Weer auto's in brand in Amsterdam

BrandNa de autobrandloze nacht van zondag op maandag zijn afgelopen nacht weer twee auto's in Amsterdam-West in vlammen opgegaan. Volgens ooggetuigen werd de brandweer vergezeld van diverse politieauto's en ook een busje van de ME.

Er zijn geen verdachten aangehouden die gelinkt kunnen worden aan een specifieke autobrand. Wel heeft de politie zowel zaterdag als zondagavond preventief aanhoudingen verricht. In totaal gaat het om zes verdachten die met benzine in jerrycans of colaflessen rondliepen.

Den Haag
Er blijken niet alleen in Amsterdam auto's in brand te worden gestoken, maar ook in Den Haag. De Telegraaf schrijft dat er afgelopen weekeinde in de Schilderswijk en het Transvaalkwartier vier auto's in vlammen opgingen.

Buurtbewoners uit de Haagse probleemwijken zijn ervan overtuigd dat rellende Marokkaanse jongeren er achter zitten. Volgens hen kopiëren ze het gedrag van hun Amsterdamse leeftijdsgenootjes, die in de wijk Slotervaart en daarbuiten – sinds de dood van politiesteker Bilal B. – tot nog toe veertien auto's in brand staken.

Met dank aan j_du_pee voor de submit.