FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 februari 2002

Weduwe weer zwanger van overleden man

Zeikerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse weduwe is voor de tweede keer zwanger na inseminatie met sperma van haar overleden man.

De 35-jarige Diane Blood kreeg in 1997 na een lange rechtszaak toestemming om het ingevroren sperma van Stephen Blood mee te nemen naar het buitenland voor een reageerbuisbevruchting. Het officiŰle Centrum voor Menselijke Bevruchting en Embryologie had het verzoek tot inseminatie afgewezen, omdat zij geen schriftelijke toestemming van haar echtgenoot had voor het gebruik van zijn zaad.

Blood vertrok daarop naar BelgiŰ en liet zich daar insemineren. DrieŰneenhalf jaar nadat haar man in 1995 aan een hersenvliesontsteking was overleden, schonk zij het leven aan een zoon. Na een nieuwe behandeling in BelgiŰ verwacht ze in juli het tweede kind van Stephen.

Tennis: Nederland zo goed als uitgeschakeld

De kansen van het Nederlands Daviscupteam op een plaats in de kwartfinale ten koste van Frankrijk zijn op de eerste dag van de eerste ronde zo goed als verkeken. Regerend kampioen Frankrijk nam een voorsprong van 2-0 en kan in het dubbelspel de beslissing forceren, net als in de halve finale vorig jaar september in Rotterdam.

De Nederlandse ploeg is in Metz eigenlijk te zwak om een wonder aan de historie van het Nederlands team toe te voegen. Edwin Kempes liet in zijn debuutwedstrijd zien dat hij inderdaad geen winnaar is, ondanks voorbeeldige strijdlust en mooie forehands. Hij staat 147e op de wereldranglijst en heeft geen erelijst ondanks zijn 25 jaar. Gebrek aan ervaring op wereldtopniveau brak hem op tegen Sebastien Grosjean, de nummer 9 van de wereld.
Ook Sjeng Schalken kon geen potten breken met zijn spel vandaag.

Hoogspanningskabel breekt: 15 doden

In de hoofdstad van Ha´ti zijn 15 mensen omgekomen toen een hoogspanningskabel brak en op een markt terechtkwam. Dat hebben artsen in een plaatselijk ziekenhuis vrijdag gemeld.

Het incident in Port-au-Prince had donderdagavond laat plaats toen kooplieden in het district Carrefour-Feuilles hun marktkramen leegruimden. Elf mensen stierven ter plaatse en nog eens vier overleden aan hun verwondingen in het ziekenhuis.

Boze buurtbewoners leggen de schuld bij de nationale elektriciteitsmaatschappij EDH. Zij zeggen dat het bedrijf nalatig is. EDH zou niet hebben gereageerd op klachten van bewoners over de instabiliteit van de kabels.

Tests tests tests

Kamelig meldde ons het volgende:
Alles wat je altijd al had willen weten,
Are You a Great Date?
Are You a Healthy Eater?
Are You a Material Girl?
Are You a Natural Leader?
Are You an Introvert or an Extrovert?
Are You an Open Book?
Are You an Optimist or a Pessimist?
Are You a People-Pleaser?
Are You a Perfectionist?
Are You a Risk Taker?
Are You a Sex God/Goddess?
Are You a Slacker?
Are You a Suave Guy?
Are You a Workaholic?
Are You Evil?
Are You Fit to Commit?
Are You High Maintenance?
Are You Loony?
Are You Millionaire Material?
Are You Naughty or Nice?
Are You Ready to Be a Mom?
Are You Ready to Meet Your Maker?
Are You Sex-Smart?
Are You Sure You're You?

Voor de antwoorden op de bovenstaande vragen en nog veel meer ga naar Emode

Regering VS krijgt onbedoelde internetles

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de antimonopoliezaak tegen softwaregigant Microsoft heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie een lesje internet gekregen. Voor het eerst werden burgers opgeroepen om via e-mail mee te praten over de rechtszaak.

Dat leverde 27.000 onzinberichten op. Maar een kleine 10% van de 30.000 e-mailers had iets zinnigs te melden. De overigen wezen op pornosites of hadden iets als 'I Hate Microsoft' te melden. Volgens het ministerie van justitie waren 54 mailtjes echter zeer waardevol.

Vrouw houdt dode moeder jaar in bed

GerritDekzijl en NLBadboy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Japanse vrouw heeft omdat ze geen afscheid kon nemen het lijk van haar moeder ruim een jaar in haar huis verborgen. De 52-jarige Yoshiko Nakahara 'bewaarde' haar moeder in bed.

De dochter is gearresteerd wegens "het verborgen houden van een lijk." Haar moeder was 92 jaar oud toen zij overleed. De vrouwen woonden samen in een klein appartement.

Vals paspoort Adolf Hitler gevonden

Goudappeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het officiŰle Britse Publieke Archief is een paspoort gevonden van Adolf Hitler. Het document is waarschijnlijk als grap vervalst door agenten van de inlichtingendienst die in de oorlog speciale operaties uitvoerden.

In het paspoort staat een rode stempel 'J', voor jood en het bevat een stempel van de "regering van Palestina". Ook zit er een pasfoto en een autorisatie van de politiechef van Wenen bij, gedateerd 30 april 1941.

Het document is niet voorzien van enige uitleg. Onder de persoonsgegevens staat het beroep van de houder vermeld: schilder.

Miljoenen chocolade paashazen gesmolten

GerritDekzijl, PaalhaaR en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een grote brand in een Zwitserse loods zijn tussen de 3,5 en 4 miljoen chocolade paashazen omgekomen. In de opslagplaats lag de helft van de voorrad die de winkelketen Migros nodig heeft voor zijn paasverkopen in Zwitserland.

De chocolade paashazen-fabrieken hebben toegezegd "zeven dagen per week en 24 uur per dag" te gaan werken om het paasfeest niet in het water te laten vallen.

'Duiven de weg kwijt door GSM-masten'

Zendmasten voor mobiele telefonie zouden de navigatie van duiven kunnen verstoren. De vogels kunnen volgens duivenliefhebbers steeds vaker hun hok niet meer terugvinden.

Een Britse duivenhouder zegt tweemaal zoveel duiven kwijt te raken sinds er in zijn buurt drie masten van telecombedrijf Orange zijn neergezet. Duivenliefhebbers proberen nu de bouw van een nieuwe mast, in de provincie Durham, te voorkomen.

Er is overigens geen bewijs dat de zendmasten schuld hebben aan het grotere verlies van duiven, maar de vogelliefhebbers dringen op een onderzoek aan voordat er nieuwe masten worden geplaatst.

Lubbers met Angelina Jolie naar Spelen

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud Lubbers, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, zal de Olympische Spelen in Salt Lake City bezoeken samen met de Amerikaanse actrice Angelina Jolie.

Jolie speelde de sexy Lara Croft in de film 'Tomb Raider'. Ze is ook goodwillambassadrice van de Unhcr, de organisatie van Lubbers.

Lubbers en Jolie zullen zaterdag tijdens een rondetafelconferentie over kinderen en sport beiden een toespraak houden.

Voetballers Fiorentina vragen faillisement aan

Donderdag heeft een tiental spelers van de Italiaanse voetbalclub Fiorentina het faillisement van hun club aangevraagd. Dat heeft aanvoerder Angelo di Livio in een verklaring gezegd. De spelers kwamen tot deze beslissing nadat de noodlijdende club wederom niet in staat bleek de salarissen op tijd over te maken.

De spelers hebben de brief waarin het faillissement wordt aangevraagd, naar de Liga gestuurd, waarin de Italiaanse profclubs verenigd zijn.
,,Fiorentina is geen verdeelde club'', verklaarde Di Livio. ,,Het feit dat we met een paar spelers dit besluit hebben genomen, wil niet zeggen dat de groep geen eenheid is. We zullen hoe dan ook blijven knokken voor het behoud van de club.''

F1 circuit Melbourne schuldig aan dood

De organisatie van de Grand Prix van AustraliŰ heeft wel schuld aan het ongeluk met baancommissaris Graham Beveridge. Dit is de uitkomst van een justitieel rapport van de staat Victoria. Het rapport gaat over het ongeval tijdens de F1-race van maart 2001 waarbij de commissaris dodelijk geraakt werd door een autoband.

De 50-jarige Beveridge stond in een van de doorgangen van het hek op het moment dat de Formule 1 wagens van Ralf Schumacher en Jacques Villeneuve crashten. Een van de wielen van de wagen van Villeneuve vloog met een snelheid van 175 kilometer per uur precies tegen de borst van de baancommissaris. Hij overleefde die aanslag niet.

Justitieel onderzoeker Graeme Johnstone laat in zijn rapport geen ruimte voer voor twijfel:,,De dood van Beveridge was te vermijden geweest.'' Want, zo schrijft hij, de organisatie heeft verzuimd de gaten in de afweerhekken op hun veiligheid te controleren. Al reeds voor de race was het bij de organisatie bekend dat losgeraakte wrakstukken dwars door die gaten zouden kunnen vliegen.

De uitkomst van het rapport van Johnstone geeft een heel andere kijk op het ongeval, dat na de race in maart door de organisatie werd afgedaan als een zeer uitzonderlijk ongeluk. Voorzitter van het circuit Ron Walker heeft inmiddels zijn mening herzien en verklaarde bij de overhandiging van het rapport dat de veiligheid op het circuit al sterk is verbeterd. Zo zijn de afweerschuttingen een stuk hoger gemaakt. Volgens hem zal de openingsrace van het F1-seizoen op 3 maart gewoon doorgaan.

Manilla ontdekt paspoorten voor Al-Qaeda

De politie op de Filipijnen heeft ruim honderd valse paspoorten ontdekt die volgens hen bedoeld waren voor leden van het terreurnetwerk al-Qaeda. De papieren waren in bezit van een man uit MaleisiŰ. Hij is gearresteerd.

De aangehouden man had een mobiele telefoon bij zich met in het geheugen de naam van Osama bin Laden. de telefoon bevatte ok een landkaart van Afghanistan.

De politie verdenkt de 42-jarige man ervan lid te zijn van de radicale moslimbeweging Jemaah Islamiah, die vooral in Zuid-Oost-AziŰ zou opereren. Waarschijnlijk heeft hij ook directe banden met al-Qaeda.

Toen de man donderdag aan boord wilde gaan van een vliegtuig dat via Bangkok naar Koeweit zou vliegen werd hij opgepakt. Hij had ook ruim 55.000 euro aan Amerikaanse dollars bij zich.

Toen de man met r÷ntgenstralen werd onderzocht zag het personeel van de luchthaven verdachte zaken in de tas van de passagier.

inovation meldde dit aan ons via de newssubmit.

Ik weet geen titel...

Het is wat met die treinen tegenwoordig. Ik zit er niet vaak in maar de laatste tijd op een of andere manier 1 of 2 keer per week. Terwijl ik het afgelopen jaar nooit in de trein zat. Wat mij iedere keer weer opvalt is hoeveel rare mensen met de trein reizen. Van afgeracht hoertje tot Hockey meisjes (Ja daar zit een verschil in want de hockeysters hoef je niet te betalen.) Gisteren moest ik naar het noorden des lands. Ik zat rustig op een nooit comfortabel zittend bankje mijn boek te lezen. 166 x Youp. Ja ik ben een fan van die man en ik moet erg om hem lachen. Vaak ben ik het ook helemaal eens met wat hij zegt. Als ik kon schrijven/Connecties maken zoals hij het kan was ik dolgelukkig.

Maar goed ik zat dus me nergens mee te bemoeien maar ik zat me ondertussen wel af te vragen waarom die boeren nu al bezopen waren. Ook was ik best nieuwsgierig hoe het vriendinnetje van het meisje er tegenover eruit zag. Nou is dit een rare gedachte maar ze hadden zo'n heel erg leuk gesprek over uiterlijk met zijn 2tje. "Ja maar jouw borsten zijn mooier" "Ja maar jouw kont is wat dikker dan de mijne". Ik sta regelmatig versteld van mensen die een mobiele telefoon behandelen als een apparaat dat er voor zorgt dat niemand je kan horen. De ene keer gaat het over uiterlijk en de andere keer over de moeder maar de beste gesprekken om af te luisteren zijn toch de smoesjes.

Scenario schets :
Man van ongeveer 50 jaar rijdt net met de intercity Utrecht binnen.
Zijn telefoon gaat. Hij kijkt wie het is en denkt er heel even aan om niet op te nemen. Hij neemt op en zegt tegen de telefoon. "Hoi schat ik ben nog steeds niet in de buurt hoor. De trein komt net maastricht binnen rijden dus het duurt nog wel even voor ik Rotterdam ben".
Nou is mijn aardrijkskunde nooit zo goed geweest maar volgens mij klopte er iets niet.

Verder heb ik nog het leuke spelletje gespeeld waar je via de ramen iemand aankijkt 3 banken verderop. Die personen denken dan wel dat je ze aankijkt maar weten het zo niet zeker dat ze eigenlijk niet terug durven te kijken.

Ik heb me eigenlijk wel vermaakt in de trein gisteren En waar gaat dit stukje nou over ? Weet ik het.Ik kon geeneens een titel bedenken maar ik had me voorgenomen dagelijks een stukje te schrijven dus dan moet ik dat ook wel volhouden...

Gehandicapte politiehond weer aan het werk

,,Een waardevolle kracht in de strijd tegen de misdaad'', zo noemde een Britse politiehondenbegeleider zijn pupil Snoopy. De hond is zelfs zo waardevol voor de politie in Engeland dat hij, ondanks de amputatie van zijn achterpoten, jacht zal blijven maken op drugs- en wapensmokkelaars in het graafschap Wiltshire.

Wachtmeester Bill Hand verklaarde donderdag dat Snoopy in het verleden zeer succesvol was. Hij verzekerde daarbij ook dat het verlies van de achterpoten van de hond geen nadelige gevolgen heeft gehad voor Snoopy's functioneren, hoewel hij erkende dat het beest er misschien wat vreemd uitziet.

Snoopy's poten werden geamputeerd als gevolg van artritis.

Schiedam: Vrouw blind na overval

invoation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24-jarige inwoonster van Schiedam zal volgens artsen blijvend haar gezichtsvermogen kwijt zijn, omdat een indringer bijtend zuur over haar gezicht heeft gegoten.

De Schiedamse werd aangetroffen in een portiek door de politie. De vrouw zei tegen de politie dat een onbekende man haar woning in de Van Oldebarnevelstraat was binnengekomen en iets in haar gezicht had gegooid.

De politie gaat er vanuit dat de dader een zuur gebruikte bij deze zware mishandeling. Het slachtoffer liep ook brandwonden op in haar gezicht.

CDA'er schrijft harde anti-koningshuis brief

Geert de Wit van de CDA-fractie in Amersfoort heeft zijn partij ernstig in verlegenheid gebracht door een ongekende tirade tegen het koningshuis.

De Wit stuurde de gemeenteraad vorige week een brief, waarin hij Willem-Alexander een 'fascistenvriend van Samaranch en Zorreguieta' noemt en Mßxima een 'slachtersdochter uit ArgentiniŰ'. Hij eist dat de kosten van het bezoek van Mßxima aan Amersfoort op Willem-Alexander worden verhaald.
Ook stuurde hij een brief naar koningin Beatrix die hij opent met: ,,In je kersttoespraak van het afgelopen jaar 2001 heb ik het volgende gemist: je -parlementair gelegaliseerde- kleptocratengedrag; je bezoek aan neonazi Haider; je achterbakse ontvangst van de vuile oorlogsmisdadiger Zorreguita; je gŕnante vertoning in de gouden koets voor de ambassade van de Verenigde Staten.''

Nico Mensing, voorzitter van het CDA-bestuur in Amersfoort, zegt dat Geert de Wit zich moet conformeren aan de partij. Omdat hij zich niet aan de spelregels houdt, is hij afgevoerd van de kandidatenlijst.

Een royement is vooralsnog niet aan de orde.

Alkmaar schrikt van Yorin-grap

Alkmaar is not-amused door een 'grap' van een medewerker van het Yorin-programma Boobytrap. De man heeft woensdag winkelend publiek in de Alkmaarse binnenstad de stuipen op het lijf gejaagd door bij wijze van grap argeloze voorbijgangers om een vuurtje te vragen, en vervolgens twee staven met dynamiet met tijdklok uit zijn zak te halen. Geconfronteerd met de staven dynamiet wisten veel voorbijgangers niet hoe snel ze een veilig heenkomen moesten zoeken. EÚn vrouw was zo geschrokken dat ze in paniek het stadhuis invluchtte.

Een automobilist kreeg de schrik van zijn leven toen de Yorin-medewerker het 'explosief' onder zijn auto legde. De man waarschuwde onmiddellijk de politie, die niet op de hoogte bleek te zijn van de televisieopnames. De gemeente Alkmaar was dat wel, maar leefde in de veronderstelling dat er uitsluitend een onschuldige grap met omvallende dozen zou worden uitgehaald.

Yorin trekt inmiddels het boetekleed aan en heeft spijt van het gebeuren. Volgens een woordvoerder is er door de programmamakers een grove inschattingsfout gemaakt. Het was volgens hem veel te onduidelijk dat het om een nepexplosief ging. "Toen we merkten dat mensen verschrikkelijk schrokken, zijn we onmiddellijk gestopt met deze grap."


Yorin medewerker toont 'bom' aan de politie

Alle drugskoeriers in groepscellen

De noodwet die Minister Korthals van Justitie vorige maand indiende tegen bolletjesslikkers, moet volgens hem met terugwerkende kracht in werking treden. De Tweede Kamer vindt de maatregelen verstrekkend, maar ziet de noodzaak er van in.

Op grond van die noodwet kunnen drugssmokkelaars als groep gevangen worden gezet. Tot nu toe moeten gevangenen individueel worden opgesloten. De gevangenen worden voorlopig vastgezet in een speciaal ingerichte kazerne in Ossendrecht.

In de maand januari zijn op Schiphol 246 mensen aangehouden die bolletjes coca´ne hadden ingeslikt, een nieuw rekord.

Toch Geneefse Conventies voor Taliban

De Amerikaanse president Bush heeft besloten dat de Geneefse Conventies van toepassing zijn op de Talibanstrijders die de VS gevangen hebben genomen, maar niet op de strijders van al-Qaeda, het terreurnetwerk van Osama bin Laden. De VS zal beide groepen evenwel niet erkennen als krijgsgevangenen.

De beslissing lijkt bedoeld als compromis op de kritiek uit de rest van de wereld, die zegt dat de VS de gevangenen als krijgsgevangenen moet beschouwen en behandelen.

Mensenrechtenorganisaties hebben negatief gereageerd. "In feite verandert er aan de behandeling van de gedetineerden niets". De VS zegt 'Geneve' wel en niet na te leven, meent Amnesty International.

Inmiddels is een nieuwe groep van twintig in Afghanistan gevangen Taliban- en al-Qaedastrijders gisterenmiddag in Cuba, op de Amerikaanse basis, aangekomen. Het totale aantal vastgehouden Taliban- en al-Qaedastrijders komt hiermee op 186.

Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland

Criminele bendes uit Oost-Europese worden steeds actiever in Nederland. Uit een rapport van het kernteam Noord-Oost Nederland blijkt dat zij een steeds ernstiger probleem vormen. De bendes gebruiken Nederland vooral voor witwaspraktijken, sigarettensmokkel, drugshandel en prostitutie.

Het kernteam Noord-Oost Nederland is het politieteam dat zich speciaal met Oost-Europese criminaliteit bezighoudt. In 1999 concludeerde het kernteam nog dat misdaad uit dat deel van Europa welliswaar een ernstig, maar beperkt probleem was.

Over de doden niets dan goeds...

TheMarco meldde ons het volgende:
Een Darwin Award is een heel speciaal soort prijs. Hij kan alleen posthuum worden uitgereikt. Je moet namelijk dood zijn om hem te kunnen winnen!

Darwin Awards zijn voor diegenen die onze genenpool verbeteren door zichzelf eruit te verwijderen op enorm stupide manieren.

Op deze site kun je je verbazen over de belachelijke manieren waarop sommigen van ons aan hun einde gekomen zijn.
Darwin Awards

You can share this turd with a friend...

TheMarco meldde ons het volgende:
Veel mensen kunnen het niet laten om voordat ze het toilet doortrekken nog eventjes te kijken naar hun stuk werk. Deze site heeft een hele nieuwe dimensie aan deze neiging. Net als op het welbekende Hot-Or-Not kun je hier je oordeel geven. Dit keer niet over het uiterlijk van je mede-internetter maar over zijn/haar uitwerpselen zoals ze vereeuwigd werden op de gevoelige plaat.

Tell me... is this a LOG or NOT ???
Rate my Poo

I-Mode is coming!

TheMarco meldde ons het volgende:
De eerste openbare Nederlandse I-Mode website is een feit! Ondergetekende is al geruime tijd actief met het ontwikkelen van applicaties voor I-Mode maar nu mag iedereen eindelijk meer weten en zien van wat er gaat gebeuren binnenkort.

Voor de niet-ingewijden: Met I-Mode kun je internetten op je mobiele telefoon, althans, op speciaal voor I-Mode gemaakte sites. Tevens kun je e-mailen, zeer goed klinkende ringtones gebruiken en nog veel meer.
i live

Ontuchtpleger veroordeeld na vrijspraak eis

Een 29-jarige ontuchtpleger kwam gisteren bij de Alkmaarse rechtbank van een koude kermis thuis.

Veertien dagen geleden vroeg de officier van justitie vrijspraak voor R.M uit Hoorn, die beschuldigd werd van ontuchtige handelingen met de minderjarige dochter van zijn hospita.

De ontucht zou vier jaar geleden hebben plaats gevonden, het meisje was toen tussen de zeven en acht jaar oud. Maar gaandeweg het proces vond de officier het bewijs te mager en vroeg om vrijspraak.

Vol goede moed toog R.M daarop gisteren naar de rechtbank voor de uitspraak, maar tot zijn grote onsteltenis werd hij door de rechter wÚl schuldig bevonden. Hij moet het slachtoffer 1000 euro smartegeld betalen en tevens 60 uur werkstraf verrichten met een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Ook achtte de rechtbank bewezen dat M. zijn hospita na de aangifte telefonisch had bedreigd.

De verbolgen R.M kondigde meteen aan in hoger beroep te gaan.

Update 08:15

Het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar heeft verbaasd gereageerd op de veroordeling, die volgens het OM zonder verdere motivatie was. De Officier van Justitie (OvJ) is/was er volgens een woorvoerder van overtuigd dat de aangifte vals was. De OvJ wil de uitspraak bestuderen, alvorens al dan niet appel aan te tekenen tegen de veroordeling, om wellicht voor het gerechtshof opnieuw om vrijspraak te kunnen vragen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.