Scheuring dreigt binnen Leefbaar Nederland

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn is nog maar net voorgedragen als lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, of er dreigt een scheuring binnen die partij. De opstand wordt onder andere geleid door Sjon Lammerts. De groep van tien dissidenten en 'een redelijk deel van de achterban' vindt dat de Rotterdammer Manuel Kneepkens (Stadspartij Rotterdam) een veel gematigder lijsttrekker is en daarom veel beter. Kneepkens zou samen met de Amsterdamse hoogleraar interculturele communicatie David Pinto lijsttrekker willen worden.

Volgens Lammerts, die zichzelf ook verkiesbaar heeft gesteld, handelt Jan Nagel in strijd met alle wetten van de partij-democratie omdat de overige 21 alternatieve kandidaten niet eens de gelegenheid krijgen om zich in november aan het congres te presenteren, waardoor ze bij voorbaat kansloos zijn. Ook heeft Fortuyn volgens hem al meegewerkt aan de totstandkoming van het concept-partijprogramma.

Ook veel van de 21 anderen gegadigden die zich verkiesbaar hadden gesteld zijn het volstrekt oneens met de voordracht van de in hun ogen "ultra-rechtse" Fortuyn. Wanneer hij op 25 november inderdaad gekozen wordt tot voorzitter dan zullen de tegenstanders er alles aan doen om Jan Nagel en Pim Fortuyn weg te krijgen. Zo niet, dan dreigen ze massaal de partij te verlaten en over te gaan tot de oprichting van een andere onafhankelijke partij.