Weer aanslagen op Israëliers - update

Wederom hebben Palestijnse terroristen aanslagen gepleegd op Israelische doelen. Op de Westelijke Jordaanoever hebben Palestijnse schutters het vuur geopend op een bus met Israëlische inzittenden. Zeker acht passagiers werden gedood; er vielen zeker dertig gewonden. Bij 2 zelfmoordaanslagen in de Strook van Gaza bliezen twee Palestijnen zichzelf op, drie Israëliers raakten hierdoor gewond.

Israëlische tanks drongen elders op de Westoever de autonome Palestijnse stad Jenin binnen. Bij schotenwisselingen die daarop ontstonden vielen volgens de Palestijnen tien gewonden. Israël zegt dat de actie het gevolg was van Palestijnse beschietingen op een militaire post buiten Jenin. Eerder op de dag voerden Israëlische gevechtshelikopters al beschietingen uit op een gebouw van de Palestijnse veiligheidstroepen in de strook van Gaza. Daarbij werden vier Palestijnse burgers gedood en raakten zeker zeventien mensen gewond.

Het geweld gaat regelrecht in tegen afspraken over een staakt-het-vuren voor 48 uur die beide partijen waren overeengekomen na bemiddeling van de Amerikaanse gezant Anthony Zinni.

Update 0:29
Bij de aanslag op de bus zijn zeker elf doden gevallen, zo meldt het Israëlische leger.