14-jarige thuis door meidenterreur

Na jaren gepest, geslagen en geschopt te worden heeft de 14-jarige Nicky Stamps er genoeg van. Het meisje uit Hoorn durft niet meer naar school doordat ze constant wordt geterroriseerd door een groepje Antilliaanse meiden.

Het begon zo'n twee jaar geleden volgens haar. Een vriendin van haar reed per ongeluk haar fiets tegen de leidster van de meidengroep aan. Nicky was blijkbaar medeplichtig hieraan en werd vanaf toen constant door de Antilliaanse meidengroep opgezocht en mishandeld. Vorig jaar werd ze nog zonder reden tegen de muur aangegooid, waardoor ze oog- en ribletsel opliep.

Nicky is al eens eerder 3 weken thuisgebleven maar ging weer naar school nadat de schoolleiding had toegezegd het gedrag van de meidengroep niet meer te tollereren. Na aangifte bij de politie, de bemiddeling van een leerplichtambtenaar van de gemeente en een tijdelijke schorsing van de hoofdverdachte bleek alles weer als vanouds te gaan. Maar niets is minder waar. Na enkele weken begon alles weer opnieuw. "De eerste vier weken na de vakantie verscheen de leidster van de groep om onbekende redenen niet op school. Nadat ze haar opwachting had gemaakt, begonnen de problemen opnieuw", aldus mevrouw Stamps.

De ouders zijn ten einde raad. Huilend vertelt de moeder: "Nicky zit thuis omdat de schoolleiding weigert op te treden. Mijn man en ik staan machteloos. Ik lig er 's nachts wakker van. Ik ben voortdurend bang dat er vandaag of morgen iets heel ernstigs gebeurt met onze dochter".

CoŲrdinator Van de Peet van scholengemeenschap Tabor vindt het een slechte keuze van de ouders om Nicky thuis te houden. "Overal waar veel kinderen samen zijn, is wel eens sprake van sociale onhandigheid. Maar dat hoort bij het leven". De school ziet geen reden verder te bemiddelen. Wel is bij de leerplichtambtenaar gemeld dat de leerplichtige Nicky thuiszit.