Kat komt levend uit wasdroger

dirkyt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kat heeft een 1 1/2 uur durend verblijf in een werkende wasdroger overleefd. Gurbe, een roodbruine 9-jarige kater uit het Friese Terband, werd tot grote ontsteltenis van haar baasje aangetroffen in de wasdroger.

Het baasje, Metha de Bruin, raakte helemaal in paniek toen zij de was maandagavond uit de droger wilde halen. Zij dacht dat hij dood was. "Het beest was helemaal verstijfd en zat onder het bloed. De wasdroger zat onder de haren." Metha durfde haar kat niet vast te pakken en daarom belde ze in paniek een kennis op. Toen die Gurbe uit de wasdroger wilde halen was de kat reeds verdwenen.

Dinsdag werd het beest gevonden in het kolenhok. Hij was er slecht aan toe. Inmiddels is het beest weer iets opgeknapt. Hij drinkt en eet weer, maar slaapt veel. Volgens de dierenarts verkeert de kat in een shock, maar komt hij er wel weer bovenop.

Metha de Bruin is het tweede baasje van deze sterke kat. Eerder werd hij mishandeld door zijn vorige baas. Hij had toen een gebroken bekken en zijn staart moest geamputeerd worden.