Werkstraf voor kindermisbruiker scouting

Icoon JustitieEen hopman uit Vlaardingen heeft een werkstraf van 240 uur gekregen voor het misbruiken van minderjarige meisjes bij de scouting. Die straf legde de rechtbank Rotterdam op. Daarnaast kreeg hopman Ronald B. een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

Het vonnis was fors milder dan de eis. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van drie jaar geëist waarvan een voorwaardelijk. De hopman begon met het misbruiken van jonge meisjes in 1996. Naar eigen zeggen vergreep hij zich aan minstens twaalf kinderen. Ondanks de bekentenis van de man vond de rechter slechts twee zaken bewezen.

De zaak kwam aan het rollen toen het laatste slachtoffertje alles vertelde aan scoutingleider. De politie vond een grote hoeveelheid kinderporno op de computer van B. waarvan hij een groot deel zelf had gemaakt. Ook maakte de pedofiel duizenden foto's van slapende meisjes.

De advocaat van de hopman vroeg de rechtbank geen celstraf te op te leggen, omdat zijn cliënt in therapie is gegaan. De rechter ging daarin mee en honoreerde de wens omdat B. al 43 dagen vast zat in voorarrest.