A'damse deelraad hield verkrachting geheim

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groepsverkrachting door veertien jongens van een 13-jarig meisje in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, is bewust geheim gehouden door de Amsterdamse Stadsdeelraad Westerpark om verdere stigmatisering van de wijk te voorkomen. Na de verkrachting, in januari 2000, zette de deelraad onmiddellijk een projectgroep op die vooral tot doel had onrust in de wijk te voorkomen. Het slachtoffertje en haar familie werden daarbij helaas volledig uit het oog verloren.

Het meisje en haar familie werden na het drama niet professioneel opgevangen maar daarentegen geterroriseerd door de voornamelijk Marokkaanse daders in de leeftijd van negen tot zestien jaar. Het zwakbegaafde slachtoffer en haar ouders werden op straat bedreigd, uitgescholden en geÔntimideerd. Twee maanden geleden zijn zij verhuisd.

Het zwaar getraumatiseerde slachtoffer, dat door de veertien jongens onder bedreiging van een neppistool en messen werd geslagen, geschopt, verkracht en anderszins misbruikt, staat inmiddels op het punt gedwongen opgenomen te worden in een psychiatrisch jeugd- en kinderziekenhuis, omdat er geen plaats is in de Amsterdamse dagopvang.

==


De reacties, ondanks de onfatsoenlijke inhoud van dit bericht, graag fatsoenlijk houden.