Aangifte tegen kinderziekenhuis na blunder

Nadat een baby door een medische fout is overleden, hebben de ouders aangifte gedaan tegen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht, aldus advocaat J. Beer van het echtpaar woensdag.

Het OM moet van de ouders onderzoeken of de verantwoordelijke artsen kunnen worden vervolgd wegens dood door schuld. Bovendien heeft het WKZ onterecht een verklaring van een natuurlijke dood afgegeven.

Door een fatale fout overleed het zeven maanden oude meisje Charlotte op 1 maart tijdens een dotterbehandeling. Het hartpatiëntje stierf aan inwendige bloedingen die tijdens de behandeling waren ontstaan.

Het ziekenhuis weigerde daarna de ouders inzage te geven in de resultaten van een onderzoek naar de gang van zaken. Uit het onderzoek zou blijken dat op de afdeling wantoestanden heersten.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), waar het kinderziekenhuis deel van uitmaakt, heeft de medische fout dinsdag openbaar gemaakt. Het ziekenhuis heeft na de blunder een reorganisatie uitgevoerd om te voorkomen dat iets dergelijks zich ooit nog eens voor kan doen.