FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 november 2001

NGN dient klacht in tegen MS

Philosocles had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schikking tussen Microsoft en de Amerikaanse regering is nog maar net een feit of nieuw getouwtrek dient zich aan: de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) tegen Microsoft's nieuwe licentie- en productbeleid. Dit zou een nieuw voorbeeld zijn van machtsmisbruik door Microsoft. Het nieuwe beleid is er volgens de NGN op gericht gebruikers veelvuldig nieuwe versies van zowel
kantoorsoftware (Office) als besturingssystemen (Windows) aan te laten schaffen.

In het verleden kocht je een upgrade op je bestaande software voor zo'n 50% van de prijs van een nieuwe licentie. Gemiddeld kochten bedrijven eens in de 3-4 jaar upgrades. Nu moet je een soort software-verzekering afsluiten, en dat kost zo'n 30% van een nieuwe licentie, maar dan elk jaar opnieuw. Gevolg: de kosten van upgrades verdubbelen zo ongeveer, terwijl uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de nieuwe mogelijkheden in software ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Verder worden gebruikers die tevreden zijn met de goedkopere Windows-lijn (95, 98, Millenium Edition) in de toekomst gedwongen dure 'Professional Editions' aan te schaffen. Een voorbeeld: met de nieuwe Windows XP Home Edition kun je je computer niet in een bedrijfsdomein hangen, terwijl dat eerder wel kon in de goedkopere Windows-edities. Nu moet je daarvoor de prijzigere XP Professional Edition aanschaffen, waarvan het verschil met de Home Edition volgens de NGN gering is.

Al met al verwacht de NGN een kostentoename voor het bedrijfsleven en voor non-profit organisaties van naar schatting vele honderden miljoenen guldens.

Zie hier voor de tekst van de klacht.

Nederland levert 1400 militairen

ugh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland zal maximaal 1400 militairen beschikbaar stellen om in Afghanistan te helpen met de strijd tegen het terrorisme. Dat heeft premier Kok bekend gemaakt tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Het NOS Journaal meldt dat het gaat om drie fregatten van de Koninklijke Marine die de Amerikaanse vloot in de Arabische Zee zullen gaan ondersteunen. Het is nog niet duidelijk om welke schepen het precies gaat. De fregatten zullen ondermeer het scheepvaartverkeer in de Arabische zee en de golf van Oman gaan controleren.

Verder zullen zes F-16 foto-verkenningsvliegtuigen van de koninklijke luchtmacht naar de omgeving van ten noorden van Afghanistan vertrekken. Waarschijnlijk zullen de nederlandse F-16's vooral gebruikt worden om de verplaatsing van vluchtelingen in kaart te brengen. Verder vertrekken vier Orion-verkenningsvliegtuigen naar de omgeving ten zuiden van Afghanistan.

Het NOS Journaal leidt een en ander af uit gesprekken die de Nederlandse commodore Berlijn van de Koninklijke Landmacht al geruime tijd gevoerd heeft in Florida met de Amerikanen over een eventuele Nederlandse bijdrage.

Het besluit over de inzet van Nederlandse schepen en vliegtuigen is de afgelopen weken voorbereidt door de sous-chef operatiŽn van de koninklijke luchtmacht. De ministerraad is op dit moment nog in vergadering maar premier Kok en de minister De Grave van Defensie en Van Aartsen van Buitenlandse Zaken zullen naar verwachting over een half uur tijdens een persconferentie meer details over de Nederlandse inzet bekend maken.

Verrast door bosjesman

Een vrouw in Denemarken zag onlangs een gespierde man een geblinddoekte vrouw het bos in sleuren. Ze aarzelde geen moment en waarschuwde de politie.

Zes politie auto's en een motoragent spoedden zich naar plaats van het gebeuren. Eenmaal aangekomen waren ze zelf getuigen van een opwindend liefdesspel tussen twee geliefden. Ondanks dat de twee nog redelijk gekleed waren, werden ze toch opgepakt.

Het koppel verklaarde later dat het om een seksueel getint spelletje ging, waarbij de vrouw verrast werd door een man in het bos.

Noordelijk Alliantie claimt Mazar-e Sharif

Speeeedy, Slashdotter en Koen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

CNN meld op haar website dat de troepen van de Noordelijke Alliantie de stad Mazar-i-Sharif zijn binnengevallen. Rashid Dostum zei tegen CNN dat 90 Taliban strijders waren gesneuveld in de strijd. "In een korte tijd konden wij Mazar-e Sharif binnentrekken", aldus Dostum, "De strijders van de Taliban die neergeschoten zijn, liggen momenteel in het ziekenhuis, degene die gezond zijn hebben de stad al verlaten."

Uit Taliban kringen is nog niets bevestigd. Wel zou dit een grote overwinning betekenen voor de Noordelijke Alliantie en een zeer zware tegenslag voor de Taliban.

Surrogaat vriendje

Thijz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel mannen hebben een hekel eraan om te winkelen met hun vriendin, maar zoals bij ieder probleem is de redding nabij:

Een winkelcentrum in Glasgow is een project begonnen met surrogaatvriendjes om de winkels mee af te struinen. De vrouwen laten hun man achter bij de zogenaamde Men's Retail Re-charge Zone, waar zij computerspelletjes kunnen spelen. Vervolgens kiezen ze gratis een andere man uit, om mee te winkelen. Het winkelcentrum is begonnen met de service, nadat uit een onderzoek bleek dat een op de vier mannen liever luncht met zijn oma, dan met zijn vrouw mee uit winkelen gaat.
---
Noot van de schrijver :
Nu is het alleen nog wachten op de surrogaat vriendin die geen hoofdpijn heeft

Man (50) gedood bij overval op tankstation

Bij een overval op een tankstation in Goese Polder is gisteravond een vijftigjarige man uit Goes om het leven gekomen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer was aan het werk in zijn kantoortje toen hij omstreeks half negen werd overvallen. Hij zou door de overvaller zijn neergestoken. De politie wil dat niet bevestigen. Ook is niet duidelijk of er geld of spullen gestolen zijn.

Met dank aan: Crash_neo voor de tip!

Boete leraren voor versturen poederbrief

jprommen en Norush hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee leraren en een conciŽrge die als grap een brief met poeder naar hun school in het Friese Surhuisterveen stuurden, moeten hiervoor een boete betalen. De man die het plan bedacht kreeg 1000 gulden boete opgelegd, zijn partners in crime elk 500 gulden.

Als ze de boetes op tijd betalen, zal er geen verdere vervolging plaatsvinden. Het Openbaar Ministerie vond het 'ongepast om in een tijd van angst voor miltvuur een poederbrief te versturen'

De drie verdachten hebben niet in een impuls gehandeld. Ze hebben er een dag over nagedacht en een waarschuwing van een collega in de wind geslagen. Of de school nog verdere maatregelen neemt is niet bekend.

Teletubbie-bewaking tijdens Sint Maarten

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag 11 november is het weer zover, Sint Maarten. Tijdens het volksfeest gaan veel kinderen langs de deuren om snoep, fruit en geld op te halen. In het Groningse Veendam vinden ouders dit nu zo gevaarlijk, dat ze verkleed als Teletubbies de straten gaan bewaken. De ouders willen zo voorkomen dat hun kinderen van hun bij elkaar gezongen snoep worden beroofd.

Omdat Sint Maarten dit jaar op een zondag valt, gaan in sommige dorpen de kinderen op zaterdag of maandag langs de deuren.

Dief krijgt van politie een lift

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat je van de diensten van de politie ook handig gebruik kan maken bewees een 44-jarige Chinees. De politie gaf de man een lift naar Schoonhoven, de politie wist echter niet dat ze hiermee een dief hielpen.

De man liep in het midden van de nacht op een provinciale weg, surveillerende agenten merkten de man op en spraken hem aan. De man sprak echter alleen Chinees maar maakte met gebaren duidelijk dat hij naar Gouda wilde.

De agenten gaven de man een lift naar Schoonhoven en gingen door op hun routine tocht. Op die tocht kwamen ze twee andere Chinezen tegen. Die vertelden dat zij die avond beroofd waren door een landgenoot.

De politie begreep het meteen en ging richting Gouda. Daar wisten ze de lifter op te sporen met in zijn zakken de buit. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven staat testen XTC toe

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eindhoven gaat door met het testen van XTC pillen in het uitgaanscentrum. Burgemeester R. Welschen heeft daar in een overleg met het openbaar ministerie en de politie toestemming voor gegeven.

Het testen mag doorgaan zolang de pillen niet de gevaarlijke stof PMA bevatten. Het innemen van PMA kan dodelijk zijn. Niet lang geleden is een gebruiker in Limburg om het leven gekomen door de stof, ook in het buitenland zijn door de stof doden gevallen.

De plaatselijke organisatie Novadic besloot om pillen te gaan testen in een autobus die op een vaste plaats staat in de Eindhovense binnenstad. In eerste instantie ging de burgemeester hier voor enkele weekeinden mee akkoord.

Novadic is blij dat er nu toestemming is om door te gaan. Volgens de organisatie is het testen van pillen niet nieuw, het gebeurt overal in Nederland maar dan altijd in het kantoor van de organisatie.

Nasa gaat naar Pluto

Woutaaaah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruimteorganisatie NASA heeft van het congres toestemming gekregen voor een missie naar Pluto. Ook is er extra geld beschikbaar voor het bezoeken van de grootste maan van Jupiter, Europa.

Pluto is de enige planeet die nog niet bezocht is door een satelliet. De planeet bevriest zelfs in een bepaald deel van zijn baan om de zon. Daarna duurt het weer honderd jaar voordat de atmosfeer ontdooit is. De eerst volgende keer dat dit het geval is zal in 2015 zijn.

NASA heeft dus haast bij een missie naar Pluto omdat het verkennen van een bevroren planeet lastig is. Nasa denkt in 2006 het ruimtevaartuig te lanceren. De reis naar Pluto zal dan zoín 11 jaar duren.

Op weg naar Pluto zal het ruimtevaartuig een bezoek brengen aan Jupiter. De zwaartekracht van de planeet wordt gebruikt om extra snelheid te krijgen.

Nichtje van Bush op nieuwe Pirelli kalender

Lauren Bush, het nichtje van de Amerikaanse president, is gekozen als het gezicht van de Pirelli-kalender 2002. De kalender was ooit beroemd om zijn naaktfoto's, maar van dat beleid is inmiddels afgeweken.

Het 17-jarige meisje, nog middelbaar scholier, staat op nieuwste editie in het zwart gekleed op de voorkant. Een woordvoerder van Pirelli zei dat het meisje was uitgekozen als een eerbetoon aan Amerika na de aanslagen op 11 september.

Raar testament miljonair in Griekenland

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onlangs overleden miljonair uit het Griekse Afitos heeft voor een hilarische situatie gezorgd naar aanleiding van zijn testament. Hij wil zijn hele fortuin aan het dorp schenken om er een ziekenhuis van te laten bouwen.
Er is slechts een klein addertje onder het gras. Voordat het dorp het geld krijgt moeten eerst een paar brieven publiekelijk voorgelezen worden. Op zich geen probleem ware het niet dat de inhoud van de brieven gaat over de sexuele avontuurtjes van zijn familieleden met dorpsgenoten.

Advocaten proberen nu het testament aan te vechten bij een rechter.

"Het komt wel goed met onze jeugd"

Geen zorgen, want met de jeugd komt het heus wel goed. Dit positieve nieuws meldden deskundigen eergisteren tijdens het symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar.

De materialistisch ingestelde jongere leeft niet in volledige afzondering met internet en de gsm. De meerderheid koestert wel degelijk normen die de sociaal-maatschappelijke omgang aan hun stelt. Volgens hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht, prof. dr. M. de Winter, zijn vooroordelen over de hedendaagse jeugd legio: īī In de politiek en media worden jongeren vaak afgeschilderd als een niet goed opgevoede, egocentrische, luie, racistische en gewelddadige leeftijdsgroep. Maar die beeldvorming is kromīī.

De Winter zei verder dat 85 procent van de jongeren een stabiel en 'normaal' bestaan leidt. Een harde kern van tien tot vijftien procent is een probleemgroep. Slechts een klein deel daarvan zorgt voor meer gewelddadigheden.

F16's dwingen vliegtuig in VS tot landen

Amerikaanse F16's hebben donderdag uit angst voor een aanslag een klein vliegtuigje gedwongen te landen. Het incident had plaats in het luchtruim boven de staat Florida.
Twee gevechtsvliegtuigen dwongen het eenmotorig privťtoestel te landen op de luchthaven van Ocala. De piloot is door de FBI opgepakt wegens potentiŽle bedreiging van de nationale veiligheid, aldus de politie.

Volgens een plaatselijk televisiestation zouden de autoriteiten via het radioverkeer een dreigement hebben opgevangen om de luchthaven van Orlando op te blazen. In het toestel werd niets verdachts gevonden. De piloot is na een verhoor van vijf uur vrijgelaten.

NBA: Grootste nederlaag ooit voor Bulls

De Minnesota Timberwolves hebben de Chicago Bulls de grootste nederlaag in de geschiedenis toegebracht. De ploeg ging met 127-74 onderuit. De marge van 53 punten betekende voor de Timberwolves het grootste verschil ooit.

,,Het was zielig wat wij vanavond hebben laten zien'', foeterde coach Tim Floyd van de Bulls, ,,Onze verdediging stelde niets voor. We hadden vanavond nog niet eens van een slap highschoolteam kunnen winnen.''

Ron Mercer kwam als enige speler van de Bulls in de dubbele cijfers met vijftien punten. Bij de Timberwolves lukten dit bij zeven man. Joe Smith was topscorer met zeventien punten.

Ook de Dallas Mavericks wonnen voor de vijfde keer. Het team was met 105-91 te sterk voor de Denver Nuggets. De Duitser Dirk Nowitzki produceerde 33 punten.

"Registratie van racisme faalt"

Jaap van Donselaar, deskundige op het gebied van extreemrechts, heeft keihard uitgehaald naar de Nederlandse overheid. Volgens hem is onze overheid op grove wijze nalatig bij het registreren van racistische incidenten.

Tijdens een lezing na afloop van de herdenkingstocht voor de Kristallnacht van 1938 sprak Van Donselaar zijn zorg uit over het gestaag groeiende aantal racistische uitingen in Nederland. Het afgelopen jaar kwamen er bij de politie ongeveer 400 aangiften binnen. Volgens hem is dit slechts het topje van de ijsberg, aangezien de meldpunten voor discriminatie veel meer meldingen krijgen.

De overheid heeft volgens Van Donselaar nog niet onderzocht hoe hoog het werkelijke aantal racistische uitingen is. Hij vermoedt dat de overheid zo handelt omdat ze graag wil geloven ,,dat het allemaal wel meevalt. Er wordt op een zodanige manier vergeleken dat we gunstig afsteken tegenover andere landen.'', aldus de verontwaardigde deskundige.

Van Donselaar is verbonden aan de Leidse Universiteit ťn de Anne Frank Stichting.

BB-fan sites gestopt met illegale beelden

De firma Endemol heeft bij monde van een woordvoerster laten weten dat alle 13 aangeschreven websites zijn gestopt met het uitzenden van rechtstreekse beelden uit het Big-Brotherhuis. De sitebeheerders reageerden hiermee conform de eis van het amusementsbedrijf, dat juridische stappen wilde ondernemen indien men door zou gaan. Vůůr donderdag moest een einde zijn gemaakt aan de illegale verspreiding van de beelden van Big Brother.

Sommige webmasters vertelden dat zij niet eens wisten dat zij illegaal handelden. Het bedrijf stelt dat alleen de website www.big-brother.nl beelden van het huis mag tonen.

Stad op slot voor buitenlanders

De Siberische nikkelstad Norilsk (200.000 inwoners) is door de Russische regering verboden voor buitenlanders verklaard. Want dat volk uit de oude-Sovjetrepublieken levert alleen maar problemen op.

"Drugsmisbruik is een regelrechte ramp in Norilsk en deze stad heeft het hoogste aantal personen met HIV in de regio", aldus burgermeester Oleg Budarin. Drugs en AIDS waren vroeger heel ongebruikelijk in de Sovjet Unie en sommige Russen geven de buitenlanders er de schuld van dat deze zaken nu opduiken in hun land.

Liefdesverdriet: penis er af

Een inwoner van Saoedi-ArabiŽ kon zijn liefdesverdriet maar moeilijk verwerken. Nadat zijn vriendin hem ingeruild had voor een ander, hakte hij uit frustratie zijn penis er af.

Het ziekenhuispersoneel stond even raar te kijken toen het de man met afgehakte penis zag liggen op een brancard. Het slachtoffer, Musbah genaamd, had zijn mannelijkheid verwijderd uit frustratie over zijn vriendin. Zij was namelijk buiten zijn weten om getrouwd met een andere man.

Musbah was in het verleden verhuisd naar Saudi Arabie om geld te sparen voor de trouwerij met zijn vriendin. Plotseling hoorde hij van zijn broer dat zijn vriendin vreemd ging. "Ik was geschokt toen ik het nieuws van mijn broer hoorde. Ik pakte onmiddellijk een mes uit de keuken en voordat ik het wist werd ik wakker in ziekenhuis,"zegt Musbah in een interview met de 'Arab News'.

De dooddoener 'geen hand vol, maar een land vol' lijkt niet besteed aan Musbah. Hij heeft totaal geen spijt van zijn wanhoopsdaad. "Ik wil toch nooit met iemand anders trouwen. Het maakt me dus niet uit of ik nu wel of geen geslachtsdeel aan mijn lijf heb."

Liefdespaar vast in elkaar

In sommige landen is seks voor het huwelijk nog altijd taboe. En dan kun je als pas getrouwd stel voor hele onaangename verrassingen komen te staan.

In MaleisiŽ mocht een pas getrouwd stel eindelijk proeven van de lichamelijke liefde. Maar groot was hun schrik toen ze na de wip niet meer van elkaar los konden komen.

De situatie verergerde naarmate de twee angstiger werden. In pure paniek werd een medisch centrum gebeld voor hulp.

Uiteindelijk bracht het paramedisch personeel het paar voldoende tot rust. Eenmaal ontspannen konden de tortelduifjes alsnog uit elkaar worden gehaald.

Nooit meer sex on the beach

Noot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse restaurantketen TGI Friday gaat snel de namen van twee bekende cocktails veranderen. Veel vrouwen durven uit schaamte namelijk geen 'Screaming Orgasm' of 'Sex on the Beach' te bestellen.

Dat kunnen we ons wel voorstellen. Een vrouw loopt naar de bar en bestelt bij de macho-barman een 'screaming orgasm'. Dikke kans dat deze haar quasi leuk mee naar zijn kamer vraagt om haar wens in vervulling te laten gaan. Veel vrouwen voelen zich daardoor geÔntimideerd en bestellen dan liever wat anders.

Bij TGI Friday's ontdekten ze dat de gewraakte cocktails bij smaaktesten erg goed uit de bus kwamen. Des te meer reden om eens te onderzoeken waarom de drankjes niet zo goed werden verkocht. Dat is nu opgehelderd.

Om de dames weer aan de cocktail te brengen moeten de exotische namen er nu aan geloven. Screaming Orgasm wordt 'Coffee Cooler' en Sex on the Beach heet voortaan 'Summer Sunset'. Dat is toch wel stukken minder opwindend...

Staking dreigt in Engelse voetbal

Het meningsverschil tussen de Engelse voetbalbond FA en de spelersvakbond PFA over de premies uit televisierechten loopt waarschijnlijk uit op een staking. De PFA verwacht dat een meerderheid van haar leden heeft ingestemd met een staking.

De PFA is het er niet mee eens dat de voetbalbond de vakbond te weinig premies uit de televisierechten uitbetaalt en wil 5% van de totale opbrengst van de uitzendingen van de Premier League, een bedrag dat neerkomt op ongeveer 88 miljoen gulden. De FA, dat een bedrag van 35 miljoen gulden biedt, kan naar de rechter stappen om een staking te laten verbieden. Vrijdag maakt PFA de definitieve uitkomst van de stemming bekend.

Als de verwachting van de vakbond uitkomt, gaan de voetballers de hele maand december staken tijdens alle wedstrijden die uitgezonden worden op de televisie.

Nederlandse jeugd het vaakst achter PC

maccer had ons via de newssubmit het volgende te melden: Nederlandse jeugd het vaakst achter pc

De Nederlandse jongeren zit het meeste achter een personal computer, tenminste vergeleken met zijn leeftijdsgenoten in de Europese Unie. Wekelijks is 87 procent van de Nederlandse jongeren minstens ťťn keer achter een pc terug vinden. Het gemiddelde bedraagt 56 procent in de Europese Unie.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie naar het gebruik van nieuwe informatie- en communicatieapparatuur onder jongeren tussen de 15 en de 24 jaar.

De Nederlandse jongeren zijn ook het vaakst op internet te vinden: 76 procent surft minstens eens per week, terwijl het gemiddelde slechts 37 procent bedraagt.

Als het gaat om mobiel bellen komen de Nederlandse jongeren echter niet verder dan de middenmoot. Van hen belt 81 procent gemiddeld minstens een keer per week met de gsm. In Finland is dat 92 procent, in ItaliŽ 90. Het EU-gemiddelde is 80 procent.

Man wil de VS worden uitgezet.

Thijz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van New York heeft een man gearresteerd die zichzelf bewust in de nesten wilde werken. Kortom missie geslaagd dus, lijkt het op het eerste gezicht.

De man ging naar de supermarkt, kocht er een bus talkpoeder en smeerde daarmee twee 'antraxbrieven' in, die hij vervolgens zelf overhandigde aan een beveiligingsbeambte. Uiteraard werden de brieven en de man overgedragen aan de politie, en dat was nou net de bedoeling.

De man hoopte dat hij het land werd uitgezet en dat hij naar zijn moederland India werd teruggestuurd. Maar dat feest gaat helaas dus niet door. In plaats daarvan riskeert hij een celstraf van vijf jaar en een boete van $500.000.

Gratis computers voor scholieren

De computer is voor de meesten niet weg te denken uit de samenleving. Dit is ook de denkwijze van de gemeente Haaksbergen want deze geeft scholieren uit het voortgezet onderwijs gratis een computer om er thuis op te werken. Dit geldt wel alleen voor kinderen van ouders die langdurig van een laag minimuminkomen moeten rondkomen.

Het zal in eerste instantie gaan om dertig computers, maar dat aantal kan worden uitgebreid tot zestig. Haaksbergen is een van de eerste gemeenten met een dergelijk project. In Zwolle is onlangs een project begonnen waarbij gezinnen die op bijstandsniveau leven, voor weinig geld een nieuwe computer kunnen kopen. Over een periode van drie jaar moet maandelijks 25 gulden worden terugbetaald.

De computers in Haaksbergen zijn voor thuisgebruik. Uit een enquÍte is gebleken dat dertig gezinnen interesse hebben. Ook ongeveer 25 gezinnen met een laag inkomen die geen uitkering ontvangen, komen in aanmerking voor het project.

De gemeente wil met dit project voorkomen dat de scholieren een achterstand krijgen op computergebied omdat hun ouders zich geen computer kunnen veroorloven.

Nas verklaart Jay-Z de oorlog.

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nas, bekend van "If I Ruled The World" heeft de oorlog verklaard aan Jay-Z. Na 2Pac disst hij nu Jay-Z in zijn nummer Stillmatic van het gelijknamige album:

"You show off, I count off when you sample my voice, I rule you, before, you used to rap,
For shizzle you phony, the rapping version of SISQO"


Nas heeft zijn antwoord overigens al gehad in
Jay-Z "Takeover" van het album The Blueprint:

"You fell from top ten, not mentioned at all to your bodyguard's "Oochie Wally" verse better than yours
Matter fact you had the worst flow on the whole fuckin song".


Rapcommentatoren praten al over een tweede Tupac-tragedie in de maak. Zelf praat Jay-Z er nogal luchtig over:
"Anything is possible. That's just part of life, but I'm not a dummy. I'm not a stupid guy. I'm sure if we wanted to do something to each other we wouldn't be talking about it on music."

Kauwgomplaatjes met Bush, Rice en Blair

giana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika is het verzamelen van kauwgomplaatjes en kaartjes altijd wel hip geweest. Denk maar aan de baseballkaartjes met Babe Ruth hier op die vele duizenden guldens waard zijn. Maar nu willen ze ze niet alleen hip, maar ook nog zinnig maken. Zo zullen President Bush, veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, en 'trouwe bondgenoot' Tony Blair: vanaf deze week naast de Pokťmonplaatjes en kaartjes met sporthelden ook beschikbaar zijn om te verzamelen.

"Kinderen moeten begrijpen dat de president en zijn vrienden hen zullen beschermen en dat kwaaddoeners gestraft zullen worden. Onze kaarten brengen die boodschap op een manier waarmee kinderen vertrouwd zijn", aldus de producent van de 90-delige serie, Topps. Het bedrijf, producent van honkbalplaatjes en kauwgom, maakte eerder kaartenseries, onder meer tijdens de Korea Oorlog en de Golfoorlog.

De serie Enduring Freedom bevat behalve plaatjes met de hoofdrolspelers ook kaartjes met de skyline van New York voor en na 11 september, reddingswerkers en verschillende wapens die bij de aanval op Afghanistan worden gebruikt. Er zijn geen kaartjes met beelden van Afghanistan.

Topps wil met de serie juist "Amerika's sterke kanten" laten zien. Wel is in de categorie Onderzoek een plaatje van Osama bin Laden te vinden. De kaarten zijn in pakjes van zeven stuks te koop voor 1,99 dollar. Daarbij krijgt de koper gratis een sticker met de Amerikaanse vlag of een ander nationalistisch symbool. Het is de bedoeling dat kinderen de kaarten gaan uitwisselen.

Priscella heeft Big-Brother huis verlaten

Priscella, hier bekend als user van dit forum, is gisteravond het Big-Brother huis uitgestemd.

Vrijwel zonder emoties hoorde zij aan dat ze het huis moest verlaten. Het afscheid van Priscella was 'quick and clean', precies wat zij wilde. In de studio werd zij herenigd met haar moeder en vriendje Merijn. Tevens was de Belgische ex BB-er Tania voor de gelegenheid in de studio. Voor het eerst waren er leuke compilaties van opvallende Pris-momenten. Het legendarische "wil jij je snikkel soms terug?" tegen Kelly werd natuurlijk weer herhaald. Coos en Pascal waren zichtbaar opgelucht dat de exit niet aan hun kant viel.

Met dank aan Sanshineīs Big Brother Magazine

Big-Brother zelf schrijft over Priscella: ĎKutdagení geteld voor Priscella ťn īIk had het grimmiger verwachtī.

Rozengeur & Hoofdpijn voor Prins Charles

Het geweld met bloemstukken loopt de spuitgaten uit, na dat FOK! eerder berichtte over het inzetten van bloemensnijders in Afghanistan, lijkt nu Prins Charles getroffen te zijn door dit 'bio-terrorisme'. De prins was in Letland in een tour langs de Baltische landen toen hij door een vrouw op zijn hoofd werd geslagen met een bloemstuk. De vrouw, die werd weggevoerd door agenten, wilde protesteren tegen de Amerikaans - Britse aanvallen op Afghanistan. Volgens CNN is het bloemstuk 'een anjer of roos'.

De Engelse troonopvolger is niet gewond geraakt bij het voorval.

Limp Bizkit wint op MTV Europe Music Awards

Vanavond zijn in de Festhalle in Frankfurt de MTV Europe Music Awards 2001 uitgereikt. Deze prijzen behoren tot de populairste popprijzen in Europa. Het is de achtste keer dat de EMA's worden uitgereikt.

Dit jaar werd er voor de tweede maal voor een aantal van de landen waar MTV uitzendt een speciale award uitgereikt. De Best Dutch Act ging naar de haagse rockband Kane, net als vorig jaar. Andere awards gingen naar Gorillaz, Anastacia, Dido en Robbie Williams, waarvan onderaan dit bericht een overzicht. Limp Bizkit is hierbij de grote winnaar. De rockband ging met 3 awards naar huis.

Vaste prik, naast de muziek-awards, is bij de Europe Music Awards ook de Free Your Mind award, die wordt gegeven aan een individu of organisatie, die de idealen van de MTV Free Your Mind campagne het best weergeeft. Free Your Mind is een wereldwijde campagne om humanitaire kwesties te benadrukken en om vrijheid in een wereld zonder intolerantie en vooroordelen te bevorderen. Vorig jaar ging de Award naar OTPOR, een studenten pressiegroep tegen het regime van Slobodan Milosevic. Dit jaar werd de award uitgereikt aan Treatment Action Campaign, een organisatie die strijdt tegen HIV en aids in Zuid-Afrika.

Overzicht winnaars
Best VideoAvalanches - 'Since I Left You'
Best GroupLimp Bizkit
Best SongClint Eastwood - Gorillaz
Best FemaleJennifer Lopez
Best MaleRobbie Williams
Best PopAnastacia
Best AlbumChocolate Starfish & The Hot Dog Flavoured Water - Limp Bizkit
Best New ActDido
Best DanceGorillaz
Best R&BCraig David
Best HipHopEminem
Best RockBlink 182
Best Dutch ActKane
Free Your MindTAC
The Web AwardLimp Bizkit


Ali GDe show, die in geheel Europa werd uitgezonden, werd gehost door de Engelse komiek Ali G, die voor de uitreiking van de diverse prijzen werd bijgestaan door onder andere Andrea Corr, Heidi Klum, Ronan Keating, Alicia Keys en Ben Stiller. Het publiek heeft kunnen genieten van Kylie Minogue, Dido, Jay-Z, Mary J. Blige, Travis en REM.

Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.