FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 december 2001

'Naaktfoto' Steffi Graf moet van Internet

Oud tennisprof Steffi Graf heeft vandaag voor de rechtbank in Keulen een rechtszaak gewonnen tegen het Duitse filiaal van Microsoft Network.

Inzet van de zaak was een fotomontage van Steffi waarop ze naakt staat afgebeeld. De rechtbank eist dat Microsoft Network deze afbeelding onmiddelijk van het internet haalt en dat het de publicatie van dergelijke trucage foto's voortaan verhindert. Volgens het vonnis maken ze inbreuk in de privésfeer.

Een gebruiker van een discussieforum van Microsoft had het hoofd van Graf op een naakt vrouwenlichaam gemonteerd en dat op het forum geplaatst.

Als iedere bekende wereldburger dat gaat eisen zijn ze nog wel even bezig...

Politie zoekt gevluchte kangaroe

Dr.Death had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel het de tijd van het jaar is voor schimmels en roodbeneusde rendieren, is de politie in Dronten op zoek naar een dwergkangaroe. Het beestje kwam 's middags langs het raam van het politiebureau huppelen. Hoewel dit niet strafbaar is, ging de politie toch achter Skipper aan. De kangaroe bleek ontsnapt te zijn uit het dierenpark dat vlak naast het bureau ligt.

Dinsdag werd het buideldiertje gevonden en met een verdovingspijltje beschoten, maar dit ketste af op een bot en had dus geen effect. De zoektocht ligt nu even stil om het dier eerst tot rust te laten komen.

My Sweet Lord v Harrison opnieuw op single

De eerste wereldhit die George Harrison solo scoorde, My Sweet Lord, wordt binnenkort opnieuw uitgebracht als eerbetoon aan de vorige week overleden zanger. De platenmaatschappij EMI kon nog niet zeggen op welke datum het lied weer wordt uitgebracht

Harrison, die het nummer in 1971 opnam, was de tweede ex-Beatle die over de hele wereld een nummeréén-hit scoorde. John Lennon had als eerste een wereldwijde nummer één hit met Give Peace A Chance. My Sweet Lord haalde óók in de Nederlandse -toen nog Veronica- TOP 40 de eerste plaats. Het nummer stond hier rond de jaarwisseling van 1971/1972 3 weken op één.


Harrison stierf in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Enkele uren na zijn overlijden werd hij gecremeerd. Zijn as zou in de Indiase rivier de Ganges bij de heilige stad Varanasi worden uitgestrooid. Maar de familie van Harrison is er nog niet gesignaleerd. Wel werd bekend dat Harrison vele miljoenen heeft nagelaten aan de Hare Krishna. Een deel van het vermogen van de ex-Beatle is bestemd voor de bouw van een tempel in Varanasi.

Zeezeiler Blake vermoord door piraten

Peter BlakeDe Nieuw-Zeelandse zeezeiler Sir Peter Blake (53) is gisteren nabij Macapa, bij de monding van de Amazone, door piraten vermoord. Dat hebben zijn sponsors bekendgemaakt. De Brazilliaanse politie heeft inmiddels al zeven verdachten gearresteerd en is op zoek naar een achtste persoon.

Blake schreef in het verleden tal van belangrijke zeilwedstrijden op zijn naam. Hij won de belangrijkste zeiltrofee, de "America's Cup", zelfs tweemaal. In 1989 won hij de Whitbread Round The World-race en in 1994 schreef hij de Jules Verne Trophy op zijn naam door non-stop rond de wereld te zeilen in een catamaran in 74 dagen, 22 uur, 17 minuten en 22 seconden.

In 1995 werd Blake geridderd en mocht hij de titel Sir voor zijn naam gaan voeren. Afgelopen juli werd hij benoemd tot goodwill-ambassadeur van het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Ook als voorzitter van de Cousteau Society zette Blake zich in voor het milieu.

W. Houston mishandeld door coke-dealer

Afgelopen week is zangeres Whitney Houston mishandeld door haar drugsdealer. Ze zou niet op tijd haar rekeningen betaald hebben. Naar verluidt zou Houston bij verscheidene cocaïnehandelaren al een schuld hebben van zo'n 100.000 dollar.

De zangeres van wie al enige tijd bekend is dat zij een drugsprobleem heeft, werd geslagen en vervolgens bijna gekeeld door een dealer die haar thuis kwam opzoeken.

Ed exit, Daniëlle vs Kelly

Donderdagavond 6 december is bewoner Ed na 90 dagen weggestemd uit het Big Brother huis. Met 85,9 % van de stemmen voor Gert-Jan en 14,1% voor Ed was het lot van Ed duidelijk beslist. Dit tot grote vreugde van zijn moeder, die het heerlijk vond haar lieveling weer in de armen te kunnen sluiten.
Direct na de live-uitzending werd er weer genomineerd. We konden al live zien hoe Diane tot haar eigen grote verdriet Daniëlle moest nomineren. De nominaties waren als volgt:

Rijk
Diane: Daniëlle
Andries: Daniëlle
Daniëlle: Andries

Arm
Sandy: Gert-Jan
Kelly: Leo
Gert-Jan: Kelly
Leo: Kelly

De komende week gaat het dus tussen Kelly, die voor veel spraakmakende tv heeft gezorgd maar de laatste tijd wat aan populariteit heeft ingeboet, en Daniëlle, altijd lief, maar vinden de kijkers haar niet te saai om nog tot 30 december tegenaan te kijken? We weten het volgende week donderdag, bij de laatste exit voor de samensmelting van de twee teams.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Meerderheid Nederlanders steunt legerinzet

Ruim 66 pct van de Nederlanders vindt dat ons land mee moet blijven doen aan de strijd tegen het terrorisme ook als er slachtoffers onder de eigen soldaten vallen. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd verricht door de stichting Maatschappij en Krijgsmacht onder duizend Nederlanders van 15 jaar en ouder.

Driekwart van de Nederlanders is het eens met de ondersteuning door middel van schepen en vliegtuigen van de strijd in Afghanistan. Bijna 60 pct denkt dat de oorlog tegen het terrorisme op den duur een succes zal worden. Dat Nederland een leger nodig heeft wordt door 80 pct van de ondervraagden onderschreven, maar het vertrouwen in het leger is gedaald tot 66 pct (was 71 pct in 1999).

Nieuwe aanslagen zien de Nederlanders eerder in Amerika gebeuren dan in Europa. Uitreiking van gasmaskers en antibiotica wordt door de meesten als zinloos beschouwd.

Pearle kocht internetdomeinen concurrenten

Rembrandt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die op internet naar informatie over brillen zoeken en bijvoorbeeld www.hansanders.info intikken komen bedrogen uit. Weliswaar wordt de informatie wel gevonden, alleen dan bij de concurrent: Pearle Opticiens.

De registratie van deze domeinnamen werd kort geleden ontdekt door de webmaster van de opticien Specsavers. Het bedrijf zal Pearle eerst per brief vragen de domeinen terug te geven, maar zal juridische stappen ondernemen als het verzoek wordt geweigerd.

Volgens een lid van de directie van Pearle Opticiens zijn de adressen al jaren geleden geregistreerd.

Brandbare kleding vanaf 2003 verboden

Klingon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf begin 2003 mag brandbare kleding niet meer worden verkocht. Dat heeft Minister van Volksgezondheid Borst donderdag gezegd.

De maatregel wordt ingesteld na de cafébrand in Volendam. Brandbare kleding smolt op de huid van de slachtoffers en verergerde daarmee de wonden. Bij de nieuwjaarsbrand vielen veertien doden en circa tweehonderd gewonden.

Eerder was er sprake van een symbool op kleding die waarschuwt voor de brandbaarheid ervan, maar een onderzoek heeft nu uitgewezen dat een verbod effectiever is.

Startpagina.nl best bezochte internetsite

Startpagina.nl is wederom de best bezochte internetsite van het jaar. Dat heeft onderzoeksbureau Multiscope vandaag bekend gemaakt. Ook vorig jaar ging Startpagina.nl met de titel aan de haal.

Multiscope gebruikt twee criteria om de top 50 van best bezochte sites samen te stellen. Op de eerste plaats is gekeken hoe vaak een site is bezocht in de maanden januari tot en met november. Daarna is gesorteerd op het aantal unieke bezoekers per maand.

Met dank aan Reko voor de tip!

De volledige TOP 50

Wie is de beste minnaar van 2001?

ME had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud de Wild, Tygo Gernandt, Eddy Zoey en Bas Muijs. Alle vier zijn ze genomineerd voor een nieuwe award: 'Beste Minnaar 2001'. Het Radio 3FM-programma 'Buzz' is de organisator van de Minnaar Van Het Jaar verkiezingen.

Luisteraars kunnen via de website van Buzz een cijfer geven aan de negen genomineerden. Ook zijn er interviews te beluisteren, om te ontdekken hoe de BN-er als minnaar is. Het is dus niet noodzakelijk 'persoonlijk ervaringen' met de genomineerden te hebben.

Zeer bizarre vondst in Bredase flatberging

X-Stuff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een merkwaardig en bizar verhaal:

Een 35-jarige bewoner van een flat aan de Middellaan in Breda vond in zijn berging twee keer achterelkaar, met een tussenpoze van enkele uren, zeer strafbare spullen

Eerst vond hij een machinegeweer, een halfautomatisch wapen, twee pistolen, bijbehorende munitie, enkele plakken hasj en een schietvest. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie, die de wapens en de hasj in beslag nam. De bewoner van de flat vertelde de politie dat er enkele maanden geleden in zijn woning was ingebroken, waarbij onder meer zijn huissleutels waren gestolen.

Maar enkele uren nadat de politie met de spullen was vertrokken, waarschuwde de Bredanaar de politie opnieuw. Er stonden twee mannen voor zijn deur, die hij verstandig genoeg gesloten hield, die vroegen waar de spullen uit de berging gebleven waren. De politie kon twee Bredanaars, de 24-jarige Y.B. en N.P. (25), ter plekke aanhouden. Beiden zeiden ineens van niets te weten, maar bij een huiszoeking bij een van de verdachten vond de politie later nóg een schietvest.

De politie ging na de arrestatie samen met de bewoner nog een keer naar de berging en deed opnieuw een verrassende vondst; Dit keer ging het om zes grote pvc-rioolbuizen, die niet eerder in de berging hadden gelegen en die gevuld bleken met duizenden witte pillen. Bij controle bleek dat het om XTC ging.

China geeft tijgers Viagra

hubo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De met uitsterven bedreigde Zuid-Chinese tijgers gaan een handje geholpen worden door het land waaraan ze hun naam te danken hebben. China gaat deze beesten namelijk Viagra toedienen.

De tijgers die nog in het wild leven worden bedreigd door jagers die het op hun penissen en klauwen hebben gemunt. De penissen worden verwerkt in medicijnen die de potentie zouden verhogen. (Jammer genoeg werkt het kennelijk niet bij de tijgers zelf)Met behulp van Viagra wordt geprobeerd om de tijgerpopulatie te vergroten. Als dit niet werkt dan kan dit het uitsterven van de tijgers betekenen.

Plasprins die sloeg krijgt boete

KirmiziBeyaz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse prins Ernst August von Hannover, echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, is veroordeeld tot een boete van 500.000 mark en acht maanden voorwaardelijk.

De prins kreeg deze straf omdat hij journalisten heeft geschopt en uitgescholden die hadden bericht over het feit dat de prins tijdens de Expo in Hannover tegen het Turkse paviljoen stond te pissen.

Opruimen waternavel kost tonnen

De grote waternavel, een sterk woekerend exotisch waterplantje, zorgt voor steeds meer overlast, ook in financieel opzicht. Zo heeft de bestrijding van de overlast hoogheemraadschap Rijnland het afgelopen jaar al 200.000 gulden gekost. Volgend jaar loopt dit zelfs op tot drie ton.De agressieve waterplant vormt, door zijn snelle groei, in een korte tijd grote en enkele centimeters hoge matten in de Nederlandse watergangen. Die belemmeren de doorstroming van het water. Door de bedekking van grote wateroppervlakten, ontstaat er ook een tekort aan zuurstof waardoor planten en vissen sterven.

Het probleem van de grote waternavel groeit niet alleen Rijnland maar ook tal van andere Hoogheemraadschappen boven het hoofd. De scheepvaart krijgt eveneens steeds meer hinder van deze plant.

Beloning voor tips over Rowena

De Leeuwarder Jeroen Korthuis heeft een beloning van 20 duizend gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar van Rowena Rikkers, ofwel het meisje van Nulde.

Het is niet de eerste keer dat Korthuis zoiets doet. Eerder loofde de directeur van een beveiligingsbedrijf ook al een beloning uit in de moordzaak van Marianne Vaatstra. Korthuis zegt zo te gruwelen van dit soort misdaden dat hij graag iets wil doen om die te helpen oplossen.

Hij financierde dit jaar bovendien een vakantie voor slachtoffertjes van een grote ontuchtzaak in Leeuwarden.

Noordelijke Alliantie meldt verovering

X-Stuff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Troepen van de Noordelijke Alliantie hebben naar eigen zeggen de plaats Tora Bora, zo'n 50 kilometer ten zuiden van Jalalabad veroverd op de Taliban en al-Qaeda strijders. Dat maakte een woordvoerder van de Afghaanse coalitie vrijdag bekend.

Volgens de zegsman is er echter geen spoor van Osama bin Laden aangetroffen. Aangenomen werd dat de Saudische terrorist zich in het gebied zou ophouden. "Osama is de afgelopen dagen tijdens de strijd niet in Tora Bora geweest. Hij is waarschijnlijk naar Pakistan weggeglipt", zei woordvoerder Mohammed Habeel in Kabul. "De laatste en belangrijkste basis van Osama in Tora Bora is gisteravond veroverd", aldus Habeel. "Onze troepen onder leiding van commandant Hazrat Ali hebben gezegd dat we bijna heel Tora Bora en de belangrijkste grotten hebben ingenomen. We zijn begonnen aan een actie om de laatste delen van Tora Bora te zuiveren."

Arabische familieleden, onder wie vrouwen, zijn gevangen genomen. Ook zijn er na de hevige gevechten wapens en voertuigen buitgemaakt.

@home ondersteunt Windows XP niet

TTT` had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabel-internetprovider @Home helpt abonnees met het nieuwe Windows XP niet. En houdt dat graag zo, blijkbaar. Een hulpsite is van het net geknikkerd. Alsof het porno is.

Bij de Hengelose voorzitter van de kritische gebruikersgroep van @Home is in het weekeinde het licht even helemaal uitgegaan. Dennis Piet is met stomheid geslagen over ‘de wilde censuur’ die @Home heeft toegepast op de persoonlijke homepage van een hulpvaardige medewerker. ‘Machtsmisbruik.’ Op de gewraakte pagina doet de medewerker wat @Home zelf (nog) niet doet. Namelijk haarfijn uit de doeken doen hoe je internetproblemen kunt oplossen als je computer draait met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows XP. @Home heeft die site eraf gegooid als ongewenste informatie. Zoals ze pagina’s met racistische inhoud en porno er af mogen gooien.

De vraagbaak was ‘de redding’ voor de kabelaars met XP. Hoewel de meeste nieuwe computers intussen met XP worden afgeleverd, biedt @Home haar abonnees voorlopig geen ondersteuning. En dat kan nog maanden aanhouden. De provider zou van Microsoft nog te weinig informatie hebben gekregen. Met andere woorden: de helpdesk doet niets voor de abonnee wanneer zij bellen over een probleempje.

In de praktijk bleken een aantal helpdeskmedewerkers door te verwijzen naar de gewraakte website. Die werd al honderden keren per dag geraadpleegd. De gebruikersgoep was laaiend enthousiast, nog niet wetend dat die gemaakt was door een @Home medewerker. Nu is de groep woedend.’ Dennis Piet: "Dat ze homepagina’s van abonnees met porno en racisme eraf gooien is logisch. Dat mag en staat ook gewoon in hun voorwaarden. Maar deze XP-hulp is nou niet bepaald aanstootgevend of verwerpelijk. Je zou eerder denken dat ze bij @Home blij zijn met zo’n goede handleiding. Hooguit zou je kunnen zeggen dat deze persoon @Home volstrekt belachelijk maakt, omdat hij het tegendeel bewijst. De problemen zijn met XP vaak simpel op te lossen. Blijkbaar komt het @Home niet goed uit. Maar waar blijf je dan? Gooien ze straks ook de sites over honden weg, omdat ze niet van honden houden? Wij nemen dit hoog op."

Pinautomaat gestolen

X-Stuff en Klingon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met behulp van een graafmachine is gistermorgen om tien voor half drie een pinautomaat van de Rabobank uit de muur gerukt van een pand aan de nieuwe jachthaven in Drimmelen. Toen de politie een kwartier later arriveerde, werden nog slechts een vernielde gevel en een graafmachine met draaiende motor aangetroffen. Een politieman: "Aan niets viel nog te zien dat er ooit een pinautomaat heeft gezeten."

De graafmachine bleek eerder die nacht gestolen bij een aannemer in Lage Zwaluwe. De geldautomaat was bevestigd in de gevel van een complex waarin zich een winkel en een woonhuis bevinden. De hevig geschrokken bewoonster van het pand alarmeerde de politie. Die arriveerde vijf minuten na de melding, maar toen waren de vogels al gevlogen. Volgens een getuige hebben de daders een grote Amerikaanse pick-up met open laadbak gebruikt om de buitgemaakte geldautomaat mee te nemen.

Vorige week donderdag werd in Sint Willebrord een filiaal van de ABN Amro op soortgelijke wijze overvallen. De daders reden toen met een shovel de pui kapot en tilden met de grijper de pinautomaat op een vrachtwagen. Om hun vlucht veilig te stellen, hadden ze van tevoren de banden van de enige surveillancewagen in Sint Willebrord lek gestoken.

Lage banen lonen

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Banen als piloot,internet-goeroe of profvoetballer,daar verdien je veel geld mee. Maar ook met een wat lager gekwalificeerde job kun je behoorlijk in de slappe was komen te zitten.

De Britse Carol Mitchell werkt al jaren als secretaresse. Onlangs werd ze door haar baas naar het postkantoor gestuurd om een setje postzegels te halen. Laat de Royal Mail nou net bij elk velletje zegels een kraslot cadeau doen. Je raadt het al: Carol won de hoofdprijs van een miljoen pond (ca.1,5 miljoen euro).

Een jongensdroom van haar man is nu uitgekomen (een rijke vrouw). Inmiddels heeft, let op,hij(!) zijn baan opgezegd.

Belgische Frank huilt

Rembrandt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische Frank huilt omdat deze op 1 januari meedogenloos wordt ingeruild voor de euro. Het lijkt een grap, maar de Belgische kunstenaar Filip van Dingenen maakt het waar met een zelfgemaakte tranenstempel waarmee hij dagelijks koortsachtig bankbiljetten bestempelt.

Beroemde Belgen zoals de kunstschilders Ensor en Magritte of saxofoonuitvinder Adolphe Sax krijgen een rode traan in het rechteroog gestempeld om het verdriet te symboliseren dat zij binnenkort de Belgische flappen niet meer zullen sieren

Marilyn Manson opnieuw aangeklaagd

Marilyn Manson staat niet bekend als lievertje. Niet voor niks wordt hij een 'shockrocker' genoemd. De excentrieke rockster is, geheel passend bij zijn imago, wederom aangeklaagd wegens aanranding. Veiligheidsmedewerker David M. Diaz uit Minnesota eist 225 duizend gulden omdat Manson tijdens een van zijn shows zijn geslacht ongevraagd nogal ruw over het hoofd van de beambte opwreef.

Diaz eist het bedrag als compensatie voor mishandeling, vernedering en emotionele schade. Het incident heeft hem het onderwerp van spot gemaakt in zijn woonplaats. Het management van Manson heeft nog niet gereageerd.

Manson heeft ervaring met dit soort zaken: in juli werd hij voor hetzelfde vergrijp aangeklaagd in de staat Michigan. In die zaak ontkent hij de aanklachten.

Wie ben IQ wordt Wie zijn wij

Zoals eerder gemeld komt BNN binnenkort met een nieuwe talkshow, gepresenteerd door Bridget. De naam van het programma zou 'Wie ben IQ' gaan worden, maar tv-producent Endemol vond dat teveel op 'Wie ben ik?' lijken, dat op RTL4 wordt uitgezonden.

Omdat de jonge omroep geen publiek geld wil spenderen aan een kort geding heeft BNN de naam veranderd in 'Wie zijn wij'. Het concept blijft hetzelfde. Presentatrice Bridget ontvangt twee gasten met wie ze de uitslagen van de tests doorneemt.

Overigens werd woensdag bekend dat Bridget haar contract met BNN tot eind 2004 heeft verlengd, zo meldde -Rob- ons via de newssubmit.

Wie zijn wij wordt vanaf 10 december uitgezonden: BNN.nl
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.