Steniging dreigt voor 18 homo's

Icoon BuitenlandsAchttien mannen zijn in Nigeria gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden een geheim homohuwelijk te hebben willen sluiten. De mannen zijn aangeklaagd bij een islamitische rechtbank wegens het verrichten van verboden homoseksuele handelingen. Als zij schuldig worden bevonden worden ze waarschijnlijk veroordeeld tot de doodstraf door middel van steniging.

Homoseks is in heel Nigeria verboden. Alleen in het islamitische noorden waar de sharia van kracht worden mensen ook echt voor 'dit delict' veroordeeld. De shariawetgeving is sinds zeven jaar van kracht. Er zijn echter nog geen gevelde doodvonnissen van shariarechtbanken voltrokken. Wel werd bij twee dieven een hand afgehakt.

De mannen werden 5 augustus aangehouden in de deelstaat Bauchi. Zij werden volgens het Nigeriaans staatspersbureau aangetroffen in vrouwenkleding en ze zouden zich voorbereiden op een illegale huwelijksceremonie. De Nigerianen beweren onschuldig te zijn. Op 21 augustus moeten ze opnieuw voorkomen.