Haselhoef wil naar homobar met Dales

Imam Abdullah R.F Haselhoef heeft de Amsterdamse wethouder Geert Dales uitgenodigd om samen met hem een homocafé in Zeeland te bezoeken. Vorige maand nodigde Dales ,in een interview met de Gay Krant, imams uit om eens met hem een homocafé te bezoeken. Maar de - homoseksuele - wethouder kreeg geen respons, en sprak daar vervolgens vorige week in een toespraak zijn teleurstelling over uit

Haselhoef is wel bereid om een homocafé te bezoeken, maar hij wil echter dat ook SGP-voorzitter Wim Kolijn en een orthodoxe rabbijn meegaan. Dit omdat de indruk bestaat dat homofoob gedrag slechts uitsluitend bij moslims zou voorkomen.

Haselhoef zegt overigens dat hij óók bereid is alleen met Dales op stap te gaan, aangezien hij verwacht dat de andere twee het zullen laten afweten vanwege de 'achterban'. Bovenal moet het een 'ontspannen ontmoeting' worden, zo meldt hij. Een en ander moet na de ramadan plaatsvinden. Dales gaat daarmee accoord en hoopt ondermeer begrip te kweken en een dialoog met de moslimgemeenschap op gang te brengen.

SGP-voorzitter Kolijn zal er in elk geval niét bij zijn, zo meldde deze desgevraagd vanuit zijn huis in Zeeland. ''Ik voel er niets voor mij te mengen in de discussie. Er was eerder commotie over een uitspraak van Haselhoef over homoseksualiteit, maar ik zie geen enkele overeenkomst met mijn eigen standpunt.'' Op wat zijn standpunt dan wél inhoudt, wil Kolijn niet meer ingaan sinds de Gay Krant aangifte tegen hem heeft gedaan wegens homo-onvriendelijke uitspraken.