Fortuyn: "Nederland is vol"

Hij had afgesproken met zijn partij Leefbaar Nederland om niet meer te zeggen dat ons land te vol is, maar in een interview met de Volkskrant van vandaag blijkt hij zich daar weinig van aan te trekken.

Nederland met 16 miljoen inwoners vindt Pim Fortuyn wel genoeg. "Het is een vol land". Volgens Fortuyn had Hans Janmaat in de jaren 80 voor een deel gelijk. "40.000 asielzoekers per jaar, dat is in vier jaar tijd een stad van een omvang van Groningen. Dat moeten mensen zich eens even goed realiseren. En dan veelal; enkele reis onderklasse. Nou dat zie ik niet zo zitten. Daar moeten we maar eens even mee stoppen".

Fortuyn meent dat door de demonisering van Janmaat het probleem van de toennemende stroom asielzoekers lange tijd onbespreekbaar is geweest. Daar heeft de hele media schuld aan volgens hem.

'Wie binnen is blijft binnen'

Fortuyn wil zich absoluut niet op één lijn gesteld zien met Janmaat, de voormalige Centrumpartij-voorman die in de jaren tachtig wegens discriminatie en het aanzetten tot vreemdelingenhaat werd veroordeeld. "Janmaat wilde allochtonen het land uitzetten. Ik wil niemand zijn burgerrechten ontnemen. Iedereen die hier binnen is, blijft binnen. Voor Antilliaanse jongeren wil ik overigens een uitzondering maken. Die zijn hier illegaal binnengekomen, nou, hup terug."

''Ik vind het een achterlijke cultuur''

Fortuyn gaat ook flink te keer tegen de islam. In het interview noemt Fortuyn het een achterlijke cultuur: "Ik haat de islam niet. Ik vind het een achterlijke cultuur. Ik heb veel gereisd in de wereld. En overal waar de islam de baas is, is het gewoon verschrikkelijk. Al die dubbelzinnigheid."

Als het aan Fortuyn ligt komt er géén islamiet Nederland meer binnen, alhoewel dat volgens hem juridisch moeilijk rond te krijgen is. "In welk land met een moslimcultuur zou een lijsttrekker van een zo grote beweging als de mijne, openlijk homoseksueel kunnen zijn? Wat fantastisch dat dat kan. Daar mag je trots op zijn. En dat wil ik graag effe zo houden."

Verder vindt Fortuyn dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, afgeschaft moet worden. En mocht zijn partij de nu voorspelde 20 Kamerzetels halen, dan wil hij dat Leefbaar Nederland in een regering zitting krijgt. Hij denkt dat de combinatie CDA-PvdA-LN of CDA-VVD-LN mogelijk is. Fortuyn garandeert kiezers in dat geval een eind aan de wachtlijsten in de gezondheidszorg en een uitermate restrictief vreemdelingenbeleid.

=

Even een aanvulling: Volgens de Volkskrant doet Fortuyn met zijn uitlating over illegale Antillianen de waarheid geweld aan. Antilliaanse jongeren zijn niet illegaal in Nederland. Ze hebben als inwoner van de Antillen het recht naar Nederland te verhuizen.

Hier staat het volledige interview, 'De islam is een achterlijke cultuur', met Fortuyn.