'Regeling gezinshereniging fors misbruikt'

De Telegraaf publiceert morgen een voorpublicatie van het boek 'De Immigratieramp', dat maandag wordt gepresenteerd. Het boek beschrijft dat er in het verleden op grote schaal misbruik is gemaakt van de gezinshereniging.

De schrijver van 'De Immigratieramp' is Sietse Fritsma, voormalig medeweker van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND). Hij citeert uit geheime IND-dossiers. Fritsma is nu Kamerlid namens de Partij voor de Vrijheid (PVV). Hij zegt zich bij Wilders te hebben aangesloten vanwege de chaos die hij bij de IND aantrof.

Acht partners
Fritsma verhaalt, op basis van geheime dossiers, van Marokkanen en Turken die tussen 1977 en 2006 in het kader van de gezinshereniging meer dan acht 'partners' naar Nederland hebben gehaald, meestal uit hetzelfde dorp. Als een partner na drie jaar recht had op een verblijfsvergunning werd de relatie verbroken en vervolgens haalde ex-vrouw en de man weer een nieuwe 'partner'.

Ook beschrijft hij dat Nederland in de loop der jaren duizenden criminele vreemdelingen een verblijfsvergunning heeft verstrekt, ook in het kader van de gezinshereniging.

Met dank aan Walter_Sobchak voor de submit.