KNVB spreekt orgie Oranjespelers tegen

De KNVB heeft woensdag een schriftelijke verklaring uitgegeven waarin een nachtelijke orgie van Oranjespelers in Kopenhagen wordt tegengesproken. De Nederlandse voetbalbond vindt dat zij ten onrechte in opspraak zijn gekomen.

Frank de Boer, Edgar Davids en Patrick Kluivert zouden volgens een Deense krant de avond en nacht vóór de vriendschappelijke interland tegen Denemarken op 10 november een feestje hebben gebouwd.

Het feestje waarbij enkele vrouwen aanwezig zouden zijn geweest, onder wie de in Denemarken beroemde stripper Kira Eggers, zou hebben plaats gevonden in een suite van het Marriott Hotel waar de selectie van het Nederlands elftal met bondscoach Louis van Gaal verbleef.

De directie van de KNVB was al een aantal weken bekend met de geruchten over het partijtje van de internationals en heeft de zaak laten onderzoeken. Een Deense man is inderdaad in het hotel geweest omdat hij een afspraak had met een speler van het Nederlands elftal. De man was wel in gezelschap van een aantal Deense vrouwen.
Op verzoek van de bondscoach heeft het gezelschap het hotel om 23.00 uur verlaten. Spelers en begeleidende staf hebben met klem ontkent dat er een nachtelijk feest is geweest.