FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 januari 2002

Frans parlement tegen 'Perruche-arrest'

Het Franse parlement heeft donderdag een wet aangenomen die het onmogelijk maakt schadevergoedingen uit te keren aan gehandicapten enkel voor het feit dat ze met een aandoening geboren zijn.

In november vorig jaar leidde een uitspraak van de hoogste rechtsinstantie van het land tot veel beroering. De nu 18-jarige zwaar gehandicapte Nicolas Perruche kreeg van het hof een schadevergoeding toegewezen. De dokter van zijn moeder had niet had gemerkt dat zij rodehond had opgelopen tijdens de zwangerschap. Daarom kon zij niet beslissen tot een eventuele abortus.

De uitkomst van dit zogenaamde 'Perruche-arrest' is dat Perruche eigenlijk een schadevergoeding heeft gekregen voor het feit dat hij geboren is.

Duizenden ouders van gehandicapten kinderen hebben tegen de uitspraak geprotesteerd, omdat het arrest zou stellen dat hun kinderen beter niet geboren hadden kunnen worden.

Het parlement is het dus eens met de tegenstanders van het arrest. Het eerste wetsontwerp wat enkele weken geleden werd ingediend luidde: "Niemand kan schadevergoeding krijgen omdat hij geboren is." Simpel, doeltreffend en heeft blijkbaar gewerkt.

Powell verdedigt Arafat in wapenkwestie

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Collin Powell, is er geen verband aangetoond tussen Yasser Arafat en het vorige week in beslag genomen schip 'Karine A'.

Het schip smokkelde een aanzienlijke hoeveelheid wapens, waarschijnlijk bestemd voor de Palestijnse gebieden. IsraŽl beschuldigt de Palestijnse leider ervan opdracht te hebben gegeven voor het transport. President Bush, Powells baas, dat zei op zijn beurt dat hij begint te denken dat "de wapens bedoeld waren voor het bevorderen van de terreur".

Powell zei tegen de media in Washington dat de beschikbare informatie wel heeft aangetoond dat er 'banden' zijn met de PA maar niet persoonlijk met Arafat. Die verklaarde eerder op de dag telefonisch aan Powell dat de Palestijnse Autoriteit niets met het transport van doen had.

DVD-brandmogelijkheid in Windows XP

static had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft is van plan om Windows XP te voorzien van standaard ondersteuning voor opname van onbespeelde DVD's. Dat mag geconcludeerd worden uit de samenwerking die Microsoft aangaat met Sonic Solutions. Dat bedrijf gaat Microsoft DVD-Video-authoring technologie leveren voor het branden van DVD's.

Mogelijk wordt de uitbreiding op de brandmogelijkheden in Windows XP uitgebracht in een nieuw Servicepack. Het is op het moment al mogelijk om zonder extra software gewone cd's in Windows XP te branden.

Sonic en Microsoft gaan ook samenwerken in marketing en standaardontwikkeling. De Sonic-DVD software is de standaard als het gaat om het (thuis)branden van DVD's. Ook professionele studio's gebruiken software van Sonic om hun DVD's uit te brengen.

Drie mensen neergestoken in Rijswijkse bus

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagmiddag rond 16.30 uur zijn in Rijswijk een buschauffeur en twee passanten neergestoken. Twee van de drie slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt.

Politieagenten en toevallig passerende brandweerlieden konden de dader in de kraag vatten. De dader heeft tijdens de rit de buschauffeur om onbekende reden neergestoken.

Vervolgens is hij de bus uitgegaan en heeft iets verderop, op het Hendrik Ravesteijnplein, nog twee mensen neergestoken.

Bij de aanhouding van de man is pepperspray gebruikt omdat hij zich hevig verzette, aldus een politiewoordvoerder. De chauffeur en een van de andere slachtoffers verkeren in zorgwekkende toestand. Het derde slachtoffer is volgens de politie stabiel. De precieze aard van de verwondingen is onbekend.

Bulderbos wordt verplaatst

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden: Protestbos tegen groei Schiphol verplaatst

Het Bulderbos van Milieudefensie wordt a.s. maandag verplaatst. De rechter heeft dit bepaald. Op de plek van het bos komt de beruchte vijfde baan van Schiphol.

,,Het zal verder groeien in ballingschap'', zo heeft Milieudefensie donderdag laten weten. De meeste van de 88 bomen krijgen een plaatsje in het Kathedralenbos bij Almere. Ook recreatiegebied Spaarnewoude en een kinderboerderij in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer worden opgefleurd met een boom uit het Bulderbos.

Milieudefensie vindt dat de groei van Schiphol negatieve gevolgen heeft voor milieu en omwonenden. ,,Het was een van de langstlopende en meest succesvolle acties'', vindt Milieudefensie. ,,Dank zij het bos kwam de ongebreidelde groei van het vliegverkeer sterk ter discussie te staan.''

Het Bulderbos heeft er bijna acht jaar gestaan.

Drummer Feeder pleegt zelfmoord

Guido had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De drummer van de band Feeder Jon Lee uit Wales heeft zichzelf afgelopen maandag van het leven beroofd. De band die vorig jaar te zien was op Lowlands en o.a. in het voorprogramma van Live in Ahoy in oktober heeft op dit moment een bescheiden hitje met het nummer Piece by piece.

Jon is 33 jaar geworden en laat zijn vrouw Tatiane en zoontje Cameron achter. Dit meldt de website van MTV.

Nieuwe theorie verklaart begin heelal

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe theorie met als onderwerp de start van het universum zegt dat na de Big Bang, het heelal een half miljard jaar stil en leeg was. Daarna begonnen sterren te ontstaan, zo plotseling als een explosie.

Eerdere, lang geaccepteerde theorieŽn leerden ons dat sterren na de Big Bang langzaam vorm begonnen te krijgen, en dat vijf miljard jaar lang deden. De nieuwe theorie, gebaseerd op observaties van licht vanaf erg verre delen van het heelal, verandert dat.

"Als dit gecontroleerd kan worden, zou dit onze kennis in het universum dramatisch veranderen," zei de directeur van de astronomie en natuurkunde afdeling van NASA.

Bejaarden eten liever met geurtjes erbij

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ouderen eten meestal te weinig. Dit is onderzocht een nu blijkt dat het ligt aan de reukvermogens van veel oudjes. Die gaan achteruit waardoor ze minder van het voedsel ruiken en minder eten. De oplossing wordt gezocht in het kunstmatig toevoegen van sterke geuren bij het eten.

Volgens recent onderzoek van de VU Brussel blijkt dat ondervoeding bij ouderen een groot probleem is.

Vijftig proefpersonen, jongeren en ouderen, kregen twee yoghurt voorgeschoteld: de ene met aardbeienaroma, de ander zonder. De jongeren prefereerden het geurloze dessert, terwijl de ouderen de yoghurt met aroma kozen.

Nieuwe Napster wordt getest

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beruchte muziekdienst Napster is ruim een half jaar offline geweest. Nu gaan ze weer van start. Voorlopig slechts voor 20.000 leden die de beta-test zullen uitvoeren.

Technisch gezien is de 'nieuwe' Napster hetzelfde als de oude. Napster gebruikt nog steeds een peer-to-peer-structuur. Napster heeft nog steeds niet met alle maatschappijen een deal gesloten, waardoor je niet alle nummers kunt uitwisselen...

Nieuwe Napstergebruikers zullen straks ongeveer 5-10 dollar per maand moeten neertellen.

Jeugdgeneesmiddel maakt depressief

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vijftienjarige Charles Bishop die met een vliegtuigje in een kantoorgebouw in de Amerikaanse stad Tampa boorde, gebruikte een middel tegen jeugdpuistjes dat depressiviteit kan veroorzaken. Bijna 150 Amerikaanse jongeren die het middel roaccutane gebruikten, hebben zelfmoord gepleegd of een poging daartoe gedaan.

Bij Bishop thuis vond de politie een recept voor roaccutane. De autoriteiten zijn bezig met een omvangrijk onderzoek naar het middel.

Het balletje kwam aan het rollen door een politicus wiens zoon het middel gebruikte en zichzelf van het leven beroofde. Roaccutane wordt gefabriceerd door het Zwitserse bedrijf Hoffman-La Roche. Dit zegt dat het geen depressiviteit of zelfmoordneigingen kan veroorzaken.

Parkeren in Amsterdam voor twee cent

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle parkeermeters in Amsterdam zien een muntstuk van 2 eurocent aan voor het oude kwartje, dus 25 cent. Parkeren is nu zes keer zo goedkoop. Dit kan nog maar tot 27 januari, want dan accepteert de automaat alleen nog maar euro's.

In Amsterdam staan 2600 parkeermeters en allemaal zien ze 2 eurocent aan voor een kwartje. En dat dat 25 cent is, ligt nog wel in het geheugen. Tel uit de winst voor de auto-eigenaar. Ook in 200 andere gemeenten staan dezelfde parkeermeters.

De gemeente Amsterdam reageert koel op de enorme financiele strop en laat de leverancier van de automaten aansprakelijk stellen. Die heeft er immers voor gezorgd dat de software de twee eurocent verkeerd 'leest'.

Catalanen verstoppen poepende kerstfiguren

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In CataloniŽ, Spanje is een vreemde traditie aan de gang. De Catalanen zetten poepende beeldjes in de kerststal. Echter zo lang al dat de Katholieke Kerk het zelfs niet durft te verbieden.

Daarom kunnen Catalanen niet begrijpen waarom Amerikaanse rooms-katholieken hebben geklaagd over een tentoonstelling van dergelijke beeldjes in een museum in Napa in de Amerikaanse staat CaliforniŽ. Het Speelgoedmuseum van CataloniŽ bezit een groot aantal van de figuurtjes die bekend staan als 'caganers' - Spaans voor 'schijters'.

Sinds de jaren '40 maken Catalanen moderne versies van de caganer, waarvan de meest recente een poepende Osama bin Laden is.

De 'caganers' worden verborgen in uitgebreide kerststallen en vrienden worden uitgenodigd om de poepers te vinden. Deze achttiende eeuwse traditie symboliseert vruchtbaarheid en de hoop op een gelukkig nieuwjaar.

[F1] Jaguar snelste op 4e testdag

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eddie Irvine, van Jaguar Racing, was vandaag de snelste coureur tijdens de vierde testdag in Barcelona, Spanje. Irvine zette een tijd neer van 1:19"252. Vandaag was de eerste keer dat de coureurs tijden konden neerzetten die in de 1m19 lagen. Het bleef namelijk droog!

McLaren's nieuwe coureur Kimi Raikkonen was tweede. Voor het Jaguar team mocht Pedro de la Rosa voor het eerst proeven van de R3. Met een tijd van 1:23"377 was hij zestiende. Echter was het er volgens hem vooral om te doen om gewend te raken aan de nieuwe wagen.

Naast Jaguar en BAR was ook nieuwkomer Toyota met een 2002 specificatie wagen op de baan te vinden. Echter net als gisteren had Toyota het zwaar en eindigde met Mika Salo aan het stuur als laatste met een tijd van 1:24"351.

Doordat de baan op sommige plekken nog verraderlijk glad was gebeurde er zo her en der nog wat dingen. Zo spinde Pizzonia, Massa en Button.

Politie lost schot na begrafenis

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politieagenten schoten donderdag na een begrafenis in het Midden-Limburgse Horn. Dat gebeurde tijdens de aanhouding van een 31-jarige man uit Maasbracht.

De Maastrichtenaar werd door een arrestatieteam opgewacht tijdens de begrafenis. Direct na afloop van de begrafenis wilde het arrestatieteam de man voor de kerk in Horn arresteren, maar de man sprong in zijn auto en probeerde dwars door een tuin van een woning er vandoor te gaan. Daarom schoot een politieman ťťn van de banden van zijn auto lek, waarop hij kon worden opgepakt.

De Limburger wordt ervan verdacht op 20 december vorig jaar in Roermond politiemensen bedreigd en mishandeld te hebben.

Agenten op fiets pakken automobilist

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dienders van het politiekorps Nijmegen hebben donderdagmiddag op de mountainbike een vluchtende automobilist ingehaald en laten stoppen. De 44-jarige inwoner van Helmond had in het stadscentrum een nepcamera verkocht aan een voorbijganger.

De agenten surveilleerden op de fiets in de stad. Een passant maakte de fietsende agenten duidelijk dat er een oplichter aan het werk was. Tijdens het gesprek zag de man de oplichter voorbij rijden in zijn auto. De agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in. Ongeveer een kilometer verderop reden de fietsers de man klem en hielden hem aan. De Helmonder is in opgesloten in het politiebureau.

Bob de Bouwer breekt de wet!

Avalanche had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 'Workplace and Health Safety Offices' van de staat Queensland in AustraliŽ vinden dat (het ook op de Belgische zender Ketnet uitgezonden) het programma "Bob de Bouwer" de veiligheidsvoorschriften met voeten treedt.

De instantie voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer liet ťťn van haar ambtenaren een aantal afleveringen screenen. Hij turfde de ene na de andere inbreuk op de wet, en het ging daarbij zowel om bouw- als verkeersovertredingen.

"Bob de Bouwer rijdt zonder gordel, vernielt openbare infrastructuur, lapt de veiligheidsvoorschriften aan zijn laars door vrienden en kennissen uit te nodigen op bouwwerven".

Volgens de 'Citizens Against Roadslaughter' zet Bob de kinderen aan tot roekeloos gedrag op de weg: 'Bob negeert verkeerstekens, en geeft op die manier het slechte voorbeeld.'

Even voor de goede orde: Bob de Bouwer is een kinderserie met poppen...

[Darts] Barney vliegt eruit

Skip2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld in the Embassy. Het wereld kampioenschap voor darts. Mervyn King stond al snel voor met 3-1 maar Barney wist terug te komen tot 4-3. De laatste set wist King uit te gooien met een 131-er.

Barney was de enigste die nog niet uitgeschakeld was en al twee maal de Embassy gewonnen had. Er komt dus weer een nieuwe naam in het lijstje van Embassy kampioenen.

Gemiddeldes per pijl
Barneveld 3 (33.86)
King 5 (33.82)

Op reis naar de grotten in Afghanistan

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het motto van 'de ťťn zijn dood de ander zijn brood' kunnen we dit jaar ook nog op vakantie naar de grotten van Afghanistan. De reisorganisatie van JoHo Company, die met een stand op de jaarlijkse vakantiebeurs staat, zegt: "in principe een ticket te kunnen regelen voor mensen die naar Afghanistan willen."

Volgens een woordvoerder van de reisorganisatie hebben zich nog geen geÔnteresseerden gemeld. "Er is nog steeds een negatief reisadvies voor Afghanistan. Mensen die naar dit land willen, kunnen zich niet verzekeren. Wij waarschuwen natuurlijk ook voor de gevaren", licht hij toe.

In de JoHo-reisgids van 2002 wordt de bestemming Afghanistan aangeprezen met: "Voor wie niet bang is voor gevaar en aardbevingen. Ooit was Kabul naast Katmandu en Kuta een van de grote ontmoetingsplekken op de route van de wereldreiziger. Er schijnen mooie avontuurlijke grottencomplexen te zijn waar je leuke video's kunt opnemen."

Vliegtickets naar Kabul kosten circa 800 euro.

Ex-baas Greenpeace wel erg hypocriet

damylen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige Britse baas van Greenpeace, Lord Peter Melchett, heeft een opmerkelijke nieuwe baan gevonden. De milieuactivist gaat voor een PR-bureau werken, dat is niet opmerkelijk, wat wel opmerkelijk is, is dat biotechnologiegigant Monsato de belangrijkste klant is van dit bureau. Monsato produceert gengewassen en is hiermee een van de bitterste tegenstanders van Greenpeace.

Vorig jaar hadden Greenpeace-activisten vier ton genetisch gemanipuleerde sojabonen op de stoep van de Britse premier Blair gestort. Het commentaar van Lord Melchett was toen: "Omdat hij het zo graag eet, zijn we het hem maar komen brengen."

Melchett legde in 2000 na tien jaar zijn functie bij de milieuorganisatie neer. Hij vindt dat hij tijdens zijn periode bij Greenpeace veel heeft geleerd. In een verklaring liet hij weten dat hij van plan is om die ervaring nu "goed te gaan gebruiken".

2e fase wordt lichter

FredvZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor vele scholieren zal dit bericht als een grote opluchting komen en voor sommigen als mosterd na de maaltijd. Staatssecretaris Adelmund is er na 3 jaar eindelijk achter gekomen dat de 2e fase in het voortgezet onderwijs toch te zwaar is. Vakken als ANW (Algemene Natuurwetenschappen) en Maatschappijleer zullen grondig worden herzien. Voor de profielen NT/NG (Natuur en Gezondheid /Natuur en Techniek) wordt ANW mogelijk zelfs afgeschaft. Ook wordt het aantal vakken per profiel minder. Hierdoor is het mogelijk dat er meer diepgang in de stof komt.

De talen worden weer complete vakken in plaats van deelvakken (lezen/ schrijven of luisteren/ spreken). Het VWO hoeft dan ook nog maar 2 vreemde talen te doen en HAVO hoeft in sommige gevallen zelfs geen enkele vreemde taal naast Engels gedaan te worden.

Het is wel opmerkelijk te noemen dat Adelmund er pas na 3 jaar achterkomt dat het niet werkt. De leraren wisten het al na twee jaar en de leerlingen al na 1 jaar...

Met dank aan Dagobert voor het uitleggen van de afkortingen van de vakken

Rellen in Noord-Ierland

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Katholieke en protestantse relschoppers hebben vannacht in de Noord-Ierse stad Belfast gevochten met 200 politieagenten en 200 militairen. Daarbij raakten zeker 17 agenten en twee relschoppers gewond. De ongeregeldheden staan in direct verband met de Holy-Crossschool. Deze katholieke meisjesschool staat in een protestantse wijk.

Enkele maanden geleden moesten de leerlingen elke dag door de politie bewaakt worden omdat protestantse bewoners de kinderen bedreigden. Gisteravond vielen de protestanten en de katholieken de politie aan.

Paul Huf (77) overleden

De bekende fotograaf Paul Huf is gisteren overleden. Dat heeft het Fotografie Museum in zijn woonplaats Amsterdam laten weten. Huf is 77 jaar geworden.

Huf gold als pionier van de professionele fotografie, met name om zijn studiowerk. Een bekende reclame-campagne van Huf was die voor Grolsch. Huf stond bekend als "de beeldhouwer" onder de fotografen. Hij werd de belangrijkste vertegenwoordiger van de glamourfotografie. Zo portretteerde hij de leden van het Koninklijk Huis.

DVD's zijn hot

Voor het eerst in de geschiedenis is er in een jaar meer verdiend aan de verkoop van DVD's dan aan die van videotapes. In 2001 is er voor 4,6 miljard dollar aan DVD's ingeslagen in vergelijking tot 3,8 miljard dollar aan video's. Dit heeft de DVD Entertainment Group afgelopen dinsdag bekend gemaakt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Ook was de verkoop van DVD's aanzienlijk hoger dan de verhuur, die 1,4 miljard dollar waard was. Dit was bij de video's niet het geval. Tevens is bekend geworden dat de DVD-speler het populairste cadeau was tijdens de afgelopen kerstperiode. Dit heeft ervoor gezorgd dat de verkoop van DVD's de afgelopen weken nog meer is toegenomen.

Dick Advocaat mogelijk naar Oranje

meandthepizza & VilleRoy wezen ons via de newssubmit op het volgende:

Dick Advocaat is mogelijk de opvolger van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB heeft laten doorschemeren dat zij haar zinnen heeft gezet op Dick Advocaat. De KNVB koos voor de coach van de Glasgow Rangers na uitvoerig overleg met onder meer directeur Henk Kesler en Louis van Gaal.

Ook Frank Rijkaard (Sparta) en Guus Hiddink (Zuid-Korea) waren kandidaten. Rijkaard wil echter zijn contract uitdienen in Rotterdam en Guus Hiddink is pas na het WK beschikbaar.

Advocaat (54) was al eerder bondscoach van 1992 tot 1995. Hij leidde Oranje naar de kwartfinales tijdens het WK 94 in Amerika. Daar verloor Nederland in een thriller tegen de latere wereldkampioen BraziliŽ (2-3)

Alleen het bestuur van Glasgow Rangers kan het nieuwe bondscoachschap nog verstoren door het onlangs afgesloten contract met technisch directeur Advocaat niet te ontbinden.

Minoes goes platinum

Ondanks de zware concurrentie van grote Hollywood blockbusters als Harry Potter en Lord of the Rings is de film Minoes sinds de premiŤre op 5 december al door een half miljoen mensen bezocht. Hierdoor wordt de film dubbel en dwars verdiend bekroond met de Platina Film.

De Platina Film is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film, en wordt toegekend aan films die 200.000 bezoekers hebben getrokken.

Net als Abeltje is het tweede boek van Annie M.G. Schmidt dat in de bioscopen verschijnt dus een enorm succes. Regisseur Vincent Bal kan tevreden zijn. Hoofdrolspeelster Carice van Houten en producent Burny Bos nemen de prijs vandaag in ontvangst in Amsterdam.

SBS Broadcasting koopt Cameo Support

Cameo Support, dat onder meer de programma's Hart van Nederland en Het Nieuws maakt, is overgenomen door SBS Broadcasting. SBS Broadcasting is onder meer de moedermaatschappij van de Nederlandse tv-zenders SBS 6, Net 5 en V8. Met de overname van Cameo Support krijgt SBS de volledige programma- en formatrechten van de producties in handen.

SBS is voornemens Cameo Support uit te bouwen tot een productiebedrijf dat zich in nieuws en aan nieuws gerelateerde programma's specialiseert. Cameo Support telt 150 werknemers en SBS Broadcasting 170.

De Cameo Media Groep waar Cameo Support onderdeel van uitmaakte, houdt op te bestaan. De programmaproductie-ondeneming ervan gaat door onder de naam TV Industry. De internetactiviteiten worden gestaakt.

ReŁnie Seinfeld

Afgelopen zaterdag heeft stand-up komiek Jerry Seinfeld bij een van zijn shows bekend gemaakt dat een reŁnie van de cast van de succesvolle sitcom er dik in zit. "Het is een heel serieuze mogelijkheid," zei hij met betrekking tot een nieuwe aflevering van de hitserie.

Aangezien de eigen comedyseries van Michael Richards (Kramer) en Jason Alexander (George) geflopt zijn, zullen die er waarschijnlijk ook wel oren naar hebben. Julia Louis-Dreyfus (Elaine) is net begonnen met een eigen show.

Elf illegalen gevonden in vrachtwagen

Donderavond heeft de politie in Honselersdijk in een vrachtwagen elf illegalen gevonden. De chauffeur bemerkte dat zijn wagen beschadigd was bij de laadklep en waarschuwde de politie.

De vrachtwagen was onderweg naar Engeland. Het is onduidelijk waar de illegalen vandaan kwamen. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst, aldus de politie Haaglanden.

Updeetje
Het gaat om zes mannen uit Sri Lanka, vier uit China en ťťn uit India.

IsraŽl valt Rafah binnen

IsraŽlische tanks en bulldozers zijn de Palestijnse stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Een aantal huizen zijn met de grond gelijk gemaakt.

Het IsraŽlische leger had al een reactie aangekondigd op de aanslag van Hamas gisteren op een grenspost. Daarbij werden vier IsraŽlische soldaten dood geschoten. Hiermee kwam een einde aan een aantal weken van relatieve rust in het gebied.

Singapore wordt iets viezer

Als het ergens wel schoon is dan is het wel in Singapore, in deze brandschone staat stonden nog tot voor kort boetes op het spugen op straat en het niet doortrekken van een toilet.

Maar Singapore is modern dus het mag iets viezer vandaar de tentoonstelling 'Grossology'. Op deze onsmakelijkheidsexpositie kan men zich tegoed doen aan alle geuren en sappen die het menselijk lichaam afscheidt. Je kan er een muur beklimmen waarop wratten en puisten zitten, je kan door een nagemaakte neus lopen waar je op een snotterige niesbui vergast wordt en je kan gebottelde zweetlucht inhaleren. Kortom allerlei zaken die je eigenlijk niet wil missen .

Wurst, Wurst, Wurst!

Wie kent de reclame van de bierbommetjes niet? Eigenlijk is dat een goede stereotypering van de Duitser die wij als Nederlander kennen. Ook de Australiers zijn sinds kort ongeveer dezelfde mening toegedaan.

Een Duitse toerist loog toen de Australische douane hem vroeg of hij iets van etenswaar in zijn bagage had. De man ontkende, maar de snuffelhonden vonden wel degelijk 400 gram worstjes in zijn koffer. De man bekende schuld en werd in Perth tot het betalen van 560 euro veroordeeld.

Grieks parlement is mobielloos

In het Grieks parlement is mobiel bellen niet meer mogelijk, om de simpele reden dat de mobiel niet meer werkt in het parlementsgebouw. De parlementsvoorzitter heeft een systeem laten aanleggen dat gsm-gesprekken ten tijde van iedere zitting blokkeert.

De parlementariers zijn alles behalve blij met het systeem. Ze begrijpen ook niet dat ze er niet van tevoren waren over ingelicht. Een enkeling beweert nu dat het systeem golven uitzendt die je kunnen schaden.

Film over 11 september

De kaping en crash van United Airlines-vlucht 93 op 11 september staat centraal in een nog te maken televisiefilm.

Het gaat om het vliegtuig dat op 11 september in een open veld bij Pittsburgh neerstortte. De aanslag die met het vliegtuig vermoedelijk moest worden gepleegd, zou door de passagiers zijn verijdeld. De tv-film zal het drama niet vertellen vanuit het gezichtspunt van de passagiers, maar vanuit het gezichtspunt van de betrokken familieleden en de hulpverleners op de grond.

AZC geen invloed op prijs woning

Asielzoekerscentra staan vaak ter discussie, nog vaker wordt het argument gebruikt dat de waarde van de omliggende huizen door de komst van een AZC zal dalen. Uit onderzoek is gebleken dat de komst van een asielzoekerscentrum juist geen invloed heeft op de waarde van de omringende woningen. Ook staan die huizen niet langer te koop dan ergens anders.

Dat staat te lezen in het economenblad ESB. Volgens onderzoeker Theebe van de Universtiteit van Amsterdam blijft de waarde van een huis bij een asielzoekerscentrum per saldo gelijk.

VS vernietigt minder kernwapens

De Verenigde Staten vernietigen minder kernwapens dan zij hadden toegezegd aan Rusland. Een deel van de wapens die de VS zouden ontmantelen blijft volgens de woordvoerder van het Witte Huis behouden om het land te beveiligen tegen elke internationaal onverwachte gebeurtenis.

De Amerikanen denken aan bedreigingen met nucleaire, biologische en chemische wapens, bijvoorbeeld uit China.

Recordboete Amoroso

Duitsland is een land van tucht en orde (tenminste dat is het beeld). Ook bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund heerst deze instelling en dat wil men graag zo houden. Vandaar dat de club haar Braziliaanse aanvaller Amoroso een boete van maar liefst 20.000 euro oplegde, een record in de historie van de club.

Wat had deze speler misdaan? De Braziliaan arriveerde een dag te laat in het trainingskamp in het Spaanse Jerez. Het record stond al jaren op naam van Amoroso's landgenoot Julio Cesar, die voor dezelfde overtreding met 30.000 mark werd beboet, maar sinds de invoering van de euro is alles iets duurder geworden .

Rochelle mag wel bij haar vader blijven

In tegenstelling tot eerdere berichten mag Rochelle Rikkers wťl bij haar vader blijven. Eerder had de rechter bepaald dat het 3-jarige zusje van het meisje van Nulde in een pleeggezin moest worden ondergebracht. Volgens de hulporganisatie S.O.S. Papa! is na een goed gesprek tussen de betrokken partijen de lucht geklaard. Rochelle gaat bij een zus van de vader wonen. die heeft namelijke een ruimere woning.

De moeder en haar vriend zitten vast in verband met de moord op Rowena Rikkers, het meisje van Nulde.

Opta wil MXStream nog duurder maken

Slambam, Mrieke, stinkie en static hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gister berichtten we nog over het feit dat de Opta en HCC tegen prijsverhoging Mxstream waren. Nu zegt de Opta dat de prijs misschien wel nog verder omhoog moet. Een woordvoerder van telecomtoezichthouder Opta heeft dit gister gezegd.

De Opta beschikt over aanwijzingen dat de tarieven, ook na de prijsverhoging van 23% die over 3 weken ingaat, nog altijd te laag zijn. Opta heeft klachten gekregen van andere ADSL-aanbieders, die KPN ervan betichten door zijn lage prijzen het aandeel op de markt kunstmatig te willen behouden. De prijsverhoging voor MXstream heeft onder de klanten van KPN tot groot ongenoegen geleid,vooral omdat hij pas deze week per brief werd aangekondigd.

Unieke bezoekers FOK! eindelijk geteld...

Na veel vragen van users hebben we een tellertje geÔnstalleerd die unieke bezoekers bijhoudt.
Op deze eerste dag dat 'ie draait hebben we tussen 01:40 uur en 00.00 uur een totaal van 29.863 unieke bezoekers gehad (waarbij er dus 1 uur en 40 minuten NIET is geteld).
Dat is ver boven onze eigen verwachtingen en we zijn dan ook aangenaam verrast door deze grote hoeveelheid gebruikers, temeer daar de teller nog niet op alle onderdelen van de fp staat en we dus waarschijnlijk nog wel wat mensen niet geteld hebben

Voor iedereen die de afgelopen maanden vroeg naar de hoeveelheid unieke bezoekers in onze pageviewmeldingen hoop ik dat ze tevreden zijn. Wij zijn het in ieder geval wel.
De statistieken voor het forum zullen we binnenkort ook eens plaatsen. Dit was puur de frontpage (exclusief fotoboek).
Al met al een resultaat waar we trots op zijn...
Laatste reviews en specials
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
©FOK.nl e.a.