Opta en HCC tegen prijsverhoging Mxstream

BaggettMan, Rjam en abraracourcix hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De telecomwaakhond OPTA gaat de plotselinge prijsverhoging van KPN's Mxstream bekijken. Ook de HCC gaat 'harde actie' ondernemen. Circa 15.000 leden van HCC maken gebruik van een ADSL verbinding. Zij dreigen de dupe te worden van de door KPN opgelegde prijsverhoging van zo'n 23 procent.

Volgens een KPN woordvoerder is de prijsverhoging noodzakelijk, omdat het product anders verliesgevend wordt. KPN is niet van plan om de prijswijziging ongedaan te maken. OPTA gaat zich in het onderzoek vooral concentreren op de wijze waarop KPN het nieuws bekend maakte, per brief.

HCC directeur Ronald van Rooden noemt de actie van KPN 'onaanvaardbaar'. 'Wij nemen juridische stappen om deze beslissing aan te vechten. Ook willen we onze leden en andere gebruikers van ADSL wijzen op een clausule die het mogelijk maakt om onder het contract uit te komen. Zeker nieuwe abonnees die vanwege hoge kortingen eind vorig jaar gekozen hebben voor Mxstream breedband internet voelen zich bekocht.'

Op de website van de HCC staat een standaardbrief die gebruikt kan worden om het ADSL abonnement op te zeggen bij de internetprovider.