Feyenoordaanhang smacht naar beker

Veel Feyenoordsupporters leven er al weken naartoe. Om 18.00 uur begint vandaag de bekerfinale tegen Roda JC. De kaarten voor de wedstrijd waren in een mum van tijd uitverkocht.

Rond half vier begint een tocht van supporters van de Coolsingel naar De Kuip. De politie begeleidt de stoet. In de stad en bij het stadion zijn zondag veel agenten op de been om de situatie in de gaten te houden.

Na de wedstrijd wordt de winnende ploeg gehuldigd in De Kuip. Mocht Feyenoord winnen, dan volgt morgenmiddag een eerbetoon op de Coolsingel.

Een aantal fans van de harde kern maakt de wedstrijd niet mee. Zij werden eerder deze week aangehouden voor een massale vechtpartij in Arnhem. Daar gingen zij met aanhangers van Vitesse op de vuist. Een man raakte daarbij zwaar gewond.

Het honderdjarige Feyenoord won de beker al tien keer. De laatste zege dateert al weer van 1995 toen Volendam in de eindstrijd werd verslagen (2-1). Feyenoord verloor de bekerfinale in 2003 van FC Utrecht (1-4). Bert van Marwijk was toen ook trainer van de Rotterdamse club.

Roda JC speelt voor de zesde keer een bekerfinale. De club uit Kerkrade verloor de eerste drie edities, maar versloeg in 1997 Heerenveen: 4-2. Roda JC bleef drie jaar later ook NEC in de eindstrijd de baas: 2-0.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!