FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 januari 2002

UPC/Chello gebruikers hebben problemen

Klanten van UPC/Chello hebben het de afgelopen dagen zwaar gehad. Zeer trage verbindingen, snelheden van 15 jaar geleden en weinig zicht op verbetering n.a.v telefoontjes met de helpdesk. De meneer van de helpdesk wist ons weinig te melden dan 'we zullen er even naar laten kijken'.
De gebruikers hebben zich inmiddels overal al laten horen. Op fokforum.nl spuien gebruikers hun onvrede, vooral omdat per 1 januari de tarieven omhoog zijn gegaan, maar de snelheid er dik op achteruit is gegaan.

"Het gaat me niet om die 10 gulden want dat boeit me echt helemaal niet, maar dan lees je ook nog eens in die brief dat de prijsverhoging er komt om de huidige kwaliteit te handhaven... Welke kwaliteit?!?!?!?"

"Downloads doen me denken aan m'n goeie ouwe teletron 1200 modem (alleen is chello nét even iets trager) en uploaden is al helemaal een ramp met 3 bytes (ja je leest het goed !! 3 BYTES !!!) per seconde !!"
"KPN verhoogt zijn tarieven, Chello verlaagt gewoon zijn snelheid... Geweldig !"

Wanneer de gedupeerde gebruikers weer optimaal van hun verbinding gebruik kunnen maken is nog niet bekend.

[Darts] Stompé eruit, Hankey eruit

De eerste Embassy match van deze avond ging tussen Co Stompé en Bob Taylor. Stompé, die zichzelf eergisteren nog uitsprak over Taylor als ideale tegenstander kreeg het flink om de oren. De Schot speelde op hoog niveau en de full-prof uit Amsterdam kon het gewoon niet bijbenen. Hij was vooraf de gedoodverfde favoriet, maar door eigen fouten ligt hij eruit. Stompé mistte o.a. een dubbel tien voor de set bij een 2-2 stand in de derde set.

De tweede partij van de woensdagavond ging tussen tweevoudig finalist Ted "the Count" Hankey en Wayne Jones. Hankey kwam 2-0 voor in sets, Jones had nog geen enkele leg gewonnen en toch kwam de Engelsman terug. De man smeet werkelijk zijn pijlen het bord in, hij gooide alles uit en had hogere checkout-gemiddelden dan Hankey. Die had pijlen voor de wedstrijd in de derde set maar bleef steken op de dubbel acht.

Het ongelofelijke is gebeurd op deze Embassy-avond: Stompé en Hankey eruit.

Uitslagen:
Stompé - Taylor = 1-3
Hankey - Jones = 2-3

Coote - Adams = 1-3
David - Pusa = 3-1

Update: latere uitslagen toegevoegd

Eerste kwijtschelding studieschulden

Schumi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Informatie Beheer Groep (IBG) heeft voor het eerst studieschulden van oud-studenten kwijtgescholden. Ruim 6300 oud-studenten worden verlost van 30 miljoen euro aan opgebouwde studieschulden.

De studieschulden die werden kwijtgescholden waren van studenten die na vijftien jaar nog niet afbetaald hebben omdat ze er kennelijk geen geld voor hebben. Het is de eerste lichting kwijtscheldingen sinds vijftien jaar geleden de wet op de studiefinanciering dit mogelijk maakte.

Volgens de IBG hebben op dit moment ruim 300.000 oud-studenten een gezamenlijke schuld van 1,5 miljard euro. De IBG kan nog niet vertellen hoeveel studenten hun studieschulden niet binnen vijftien jaar afbetalen.

Nu ook virussen aangetroffen in Flash

Rica had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wordt steeds moeilijker je te beveiligen tegen virussen. Werd er pas geleden gemeld dat de eerste virussen voor mobiele apparatuur in aantocht zijn, nu blijkt dat Flashbestanden ook drager kunnen zijn.

Gebruikers die een besmette site bezoeken hebben de kans het virus op te lopen. Dit meldt anti-virusbedrijf Sophos.

Hoewel er nog geen virussen van dit nieuwe type op het web zijn aangetroffen is dat natuurlijk slechts een kwestie van tijd. Nu maar hopen dat de makers van anti-virus programma's het allemaal nog bij kunnen blijven benen.

Euromunten expres verkeerd geslagen

In Italië zijn munten van 1 eurocent waarschijnlijk expres verkeerd geslagen, dat maakt ze aantrekkelijker voor verzamelaars. Die hebben voor zo'n 'mislukt' geldstuk al 2600 euro betaald. Justitie in Rome maakte dit woensdag bekend.

De afwijkende cent, die in een beperkte hoeveelheid in omloop is, heeft dezelfde doorsnee als die van 2 eurocent, maar er staat een 1'tje op. De meeste exemplaren zaten in de eerste kits die in het noorden van Italië zijn verkocht.

Een werknemer van het instituut waar de euromunten worden geslagen maakte opzettelijk misdrukken voor de muntenhandel. Deze beschuldiging wordt gebaseerd op het feit dat de machines zo geavanceerd zijn, dat mislukkingen nauwelijks mogelijk zijn.

Een andere reden voor hun veronderstelling is dat in november al een werknemer van het munteninstituut is betrapt met, verstopt in zijn broekriem, stukken van 2 euro met de afmeting van een 1-euromunt.

Amerikaans toestel crasht in Pakistan

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Quetta,in Pakistan is vandaag een Amerikaans KC-130 brandstof-bevoorradingstoestel gecrasht. Dat maakte Witte Huis-woordvoerder Ari Fleischer zopas bekend.
Ooggetuigen vertelden dat het toestel zich klaar maakte om te landen en vervolgens in brand vloog. Hulpdiensten zijn momenteel onderweg naar de plaats van het ongeval.

Volgens CNN waren er 7 mariniers aan boord van het toestel dat uit Islamabad,Pakistan vertrok. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat het toestel door een vijandige actie zou zijn neergehaald.

Geld maakt wel degelijk gelukkig

Puntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers in Engeland zijn tot de conclusie gekomen dat geld wél gelukkig maakt. Dat is het resultaat van een grootschalig onderzoek naar de effecten van rijkdom op het gevoel van geluk. Winsten van nog geen 1620 euro leiden bijvoorbeeld tot een tijdelijke stijging van het gevoel van welbehagen.

Ruim 1,6 miljoen euro is het minimumbedrag om mensen permanent geluk te bezorgen, aldus de wetenschappers die gedurende tien jaar 9000 Britse familie onder de loep namen. "We hebben een sterk verband gevonden tussen het binnenstromen van geld en een verhoging van het gevoel van geluk en psychologische gezondheid van de doorsnee mens", aldus onderzoeksleider professor Andrew Oswald. "We hebben berekend dat om een gewone Brit om te toveren in een zeer gelukkige Brit er minimaal 1 miljoen pond nodig is", aldus de wetenschapper verbonden aan de faculteit Economie van de universiteit van Warwick.

Ondanks de resultaten zegt hij dat geld is niet het snelste pad naar geluk is. Een goed huwelijk, goede gezondheid en een leuke baan zijn veel sterkere stimulansen voor een gelukzalig gevoel. Echtscheiding levert omgerekend evenveel schade op aan het geluk als een salarisverlaging van 60.000 pond. Slechte gezondheid levert verliezen op tot omgerekend 200.000 pond per jaar, aldus de wetenschapper.

Opta en HCC tegen prijsverhoging Mxstream

BaggettMan, Rjam en abraracourcix hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De telecomwaakhond OPTA gaat de plotselinge prijsverhoging van KPN's Mxstream bekijken. Ook de HCC gaat 'harde actie' ondernemen. Circa 15.000 leden van HCC maken gebruik van een ADSL verbinding. Zij dreigen de dupe te worden van de door KPN opgelegde prijsverhoging van zo'n 23 procent.

Volgens een KPN woordvoerder is de prijsverhoging noodzakelijk, omdat het product anders verliesgevend wordt. KPN is niet van plan om de prijswijziging ongedaan te maken. OPTA gaat zich in het onderzoek vooral concentreren op de wijze waarop KPN het nieuws bekend maakte, per brief.

HCC directeur Ronald van Rooden noemt de actie van KPN 'onaanvaardbaar'. 'Wij nemen juridische stappen om deze beslissing aan te vechten. Ook willen we onze leden en andere gebruikers van ADSL wijzen op een clausule die het mogelijk maakt om onder het contract uit te komen. Zeker nieuwe abonnees die vanwege hoge kortingen eind vorig jaar gekozen hebben voor Mxstream breedband internet voelen zich bekocht.'

Op de website van de HCC staat een standaardbrief die gebruikt kan worden om het ADSL abonnement op te zeggen bij de internetprovider.

UEFA overweegt verbod tossen met euro's

Peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gebruik van de nieuwe euromunten voor het tossen wordt misschien in de ban gedaan door de UEFA. Een Pools onderzoek heeft uitgewezen dat euro's aan de ene kant zwaarder zijn. De kans dat hij op een van beide zijden valt is dan niet meer gelijk. Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd met Belgische euro's, bleek het tossen een verhouding van 140 keer kop tegenover 250 keer munt als resultaat te hebben.

De UEFA gaat nu een eigen onderzoek instellen. "Als het klopt, moeten we scheidsrechters in de toekomst misschien afraden de euro te gebruiken", zei woordvoerder Massimo Gonnella.

C&A is geschrokken van Máxima kalender

Schumi, BaggettMan, Pagan en -=[Edstasy]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kledingconcern C&A is geschrokken van de 'O la la-kalender' van het weekblad Panorama. Dat blad bracht de kalender als bijlage uit, bij het eerste nummer van dit jaar. Het toont Máxima "in overwegend schaarse maar wulpse kledij."

Volgens het weekblad is de kalender gemaakt 'met medewerking van' onder andere C&A. Het bedrijf wist echter van niets. Het gaat om foto's van een model, waarop het hoofd van Máxima werd gemonteerd. "We zijn erin getuind", zegt woordvoerder Frank van 't Hek. C&A leent wel vaker kleding uit aan stylisten. "Het gaat bij deze kalender niet om de kleding, maar de actie is bedoeld om iemand belachelijk te maken. Dat is nooit onze bedoeling, met niemand. Wij hopen met het uitlenen van onze kleding alleen op een beetje gratis publiciteit voor onze spullen, zodat mensen denken: wat een leuke dingen heeft C&A."

Het bedrijf gaat onderzoeken hoe het zo heeft kunnen komen. Het sluit niet uit dat de stylist van niets wist, en dat Panorama de hoofden er later op heeft gemonteerd.

Stilstaand vliegtuig stort neer

VrAnKiE, BaggettMan en The BOSschenaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het vliegveld van Sydney is een vliegtuig neergestort, nog voor het was opgestegen. Tien inzittenden moesten uit het toestel worden bevrijd, maar niemand raakte gewond. Een vliegtuig van Korean Airlines kantelde naar achteren toen het geladen werd. Dit kwam doordat het gewicht niet goed was verdeeld.

Anne Robinson slechtst geklede vrouw 2001

De Britse quizmaster Anne Robinson (57), bekend van The Weakest Link, is door de Amerikaanse modecriticus Richard Blackwell uitgeroepen tot slechtst geklede vrouw van 2001. Britney Spears behaalde een tweede plaats.

De presentatrice van de Engelse uitvoering van De zwakste schakel ziet er volgens Blackwell buiten het podium uit als een slons en voor de camera's lijkt ze op ,,Harry Potter in travestie...de schrik van Hogwarts''.

Door de benoeming van Robinson, die op de tweede plek staat op de lijst van rijkste inwoners van Groot-Brittannië, viel popster Britney Spears terug naar de tweede plaats. De omschrijving van Spears door Blackwell was al volgt: ,,een slap aftreksel van Madonna op een zeer slechte dag.''

Stormloop op Duitse uitkering

Van alle 21.000 Nederlandse aanvragen voor een uitkering uit het Duitse fonds voor ex-dwangarbeiders zal slechts een paar procent daadwerkelijk worden gehonoreerd. Dat aldus de Stichting Burgeroorlogsgetroffenen (SBO), die sinds kort gefuseerd is met de Stichting 1940-1945.

Gelijk met de jaarwisseling sloot ook de termijn voor de aanvragen. Inmiddels hebben twee mensen geld gekregen. De helft van alle aanvragen is inmiddels door de SBO doorgezonden naar de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Genève, die over de uitkering beslist.

Het fonds werd gevuld door de overheid van Duitsland en het Duitse bedrijfsleven.

Het is steeds duidelijk geweest dat criteria waaraan ex-dwangarbeiders moeten voldoen om een uitkering te krijgen, zo hoog zijn dat er echt maar een handvol mensen in aanmerking komt. De SBO heeft daar steeds opgewezen. ,,Er zijn wel degelijk nog mensen die te veel hoop koesteren, maar ook mensen die zeggen: niet geschoten is altijd mis.''

Er zijn volgens de SBO ook mensen geen zin hebben in het aanvragen van een uitkering. ,,Het invullen van zo'n formulier roept weer allerlei herinneringen op en dan is het misschien voor niks.''

Onderzoek 'blind-date vermissing' uitgebreid

Het politieteam dat de vermissing van Pim Overzier uit Apeldoorn onderzoekt, wordt woensdag uitgebreid van vier tot tien personen. De 37-jarige Apeldoorner werd na een blind date op 4 december als vermist opgegeven door familieleden.

In eerste instantie dacht de politie aan een vrijwillige verdwijning, maar gaat nu uit van een misdrijf, aldus een woordvoerder dinsdag.

Het rechercheteam is met name op zoek naar drie inzittenden van een bestelbus. De witte bestelbus stond op 4 december rond 18.00 uur geparkeerd voor het huis van de vermiste man. De man en twee vrouwen toonden volgens getuigen veel interesse in de woning en auto van de vermiste man.

Een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht maandagavond, leverde zeer weinig op aldus de woordvoerder.

Dodelijk ongeluk in Parijs-Dakar

In de 24e rally Parijs-Dakar is monteur Daniel Vergnes (54) van Toyota om het leven gekomen. De man zat in een assistentietruck die van de weg raakte en over de kop sloeg, vermoedelijk door een klapband.

Het ongeval gebeurde tijdens de elfde etappe naar Tidjika (Mauretanië). In de truck zaten nnog 3 anderen, de Belg Christophe van Riet, de Britse Sheona Dorson-King en de Fransman Benoit Agoyer, zij raakten allen gewond. Ze werden naar een ziekenhuis in Nouakchott vervoerd.

Gezocht: Sponsors voor Big Bordeel

Een Australisch escortbureau is op zoek naar sponsors voor vijf medewerksters om het programma 'Big Bordeel' te kunnen maken. Dat heeft een Australische krant woensdag gemeld.

Volgens de eigenaar van het bureau hebben al reeds 3 tv-stations interesse getoond voor de rechten. ''Iedereen is er echt door opgehitst, ze beseffen nu dat het werkelijkheid kan worden'', aldus de uitbater van het escortbureau.

Het programma zou twaalf maanden moeten gaan duren en zal rechtstreeks worden uitgezonden . Thema is uiteraard het leven van vijf dure call-girls.

"Fransen stinken en hebben een slechte adem"

Zabke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Franse mannen ruiken vies en hebben vaak een stinkende adem. Dat vindt de correspondent van het NRC Handelsblad in Frankrijk. Onder de titel "Fransen hebben last van 'u weet wel, nare luchtjes" gaat hij op zoek naar de oorzaken van die Franse aroma's.

De "nare luchtjes" zijn volgens de correspondent heel herkenbaar: "als van muffe kleren, een ongewassen lichaam, van een onvoldoende schoongehouden mond".

In 1999 verklaarde slechts 37 procent van de mannen en 52 procent van de vrouwen dagelijks een bad of douche te nemen, zo toont hij aan via statistieken.

"Dan de gebitten," gaat het verder, "Om op te schieten, en dat is gebeurd ook, gezien de donkere gaten in de mondhoeken. (...) Slechte gebitten over het algemeen, waaruit vaak een navenante lucht opstijgt - hogere kringen niet uitgezonderd. Op ministeries, ambassades en in de Assemblée doe ik die pas net zo goed achteruit als in café of winkel".

Een en ander heeft volgens Kottman de maken met de Franse "façadecultuur": pracht en praal aan de buitenkant, afgebladderde verf en tot op de draad versleten gordijnen van binnen.

Preutsheid zou ook kunnen zorgen voor minder hygiëne: "In mijn sportschool douchen ze met zwembroek aan. Na afloop staan ze dan met een handdoek om de lendenen geslagen hun onderbroek aan te wurmen. Precies zoals wij als kind deden, diep in de jaren vijftig."

Alcoholgebruik voorkomt suikerziekte

benchMarc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het met mate gebruiken van alcohol lijkt er voor te zorgen de kans op ouderdomssuikerziekte te verkleinen. Dit zijn enkele conclusies uit een aantal bevolkingsstudies die woensdag door TNO Voeding op de Horecava in Amsterdam gepubliceerd worden.

Licht alcoholgebruik is niet alleen een suikerziekte-remmer, het beschermt ook tegen hart- en vaatziekten. Hoge alcoholcomsumptie vergroot het risico helaas weer.

Alcohol zorgt ervoor dat het goede cholesterol (HDL) toeneemt in aantal, zodat er minder slecht cholesterol (LDL) wordt aangemaakt. Hierdoor wordt meer cholesterol verwijderd uit een zieke vaatwand.

Michael Jordan's vrouw wil scheiden

DonorHoofd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrouw van Michael Jordan heeft afgelopen vrijdag een scheiding aangevraagd op grond van onoverkomelijke meningsverschillen. Dit na een huwelijk van 12 jaar met de superster, ze hebben drie kinderen.

Juanita Jordan wil met de scheiding tevens volledige voogdij over de kinderen, het huis in Highland Park waar ze nu wonen, en de helft van alle bezittingen van het koppel.
Het tweetal ontmoette elkaar in een restaurant in Chicago tijdens de tweede periode die Michael bij de Bulls speelde, hun kinderen zijn Jeffrey (13), Marques (11), en Jasmine (9).

Christina Aguilera ontkent Sextape

solofonz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar dagen geleden berichtten wij al over de sextape van Christina Aguilera, waarop zij allemaal hand en spandiensten verrichtte. Ook haar management heeft zich over de kwestie gebogen, en probeert nu te redden wat er te redden valt: ze ontkennen alles.

Het management maakte de volgende mededeling bekend:
It has recently come to our attention that certain pornographic websites are posting sexually explicit photographs and video footage on the Internet fraudulently representing that it is Christina. The video clips advertised on the websites are of a woman with blonde hair shown only from the back - the person in the video is not Christina.

In addition, the person who claims to have taken the video is not, and has never been, associated with Christina or her management. Christina's legal representatives have contacted the website hosts, and Christina plans to vigorously pursue all necessary action against the individuals responsible, including, if necessary, initiating criminal proceedings. We regret that there are individuals who engage in such fraud with no regard for the injury to Christina's feelings or reputation.


Christina Aguilera zelf heeft nog niet gereageerd.

Mxstream wordt 23 procent duurder

Per 1 februari stijgen de abonnementsprijzen van Mxstream, KPN's internet via adsl. Volgens KPN is de prijsverhoging nodig om ''enkele investeringen te doen die de kwaliteit van Mxstream zullen verbeteren''.

Vanaf 1 februari 2002 kost een Basic-aansluiting € 27,95 en de Extra-aansluiting € 33,95. Dit betekent een stijging van 23% ten opzichte van het oude maandbedrag (22,69 euro). De Consumentenbond vind dat het telecomconcern misbruik maakt van haar monopoliepositie.

Mxstream van KPN wordt onder meer geleverd door XS4ALL, Planet Internet, Zonnet (Versatel), Euronet Internet, Tiscali, ZyXEL en HCCnet. Die laatste zegt verrast te zijn door de plotselinge tariefsverhoging. "Door de korte termijn waarop de prijsverhoging zal worden doorgevoerd én de slechte communicatie naar gebruikers en providers jaagt KPN weer eens mensen tegen zich in het harnas", zo reageert HCCnet.

"Vanaf 1 februari 2002 vervallen de introductieprijzen van de modems. Dit betekent dat de modems in prijs worden verhoogd." Dit heeft geen gevolgen voor bestaande Mxstream-klanten.

De prijsverhoging geldt alleen voor het geld dat je als ADSL-er maandelijks betaalt aan KPN. Dus niet voor de abonnementskosten aan je provider.

Belgische F16 neergestort

Avalanche had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond 17 uur dinsdagmiddag is in Wijchmaal-Peer een F16 van het Belgisch leger neergestort. De piloot kon zich redden door zijn schietstoel te gebruiken. Niemand raakte gewond bij het ongeval. Aldus een mededeling van de persdienst van het Belgische leger.

Het vliegtuig was na een trainingsvlucht op weg naar de vliegbasis van Kleine Brogel, toen de piloot een motorbrand opmerkte. Het toestel raakte boven het grondgebied van Leopoldsburg in moeilijkheden en werd door twee andere F16's naar een weiland ten zuiden van de gemeente Wijchmaal geleid, waar het, op de aanvliegroute naar de basis, neerstortte.

Leefbaar Nederland nu op 18 zetels

ThaPimP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Nederland zou achttien zetels in de Tweede Kamer halen, indien er nu verkiezingen gehouden werden. Grote verliezers zijn de PvdA en VVD. Dat blijkt uit de eerste peiling dit jaar door Bureau Interview in opdracht van RTL4 Nieuws.

Veel van die zetels komen van de Partij van de Arbeid en van de VVD. De PvdA zakt met lijsttrekker Melkert in de peilingen van 45 naar 40 zetels. Daarmee blijft de PvdA wel de grootste want de VVD daalt van 38 zetels nu naar een aantal van 33. Oppositiepartij de CDA verliest licht en gaat van 29 naar 27.

Leefbaar Nederland komt als vierde partij met 18 zetels. Groen Links verliest één zetel en komt op 10 zetels. De grootste verliezer is D66, die gaat van 14 naar 7. De SP en ChristenUnie gaan beide van 5 naar 6 zetels en de Staatkundig Gereformeerde Partij tenslotte blijft stabiel op 3.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.