Gratis computers voor scholieren

De computer is voor de meesten niet weg te denken uit de samenleving. Dit is ook de denkwijze van de gemeente Haaksbergen want deze geeft scholieren uit het voortgezet onderwijs gratis een computer om er thuis op te werken. Dit geldt wel alleen voor kinderen van ouders die langdurig van een laag minimuminkomen moeten rondkomen.

Het zal in eerste instantie gaan om dertig computers, maar dat aantal kan worden uitgebreid tot zestig. Haaksbergen is een van de eerste gemeenten met een dergelijk project. In Zwolle is onlangs een project begonnen waarbij gezinnen die op bijstandsniveau leven, voor weinig geld een nieuwe computer kunnen kopen. Over een periode van drie jaar moet maandelijks 25 gulden worden terugbetaald.

De computers in Haaksbergen zijn voor thuisgebruik. Uit een enquête is gebleken dat dertig gezinnen interesse hebben. Ook ongeveer 25 gezinnen met een laag inkomen die geen uitkering ontvangen, komen in aanmerking voor het project.

De gemeente wil met dit project voorkomen dat de scholieren een achterstand krijgen op computergebied omdat hun ouders zich geen computer kunnen veroorloven.