UPS ontsteld over homo pop

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UPS heeft bezwaar tegen de zogenaamde homo pop die via de site BeProud.com worden verkocht. De op homo's gerichte site www.beproud.com verkoopt 'Billy Dolls', oftewel zwaar geschapen Barbiepoppen voor volwassenen in een herkenbaar bruin UPS-uniform van 'Billy's Parcel Service'. Het uniform kan worden uitgetrokken, waarna de bijzondere kwaliteiten van het speeltje zichtbaar worden. UPS eist dat het artikel uit de handel wordt genomen. Fabrikant Totem International is daar onder dreiging van een juridische procedure mee akkoord gegaan.

Volgens een UPS-woordvoerder liggen de seksuele oriëntatie en de fysieke eigenschappen van de pop niet ten grondslag aan de eis dat de pop niet meer verkocht mag worden. "Er wordt inbreuk gemaakt op ons merkenrecht, daar gaat het om", aldus de woordvoerder.

Verspreider BeProud.com bood de pop vandaag overigens nog gewoon te koop aan en heeft ook niet gereageerd op de eis om alle reeds verkochte exemplaren terug te roepen en te vernietigen. Inmiddels is de pop uitverkocht.