgebreid.

Palestijnen vernietigen Merkava 3 tank

Palestijnse terroristen hebben een Israëlische Merkava 3 gevechtstank weten op te blazen, hierbij kwamen 3 van de 4 bemanningsleden om het leven.

De aanslag was een gezamelijke aanval van de HAMAS en Arafat's Fatah beweging. Het gebruikte wapen was een begraven 50kg anti-tank apparaat. Het explosief werd op afstand geactiveerd en explodeerde onder de voorkant van de Merkava 3 toen deze er overheen reed. Door deze explosie werd de motor (deze zit bij de Merkava aan de voorkant) eruit geblazen, raakte hierbij de chauffeur, die op slag dood was, en het kanon. De klap tegen het kanon had tevens als resultaat dat de komplete geschutskoepel eraf vloog. De klap zorde er ook voor dat de tank omsloeg, waardoor er een Israëlische soldaat onder de tank kwam vast te zitten, terwijl de tank in brand vloog.

In totaal kwamen 3 van de 4 bemanningsleden om het leven.

De Merkava 3 (zie deze foto) is door Israel zelf ontwikkeld (met steun van de VS) en is een van de best beschermde tanks ter wereld. De Merkava 1 was zeer effectief tegen Syrische T-72 gevechtstanks in Libanon.

Het is de eerste keer dat Palestijnse terroristen het pantser van een tank hebben weten te penetreren en de tactiek leek sterk op de tactieken welke eerder door Hezbollah gebruikt zijn.

De Merkava was langs de Karni-Netzarim weg gestuurd, nadat op deze weg eerder een civiele bus was aangevallen.

Reactie

De reactie van Israël was een inval op het al-Maghazi refugee camp in centraal Gaza en het kleine dorp Juhu al-Dik in zuid Gaza met tanks en bulldozers, soldaten zochten hier naar terroristen. Hieraan vooraf gingen luchtaanvallen met F-16 Fighting Falcon gevechtsvliegtuigen welke 3 raketten afvuurden op het hoofdkwartier van de Palestijnse Nationale Veiligheidsdienst.

Meer informatie over Merkava.

Met dan aan SniperRC voor de info en het submitten.

Het is weekend...

Eindelijk het was weer een week vol met allerlei vervelende dingen. Ik heb weer wat getreind en ik heb vastbesloten geen aandacht te besteden in dit stukje aan al die vervelende mensen. Ik heb geen zin om te schrijven over een Pim-freak of over een gezin aan slettebakken dat midden in de trein hun escapades van de vrijdag avond tot in misselijkmakende detail vertellen.

Ik heb zin om te schrijven over vriendschap. Echter weet ik niet waar ik dan moet beginnen. Ik heb zin om te schrijven over de liefde maar wederom weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik heb zin om te schrijven over verdriet maar dat heb ik niet. Ik heb zin om te schrijven maar er komt maar niks. Ik heb zin om een verlate valentijnskaart te sturen maar ook dat gaat niet opschieten. Ik denk dat ik zo maar vast een biertje ga pakken en ik ga maar hopen of het dan allemaal wat makkelijker gaat...

Aantal verkeersboetes fors gestegen

Reko, Basst en RoelJewel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn in totaal 1,3 miljoen boetes meer uitgedeelt dan in het jaar 2000. Dit is een stijging van 16,5%.

In totaal hebben er 9,2 miljoen mensen een boete gekregen, waarvan 70% wegens te hard rijden. Alle boetes bij elkaar leverde de staatskas zo'n slordige 377 miljoen euro op. Dit is 65 miljoen euro meer als in het jaar 2000. Het gemiddelde bedrag dat voor een boete betaald moest worden was 41,06 euro, tegen 40,17 euro van vorig jaar.

Lokzak met huisvuil in Rotterdam

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat de overheid niet stil zit blijkt maar weer uit het idee dat in Rotterdam boven is komen drijven. Rotterdam wil experimenteren met een zogenoemde lokzak. De lokzak is een vuiliniszak die ergens wordt neergezet om te zien hoe snel en door wie er afval wordt bijgezet. Waarop uiteraard dan een bekeuring volgt van de reinigingspolitie.

Het 'geniale brein' achter de lokzak is het Rotterdamse raadslid Kneepkens. In het dagelijks leven is hij criminoloog. Hij heeft bij Burgemeester en Wethouders op het experiment aangedrongen. Volgens Kneepkens is de lokzak toelaatbaar omdat er al politiekorpsen zijn die werken met lokfietsen en lokauto's. Over de toelaatbaarheid daarvan zijn al rechterlijke uitspraken.

Grote brand bij VW in Duitsland

sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Volkswagen fabriek in Hannover brak eergisteravond brand uit in een opslaghal. Meer dan 180 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Pas gisterochtend vroeg kon het sein brand meester worden gegeven.

De schade is beperkt gebleven tot een grote materiele schade van 50 miljoen euro, er zijn geen mensen gewond geraakt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Chrysler haalt gevaarlijke auto terug

Sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chrysler haalt in Amererika 1.6 miljoen Grand Cherokees terug naar aanleiding van meerdere ongevallen met dodelijke afloop, waarbij de Jeep volkomen onverwacht in de achteruit schakelt. Gevolg: vijf doden en meer dan 150 gewonden.

Wanneer men de versnelling in de parkeerstand wil zetten wil het nog wel eens voorkomen dat de versnelling in de achteruit schiet, vaak wanneer de motor nog draait. Het gaat hier om Grand Cherokees die van 1993 tot 1998 zijn geproduceerd.

Man blijkt na 15 jaar cel toch onschuldig

sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden: Philadelphia:

Na 15 jaar in de gavangenis te hebben gezeten is Bruce Godschalk vrijgelaten. Godschalk, 41, is in 1986 veroordeeld voor het verkrachten van 2 vrouwen.

De laatste zeven jaar is er gevochten om DNA testen af te laten leggen. Vorige maand was het dan zover. Er zijn door beide partijen, aanklager en verdediging, DNA testen afgenomen. En nu, na 15 jaar, blijkt Godschalk niets met de verkrachtingen te maken te hebben.

Gisteren is godschalk vrij gelaten en kon na 15 jaar zijn eerste biertje drinken.

Windows XP activering gekraakt

Windows XPDe activeringstechnieken van Windows XP zijn voor creatievelingen nog altijd dé uitdaging om te kraken. En dat gebeurt zo af en toe dan ook. Pieter meldde ons dat er inmiddels alweer 2 verschillende nieuwe manieren zijn om Windows XP volledig te activeren; een patch en een keygenerator.

De patch is een .exe bestand en moet, om het activeringsproces te omzeilen, in veilige modus worden opgestart. Na een reboot staat het besturingssysteem volledig tot je beschikking.

Het tweede werktuig is een keygenerator. Deze genereert voor zowel Windows XP Home, Proffesional en Corporate als voor Office XP en Visio XP een juiste cd-key. Nadat deze CD-key is ingevoerd, zal Microsoft per telefoon of internet-verbinding deze kopie activeren.

De sleutels die de keygenerator maakt zijn zelfs voor Microsoft niet te onderscheiden van 'echte'.

Acteur Kevin Smith overleden

PhalanX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kevin Smith in zijn rol als Ares, God van de oorlog in onder andere, Xena, en Hercules.


Kevin Smith is dood. De acteur, van Nieuw-Zeelandse oorsprong, werd met spoed overgebracht naar een Chinees ziekenhuis na een aantal zware verwondingen aan het hoofd te hebben opgelopen tijdens een val.

De naaste familie van de acteur was naar China overgevlogen om hem daar tijdens zijn laatste momenten bij te staan. Vroeg in de morgen overleed hij, zo laat een woordvoerder van zijn agent weten.

Kevin Smith begon zijn carriere als een stand-up-comedian, maar werd bekend met zijn werk in de series "Xena: Warrior Princess", "Hercules: The Legendary Journeys" en andere spin-offs van deze fantasy-series. In 1999 ontving hij een "beste acteur"-prijs voor zijn werk in de serie "Lawless".

De acteur was in Beijing, China, voor het filmen van een nieuwe film. Deze film was niet verwant aan de eerder genoemde series.

Pim Fortuyn look-a-like inelkaar getrapt

MaNDiBuLa en interdeath hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor mensen die lijken op Pim Fortuyn wordt het risicovol uitgaan zo blijkt het volgende bericht.

Een kale man, Eric Holla (38), die sprekend op Pim Fortuyn zou lijken, is in Gennep het ziekenhuis in geslagen door vier Marokkanen. Holla was gisternacht bij een kroeg op de Markt, toen hij gruwelijk werd afgetuigd na een avondje stappen.

Holla is met lelijke verwondingen in het gezicht en kneuzingen over het hele lichaam met een ambulance naar een hospitaal vervoerd. De daders hebben het slachtoffer hardhandig getrapt en geslagen terwijl hij in een hoek op de grond lag. Er is zelfs over zijn hoofd heen gelopen

Holla zegt in elkaar geslagen te zijn vanwege zijn gelijkenis met Pim Fortuyn.
Volgens de politie is het slachtoffer nog niet in staat geweest om aangifte te doen.

Het lijken op Fortuyn lijkt niet erg veilig

Hennepplanten op boerderij prinses Irene

Op de boerderij van prinses Irene in Zuid-Afrika zijn ongeveer vijftig hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De plantjes werden aangetroffen in de tuin van de manager en verzorger die zelf op het complex van de prinses woont.

Irene zelf wist van niets, zo melden de Zuid-Afrikaanse media. Ze brengt slechts een deel van het jaar op de boerderij door. Onlangs was ze weer in Nederland voor het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima.

De plaatselijke politie was getipt over de verboden planten, die werden aangetroffen in verschillende stadia van weelderige groei en bloei. De betrokken medewerker verklaarde tegen de politie dat de omstreden planten kans moeten hebben gezien om te gedijen als gevolg van zijn alternatieve manier van tuinieren.

Prinses Irene heeft in een verklaring laten weten dat zij niets moet hebben moet van hasjplanten en dat zij de Zuid-Afrikaanse wetgeving op dit punt ook onverkort accepteert. Zij kondigde aan een hartig woordje te zullen spreken met haar personeel op de boerderij.

Peiling: Paars heeft meerderheid terug

De wekelijkse peiling die Bureau Interview/NSS in opdracht van NOVA verricht, de eerste na de breuk tussen LN en Fortuyn, geeft aan dat de Paarse coalitie de meerderheid in de Tweede Kamer terug heeft.

De PvdA verliest volgens de laatste stand weliswaar fors ten opzichte van de verkiezingen van 1998, toen de partij 45 zetels haalde, maar staat al weken stabiel op 39 zetels. De VVD zou nu uitkomen op 29 zetels, tegen 28 in de peiling van vorige week. D66 wint ten opzichte van vorige week 2 zetels en staat er nu op 8. Hiermee zou een coalitie tussen de drie partijen uitkomen op een minieme kamermeerderheid (76 zetels).

Het CDA komt uit op 28 zetels, één minder dan bij de vorige Tweede Kamer verkiezingen. De ChristenUnie en het SGP behalen hetzelfde aantal als bij de peiling van vorige week: 7 en 5.

GroenLinks en de SP behouden de kamerzetels die ze nu ook al bezetten, respectievelijk 11 en 5.

De breuk met lijsttrekker Pim Fortuyn kost Leefbaar Nederland 6 zetels, de partij komt nu uit op 16. Pim Fortuyn zelf kan met zijn eigen lijst rekenen op 4 zetels. Een stuk minder dan de snelle tussenpeiling na de breuk aangaf, toen werd gemeld dat Fortuyn zeker op 10 zetels kon rekenen,

Bureau Interview/NSS houdt wel een slag om de arm als het gaat om de score van Leefbaar Nederland en Pim Fortuyn. De ontwikkelingen zijn zo snel gegaan dat Interview de nieuwe posities nog niet helemaal kan inschatten.

De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Afghaanse minister niet gedood door pelgrims

De Afghaanse minister van Luchtvaart en Toerisme Abdul Rahman is vermoord door hoge functionarissen van de Afghaanse regering. Dat zei de interim-leider Hamid Karzai vrijdag. "Persoonlijke redenen" zouden aanleiding zijn geweest voor de moord.

De moord, donderdag op het vliegveld van Kabul, is dus niet veroorzaakt door een vertraging. Eerder werd bericht dat Rahman vermoord zou zijn door een menigte woedende pelgrims, die boos waren omdat Rahman het vliegtuig wilde wat hen naar Mekka zouden brengen.

De regering meldde dat vier mensen zijn opgepakt, onder wie twee generaals van het leger. Drie anderen vluchtten naar Saudi-Arabië. De Saudische autoriteiten zijn inmiddels ingelicht en gevraagd de voortvluchtigen terug te sturen. Volgens Makhdoom ging het om "een tragisch incident dat het gevolg was van een persoonlijke vendetta". De moord is niet politiek gemotiveerd, aldus de minister.

Karzai vertelde verslaggevers dat de regering zich baseert op getuigenverklaringen en benadrukte nog eens dat de pelgrims niets met de zaak te maken hadden. De aanslag zou terug te voeren zijn op conflict uit de periode dat Rahman nog tegen de Taliban vocht.

Utrechter bekent seks-chats in de VS

GerritDekzijl, Proximity en Struiser_1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vijf maanden geleden gearresteerde Menno B. uit Utrecht heeft in de Amerikaanse stad Chicago alsnog een bekentenis afgelegd. B. geeft toe met een minderjarig meisje over seks te hebben gechat.

De vader van de 'seksmailer' heeft dat vrijdag bekend gemaakt. De 23-jarige programmeur reisde in augustus vorig jaar naar Chicago voor een ontmoeting met een 14-jarig meisje die hij op internet had leren kennen. Het meisje bleek echter een agente van de FBI. Bij aankomst op het vliegveld werd hij gearresteerd.

Nu hij bekend heeft, gaat de maximumstraf die hij kon krijgen van 15 jaar naar 30 maanden, omdat de eerdere aanklacht, dat hij naar de VS was gereisd voor seks met een minderjarige, is komen te vervallen.

Ex-SS'er te ziek voor celstraf

De voormalige Duitse SS-officier Julius Viel heeft een dermate slechte gezondheid dat hij zijn gevangenisstraf niet kan uitzitten. Dat heeft de rechtbank in Ravensburg vrijdag bepaald. Viel werd in april veroordeeld tot 12 jaar cel wegens zevenvoudige moord.

De 84-jarige Viel is overgebracht naar een gewoon ziekenhuis waar hij zal worden behandeld aan kanker. In 2001 achtte een rechtbank Viel schuldig aan de moord op zeven joodse dwangarbeiders in 1945. Hij pleegde deze misdaad in de Tsjechische plaats Litomerice nabij het toenmalige concentratiekamp Theresienstadt.

Viel werd in oktober 1999 in de Beierse plaats Wangen aangehouden, nadat de Canadese oud-hoogleraar Adalbert Lallier had gezegd dat hij als jong soldaat in de SS de schietpartij had gezien. Viel heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is. De officier van justitie had levenslang geëist.

Viel werd na de Tweede Wereldoorlog een alom gerespecteerd journalist van regionale kranten. In 1983 kreeg hij zelfs een onderscheiding van de overheid.

Nieuwe Superman film komt eraan

Filmmaatschappij Warner Bros zal een vijfde Superman-film uit gaan brengen. Regisseur Will Joseph McGinty, onder meer de maker van Charlie's Angels, zal zich met het project bezig houden.

De toekomst van Superman film werd onzeker nadat het script van Kevin Smith voor de vijfde film niet werd afgerond. Na meer dan twee jaar werk aan het script kwamen de schrijvers in 1998 (Kevin Smith en Bill Wisher) met een verhaallijn die volgens Warner Bros ver onder de maat was. Het budget voor het script van Superman Lives kostte Warner Bros rond de 140 miljoen dollar.

Wanneer de nieuwste Superman uit zal komen, is nog niet bekend. Regisseur Mc Ginty wil eerst het vervolg van Charlie's Angels afmaken. Jon Peters gaat de film produceren.

Stallone klaagt voormalig manager aan

Sylvester Stallone, bekend van ondermeer de films Rocky en Rambo, heeft zijn voormalige manager Kenneth Starr aangeklaagd. De acteur heeft een eis ruim 7 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) bij de manager neergelegd omdat deze hem bewust verkeerde financiële adviezen zou hebben gegeven.

Het betreft volgens Stallone een zaak die enkele jaren geleden speelde toen Stallone voor 7 miljoen dollar aan aandelen had in de inmiddels failliete restaurantketen Planet Hollywood. Starr had de acteur gezegd dat het geen goed idee zou zijn als hij zijn aandelen daarin zou verkopen. Maar tegen anderen vertelde hij dat de restaurantketen zich aan de rand van de afgrond bevond. Toen Stallone twee jaar geleden toch tot de verkoop overging, ontving hij een schamele 300.000 dollar.

Stallone wil nu een schadevergoeding en zegt dat Starr de advocatenkosten moet betalen. Dat komt neer op bij elkaar 7,3 miljoen dollar. Een woordvoerder van de oud-adviseur zegt dat de beschuldiging elke grond mist.

OS: Alsnog goud voor kunstrijpaar

Het Canadese kunstrijpaar Jamie Sale en David Pelletier heeft alsnog de gouden medaille gekregen. Het bestuur van het IOC (Internationaal Olympisch Comité) heeft het, volgens velen door een omstreden juryoordeel benadeelde koppel, vrijdag alsnog de medaille toegezegd.

Het IOC zette Sale en Pelletier naast het Russische paar Jelena Beresjnaja/Anton Sicharoelidse op de hoogste trede van het podium. Dit gebeurde op voorstel van de ISU-raad nadat die raad de jurering bij het paarrijden had onderzocht. De ISU heeft de waardering van het Franse jurylid Marie-Reine Le Gougne geschrapt. Hierdoor ontstond er een gelijkspel in het totale jury-oordeel (4-4). De internationale schaatsunie ISU heeft Le Gougne met onmiddellijke ingang geschorst.

De uitslag na afloop van het paarrijden leidde tot een enorme rel in Salt Lake City. De affaire dreigde alle andere evenementen te overschaduwen. Vrijdagmorgen kwam het bestuur van het IOC bij elkaar om het voorstel van de ISU-raad te behandelen. Van de negen bestuursleden van het IOC waren er zeven voor het alsnog toekennen van de gouden plak aan het Canadese paar. Eén stemde tegen, één onthield zich.

Voorzitter Jacques Rogge van het IOC vond dit de best denkbare oplossing. ,,Het is in het belang van de sporters genomen.'' Rogge had op haast aangedrongen. ,,De andere sporters mochten er niet onder lijden.'' De Canadese delegatie had de kwestie al voorgelegd aan het Arbitragehof voor de Sport.

Meisje van 11 wint twee Jaguars

Een Brits meisje van elf jaar heeft vrijdag twee Jaguars gewonnen. Ze won de auto's bij een nationale actie ter die gehouden werd ter gelegenheid van Valentijnsdag. De twee auto's hebben een waarde van 177.000 euro.

Met Valentijnsdag hadden miljoenen Britten de moeite genomen om een anonieme groet per post over te brengen. In totaal waren er rond Valentijnsdag 12 miljoen kaarten op de bus gedaan. Om deel te nemen aan de nationale actie hoefde de afzender alleen maar een hart op de brief te tekenen. De geadresseerde liep op die manier kans in de prijzen te vallen.

Voor de moeder van het meisje kwamen de Jaguars als geroepen. Ze had van de week een aanrijding waardoor haar auto rijp voor de sloop was.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.