Man die in botsing kwam met Mßxima wil geld

De man die door een botsing met de auto van Mßxima Zorreguieta gewond raakte aan zijn been, wil de schade die hij heeft geleden daardoor op haar verhalen. Dat bevestigde de advocaat van de man, H. Loonstein, vrijdag. Hoeveel schade vleeshandelaar G.J. van der Bent uit Wassenaar heeft geleden, is nog onduidelijk.

De advocaat van de man zei dat het grootste deel van de claim zal bestaan uit inkomstenderving. Door de gecompliceerde beenbreuk die de man volgens de advocaat heeft opgelopen, heeft hij sinds het ongeluk medio oktober niet kunnen werken. Van der Bent en de advocaat zijn al sinds november bezig met de zaak.

Na onderzoek concludeerde het OM al dat Van der bent zelf in overtreding was. Nu probeert de Wassenaarder alsnog de schade op de toekomstige prinses te verhalen.

Volgens justitie had de man Mßxima voorrang moeten verlenen. Daarbij reed de man op de Leidsestraatweg, een weg die alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk is. Verder zou hij te hard hebben gereden. De verloofde van de kroonprins treft geen blaam, aldus het OM.