FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 december 1999

Gestolen waar gevonden door Internetveiling

Toen een Amerikaanse man op eBay (een online internetveiling, waar je je bod kan uitbrengen op spullen die andere mensen aanbieden) zijn eerder gestolen spullen zag verkocht worden besloot hij meteen de politie te waarschuwen.

Een agent bracht het hoogste bod uit op één van gestolen spullen, om zo de verkoper te achterhalen. De vrouw die de spullen aanbood zegt "de spullen op een vlooienmarkt gekocht te hebben".

Man in cel door z'n tweelingbroer

Door een vergissing van de politie heeft Ray Nugent, een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Los Angeles, ten onrechte 13 dagen in een cel gezeten.
De slimme politiemannen zagen hem namelijk aan voor zijn ééneiige tweelingbroer, die een paar overvallen had gepleegd. Met de zin "We hebben wel eens betere smoezen gehoord" werd Ray toch vastgehouden.
Na 13 dagen was de politie eindelijk overtuig dat Ray de schuldige niet was en Amerika zou Amerika niet zijn als Ray de boel niet aanklaagde voor een bedrag van 13 miljoen dollar. Uiteindelijk kreeg hij 150.000 als smartegeld.

Eind goed al goed zullen we maar zeggen

Wanadoo past direct voorwaarden aan

En wat ziet mijn oog nu? Juist, Wanadoo heeft na de uitspraak van de rechter vanmiddag (zie vorig bericht) direct de algemene voorwaarden aangepast. Op hun website schrijven ze er het volgende over:

"De president van de Amsterdamse Rechtbank heeft de eis van ISP EuroNet*Internet tegen het vermeende misbruik van de Algemene Voorwaarden van WANADOO door XS4ALL afgewezen. Hoewel de rechter op geen enkele wijze heeft geconstateerd dat Wanadoo de privacy van de abonnees schendt, sluiten de huidige Algemene Voorwaarden dit naar zijn mening niet voldoende uit. Daarom heeft Wanadoo besloten haar Algemene
Voorwaarden zo snel mogelijk aan te passen, zodat hierover geen enkele misvatting meer kan bestaan. Abonnees worden uitgebreid over de nieuwe Voorwaarden geïnformeerd, onder meer via de website. EuroNet*Internet is aanbieder van een volledig pakket internetdiensten waaronder het gratis Wanadoo Free, maar ook van de betaalde pakketten Wanadoo Plus en Cable Wanadoo. De gratis aanbieding is vooral bedoeld als introductiepakket voor de beginnende internetgebruiker. De pakketten tegen betaling bieden met name gevorderde en zakelijke gebruikers meer mogelijkheden."


Een overwinning voor de consument zullen we maar zeggen

XS4ALL wint het kort geding!

In een vervroegde uitspraak vanmiddag heeft de rechtbank bekend gemaakt dat XS4ALL het kort geding, dat was aangespannen door de 'gratis' providers Wanadoo en NokNok, heeft gewonnen. De rechter wees alle eisen van de aanklagers af. Bovendien heeft de rechtbank ook de tegeneis van XS4ALL toegewezen, dat Wanadoo met onmiddellijke ingang moet stoppen met adverteren met de tekst waarin zij garandeert, dat geen gebruik door derden wordt gemaakt van de door de consumenten verstrekte gegevens. Volgens de rechtbank staan de gegevens uit de algemene voorwaarden en de advertentie van Wanadoo op z'n minst op gespannen voet met elkaar.

De rechter concludeerde dat het ruchtbaar maken van gegevens, zoals die in de voorwaarden van de 'gratis' providers staan, gewoon toegestaan is, zeker "nu het gaat om voor de consument nuttige informatie bij het maken van de keus van een al dan niet 'gratis' access-provider."


Een overwinning voor de consument zullen we maar zeggen


[met dank aan Mattijs]

1e keer verslapen in 36 jaar

Een 59-jarige man uit Hoorn verscheen gisteren voor het eerst in 36 jaar niet op tijd op z'n werk. De man had de gewoonte om iedere dag stipt op tijd op het bedrijf aan te komen. Het personeel was daarom ook direct ongerust nu dat niet het geval was en ze vreesden het ergste.

Daarom sprongen ze meteen in de auto en reden naar z'n huis. Ze belden een aantal keer aan, maar er werd niet opengedaan. Daarna probeerden ze zoveel mogelijk lawaai te maken, door op de deuren en ramen te bonzen. Toen na een half uur nog steeds niet werd opengedaan, sloegen de collega's een ruit in. Ze renden snel naar boven en daar vonden ze de man, die net ontwaakte. Hij had net beneden wat geluid gehoord.

Ik vraag me af hoe die kerel normaal gesproken wakker wordt. Een wekker zal wel niet helpen waarschijnlijk

Miljonair en vader in één weekend

Een man uit Leiden heeft een goed weekeinde achter de rug. Gisteren werd namelijk bekend dat de man, Emile Bousie (52), afgelopen weekend én vader én miljonair is geworden. Vrijdagnacht werd hij de trotse papa van een zoon, zondag won hij in Zandvoort maar liefst 2 miljoen piek!

Volgens vaders' eigen zeggen wist hij al van te voren dat hij een zoon zou krijgen en dat de jackpot voor zoonlief zou worden. "Ik was hier toen de jackpot op 1,5 miljoen stond. Da's een mooie prijs, dacht ik bij mijzelf. Ik heb er toen honderd piek ingegooid en die waren zo weg. Een dag of veertien geleden kwam ik hier weer en toen kreeg ik het gevoel: Ik ga hem gewoon winnen".


Weet iemand toevallig of er al eens eerder iemand dronken is geworden van overvloedig nuttigen van beschuit met muisjes?

Trouwfoto :)

Dat er een (uitgebreid) artikel over FOK! in de Trouw stond gisteren, weet iedereen natuurlijk allang.
Dat artikeltje wat hier staat heeft iedereen natuurlijk ook allang gelezen.
Maar de foto .. tja, er stond een mooie foto bij in de krant. Die hadden we jullie nog niet laten zien. Vandaar de face hieronder. Klik erop voor vergroting (240kB).



Onderschrift: Fok!zine is volgens Danny Roodbol (die zelf niet op de foto wilde) "Een leuke site waar veel mensen met plezier komen..

Fotograaf: Jörgen Caris
Met dank aan: Wim Cosse

School dreigt 2e fase stakers met straf

Leerlingen van het Commanderij College in Gemert (Brabant) blijken op een tuchtcollege te zitten in plaats van een normale school. De directie van de school heeft namelijk aan de scholieren en ouders laten weten dat de leerlingen een straf riskeren als zij maandag a.s. mee doen aan de landelijke aktiedag tegen het studiehuis (2e fase). Staken is volgens de directie niet geschikt als actiemiddel om te protesteren tegen de te hoge werkdruk. Juist vanwege het overladen programma kunnen de leerlingen volgens de directie geen dag missen. Bovendien denkt de schoolleiding dat een aantal scholieren de staking als een extra dagje vrij zal gebruiken.

Persoonlijk vind ik dit een belachelijke actie. Je hebt het recht om te staken en ikzelf vind het te treurig voor woorden dat daar als dreigement een straf op wordt gezet.

Vrouw verbergt kilo coke in d’r kapsel

Op het vliegveld in Kingston is een vrouw met een enorm hoog kapsel opgepakt door de politie. De vrouw wilde aan boord gaan voor een vlucht richting Orlando. De politie kreeg –uiteraard- argwaan, en arresteerde de vrouw. Na onderzoek(!) bleek ze een flink pakket coke op d’r hoofd te hebben.

De vrouw is veroordeeld tot 12 maanden cel. Argumenten dat ze van niets wist, en er in was geluisd werden (logisch ) afgewezen.

Spullen Dani klaar voor veiling

De komende 2 weken kun je een bod uitbrengen op de persoonlijke eigendommen voetballer Dani. QXL.nl verzorgt deze uitdragerij weer. Tussen de ‘zolderspullen’ zitten onder andere kleding, schoenen, foto’s en videobanden van de Ajax-speler. Veel spullen zijn gesigneerd door Dani zelf.

Ook nu wordt het geld niet in eigen zak gestoken, de opbrengst gaat naar het VU kinderziekenhuis (kinderstad). Ook de opbrengst van andere veilingen per opbod, zoals kaartjes voor de wedstrijd Ajax-PSV en de uitgebreide kledinglijn van de Ajax-selectie.

Ps. Heeft er hier nog iemand geboden op de spullen van Big Brother? Laat het even weten op het forum!
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.