Voetbal: Uitslag AZ - Larissa

Icoon UEFA CupAZ is er in geslaagd om het UEFA Cup-duel tegen Larissa te winnen. In een zeer matig duel bezorgde Moussa Dembélé zijn ploeg uiteindelijk drie punten door in de slotfase te scoren.

In de eerste helft liet AZ niet merken dat het vol voor de winst zou gaan. De ploeg van trainer Van Gaal miste Ari, wat ook duidelijk te merken was. De oefenmeester van de Alkmaarders paste hierop het systeem van zijn ploeg aan. De thuisploeg speelde in een soort 4-5-1-formatie, waarin Haris Medunjanin een basisplaats kreeg toebedeeld. Samen met Simon Cziommer werd hij achter spits Dembélé geposteerd.

Alleen Cziommer presteerde het in het eerste deel van de wedstrijd om het publiek op te laten veren. De Duitser dacht namelijk het eerste doelpunt van de avond te maken, maar deze werd door de Georgische scheidsrechter afgekeurd. De middenvelder zou namelijk buitenspel staan. Verder werd Boy Waterman na een half uur gewisseld. De doelman van AZ kreeg een knietje tegen zijn bovenbeen en kon niet meer verder spelen. Hij werd vervangen door de Argentijn Sergio Romero.

Na de pauze leken de spelers van Larissa het duel enigszins naar zich toe te trekken, waardoor ze een aantal keer voor de doelmond van de Alkmaarse club verschenen. Een treffer leverde dit uiteindelijk niet op. Pas nadat Van Gaal er voor koos om Julian Jenner en Graziano Pellè in te brengen, wist AZ een overmacht te creëren. Na 77 minuten leverde dit het eerste doelpunt van de avond op. Jenner passeerde zijn tegenstander via de linkerkant, waarna De Zeeuw de bal in zijn bezit kreeg. Het schot wat hierop volgde werd nog van de lijn gehaald, maar de rebound van Dembélé kon keeper Kotsolis niet keren.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Kotsios zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voorgehouden. Hierdoor mocht hij de kleedkamer zes minuten voor tijd op gaan zoeken. AZ speelde het duel professioneel uit, waardoor de ploeg nu ook in het bezit is van een Europees record. De Alkmaarse club verloor in het eigen stadion nog geen enkele Europese wedstrijd. De reeks is overigens al in 1977 begonnen, en vanavond was de 32e keer op rij dat AZ punten haalde uit een Europese thuiswedstrijd.

AZ - Larissa 1-0
77' Dembélé 1-0

Toeschouwers: 15.762
Scheidsrechter: Paniashvili (Geo)
Stadion: AZ
Gele kaart: Cziommer, Agustien (AZ), Cleyton, Parra (Larissa)
Rode kaart: Kotsios (84/2xg) (Larissa)

Opstellingen

AZ: Waterman (Romero/33), Steinson, Jaliens, Mendes da Silva, Opdam, de Zeeuw, Agustien, Cziommer (Jenner/74), Pocognoli, Dembélé, Medunjanin (Pellè/65)

Larissa: Kotsolis, Galitsios, Dabizas, Kotsios, Katsiaros, Sarmiento, Kiriakidis (Kozlez/82), Fotakis, Alexandrou (Bakhramis/83), Cleyton, Kalantzis (Parra/69)


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!