Mxstream wordt 23 procent duurder

Per 1 februari stijgen de abonnementsprijzen van Mxstream, KPN's internet via adsl. Volgens KPN is de prijsverhoging nodig om ''enkele investeringen te doen die de kwaliteit van Mxstream zullen verbeteren''.

Vanaf 1 februari 2002 kost een Basic-aansluiting € 27,95 en de Extra-aansluiting € 33,95. Dit betekent een stijging van 23% ten opzichte van het oude maandbedrag (22,69 euro). De Consumentenbond vind dat het telecomconcern misbruik maakt van haar monopoliepositie.

Mxstream van KPN wordt onder meer geleverd door XS4ALL, Planet Internet, Zonnet (Versatel), Euronet Internet, Tiscali, ZyXEL en HCCnet. Die laatste zegt verrast te zijn door de plotselinge tariefsverhoging. "Door de korte termijn waarop de prijsverhoging zal worden doorgevoerd én de slechte communicatie naar gebruikers en providers jaagt KPN weer eens mensen tegen zich in het harnas", zo reageert HCCnet.

"Vanaf 1 februari 2002 vervallen de introductieprijzen van de modems. Dit betekent dat de modems in prijs worden verhoogd." Dit heeft geen gevolgen voor bestaande Mxstream-klanten.

De prijsverhoging geldt alleen voor het geld dat je als ADSL-er maandelijks betaalt aan KPN. Dus niet voor de abonnementskosten aan je provider.