Gezin op straat na te luide seks

Een 34-jarige Duitse zal op straat worden gezet. De verhuurder heeft namelijk de huur van Alenka S, moeder van twee kinderen, opgezegd. Niet vanwege een huurachterstand, maar omdat de vrouw met veel geschreeuw de liefde bedrijft.

De vrouw, woonachtig in een klein dorpje in de zuidelijke deelstaat Beieren, kreeg onlangs een brief van de verhuurder met de tekst: "De buren, waaronder ook buurtbewoners die niet direct naast u wonen, hebben geklaagd over regelmatige, ondubbelzinnige, seksueel getinte en luide ordeverstoringen."

De Duitse is slechts drie maanden geleden met haar kinderen van zeven en negen in de woning getrokken. Naast de vrouw en haar kinderen wonen er nog drie gezinnen in het grote huis. De huur van de 135 vierkante meter woning van S. bedraagt 750 euro.

"Het is mogelijk dat het er een keertje wat luidruchtiger aan toeging", bekent Alenka. "Maar niet zo luidruchtig dat men het in het hele huis heeft kunnen horen. Mijn vriend en ik hadden heel normale seks."

Buurvrouw Rosa M. weerlegt de verklaring van S. "Meerdere malen per week ging het er zeer rumoerig aan toe, vaak 's nachts. Aan een ongestoorde nachtrust kwamen we niet meer toe" Ze heeft de luide buurvrouw hier echter nooit op aangesproken, want over het onderwerp 'seks' praat men liever niet.

Ondanks dat Alenka inmiddels zelf al haar biezen heeft gepakt, vecht ze de uitzetting nog wel aan. "De oudjes daar paste het niet hoe ik leef. Ze wilden mij zelfs voorschrijven hoe laat ik de jaloeziën naar beneden deed.

De nieuwe buren van S. hebben totaal geen bezwaar tegen de komst van de luidruchtige vrouw. "Toen onze nieuwe verhuurder van de geruchten hoorde, klopte deze lachend tegen de muur. Deze zijn zeer dik, we hoeven ons dus nergens zorgen over te maken.