FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 augustus 2007

Spaceshuttle Endeavour gekoppeld aan ISS

Icoon RuimtevaartSpaceshuttle Endeavour is vanavond om 19:53 Nederlandse tijd gekoppeld aan het Internationaal ruimtestation ISS. Scott Kelly, de gezagvoerder van de spaceshuttle, bevestigde de aankomst van het ruimteveer: "ISS en Houston, aankomst bevestigd." De spaceshuttle werd gisteren gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida.

Vlak voor de aankomst maakte Endeavour een draai zodat het hitteschild gefotografeerd kon worden. De komende dagen wordt het beeldmateriaal geanalyseerd om te bepalen of er reparaties nodig zijn.

Opvallend bij deze missie is bemanningslid Barbara Morgan. Zij is de eerste onderwijzeres in de ruimte en zal haar ervaringen delen met de leerlingen. Tijdens de missie wordt ook voor het eerst gebruik gemaakt van het Station to Shuttle Power Transfer System (SSPTS). Door deze nieuwe techniek kan het ruimteveer drie à vier dagen langer in de ruimte blijven.


Spaceshuttle Endeavour tijdens de lancering.

Oefenwedstrijden 10 augustus 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Promovendus De Graafschap boekte een knappe overwinning op het Spaanse Real Sociedad.

SC Heerenveen – Espanyol (Spa) 1-3
Pranjic; Torrejon, Jarque, Corominas

Roda JC – Real Murcia (Spa) 0-1
Goitom

JVC Cuijk – NEC 0-4
Hrepka (2), Lens, Pospisil

Excelsior – Jong Ajax 2-2
Den Ouden (2)

De Graafschap – Real Sociedad (Spa) 3-0
Van Peppen, Powel (pen), Vidarson

EVV – VVV 1-2
Soltani, El Gaaouiri

Een date om nooit te vergeten

“Je kunt alvast wel gaan mam. Hij kan hier ieder moment zijn, dus ga nu maar naar je afspraak voordat je nog te laat komt.”
Uiteindelijk kreeg ik haar zover dat ze eindelijk vertrok. Ik zou de grond onder mijn voeten vandaan voelen zakken als mijn vriend mijn moeder zou ontmoeten. Een heel heel proces verbaal zou hij aan zijn broek krijgen ter keuring van haar aanstaande schoonzoon. Dat kan ik hem echt niet aandoen.

[upd] 16-jarige jongen pleegde overval Amstelveen

Icoon MisdaadDe politie kent een van de verdachten van de overval op een avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen. Daarbij kwam vannacht een 62-jarige medewerker van de shop om het leven. Een van de verdachten is een 16-jarige jongen. Hij is nog voortvluchtig.

Op AT5 kwam vanavond een foto van de knaap voorbij. De politie hoopt met het tonen van de foto de verblijfplaats van de jongen te vinden. De politie waarschuwt mensen de jongen zelf niet te benaderen. Als ze weten waar de jongen zich bevindt, kunnen ze het beste de politie waarschuwen. De overval vond donderdagavond plaats rond 23.00 uur. Twee daders overvielen de winkel en staken het slachtoffer dood.

Update 22.57 uur
Je kunt stoppen met zoeken. De politie heeft de jongen vanavond in Amstelveen opgepakt. De foto behoort nu eigenlijk met een balkje te worden vertoond. Het betreft namelijk een (minderjarige) verdachte.

Volgens een zegsman heeft de politie ''een aardig vermoeden'' wie de tweede verdachte is. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat ook deze persoon achter de tralies wordt gezet.


De 16-jarige verdachte knaap

En de opgepakte verdachte

Alex tekent voor drie jaar bij Chelsea

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft na een aantal strubbelingen dan toch oud PSV-er Alex ingelijfd. Na de medische keuring met succes te hebben doorstaan tekende de Braziliaan vandaag een verbeterd contract voor drie jaar.

De overgang van Alex naar Chelsea was lange tijd onzeker. Chelsea haalde Alex al enige tijd geleden naar Europa, maar verhuurde hem aan PSV omdat hij destijds nog geen vergunning had om in Engeland werkzaam te zijn. Na een aantal goede seizoenen bij PSV te hebben gedraaid besloot Chelsea om Alex terug te halen naar Engeland. Een beroepszaak moest er uiteindelijk aan te pas komen om de Braziliaan alsnog aan een werkvergunning te helpen.

[upd] Brand op Beverwijkse Bazaar

Icoon BrandVanavond is er brand uitgebroken in een van de hallen op de Beverwijkse Bazaar. In de hal China Town waren geen mensen aanwezig toen de brand uitbrak. Volgens een politiewoordvoerder hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Enkele mensen werden ter plaatse behandeld omdat ze last kregen van ademhalingsmoeilijkheden. Om 21:00 was de brand onder controle.

In de hal, die op 25 april geopend werd, zitten 180 Chinese winkels en een aantal Aziatische restaurants. Met een oppervlakte van 15 duizend vierkante meter is het de grootste overdekte China Town in Europa.

Update 23:15
Ondanks de eerdere berichten is een vijfde persoon afgevoerd naar het ziekenhuis met brandwonden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de omvang van de schade is, aldus de politie.

[Update] Dragon's Lair komt op HD-DVD

De titel die onder liefhebbers een cult-status verworven heeft, Dragon's Lair, komt uit op X360. Niet alleen dat, maar Dirk the Daring zal bovendien op HD-DVD verschijnen. Dit is de eerste game die op dit medium verschijnt. Hieronder kun je alvast twee trailers bekijken.


Update

Er was wat verwarring, maar dit is geen game voor de Xbox 360. Het is een soort van interactieve film, die eerst alleen op Blu-Ray beschikbaar was. Vanaf nu is hij dus ook op HD-DVD beschikbaar, en dus ook te spelen op een 360 met HD-DVD speler. Maar de interactieve speelfilm is ook te spelen op elke andere HD-DVD speler.

Het is dus geen echte HD-DVD game specifiek voor de 360, waardoor mensen met een 360 zonder HD-DVD speler geen 360-game zullen mislopen.

Uitslagen Jupiler League speelronde 1

Het is 10 augustus, en dus werd vandaag de eerste ronde afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder alle uitslagen.

Uitslagen

thuisuituitslag
Go Ahead EaglesFC Emmen6-0
MVVADO Den Haag2-1
FC VolendamBV Veendam2-2
RBC RoosendaalFortuna Sittard1-0
HFC HaarlemFC Zwolle1-1
SC CambuurFC Dordrecht2-1
FC EindhovenStormvogels Telstar0-0
Top OssHelmond Sport1-1
AGOVV ApeldoornFC Den Bosch0-1
FC OmniworldRKC Waalwijk2-2

Stand

#clubgespeeldwinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1Go Ahead Eagles11006-03
2MVV11002-13
3SC Cambuur11002-13
4FC Den Bosch11001-03
5RBC Roosendaal11001-03
6BV Veendam10102-21
7FC Omniworld10102-21
8FC Volendam10102-21
9RKC Waalwijk10102-21
10FC Zwolle10101-11
11Helmond Sport10101-11
12HFC Haarlem10101-11
13TOP Oss10101-11
14FC Eindhoven10100-01
15Stormvogels Telstar10100-01
16ADO Den Haag10011-20
17FC Dordrecht10011-20
18AGOVV10010-10
19Fortune Sittard10010-10
20FC Emmen10010-60

Programma

DatumThuisUit
17/08BV VeendamMVV
17/08Fortuna SittardFC Volendam
17/08FC ZwolleFC Eindhoven
17/08FC den BoschFC Omniwold
17/08RKC WaalwijkCambuur Leeuwarden
17/08FC EmmenAGOVV Apeldoorn
17/08FC DordrechtTOP Oss
19/08Helmond SportGo Ahead Eagles
19/08Stormvogels TelstarHFC Haarlem
19/08ADO Den HaagRBC Roosendaal

Jonge vandalen aangegeven door ouders

Drie jonge vandalen zijn niet blij met hun ouders. De jongens in de leeftijd van twaalf tot en met veertien jaar zijn door hun ouders bij het politiebureau afgeleverd. Dit nadat ze zeker dertien auto's hadden bekrast in Oisterwijk.

Woensdagavond gingen de vernielzuchtige jongetjes op pad om te krassen. Een getuige vatte een van de jongens in de kraag en nam contact op met diens ouders.

Eenmaal op het politiebureau hebben de jongens hun snode daden bekend. Inmiddels heeft de politie dertien aangiften binnen gekregen. Het is niet uitgesloten dat er meer gedupeerden zijn.

Circuit van Singapore in aanbouw

Binnenkort zal er gestart worden met de voorbereidingen die getroffen moeten worden voor de Grand Prix van Singapore, die volgend jaar voor het eerst verreden zal gaan worden. Het stratencircuit staat vooralsnog gepland voor 28 september 2008.

De Singaporese regering en de promotor van het evenement hebben aangegeven dat de werkzaamheden komende maand zullen starten. Het circuit zal 5 kilometer lang worden, waarvan nu ongeveer 70 procent al aangelegd is; namelijk het gedeelte dat nu al deel uitmaakt van het wegennetwerk van Singapore. Het wordt een baan met goede inhaalmogelijkheden, een paar snelle bochten en ook een aantal uitdagende en moeilijke stukken.

Bernie Ecclestone, de leidende man in de Formule 1-wereld, is van plan om van de Grand Prix van Singapore een nachtrace te maken. Dit zou meer kijkcijfers opleveren in het Westen, waar het meeste naar de hoogste autosportklasse wordt gekeken. Er zijn voorlopig echter nog genoeg tegenstanders die de plannen van de Formule 1-baas te gevaarlijk vinden.

De organisatie van het nieuwe circuit gaat voorlopig uit van een nachtrace, omdat er dan met meer werkzaamheden rekening gehouden moet worden. De wedstrijdtoren, teamgarages, verblijfplaatsen, persruimtes, het gehele paddock en het resterende gedeelte van de baan zullen volgens de organisatoren in ieder geval op tijd opgeleverd worden.

Vrouw woont samen met lijken zussen

Een zeventigjarige Italiaanse heeft maandenlang, mogelijk zelfs een heel jaar, gewoond tussen de lijken van haar zussen van 73 en 78. Dat meldde de grootste krant van Italië, de Corriere della Sera vandaag.

Men onderzoekt nog of de twee vrouwen uit zichzelf zijn overleden of dat ze door hun jongere zus zijn geholpen. Het betreden van het huis wordt de onderzoekers moeilijk, zo niet onmogelijk gemaakt door de overweldigende stank die er in het huis hangt.

De zeventigjarige overlevende is in het ziekenhuis opgenomen. Ze blijkt ondervoed te zijn.

De drie vrijgezelle zusters leefden in een villa. Deze staat vlakbij Barletta in de Zuid-Italiaanse regio Apulië.

[Upd] FC Groningen richt pijlen op Berg

FC Groningen hoopt dat het, na het vertrek van Luis Suárez, volgend seizoen over Marcus Berg kan beschikken. De Zweed komt momenteel uit voor IFK Göteborg, maar is in het verleden al een aantal keer op bezoek geweest bij de club van trainer Ron Jans.

Het is nog niet duidelijk of Berg daadwerkelijk een contract bij FC Groningen zal tekenen. Naast de Groningers zouden ook Stade Rennes, Olympique Marseille en nog een aantal Franse ploegen naar de diensten van de speler hengelen. IFK Göteborg wil echter niet bekend maken wat ze voor de speler willen hebben.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, wilde niet ingaan op de geruchten omtrent de komst van Berg. "Ik wil niet op namen ingaan, dat is niet verstandig. We hebben tal van namen op ons lijstje staan. Ik ken hem uiteraard, maar dat zegt helemaal niets."

Update 20:30 uur:

Berg zal een contract voor vier jaar tekenen in Groningen. Afgesproken is dat de twintigjarige aanvaller aankomende donderdag ook nog tegen Djurgårdens IF in actie komt en zo afscheid kan nemen van de aanhang van IFK.

"Berg is een jonge speler met doorgroeipotentie. Zijn sterkste kwaliteit is zijn scorend vermogen", aldus manager technische zaken Henk Veldmate. "Hij is cool en rustig in de buurt van het doel. Daarbij is hij tweebenig, balvaardig, goed in de combinatie en heeft hij bovendien een gezonde dosis werklust. We denken hiermee een waardige opvolger voor Luis Suárez in huis gehaald te hebben."

Jolie gaf SM en lesbische seks op voor Brad

Icoon ShowbizzAngelina Jolie heeft voor haar relatie met Brad Pitt lesbische seks en haar sm-liefhebberijen opgegeven. De actrice stopte daarmee nadat ze verliefd was geworden op Brad. Dat geeft Angelina toe in het Franse tijdschrift Public.

In het interview geeft de Amerikaanse ook toe het bed veel te hebben gedeeld met vrouwen. Ook bewerkte ze haar partners met messen tijdens het vrijen. Angelina verborg naar eigen zeggen haar biseksualiteit nooit. Nu is er echter geen plaats meer in haar leven voor SM en lesbische seks. Angelina had tien jaar lang een relatie met model Jenny Shimizu. Volgens de actrice heeft Brad een blind vertrouwen in haar.


Geen SM en lesbische seks meer voor Angelina Jolie

Lucky Bastard...

Hoeveel mazzel kun je hebben in je leven? Er is een man die met een kraslotje een hele mooie auto gewonnen heeft. De lokale televisie wil er graag een item over maken en vraagt of de man na wil spelen zijn grootste moment van geluk. Dus samen met de crew naar de plaatselijke kraslotwinkel om een leuke item te maken.

Nogmaals, hoeveel mazzel kun je hebben??

Met dank aan Billy_Talent voor de submit!

'Jessica Alba heeft soa'

Icoon ShowbizzJessica Alba heeft een soa. De 26-jarige actrice die onlangs nog werd uitgeroepen tot 'Meest Sexy Vrouw van 2007' is besmet geraakt met herpes. Die besmetting zou ze hebben opgelopen door haar vrijpartijen met haar ex-vriend Derek Jeter, honkballer van de New York Yankees.

Van Derek is bekend dat hij een echte womanizer is. Hij deelde de lakens met onder meer Mariah Carey, Vanessa Minnillo en Jessica Biel. Alba is in ieder geval razend op haar ex. Wel bekende ze eerder dol te zijn op one-night-stands.

Jessica Alba
Jessica Alba heeft herpes

Steniging dreigt voor 18 homo's

Icoon BuitenlandsAchttien mannen zijn in Nigeria gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden een geheim homohuwelijk te hebben willen sluiten. De mannen zijn aangeklaagd bij een islamitische rechtbank wegens het verrichten van verboden homoseksuele handelingen. Als zij schuldig worden bevonden worden ze waarschijnlijk veroordeeld tot de doodstraf door middel van steniging.

Homoseks is in heel Nigeria verboden. Alleen in het islamitische noorden waar de sharia van kracht worden mensen ook echt voor 'dit delict' veroordeeld. De shariawetgeving is sinds zeven jaar van kracht. Er zijn echter nog geen gevelde doodvonnissen van shariarechtbanken voltrokken. Wel werd bij twee dieven een hand afgehakt.

De mannen werden 5 augustus aangehouden in de deelstaat Bauchi. Zij werden volgens het Nigeriaans staatspersbureau aangetroffen in vrouwenkleding en ze zouden zich voorbereiden op een illegale huwelijksceremonie. De Nigerianen beweren onschuldig te zijn. Op 21 augustus moeten ze opnieuw voorkomen.

'PvdA laat ex-moslims in de steek'

Icoon PolitiekAyaan Hirsi Ali vindt dat de PvdA Ehsan Jami in de steek laat. De in Washington wonende ex-politica is geschokt dat Jami zo laat beveiliging heeft gekregen. PvdA-leider Wouter Bos schreef in de Volkskrant het ex-moslimscomité van Jami niet te steunen omdat het islamieten zou kwetsen.

Volgens Hirsi Ali steunt Bos zo "intolerante moslimfundamentalisten in plaats vrijheidsstrijders zoals Ehsan Jami"". De regering zou volgens Hirsi Ali niet hebben geleerd van de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn.

Jami werd vorige week in elkaar geslagen en bedreigd. Volgens Hirsi Ali is de PvdA'er de stem van veel Nederlanders die zijn geboren binnen moslimgezinnen en snakken naar gewetensvrijheid.

De Graafschap wil in 2010 Europees voetbal

De Graafschap is van plan om zich in 2010 te plaatsen voor een Europees bekertoernooi. Han Berger, technisch directeur van de club, liet dit vrijdag tijdens een persbijeenkomst weten.

"Ik durf mijn nek uit te steken. Je moet af en toe prikkelen. En zo is dit ook bedoeld. Ik wil maar zeggen dat we op de goede weg zijn. Als we zo doorgaan, vind ik dat we over drie jaar moeten meedoen voor de plekken acht tot veertien", liet Berger aan de aanwezige media weten.

Vorig seizoen werd De Graafschap kampioen van de Jupiler League en dwong hiermee directe promotie naar de Eredivisie af. Volgende week zondag speelt de club uit Doetinchem zijn eerste wedstrijd tegen Ajax.

[CCWS] Uitslag 1e vrije training Road America

Sebastien Bourdais heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training op Road America. Tegen het eind van de training liet hij zich voor het eerst bovenaan de tussenstand zien. Daarbij had de Fransman wat hulp van Will Power die een rode vlag veroorzaakt toen hij de grindbak inschoof. Hierdoor moest de sessie vroegtijdig worden beëindigd.

Robert Doornbos stond halverwege de sessie nog vooraan, maar zakte aan het eind naar de vijfde plaats met een achterstand van 1,5 seconden. De Belg Jan Heylen zetten de zestiende tijd neer. Naast de rode vlag veroorzaakt door Power zorgde alleen Wilson voor een neutralisatie.

Halverwege de sessie zette Doornbos de snelste tijd neer. Hij zou zijn tijd zelf niet meer verbeteren, maar al vrij snel daarna gingen eerst Tagliani en vervolgens Power sneller. Tegen het eind van de sessie dook Bourdais zes tienden onder de tijd van Power. Doordat Power daarna de rode vlag veroorzaakte werd de tijd van Bourdais niet meer verbeterd.

De volledige uitslag:

# Coureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:43.444
2W. Power Team Australia 1:44.101 0.657
3A. Tagliani RSPORTS 1:44.506 1.062
4J. Wilson RSPORTS 1:44.804 1.360
5R. Doornbos Minardi 1:44.995 1.551
6J. Heylen Conquest Racing 1:45.213 1.769
7G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:45.235 1.791
8T. Gommendy PKV Racing 1:45.322 1.878
9S. Pagenaud Team Australia 1:45.324 1.880
10B. Junqueira Dale Coyne 1:45.429 1.985
11O. Servia Forsythe 1:45.537 2.093
12D. Clarke Minardi 1:45.808 2.364
13N. Jani PKV Racing 1:45.873 2.429
14A. Figge Pacific Coast 1:46.221 2.777
15P. Tracy Forsythe 1:46.342 2.898
16R. Dalziel Pacific Coast 1:46.812 3.368
17K. Legge Dale Coyne 1:47.303 3.859

ADO Den Haag favoriet in Jupiler League

Veel trainers uit de Jupiler League denken dat ADO Den Haag de titel gaat pakken, vanwege het hoge budget (10,8 miljoen euro) dat de club te besteden heeft. De ploeg, die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde, heeft meer te besteden dan Excelsior, De Graafschap, Heracles, Sparta en VVV-Venlo.

John van den Brom, de nieuwe trainer van AGOVV Apeldoorn, is van mening dat ADO Den Haag het goed heeft gedaan op de transfermarkt. Zo wist de ploeg Yuri Cornelisse (FC Utrecht), Hans van der Haar en Virgilio Texeira (beiden RKC Waalwijk) naar Den Haag te halen. "Ze hebben een juiste mix van ervaren en talentvolle spelers"

Een aantal trainers van de ploegen uit de Jupiler League denken dat RKC Waalwijk en ADO Den Haag een hoge hobbel zullen zijn voor RBC Roosendaal. Zjelko Petrovic, trainer van de Waalwijkers, ziet zijn elftal echter niet als kanshebber. "ADO is de uitgesproken favoriet. Die club heeft al lang een goed team bij elkaar. Bij RKC werken met een smalle selectie en zijn er op het laatste moment nog spelers bij gekomen. Daarnaast had je de interesse voor Anthony Obodai, Tim Janssen en Tim Bakens. Hoewel vooral Bakens zich prima heeft opgesteld in de voorbereiding werkt zoiets toch niet positief voor je ploeg. RKC wil wel zo snel mogelijk promoveren. Als het niet direct is, dan via de play-offs."

De trainer van ADO Den Haag, Wiljan Vloet, wil nog niet denken aan een eventuele titel. "Wij gaan uit van onze eigen kracht en kijken niet naar onze concurrenten. Het is mooi dat mijn collega-trainers ADO als favoriet zien. Zelf hebben wij bij de club ook de doelstelling om kampioen te worden. En dan moet je er ook voor gaan. Op het moment dat ik bij ADO tekende was dat al de insteek.", aldus de Brabander.

Petrovic denkt overigens dat RKC Waalwijk en de Haagse residentieclub aan de nieuwe competitie moeten wennen. "RKC en ADO zijn de Ajax en PSV van de eerste divisie: elke club wil van ons winnen. Het is jammer dat er twee ploegen zijn gedegradeerd, want voor ons wordt het procentueel gezien moeilijker om te promoveren."

De trainer van RKC Waalwijk is van mening dat de Jupiler League sterker is dan ooit te voren. Volgens de oefenmeester zijn veel clubs sterker geworden, omdat de Brabantse club en ADO Den Haag ook veroordeeld zijn tot het spelen in deze divisie. Louis Coolen, trainer van FC Eindhoven, kan zich vinden in de mening van zijn collega. "Het is goed voor de eerste divisie dat er in één keer twee clubs uit de eredivisie erbij zijn gekomen. ADO en RKC zijn aan hun stand verplicht om te promoveren en daaronder heb je nog een aantal ploegen zoals FC Den Bosch en FC Dordrecht die nog mee kunnen doen."

Hond voorkomt vliegramp

Op Fiumicino, het vliegveld van Rome, wist een hond een dreigende vliegramp ternauwernood te voorkomen. Een Boeing 737 dreigde op te stijgen terwijl de laadklep niet was gesloten. Een hond die in de laadruimte zat, wist zich uit zijn kooi te bevrijden.

Het moedige dier sprong uit het vliegtuig en rende over de landingsbaan, achter het bewuste vliegtuig aan. De hond werd opgemerkt door zijn baas. Deze spoedde zich naar de bemanning om te melden dat er iets niet in orde was. Zo kwam men er net op tijd achter dat de laadklep niet was gesloten.

Als een laadklep niet is gesloten, kunnen er zich grote problemen voordoen met de cabinedruk. Dit kan leiden tot een vliegtuigcrash.

Top of Flop User's Choice: Under The Stars

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Over de tip van Bierbroeder waren de mening verdeeld: Spinvis - Wespen op de Appeltaart eindigt in onbeslist.

De tip van vanavond is van sj44k:

"Dit is een leuk liedje voor een zwoele zomeravond. Lief, Rustig en leuk. Clipje is ook in een leuke stijl gemaakt. Ja, dit is leuk"

BioShock heeft een gouden randje

2K Games heeft vandaag officieel aangekondigd dat de game Bioshock, in ontwikkeling bij 2K Boston en 2K Australia, gold is gegaan voor de Xbox 360 en PC. De game zal 21 augustus in de Amerikaanse winkels liggen en op 24 augustus in de Europese. In Bioshock kom je terecht in Rapture, een onderwaters Utopia uiteengerukt door burgeroorlog. Opgejaagd door zogenaamde Slicers en dodelijke beveiligingssytemen, zul je de wereld naar je hand moeten leren zetten om te overleven.

Vrouw rekent af met wasbeer

Een wasbeertje is nu letterlijk een was-beertje geworden. Een Amerikaanse vrouw maakte korte metten met het beest nadat het een jongetje had gebeten.

Samen met een groep kinderen was de vrouw erop uit getrokken in het bos bij Cheshire. Opeens werd een vijfjarig jongetje door een wasbeer aangevallen. De vrouw bedacht zich geen moment, trok de wasbeer van het ventje weg en wurgde het beest met haar blote handen.

Boswachter April Leiler heeft ontzag voor de vrouw. "Ze had de moed om het beest te doden. Met deze vrouw valt niet te twisten"

Het stoffelijk overschot van het dier is overgebracht naar een laboratorium in Harford. Hier zal men testen of het wasbeertje aan hondsdolheid leed. De vrouw en het jongetje besloten de uitslag niet af te wachten, en hebben inmiddels een prik gehad.

Brussel verbiedt anti-islam betoging

BuitenlandsDe Brusselse burgemeester Freddy Thielemans geeft geen toestemming voor een betoging die gericht is tegen de opmars van de islam in Europa. De organisatie 'Stop the Islamisation of Europe' (SIOE) wilde op 11 september in de Belgische hoofdstad betogen. Gisteren meldde het ANP nog dat de SIOE om toestemming had gevraagd.

De socialistische burgervader (Parti Socialiste, PS) is bang voor mogelijke incidenten tussen de betogers en de plaatselijke allochtone bevolking. De organisatoren van de anti-islambetoging stappen nu naar de rechtbank. Dat heeft Udo Ulfkotte van Pax Europa, een van organiserende groeperingen achter de betoging, bevestigd.

Ulfkotte, een ex-journalist uit Duitsland, zegt daarover: ''Wij willen geen onrust of problemen veroorzaken. Wij vragen respect voor burgerrechten en wij vragen gewoon dat onze burgervijheden niet geblokkeerd worden door moslimgroeperingen.''

Op de beslissing van burgemeester Thielemans is overigens keiharde kritiek geleverd door onder meer Filip DeWinter van het Vlaams Belang. Hij meent dat Thielemans met het verbod naar de pijpen danst van de radicale moslims. ''Het feit dat Thielemans tot burgemeester is verkozen door islamitische stemmen, heeft ongetwijfeld alles met het verbod te maken.''

Een andere politicus, Jurgen Verstrepen van de Lijst Dedecker, zegt dat de burgemeester met twee maten meet. Zo konden de moslims wel betogen tegen de Deense cartoons, zegt Verstrepen die voorheen deeluitmaakte van het Vlaams Belang.

Groots vaarwel voor dito man

Een man die bij leven meer dan driehonderd kilo woog, is vandaag begraven in de grootste kist ooit in Engeland gebouwd. Dit meldde de Britse krant de Manchester Evening News. Het houten onderkomen was bijna anderhalve meter breed.

Na een levenslange strijd tegen overgewicht legde de 38-jarige man vorige week het loodje. Een paar jaar geleden wist de man nog 125 kilo kwijt te raken, maar helaas vlogen de kilo's er dankzij zijn suikerziekte weer aan. Cremeren was geen optie. Geen enkele oven was groot genoeg om de man te verbranden.

Ondanks dat er steeds meer corpulente mensen bij komen, wordt er nog te weinig rekening met hen gehouden volgens de nabestaanden. Ook de gezondheidsinstellingen krijgen een veeg uit de pan van de familie. Deze zouden de man niet genoeg hebben gesteund in de strijd tegen zijn extreme overgewicht. "Hij was een grote man, met een groot hart", sprak zijn broer.

Baby Spice bevallen van zoontje

Emma Bunton, alias Baby Spice, heeft nu zelf een baby geworpen. Vanochtend werd het jongetje, dat vanaf nu door het leven gaat als Beau, op de wereld gezet.

Bunton zegt erg gelukkig te zijn met het mannetje. Volgens een woordvoerder is de bevalling vlekkeloos verlopen. "Ze heeft alweer trek in cola en snacks."

Beau is het eerste kind voor Emma. De gelukkige vader van het jongetje is Emma's vriend Jade Jones.

Twee wildcards vergeven in Eneco Tour

De organisatoren van de Eneco Tour hebben twee wildcards uitgedeeld. Skil-Shimano en Chocolade Jacques waren de gelukkigen en mogen op 22 augustus starten in deze wielerronde. Op 29 augustus wordt de laatste etappe verreden.

De Eneco Tour bestaat dit jaar uit negentien ploegen met een ProTour-licentie. Verder zullen er ook twee ProContinentale-ploegen aan de start verschijnen. Het is in ieder geval zeker dat Astana niet aan deze ronde zal deelnemen. Voormalig kopman Alexandre Vinokourov en Andrej Kashechkin hebben namelijk gebruik gemaakt van verboden middelen.

Exploderende terrorist gefilmd

Een correspondent verbonden aan de GPD-dagbladen (regionale kranten), Harald Doornbos, heeft bij toeval in Libanon een ontploffing gefilmd. Op het filmpje is duidelijk te zien dat een vermoedelijke Al-Qa'ida-terrorist tientallen meters de lucht in wordt geslingerd. Afgelopen dinsdag legde Doornbos het gebeuren vast met zijn eigen digitale camera.

De verslaggever bevond zich op zo'n zeshonderd meter van een vluchtelingenkamp in een buitenwijk van de stad Tripoli. In dit kamp hebben al maanden zware gevechten plaats tussen het Libanese leger en Fatah al Islam, de terreurbeweging die nauwe banden heeft met Al-Qa'ida.

In zijn weblog vertelt Doornbos in geuren en kleuren hoe een mortiergranaat op de terrorist wordt afgevuurd. Als het gebouwtje waar de man zich bevindt door het projectiel wordt geraakt, schiet de man door de zware explosie vele tientallen meters door het luchtruim.

Doornbos is van mening dat het hier om unieke beelden gaat. Daarom heeft de correspondent ze vandaag op internet gezet. De beelden laten 'de gekte van de oorlog' goed zien, aldus de verslaggever.

"Alhoewel de dood van iemand, in theorie, nooit een vrolijke gebeurtenis is, ben ik niet echt rouwig om de dood van deze man", schrijft Doornbos. Vrijwel alle Libanezen hebben een broertje dood aan terreurbeweging Fatah al Islam, vergoelijkt hij.



Let op de rode cirkel, hierin vliegt de terrorist


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Manchester United heeft Tevez binnen

Manchester United heeft het voor elkaar gekregen om Carlos Tevez naar Old Trafford te halen. De Engelse landskampioen heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

The Mancunians waren de afgelopen weken druk in onderhandeling met West Ham United, de vorige werkgever van Tevez. Een akkoord liet echter lang op zich wachten, aangezien de investeringsmaatschappij, die over de transferrechten van de Argentijn gaat, niet overstag ging.

In theorie zou Tevez komend weekend, in de competitiewedstrijd tegen Reading, al kunnen spelen. Toch zal de Argentijn dan nog niet op het veld staan, aangezien hij een trainingsachterstand heeft. De verwachting is dat de speler een week later zijn debuut voor Manchester United zal maken. De ploeg speelt dan namelijk de derby tegen Manchester City.

'Taliban doden geen Koreaanse gijzelaars meer'

Icoon Terrorisme De Taliban zijn niet van plan nog meer Koreaanse gijzelaars te vermoorden voordat overleg is gepleegd met vertegenwoordigers van de Zuid-Koreaanse regering. Dat heeft Taliban-woordvoerder Qari Yousef Ahmadi vandaag gezegd.

Beide partijen willen onderhandelen over de gijzelaars, maar de partijen zijn het nog niet eens geworden over een locatie. De gijzelnemers hebben herhaaldelijk gedreigd meer van de hulpverleners die op 19 juli gegijzeld werden te executeren. Van de 23 Koreanen zijn er inmiddels twee omgebracht.

De regering van Zuid-Korea heeft zijn eigen hulporganisaties in Afghanistan inmiddels opgeroepen het land voor het eind van de maand te verlaten. Vorige maand al werd het Zuid-Koreanen door hun regering verboden naar het land af te reizen. Volgens de Taliban zal het terugtrekken van de hulporganisaties een gunstig effect hebben op het onderhandelingsproces over de gijzelaars, omdat dit een van hun eisen is.

Ex-skinhead in tranen voor de rechter

Icoon JustitieDe 19-jarige Brian M. uit Leiden stond gisteren in tranen voor de rechtbank. Hij hoorde 200 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf eisen wegens geweldpleging tegen een groep skaters. De gebeurde op 6 mei 2006 in een park in Zoetermeer.

M. was toen nog volop een nazi-skinhead en ging samen met kaalhoofdige maatjes een groepje skaters te lijf in het Zoetermeerse Vernèdepark. Ze pikten vooral de getinte skaters eruit en sloegen en trapten de knullen één voor één in groepsverband terwijl ze racistische leuzen scandeerden.

Op de dag van de mishandeling was M. met een mannetje of dertig aan het barbecueën in het park. De groep was volgens getuigen duidelijk te herkennen aan hun kale koppen, bomberjacks, kisten, zwarte spijkerbroek en buttons met hakenkruizen, het getal 88 en allerlei andere rassenhaatsymbolen. Enkele skinheads jende het groepje skaters, dat bij de skatebaan aan het barbecueën was, met racistische leuzen. Toen deze hen van repliek dienden, haalden de skinheads hun vrienden erbij en ontstond de knokpartij. Sommige skins doken met z'n tienen op één persoon en anderen belaagden de skaters met bierflesjes, stokken en hun zware kisten.

M., die gezien wordt als de leider, ontkende in alle toonaarden betrokken te zijn geweest bij de knokpartij. Hij gaf wel toe dat hij in die tijd op zoek was naar een identiteit en aanhanger van het nationaal-socialisme was. Maar met tranen in zijn ogen zei hij dat hij zijn oude levensstijl de rug heeft toegekeerd en binnenkort zelfs zijn tatoeages wil laten verwijderen.

In totaal pakte de politie zestien skinheads op. Een aantal van hen zijn reeds veroordeeld.

Koné en Perez mogelijk tegen Heracles

Er is een kans dat Ronald Koeman, trainer van PSV, volgende week toch beroep kan doen op Arouna Koné en Kenneth Perez. Dit duo kon de afgelopen periode, door uiteenlopende redenen, niet in actie komen. De Eindhovenaren beginnen de competitie op zondag met een wedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Met Koné hebben we goede hoop dat hij met acht, negen dagen training tegen Heracles een uur kan spelen. Perez is aan de beterende hand, ook met hem is het even afwachten of hij die wedstrijd haalt", liet Koeman in een reactie weten.

Het is in ieder geval zeker dat Jefferson Farfan niet van de partij is tijdens het treffen met Heracles Almelo. De verwachting is dat de aanvaller een week later, tijdens de confrontatie met NEC, wel mee kan spelen.

Uitslagen Youth Cup

In Maleisië wordt dit jaar de eerste Champions Youth Cup gespeeld. Jonge teams van topclubs doen hieraan mee. De A1 van Ajax en PSV zijn van de partij, alsmede twee landenteams.

Groep A:

CR Flamengo (Bra) - AC Milan (Ita) 1-1

AFC Ajax (Ned) - Arsenal FC (Eng) 0-0


Groep B:

Qatar - Juventus FC (Ita) 0-0

Paris Saint Germain (Fra) - FC Barcelona (Spa) 0-1


Groep C:

CA Boca Juniors (Arg) - FC Internazionale Milano 2-2

FC Porto (Por) - Manchester United FC (Eng) 0-1


Groep D:

Maleisië - FC Bayern München 1-2

PSV Eindhoven - Chelsea FC 1-0

Irrational Games heet voortaan 2K Boston en 2K Australia

Uitgever 2K games heeft aangegeven dat ontwikkelaar Irrational Games een naamswijziging zal ondergaan. Het hoofdkantoor in Boston in Amerika zal voortaan door het leven gaan als 2K Boston en het kantoor in Canberra in Australië zal voortaan 2K Australia heten. Irrational werd bekend door vele games, waaronder System Shock 2, Freedom Force, Tribes: Vengeance, en SWAT 4. De naamswijziging is vooral symbolisch, het geeft de verdere integratie binnen 2K Games aan.
Christoph Hartmann, president van 2K Games, was in zijn sas met de naamswijziging:

"Irrational Games is widely recognized as one of the most innovative development studios in the world. Following their incredible efforts in bringing BioShock to life, we are proud to make the newly renamed Irrational Games studios a cornerstone of our game development family."

Sinds 2K Games in 2005 Irrational Games opgekocht heeft het bedrijf er flink in geïnvesteerd, dit zorgde dan ook dat Irrational flink kon groeien. In de afgelopen twee jaar is het bedrijf twee keer zo groot geworden.
Ken Levine, president en creative director van 2K Boston, is dan ook erg blij met de samenwerking:

"We’re proud to be part of the 2K Games family and enjoy the new opportunities and artistic freedoms this strengthened relationship provides. The name change signifies our growing position as a central part of 2K Games, and we plan to ensure our future titles continue to set new standards of quality and innovation for the industry."

MotoGP '07 en Stuntman: Ignition krijgen datum van THQ

Uitgever THQ heeft een lijstje gepubliceerd met hun opkomende releases voor de komende maanden. Ten opzichte van een paar weken geleden zijn er een paar dingen veranderd. Zo hebben MotoGP '07 en Stuntman: Ignition een definitieve datum gekregen. Warhammer 40.000: Squad Command en WWE SmackDown vs. RAW 2008 zijn van kwartaal 4 2007 gespecificeerd naar november. Ook is Juiced 2: Hot Import Nights voor de PS3 en PSP een maandje uitgesteld.

24-08-07 - MotoGP '07 (Xbox 360)
31-08-07 - Stuntman: Ignition (PS2, Xbox 360)
31-08-07 - Worms: Open Warfare 2 (NDS, PSP)
21-09-07 - Ratatouille (PS3, GBA, Xbox 360, PS2, NDS, PSP, Wii)
September 2007 - Juiced 2: Hot Import Nights (PS2, Xbox 360, NDS)
Oktober 2007 - Juiced 2: Hot Import Nights (PS3, PSP)
November 2007 - Warhammer 40,000: Squad Command (PSP, NDS)
November 2007 - WWE SmackDown vs. RAW 2008 (Xbox 360, PS2, NDS, PSP, Wii, PS3)
Februari 2008 - De Blob (NDS, Wii)
Kwartaal 1 2008 - Frontlines: Fuel of War (PS3, Xbox 360)

Pas geboren orang-oetang al weer dood

Het orang-oetangjong dat vorige week in Artis werd geboren, is helaas alweer overleden. Vanochtend troffen de oppassers het jong levenloos aan in haar onderkomen. Over de doodsoorzaak tast men nog in het duister. Volgens Artis was er geen enkele aanleiding te denken dat de aap niet gezond zou zijn.

Op het jong zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak boven water te krijgen. Het aapje was het eerste jong voor Kedua en Mawa. Eerdere zwangerschappen draaiden altijd op een miskraam uit.

Het is niet het eerste tragische sterfgeval dit jaar voor de Amsterdamse dierentuin. Nog maar kort geleden overleed een van de drie pasgeboren gorillababy's.

Vooruitblik kwartfinale Rogers Cup

Vanavond staan de kwartfinales van de Rogers Cup in Montreal op het programma. Een van de toernooien die onderdeel uitmaakt van de US Series, de aanloop op de US Open.

Ten opzichte van vorig jaar zijn een aantal spelers vroeg uitgeschakeld, dat kost ze punten op de wereldranglijst. Tomas Berdych was vorig jaar kwartfinalist en versloeg onder andere Rafael Nadal. Dit jaar verloor hij de eerste ronde van Robin Haase. Ook Richard Gasquet, Fernando Gonzalez en Andy Murray zijn we al enkele dagen kwijt.

De eerste kwartfinale gaat tussen Lleyton Hewitt en Roger Federer. Voor Federer lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Sinds Hewitt in 2003 zijn eerste plaats op de wereldranglijst verloor, verloor hij ook negen keer op rij van de huidige nummer een van de wereldranglijst. Hewitt had in de derde ronde grote problemen met Dominik Hrbaty en Federer speelt haarscherp. De wedstrijd lijkt een formaliteit.

In de tweede halve finale speelt Nikolay Davydenko tegen Radek Stepanek. Stepanek, die zichzelf de partner van Martina Hingis mag noemen, is lang geblesseerd geweest maar sinds enkele weken weer aktief op de tour. Zijn vorm is goed en met zijn vele sliceballen en het vele opkomen naar het net is hij een gevaarlijke tegenstander voor Davydenko. De Rus zelf speelde slecht op de laatste graveltoernooien van het jaar en werd verdacht van een gokschandaal. Op het Canadese hardcourt lijkt de vorm terug te komen, met knappe overwinningen op Youhnzy en Nieminen.

Andy Roddick en Novak Djokovic stonden nog nooit eerder tegen elkaar. Een interessante ontmoeting. Veel tennisliefhebbers zien Roddick als 'Best-of-the-Rest' achter Federer en Nadal, terwijl andere tennisliefhebbers Djokovic zien als toekomstig uitdager van Federer en Nadal. Voor beide spelers zijn er veel punten te halen, aangezien beide spelers vorig jaar niet deelnamen aan het toernooi. Djokovic kan de derde plaats van Roddick op de wereldranglijst aanvallen. Alle ingredienten dus voor een spannende wedstrijd.

Voor het Canadese publiek is het al achttien jaar geleden dat er een landgenoot de kwartfinales haalde. In 1989 wisten zowel Grant Connell als Andrew Sznajder dat te bewerkstelligen. Dit jaar lukte het Frank Dancevic, hij werd met een wildcard tot het toernooi toegelaten en wist in zware driesetters zijn plek in de kwartfinale veilig te stellen. Hij mag aantreden tegen de nummer twee van de Wereld Rafael Nadal. Een zware opgave, maar heel Canada zal voor hem juichen.

Demo van Loki te downloaden

Voor alle hack & slash-fans is er goed nieuws, de demo van de mythologie-game Loki is te downloaden. Hij is 991MB groot en je zult controle nemen over de Noorse vechter, een van de vier speelbare karakters in de uiteindelijke versie. De Noor houdt vooral van vechten met zo groot mogelijke bijlen, onder het motto "eerst afmaken en dan nog geen vragen stellen". Het maximale level dat je in de game kunt halen is 20, wat zorgt dat er nog genoeg te doen is in de uiteindelijke versie, hierin zul je tot level 200 kunnen spelen. Je zult in de demo vele honderden vijanden naar het hiernamaals kunnen helpen in Myllkwood Forest, een vulkaan en een Goblinstad.

Mirrors vanaf waar je kunt downloaden
GameSpot
Worthplaying
GamersHell
FileFront
Metaboli

Laatste waarschuwing voor schreeuwende koopman

Een standhouder uit Den Bosch zet zijn broodwinning op het spel. De marktkoopman blijkt nogal luidruchtig zijn koopwaar aan te prijzen. Hij is hiervoor meerdere malen gewaarschuwd, maar blijft stug doorgaan met schreeuwen.

Afgelopen februari nam de ondernemer zijn eerste schriftelijke waarschuwing in ontvangst. Men sommeerde hem zijn fruit minder 'schreeuwerig en luid' aan te prijzen. Aanleiding voor de brief vormden klachten van andere kooplieden op de markt, zo legde een woordvoerder van de gemeente uit.

Vorige maand kreeg de Bosschenaar zijn laatste waarschuwing. Mocht de man weer luid roepend zijn vruchten aan de man proberen te brengen, dan is de gemeente genoodzaakt de man zijn standplaats af te nemen.

Toekomst Imola-circuit onzeker

De directie van het circuit van Imola vreest dat de Formule 1 niet snel zal terugkeren naar de plek waar tot vorig jaar de Grand Prix van San Marino werd verreden. Deze race staat voorlopig niet meer op de racekalender, omdat in Italië ook al de Grand Prix van Monza gereden wordt en de baan verouderde faciliteiten had.

Over de veiligheid op en faciliteiten rondom de baan werd al jarenlang geklaagd door diverse mensen die met de Formule 1 betrokken zijn. Het circuit heeft daar inmiddels gehoor aan gegeven door het rechte stuk aan te passen en de laatste chicane te verwijderen. Verder is er een compleet nieuw pitgebouw opgezet. Toch lijkt de Formule 1 voorlopig niet terug te keren naar Imola.

Alfredo Cazzola, de racepromotor van het circuit van Imola, heeft zich inmiddels teruggetrokken. Imola staat niet op de voorlopige Formule 1-kalender voor 2008 die de FIA een tijdje terug publiceerde. Ook in 2009 lijkt de Formule 1 geen rubber achter te laten op de baan.

Het legendarische circuit kende in het verleden veel zware ongelukken. Nelson Piquet kreeg een klapband in de beruchte Tamburello-bocht in 1987 en twee jaar later schoot Gerhard Bergers Ferrari er in brand na een crash. Helaas zal Imola ook altijd staan voor de tragische dood van Roland Ratzenberger en Ayrton Senna in 1994.

Refo-school blijft tv-kijkende leerlingen weigeren

TelevisieHet streng gereformeerde Hoornbeeck College uit Amersfoort weigert nog steeds leerlingen waarvan de ouders thuis een tv hebben. Dat zegt Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP vandaag.

De school kwam daarmee voor het eerst in 2006 in het nieuws. In een rechtszaak over die kwestie stelde een rechter de school toen in het gelijk. Het vonnis leverde overigens veel kritiek op. Paul Zoontjes - bijzonder hoogleraar Onderwijsrecht aan de Universiteit van Tilburg - zei dat de rechter zijn werk niet goed had gedaan.

Vorige maand oordeelde in hoger beroep het Gerechtshof dat het Hoornbeeck College tv-kijkende leerlingen niet mag weigeren. De school heeft daar schijnbaar maling aan. Want volgens Van Dijk weigert het college een leerling op te nemen omdat thuis televisie wordt gekeken, het gezin niet uit de Statenvertaling van de Bijbel zou lezen en omdat de ouders ChristenUnie stemmen in plaats van de SGP.

In het arrest van het Gerechtshof stond vorige maand dat een school weliswaar een leerling mag weigeren op grond van de religieuze richting, maar dat ze die regels dan wel consequent moeten toepassen. Het Hoornbeeck College voldeed daar naar de mening van het Gerechtshof niet aan omdat in eerdere gevallen zaken als televisie, een zusje met een broek of een afwijkende visie van de ouders op medezeggenschap, geen breekpunt waren.

Het SP-Kamerlid wil dat staatssecretaris van Onderwijs Van Bijsterveldt de school op de vingers tikt. De SP ziet het liefst dat scholen worden verplicht om iedere leerling te accepteren, maar daar is in de Tweede Kamer geen meerderheid voor.

Met dank aan ToMaSZ voor de submit.

Spunk-journaliste niet vervolgd voor majesteitsschennis

Icoon KoningshuisJustitie gaat een 17-jarige journaliste van het internetmagazine Spunk en een cameraman niet vervolgen voor majesteitsschennis. De zaak is geseponeerd, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vandaag. Justitie geeft ook het beeldmateriaal terug.

De politie arresteerde de journaliste en de cameraman vorige week op de Dam in Amsterdam voor de belediging van koningin Beatrix. De jonge vrouw droeg een T-shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer'. Ze had ook een T-shirt bij zich met de tekst 'Alle moslims zijn geitenneukers'.

De medewerkers van Spunk vroegen voor een reportage aan voorbijgangers welke tekst zij kwetsender vonden. De twee hebben drie uur in de cel vastgezeten en de politie nam anderhalf uur videomateriaal in beslag.

Een dag eerder had de rechtbank in Amsterdam een 47-jarige man veroordeeld tot een boete van 400 euro omdat hij koningin Beatrix had beledigd. ''Ik haat jullie koningin. De koningin van Nederland is een hoer'', had de man geroepen. Het was voor het eerst in jaren dat iemand een straf kreeg voor majesteitsschennis.

De teksten op de T-shirts van de interviewster zijn op zich beledigend en grievend, maar het OM zegt gekeken te hebben naar de context waarin de uitlatingen zijn gedaan. ''Ze waren bedoeld om het publieke debat aan te zwengelen''. Daarom acht het OM de teksten niet strafbaar. ''In de andere zaak waren niet alleen de uitlatingen veel grover, maar werd ook vastgesteld dat de bedoeling van de verdachte wel strafbaar was'', aldus het OM.

Gigantische eindbazen in The Swarm

Het post-apocalyptise thema is erg in trek. Ook Targem Games werkt aan een first person shooter die zich afspeelt op een verwoeste aarde. In The Swarm zijn aliens de aarde binnengevallen. In een wanhopige poging het tij te keren gebruikte de mensheid kernwapens. De aliens overleefden de aanval, maar de aarde is een woestenij geworden. De enige plekken waar mensen nog kunnen leven zijn de riolen, metrotunnels en kelders. In een verwoest Moskou neem je controle over een van de overlevenden. Je zult moeten vechten voor je leven tegen andere mensen die op zoek zijn naar voedsel en tegen de aliens die nog steeds de aarde bezetten.

Ontwikkelaar Targem Games beloofd naast de standaard gevechten ook bossfights met enorme aliens. Zo zul je op het Rode Plein strijden met een 50 meter grote alien.





Förster wint eerste etappe Duitsland

De eerste etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door Robert Förster. De 29-jarige Duitser van Gerolsteiner was vanmiddag de sterkste in de eerste etappe van Saarbrücken naar Saarbrücken over 183,7 kilometer. In de massasprint was hij Danilo Napolitano en Erik Zabel te snel af.

"Soms lukt het en soms niet", aldus Förster, die dit jaar al ritten won in de Giro d'Italia en de Wielerweek Coppi en Bartali. In de laatste meter plaatste de Duitser vanmiddag een ultieme jump, waarmee hij voorbij Napolitano schoot. De Italiaan van Lampre dacht de zege binnen te hebben omdat hij had afgerekend met Erik Zabel.

Förster greep met zijn zege ook de leiderstrui. Maarten Den Bakker, die lang met twee medevluchters op kop had gereden, staat dankzij bonificatieseconden in het algemeen klassement tweede op twee seconden achterstand.

Vallende grafsteen wordt vrouw fataal

Het lijkt tegenwoordig wel of de kerkhofspoken bezig zijn tegen ons in opstand te komen. Berichtten we gisteren nog van een levend begraven doodgraver, nu werd er een vrouw aangevallen door een grafsteen.

Tijdens een bezoek aan een kerkhof in het Russische Sint Petersberg, viel een grafzerk bovenop een vrouw uit Israël. De vrouw heeft de aanslag niet overleefd.

Het oude, stenen geval wist uit zijn verankering los te breken en viel pardoes op de 69-jarige dame. Zwaargewond werd de vrouw naar het ziekenhuis gereden. Daar is ze aan haar verwondingen bezweken.

Drijvend bordeel lokt hoerenlopers op naaktstrand

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Welke hoerenloper op een naaktstrand wil dat nou niet? Een drijvend bordeel. In het Britse Dorset kunnen hoerenlopers die op zoek zijn naar een leuke dame om het liefdesritueel uit te voeren naar een drijvend bordeel. Een speedboot meert op geregelde tijdstippen aan op het strand van Studland. Verbaasde badgasten moeten bijna dagelijks toezien hoe een kudde mannen in zee verdwijnt en naar de bayliner zwemt.

Maar hoe weten de hoerenlopers dat er een hitsig vrouwtje in de cabine op hen ligt te wachten? Dat is simpel, haar vriend/echtgenoot/pooier loopt op de zonaanbidders af en vertelt hen wat er aan boord te doen is. De lokale politie heeft de patrouilles opgevoerd, maar tot nu toe zonder resultaat.

"Ze gaan heel discreet te werk, want op het dek zie je nooit iemand. Totdat we een echt hard bewijs hebben, is er niet veel wat we ertegen kunnen doen", aldus Emma Wright, een woordvoerster van de ‘National Trust’. Die organisatie, de Engelse variant van Monumentenzorg, is eigenaar van het stukje strand.

Vooruitblik Duitse Bundesliga

Vanavond start de Duitse competitie weer. FOK! blikt vooruit op de Europese topcompetities. Eerder kwam Engeland aan bod, Spanje en Italië volgen nog.

Titelstrijd

De grote vraag in Duitsland is dit seizoen eigenlijk wie Bayern München kan stoppen. Er werd namelijk flink geïnvesteerd om trainer Ottmar Hitzfeld een selectie te geven waarmee gepresteerd kan worden. Nadat Bayern in zowel 2005 als 2006 de dubbel greep, kwam aan de hegemonie in eigen land vorig jaar een einde. Geen beker, geen landstitel en zelfs geen kwalificatie voor de Champions League! Om de pijnlijke vierde plaats van vorig seizoen snel te vergeten, kwam een reeks topaanwinsten naar München. De Italiaanse goalgetter Luca Toni kwam van Fiorentina en moet een scorend koppel gaan vormen met de van Werder Bremen gehaalde Miroslav Klose. Verder slaagde Bayern erin om de Franse dribbelaar Franck Ribéry los te weken bij Olympique Marseille. De Nederlander Mark van Bommel kreeg verder de middenvelders Zé Roberto, Hamit Altintop en José Ernesto Sosa, linksback Marcell Jansen en aanvaller Jan Schlaudraff als nieuwe teammaats. Zoals bekend verliet de andere Nederlander, Roy Makaay, de club. Bayern geldt als topfavoriet de titel.

Regerend kampioen VfB Stuttgart zal zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen willen geven. De verrassende kampioen van vorig jaar verloor bijna geen belangrijke spelers en versterkte zich in de breedte met spelmaker Yildiray Bastürk, verdediger Gledson en de spitsen Ciprian Marica en Ewerthon. Slechts in het doel vond een belangrijke wijziging plaats, omdat Timo Hildebrand naar Valencia vertrok. Zijn vervanger is Raphael Schäfer.

Schalke 04, vorig seizoen tweede, wil ook een gooi doen naar de eerste titel sinds 1958. De laatste tien jaar werd Schalke drie keer tweede, nu wil men meer. Het vertrek van Hamit Altintop naar Bayern München en spelmaker Lincoln naar Galatasaray is opgevangen met het halen van Jermaine Jones en de 19-jarige Ivan Rakitic, terwijl Heiko Westermann de defensie moet versterken. De rest van de groep bleef bijeen. Schalke hoopt nog wel een topaankoop te kunnen presenteren, liefst een spits.

Werder Bremen, de nummer drie van vorig seizoen, geldt ook als titelkandidaat. De ploeg speelt al jaren het leukste voetbal van Duitsland, maar grijpt toch vaak net naast de prijzen. Spits Miroslav Klose vertrok uit Bremen, zodat anderen voor de goals moeten zorgen. Markus Rosenberg, de voormalig Ajacied, bijvoorbeeld of de recent aangetrokken Boubacar Sanogo van HSV. De belangrijkste nieuweling is zonder twijfel de Braziliaanse dribbelaar Carlos Alberto, die met FC Porto al eens de Champions League won. Hij moet samen met spelmaker Diego het middenveld nog swingender maken.

Nederlanders

Er zijn ook diverse Nederlanders actief in de Bundesliga. Mark van Bommel werd al eerder genoemd. Aan hem wordt een belangrijke rol op het middenveld van Bayern München toegedicht. De meest Nederlandse club in de Bundesliga is echter uiteraard Hamburger SV. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast hebben landgenoten een belangrijke rol. Trainer Huub Stevens bouwt op zijn aanvoerder Rafael van der Vaart, Abwehrchef Joris Mathijsen, middenvelder Nigel de Jong en de onlangs van Feyenoord gehaalde aanvaller Romeo Castelen. HSV gokt op Europees voetbal. Aanvallende middenvelder Arnold Bruggink hoopt bij Hannover 96 weer een basisplaats te veroveren. Vorig seizoen debuteerde hij met 6 goals in 32 duels niet onverdienstelijk. Zijn ploeg gaat voor de middenmoot. Tot slot is er nog Michael Lamey, die PSV verruilde voor promovendus MSV Duisburg en met die club vooral handhaving als doel zal hebben.

Naast deze Nederlanders zien we ook nog enkele spelers die hun sporen in onze competitie hebben verdiend. Zo is Tomás Galásek aanvoerder van FC Nürnberg, dat ook Angelos Charisteas contracteerde en voormalig FC Twente-trainer Hans Meyer aan het roer heeft. Ebi Smolarek is al enkele jaren spits bij Borussia Dortmund, terwijl Werder Bremen behalve Markus Rosenberg ook de voormalig speler van FC Twente Peter Niemeyer onder contract heeft staan.

De eerste speeldag

Vanavond begint de Bundesliga direct met een topper. Regerend kampioen VfB Stuttgart ontvangt dan Schalke 04. De overige duels worden zaterdag en zondag gespeeld.

Zaterdag:

Bayern München - Hansa Rostock
Bayer Leverkusen - Energie Cottbus
VfL Bochum - Werder Bremen
Hannover 96 - Hamburger SV
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC
VfL Wolfsburg - Arminia Bielefeld

Zondag:

FC Nürnberg - Karlsruher SC
Borussia Dortmund - MSV Duisburg

Milram gaat door met sponsering wielerploeg

In navolging van T-Mobile gaat ook de Duits/Italiaanse-wielerformatie Milram door met de sponsering van de gelijknamige wielerploeg. De melk-fabrikant zal het tot medio 2009 gewoon uitdienen.

Milram heeft de sprinters Erik Zabel en Alessandro Petacchi in de gelederen. Ruim twee maanden geleden vertelde Zabel dat hij doping gebruikt had bij de voorganger van T-Mobile, Telecom. Alessandro Petacchi kwam ook in opspraak, maar is pas vrijgesproken van dopinggebruik in de Giro d'Italia.

Actiegame Prototype aangekondigd

Sierra en Radical Entertainment hebben officieel aangekondigd dat het spel Prototype in ontwikkeling is. In het spel neem je de rol aan van Alex Mercer, een jonge man die kampt met psychische problemen en daarbij ook nog eens de beschikking heeft over bovennatuurlijke gaven. Zo zal Mercer de gedaantes over kunnen nemen van andere karakters in het spel en kan je nieuwe gaven krijgen door iemand zijn gedachten over te nemen. Prototype moet in 2008 uitkomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Hieronder vind je de eerste screenshots die zijn vrijgegeven.




Lampard stelt contractbesprekingen uit

Frank Lampard heeft de contractbesprekingen met Chelsea uitgesteld. De 29-jarige middenvelder heeft als reden gegeven dat hij 'afleiding' wil voorkomen.

Het contract van Lampard bij Chelsea loopt nog twee jaar door. De Londense club wilde zijn verbintenis nu al openbreken. Daaraan geeft de Engelse international nog geen gehoor. Volgens de BBC zou hij wel hebben laten doorschemeren dat hij niet meer bij The Blues vertrekt.

"Ik heb de club duidelijk gemaakt dat ik nu niet betrokken wil worden bij onderhandelingen, dat leidt alleen maar af. Dit wordt een belangrijk seizoen voor mij en voor de club. Ik wil hier mijn loopbaan afmaken, zo simpel is het," aldus Lampard. "Als ik straks bijteken wordt dat mijn laatste contract. De club weet precies wat ik wil, en dat heeft niets met geld te maken."

SBS en RTL willen kabelaars nutteloos maken

Icoon TelevisieDe mediaconcerns SBS en RTL zijn van plan om hun analoge en digitale uitzendingen zelf via de kabel uit te zenden. De twee mediagiganten willen hiervoor kabelcapaciteit huren van de huidige aanbieders. SBS en RTL werken hiervoor samen met Peter Jelgersma (media adviseur) en Harry Kramer (voormalig OCW-ambtenaar). De twee heren zullen alle onderhandelingen hierover voor hun rekening moeten nemen.

SBS en RTL willen op deze manier een directe relatie met de kijker creëren waardoor zij makkelijker hun eigen diensten aan kunnen bieden. De mediaconcerns kunnen dan ook zelf invulling geven aan het digitale zenderpakket.

Swerts maakt rentree bij Jong Vitesse

Gisteravond heeft Gill Swerts na ruim negen maanden weer zijn eerste wedstrijdminuten gespeeld. De Belg maakte bij Jong Vitesse zijn rentree in de met 2-1 gewonnen oefenduel tegen De Bataven.

De verdediger voelde zich goed na afloop van dat duel. "Alles ging eigenlijk vanaf het begin al goed. De bal aannemen, passen, wenden, het voelde allemaal al heel natuurlijk", aldus de oud-speler van onder meer ADO Den Haag. "Maar na een half uur merkte ik toch wel dat ik ritme mis en een beetje moe begon te worden, dat is normaal. Voorlopig ben ik heel blij dat ik weer een wedstrijdje heb gespeeld. Er is echt iets van me afgevallen."

Vrouw van 107 jaar pleegt zelfmoord

Icoon Opmerkelijk Afgelopen week hield de Chinese Leung Hau het na 107 jaar voor gezien en pleegde zelfmoord. Ze wilde haar familie niet meer tot last zijn, vooral niet nu ze ook nog eens was geveld door de griep, bericht de South China Morning Post.

Haar 87-jarige zoon vond haar bungelend aan een koord aan een stapelbed. Zijn moeder vertelde wel vaker dat ze de familie niet tot last wilde zijn, maar haar zoon heeft deze opmerkingen nooit serieus genomen. De maatschappelijk werker vindt de zelfmoord bizar en hij vermoedt dat er toch meer aan de hand was.

World in Conflict is gold

In World in Conflict zie je hoe de wereld er uit zou hebben gezien als de Koude Oorlog tussen Rusland en de VS niet was geëindigid. In deze RTS zul je zowel de kant van de NAVO kiezen, of als kameraad van de communisten aan de slag gaan om democratie ten val te brengen.
Vanaf 21 september zul je zelf kunnen beleven hoe het voelt om in de Derde Wereldoorlog terecht te komen, op die datum ligt de game voor €49,95 in de winkels. Voor de echte die-hards is er ook de Collector's Edition, met de game, een stuk van de Berlijnse Muur, een bonus-DVD van The History Channel, Behind The Scenes Footage en een speciale World in Conflict HS-390 headset van Creative Labs. Dit alles uiteraard in een speciale verpakking en te koop voor €59,95.

Een release-date voor de X360-versie is nog niet bekend.

Bruijneel zegt profwielrennen vaarwel

Het Amerikaanse ProTour-team Discovery Channel houdt volgend jaar op te bestaan. Voor ploegleider Johan Bruyneel is dat reden om het profwielrennen meteen vaarwel te zeggen.

"De ploeg trekt zich terug", aldus Bruyneel. "Ik had contacten met enkele kandidaat-sponsors, maar de situatie in de sport is zo dat het voor ons niet comfortabel meer is om er een groot bedrijf bij te betrekken. Ikzelf stop ook. Na Lance Armstrong wilde ik nog één keer de Tour winnen en dat is gebeurd met Alberto Contador."

Bruyneel won de Tour de France acht keer als manager van US Postal en Discovery Channel en vindt het nu een mooi moment om te stoppen. "Ik ga me op andere projecten richten. Ik ben een boek aan het schrijven en ga me bezighouden met de jeugdopleiding in de Verenigde Staten."

Vrouw in verwachting van ééneiige drieling

Icoon OpmerkelijkDrielingen komen wel vaker voor, maar een 30-jarige vrouw uit Vorden is in verwachting van een heel speciale drieling. Het is namelijk een ééneiige drieling. Dat heeft het ziekenhuis UMC St. Radboud uit Nijmegen vanmorgen gemeld. De gyneacoloog die de vrouw behandelt, schat de kans op een dergelijke zwangerschap grofweg 1 op de 500.000 tot 2 miljoen.

De zwangerschap is op een natuurlijke tot stand gekomen. Het ziekenhuis heeft geen idee hoe vaak een vrouw van een ééneiige drieling in Nederland is bevallen. Een Britse vrouw in Oostenrijk was eerder deze week al bevallen van een gezonde ééneiige drieling.

FIFA wil promotie Granada terugdraaien

De dagen van Granada 74 in de Spaanse Segunda División zijn geteld. Zowel de FIFA als de UEFA eist dat de Spaanse voetbalbond de club terugzet naar een lager niveau.

Granada dankt haar plaats in de Segunda aan het opkopen van Ciudad de Murcia. Volgens de FIFA is dat weinig ethisch en daarom wil het de zaak komende week in Zürich bespreken met de Spaanse voetbalbond. "De deelname van Granada aan de Segunda División druist in tegen de principes van sport", aldus FIFA en UEFA in een open brief. "Clubs moeten promotie verdienen op sportieve gronden, en niet afdwingen met commerciële of financiële operaties."

Suárez had moeite met arbitragezaak

Luis Suárez heeft definitief afscheid genomen van FC Groningen. De 20-jarige voetballer was vrijdag voor de laatste keer in de Euroborg en keek nog eenmaal terug op de laatste weken. In die periode probeerde hij, door middel van een arbitragezaak, een overgang te bewerkstelligen.

"Ik had moeite met de arbitragezaak, maar vanaf het moment dat ik hoorde dat Ajax serieuze interesse in mij had, wilde ik die kans grijpen", liet Suárez, die volgend seizoen in het shirt van Ajax speelt, in een eerste reactie weten.

"De laatste weken waren heel moeilijk voor me", vervolgde de Uruguayaan. "Hoewel ik nog heel jong ben, krijg je in je carrière niet veel kansen en de mogelijkheid om naar Ajax te gaan wilde ik heel graag grijpen. De wijze waarop het is gegaan, is niet mijn manier. Ik vond de hele situatie zeer vervelend. Ik heb geen enkel probleem met mijn ploeggenoten, met de trainers, met de mensen van de club en de supporters. Integendeel. Ik ben ze allemaal heel veel dank verschuldigd. Maar ik wilde naar Ajax en van deze transfer wordt iedereen beter."

Vorig seizoen liet Suárez weten dat hij tenminste nog één jaar bij de Groningers wilde spelen, maar deze belofte kan hij niet meer waar maken. "Dat was aan het einde van het vorige seizoen en iedereen was uitgelaten over de afloop en het behalen van Europees voetbal. Op dat moment waren er ook geen signalen dat een club als Ajax zich voor mij zou melden. Bovendien had ik het goed naar mijn zin bij FC Groningen. Dat meende ik ook. Maar als bijvoorbeeld Real Madrid zich had gemeld, was de situatie anders geworden. Nu was het Ajax en ik had daar een goed gevoel bij."

"Het is in deze fase van mijn carrière een prachtige kans. Ik maak een nieuwe stap en gun alles en iedereen bij FC Groningen het allerbeste voor de toekomst", besloot Suárez.

Call of Duty 4 krijgt een releasedate

In Call of Duty 4 zul je, in tegenstelling tot de eerdere delen, eens niet gaan matten met de moffen, maar zul je in een modernere omgeving gaan knokken met een stel Russen. Van Apache-gevechtshelikopters tot de modernste tanks; alles wat George Bush momenteel in Irak heeft of er naar toe stuurt zul je tegenkomen of zelfs kunnen gebruiken.
Activision heeft nu bekend gemaakt wanneer je met al dat fijne speelgoed voor grote meneren en mevrouwen kunt gaan spelen: op 9 november zul je de game voor zowel PS3, X360 als PC in de winkels kunnen vinden.

"Ik ben al bezig met leven zonder Wesley"


Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, bevestigt dat Real Madrid een bod van 24 miljoen euro heeft uitgebracht op Wesley Sneijder.

“Wesley heeft ons verteld dat hij daar open voor staat”, aldus Van Geel. "We gaan nog wel een stevig robbertje vechten met Real Madrid."

Trainer Henk ten Cate heeft een vertrek van z’n spelmaker al ingecalculeerd. “Ik ben al bezig met een leven zonder Wesley. Als hij gaat zou het doodzonde zijn. Echt heel jammer.”

Eerder kreeg De Koninklijke het niet voor elkaar om de handtekeningen van Kaka en Michael Ballack binnen te halen. Ook Rafael van der Vaart, speler van Hamburger SV, zou op het lijstje van Real Madrid staan, maar de middenvelder van Ajax zou de voorkeur hebben. Vorige maand zag de speler een vertrek naar Valencia nog afketsen, maar een Spaans avontuur zit er zeker nog in.


Met dank aan ikhebgeenidee en Leso_Varen voor de submit!

Veel nieuwelingen in selectie Jong Oranje

Foppe de Haan heeft de voorlopige selectie voor het EK-kwalificatieduel met Macedonië bekend gemaakt. Deze wedstrijd staat voor 22 augustus op het programma en wordt in het Boris Trajkovski Stadion in Skopje gespeeld.

De bondcoach van Jong Oranje selecteerde deze keer 34 spelers. Gedurende de nieuwe kwalificatiereeks moet de selectie van De Haan proberen zich te plaatsen voor het EK in Zweden. Dit toernooi wordt van 14 juni tot en met 27 juni gehouden. Veertien spelers kwamen nog nooit in actie voor Jong Oranje, namelijk Piet Velthuizen, Jeffrey Altheer, Lorenzo Davids, Michael Timisela, Gregory van der Wiel, Vurnon Anita, Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong, Nordin Amrabat, Marvin Emnes, John Goossens, Javier Martina en Rydell Poepon. Tim Krul was wel geselecteerd voor het EK onder 21 jaar, maar speelde toen niet.

Jong Oranje is ingedeeld in groep vijf en moet het daarin opnemen tegen Estland, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland. Op 7 september nemen de mannen van bondscoach De Haan het in een uitwedstrijd op tegen de Noorse leeftijdsgenoten. Een maand later, op 12 oktober, wacht de kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De laatste confrontatie van 2007 is wederom tegen Macedonië en staat voor 16 november op het programma.

De complete voorselectie:

Doel: Tim Krul (Falkirk), Kenneth Vermeer (Willem II), Piet Velthuizen (Vitesse).

Verdediging: Jeffrey Altheer (Excelsior), Lorenzo Davids (NEC), Henrico Drost (SC Heerenveen), Jeroen Drost (SC Heerenveen), Marcel de Jong (Roda JC), Jens Janse (Willem II), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Milano Koenders (AZ), Erik Pieters (FC Utrecht), Michael Timisela (VVV-Venlo), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (AZ), Ismaï Aissati (PSV), Vurnon Anita (Ajax), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Mitchell Donald (Ajax), Royston Drenthe (Feyenoord), Kees Luijckx (Excelsior), Jeffrey Sarpong (Ajax), Robbert Schilder (Ajax), Evander Sno (Celtic).

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (SC Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Marvin Emnes (Sparta), John Goossens (Ajax), Tim Janssen (RKC Waalwijk), Javier Martina (Ajax), Rydell Poepon (Willem II)

Contador blijft dopinggebruik ontkennen

Alberto Contador heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat hij niets te maken heeft met het gebruik van doping. De renner van Discovery Channel PCT vroeg de twijfelaars ook om in zijn onschuld te geloven.

Contador legde vrijdagmiddag in Madrid een verklaring af. Dit deed de Spanjaard naar aanleiding van het feit dat hij in verband werd gebracht met de zaak rond dopingarts Eufemiano Fuentes.

Werner Franke maakte één dag na het einde van de Tour de France bekend dat hij over documenten zou beschikken, waarin Contador in verband werd gebracht met doping. Deze papieren speelde hij ook door naar het wereldantidopingbureau (WADA). Tevens noemde de Duitse arts de overwinning van de renner van Discovery Channel PCT de grootste zwendel in de geschiedenis van de sport.

Spyker test B-spec op Santa Pod

Op het circuit van Santa Pod in Engeland heeft het team van Spyker F1 hun nieuwe bolide getest. De nieuwe wagen werd tijdens de korte test bestuurd door Fairuz Fauzy, één van de testrijders van het team.

"Het was goed om weer eens in een F1-wagen te rijden", vertelt Fauzy. "We hebben ons geconcentreerd op de nieuwe aërodynamica en enkele nieuwe elektronische systemen en hebben een productieve dag gehad. Santa Pod is niet echt een circuit te noemen, het is erg hobbelig, maar wel leuk om te rijden. We hebben geen problemen gehad en het was goed om weer eens in de wagen te rijden. Ik hoop later in het jaar nog meer kilometers te kunnen maken."

Buiten dat het team hoopt een halve seconde sneller te zijn met de nieuwe bolide, heeft Spyker vooralsnog geen details over de test vrijgegeven.

Christina Aguilera naakt voor parfum

Christina Aguilera zal eindelijk uit de kleren gaan. Dit ter promotie van haar nieuwe parfum die binnenkort zal worden gelanceerd. Een klein probleempje: de nu blonde zangeres is al vier maanden in blijde verwachting van haar eerste kind.

Gelukkig kent elk probleem een oplossing, en ook hier was een oplossing snel voor handen. De foto's zijn van achteren genomen, zodat haar buik niet opvalt. De grote tatoeage op haar rug met de tekst 'Sometimes it's all you need to wear' is goed op de foto te zien.

Procter & Gamble, de fabrikant die in samenwerking met Aguilera het luchtje op de markt brengt, is vervuld met de samenwerking en rekent erop dat de fans haar parfum massaal zullen aanschaffen. "Dit moet het populairste celebrity geurtje ter wereld worden!", roept een woordvoerder van de geurtjesfabrikant verheugd uit.

Britney beschuldigt moeder van seks met ex

ShowbizzDe relatie tussen Britney Spears en haar moeder Lynne wordt er niet beter op. De twee konden de laatste tijd al niet echt met elkaar overweg, maar nu lijkt de beer helemaal los. Volgens Britney is haar 52-jarige moeder namelijk van bil gegaan met haar ex-man Kevin Federline (29).

In het Amerikaanse tijdschrift Star zegt een 'bron' dat Britney volledig de weg kwijt is. ''Ze is heel verward en boos. Ze beschuldigde haar moeder ervan haar niet te steunen. Ze zei dat Lynne waarschijnlijk zelfs met Kevin naar bed was geweest, alleen om haar dochter te kwetsen.''

De 25-jarige Britney is al sinds haar scheiding boos op haar moeder. Ze heeft het gevoel alleen te staan sinds ze brak met Federline. Bovendien was ze woedend op haar moeder omdat zij haar zou hebben gedwongen zich op te laten nemen in een ontwenningskliniek. Verder zou Britney's moeder Kevin steunen bij een voogdijregeling. De ex-man van Britney zou de volledige voogdij willen hebben over hun twee zoontjes omdat hij vreest dat zijn voormalige vrouw de kinderen blootstelt aan ''onnodige risico's''.



Het stel in betere tijden (2004)

Dief laptop gepakt door YouTube

Icoon OpmerkelijkEen video op YouTube van een man die een laptop steelt, heeft ertoe geleid dat hij donderdag is veroordeeld wegens diefstal, berichtte de New Zealand Herald vrijdag. Ondanks het filmpje beweerde de dief tegenover de rechter niet schuldig te zijn.

Op de video is te zien dat een man een winkel binnenloopt, even rondkijkt en vervolgens een laptop uit de etalage pakt en deze nonchalant onder zijn blouse verbergt. Met zijn handen in zijn zakken loopt de man de winkel weer uit, onder begeleiding van het welbekende Pink Panter melodietje.

Een van de vele kijkers van het filmpje herkende in de man de 50-jarige Dawson Anthony Bliss en lichtte de politie in. Bliss werd veroordeeld tot een boete van 1100 euro en hij moet ook 1000 euro aan reparatiekosten betalen.

Enorme partij coke naar R'dam onderschept

Icoon MisdaadDe Colombiaanse autoriteiten hebben afgelopen zaterdag een lading van 4000 kilogram cocaïne onderschept. De drugs waren onderweg van Peru naar Rotterdam. De autoriteiten werden getipt door politie, justitie, douane en FIOD-ECD (het HARC-team) uit Rotterdam.

Het gaat om een van de grootste drugsvangsten van de afgelopen tien jaar. Het Nederlandse team kwam de drugs op het spoor na een eerdere smokkel van 40 kilo coke. Deze drugs zaten verstopt in houten balken, die in een container van Brazilië naar Rotterdam waren verscheept. Tijdens dit onderzoek bleek dat dezelfde groepering mogelijk een tweede container in de planning hadden.

In deze recente zending zaten de drugs verstopt in dertig balen polypropyleen. Acht van deze balen kunststof waren gevuld met cocaïne en een zwarte rubbersubstantie om het poeder verder te camoufleren. De drugs hebben een straatwaarde van 180 miljoen euro.

Voor de smokkel zit een 78-jarige man uit Friesland vast. De politie hield hem vorige week vrijdag aan. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie sluit  meerdere aanhoudingen niet uit. Het onderzoek gaat zowel in Nederland als in Colombia verder.

De drugsvangst is een van de grootste van de afgelopen tien jaar. In de zomer van 2005 deed het HARC-team in de haven van Rotterdam de grootste cocaïnevangst ooit. Ze namen toen bijna 4300 kilogram in beslag. De drugs zaten toen verstopt in twee grote haspels. De rechtbank veroordeelde voor de smokkel negen mannen tot acht jaar celstraf.


4.000 kilo coke uit de markt gehaald

500 euro boete voor 'onvoorzichtig verkeersgedrag'

Icoon JustitieEen 28-jarige man uit Dordrecht is veroordeeld tot het betalen van 500 euro boete wegens ‘onvoorzichtig verkeersgedrag’. De Dordtenaar parkeerde vorig jaar juli zijn auto aan de Brouwersdijk in Dordrecht. Bij het openen van zijn portier raakte hij met de deur een passerende fietser die ten val kwam. De vrouw werd overreden door een bestelbus en was op slag dood.

Twee weken geleden eiste justitie zestig uur werkstraf en een rijontzegging van een jaar omdat de man suf makende medicijnen gebruikt zou hebben. De rechtbank oordeelde echter dat justitie het medicijngebruik niet voldoende heeft onderzocht en het dus niet aannemelijk kon maken.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Steeds meer jongetjes met penisafwijking

Icoon OpmerkelijkSteeds meer jongetjes in België worden geboren met een afwijking aan de penis. Dat meldt de Belgische zender VRT. Erfelijkheid, late zwangerschap en chemicaliën in pesticide en plastic zouden de oorzaak zijn.

Bij de afwijking, hypospadie genoemd, zit het urinekanaal van baby's niet aan het uiteinde van de penis, maar op een andere plaats van het onderlichaam. Dit kan operatief verholpen worden.

''Hormoon verstorende chemicaliën in plastic en bestrijdingsmiddelen spelen een rol'', zegt Guy bogaert, kinderuroloog aan het Universitair Ziekenhuis van Leuven. Ingenieurs zouden volgens hem minder hormoonverstoorders moeten gebruiken bij het ontwikkelen van pesticide, die ook de oorzaak zijn van verminderde vruchtbaarheid bij mannen.

Tilburger verwerpt boete voor 'corrupt'-shirt

corrupt shirtDe 29-jarige Dénis van Vliet uit Tilburg weigert een boete te betalen van 170 euro wegens het beledigen van de politie. Hij kreeg de boete in maart toen hij boodschappen aan het doen was. Het t-shirt wat hij droeg was twee agenten een doorn in het oog. Op het shirt stond de tekst 'corrupt' met daarbij een afbeelding van iets dat leek op het politielogo.

Volgens Van Vliet is zijn shirt komisch bedoeld en wilde hij de politie niet beledigen. "We willen niet op elke slak zout leggen, maar er is een grens", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Wij achten meneer schuldig aan smaad, belediging en merkmisbruik."

Anand Jhingoer, advocaat van Van Vliet, denkt dat de kans dat de Tilburger de zaak wint 'behoorlijk groot' is. "Misschien bedoelde hij met het T-shirt alleen maar dat hij zelf corrupt is", zegt Jhingoer. Volgens de advocaat valt het shirt sowieso onder de vrijheid van meningsuiting. "Bij belediging moet opzet in het spel zijn. Deze jongen is niet het politiebureau binnengestormd om op zijn shirt te wijzen. Hij wilde gewoon sigaartjes kopen. De politie moet niet zo kleinzerig zijn."

Albers rijdt toch tijdens BCR

Christijan Albers zal tijdens de Bavaria City Racing voor het eerst sinds hij op non-actief is gesteld weer plaatsnemen in de Spyker bolide. Ondanks het vermoeden dat Albers niet aanwezig zou zijn tijdens de Rotterdamse demo is de Nederlander net als verleden jaar weer aanwezig.

Het lijkt erop dat met het optreden van Albers ook een oplossing is gevonden voor de verdere toekomst tussen Albers en Spyker. Naast Albers zullen ook Heikki Kovalainen, Adrian Sutil en Nelsson Piquet jr. hun Formule 1 kunsten laten zien.

Met dank aan BliksemSchigt voor de submit

Draaideurpotloodventer in Leeuwarden

Leeuwarden zit lelijk met een ouwe rukker in de maag. Dankzij de overactieve potloodventer komen de agenten bijna niet meer toe aan bonnen uitdelen. Nadat de man zich weer eens publiekelijk zat af te trekken, werd de man voor de twaalfde keer gepakt.

Naast de twaalf arrestaties, heeft de politie het afgelopen jaar tientallen malen moeten uitrukken nadat getuigen de schennispleger hebben zien masturberen. Vanaf 2003 is de man al bezig met zijn 'dirty job'. Volgens de politie beschikt de man over 'beperkte geestesvermogens'.

De politie wil dat het Openbaar Ministerie (OM) gaat kijken of de potloodventer kan worden gedwongen zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling. De politie hoopt dan weer hun dagelijkse werkzaamheden te kunnen hervatten.

EA sluit deal met Hasbro voor eigendomsrechten

Electronic Arts en Hasbro hebben bekend gemaakt dat de bedrijven een deal hebben gesloten met betrekking tot eigendomsrechten die in het bezit zijn van beide bedrijven. Door deze deal krijgt EA de exclusieve rechten om van vele Hasbro bordspellen games uit te geven. Hierbij valt te denken aan Monopoly, Scrabble, Yahtzee, Nerf, Tonka en vele andere spellen. EA zal van veel van deze spellen games ontwikkelen voor alle platformen, van PC tot GSM. De eerste games moeten uitkomen in 2008. De deal werkt ook de andere kant op. Hasbro krijgt de rechten om op basis van een aantal EA-games bordspellen uit te brengen.
Kathy Vrabeck, president van EA Casual Entertainment, was in zijn nopjes met de deal:

The gaming market has never been more primed for a revolution in how families enjoy games. Hasbro is the ideal partner to help propel this change. Their games define fun. These are games that we all love and remember from our childhoods. The combination of EA's market leadership in the interactive space and Hasbro's timeless franchises is a perfect partnership for today's market. Together EA and Hasbro can create the next generation of fun for a new wave of kids and families."

Initieel loopt de deal tussen de twee giganten tot 31 december 2013, met een clausule dat de deal met vier jaar verlengd kan worden als aan bepaalde condities wordt voldaan. Beide bedrijven wilden niks vertellen over de financële bijkomstigheden van de deal. Tevens gaf EA aan dat de verwachtte winst- en omzetcijfers voor het fiscale jaar 2008 niet bijgesteld zullen worden.

Silicon Knights reageert fel op Epic's aanklacht

Silicon Knights is niet echt onder de indruk van de aanklacht van Epic tegen het bedrijf. Epic heeft namelijk een aanklacht tegen de ontwikkelaar ingediend waarin Silicon Knights onder meer wordt beschuldigd van diefstal.

De advocaat van Silicon Knights, Christopher T. Holland, zegt het volgende:

"[...]
We don't think Epic's counterclaim has any merit. We believe strongly that our claims in our complaint will prevail.
[...]"


Holland legt uit dat de schade die Silicon Knights heeft opgelopen door het te laat leveren van de UE 3.0 engine, die ook nog eens lange tijd incompleet en onbruikbaar was, oploopt tot in de miljoenen dollars. De claim van Epic zou $650.000 dollar zijn, een stuk lager dus.

De rechtszaak zou de ontwikkeling van Too Human niet in gevaar brengen:

"[...]
The lawsuit itself will not have any effect on Too Human. The lawsuit is based on substantial delay and damage that Epic caused us, but through our own sweat and toil, we have created a new and better game engine, in our view, that we're utilizing now. We basically had to do ourselves what we paid Epic to do. As a result, we are back on track and this game is going to come out in a timely fashion.
[...]"


Als je nieuwsgierig bent naar hoe dit allemaal is begonnen, dan kun je het beste deze newspost even doorlezen.

Hardwareverkopen Japan, alles kakt een beetje in

Hieronder staan de laatste verkoopcijfers van hardware uit Japan. Opvallend is dat de verkopen voor de meeste consoles zijn gedaald, verder is het same old same old:

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007Totaal
NDS135.804150.5844.693.67818.699.357
Wii61.49877.1692.365.4383.285.081
PSP33.88635.0681.255.5195.787.648
PS324.28928.829584.4201.041.978
PS212.78411.757488.87020.643.729
3602.6913.872133.122397.824
GBA64153243.47115.341.550
GC681029.0004.178.468

[A1GP] NL toont nieuwe auto

Team Nederland heeft in Amsterdam haar team en de nieuwe A1GP-wagen gepresenteerd. De auto heeft een speciale livery, ontworpen door een Nederlandse fan naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd.

Jan-Willem Bouwknegt was de gelukkige winnaar van de ontwerpcompetitie, waar meer dan duizend inzendingen op binnen kwamen. Het winnende ontwerp werd gekozen door Jan Lammers, Jeroen Bleekemolen en Robert Hoevers.

Age of Conan uitgesteld tot maart 2008

Ontwikkelaar Funcom en uitgever Eidos hebben aangekondigd dat de MMO-game Age of Conan: Hyborian Adventures uitgesteld is tot 25 maart 2008. Funcom heeft de tijd nodig om de game wat op te poetsen, te finetunen en de kwaliteit nog wat te verhogen. Trond Arne Aas, CEO van Funcom, was niet blij dat de game uitgesteld moest worden:

"We naturally regret that we have to push back 'Age of Conan'. However, after careful consideration, and analysis of recent Beta feedback, we believe that the new release date is in the best interest of the gamers, our company and our owners. We are fully committed to delivering games with absolute qualities, and in the current MMO marketplace we know that only the best is good enough to truly succeed. With the new release date we have therefore given ourselves more time to meet and deliver on the massive expectations for the game. We are certain that our choice will ultimately pay off, and that all 'Age of Conan' players will get a special online experience."

De verwachtingen rond Age of Conan zijn redelijk hoog. Op de E3 kreeg de game onlangs nog van vier grote gamessites (IGN, Gamespot, Yahoo en GameSpy) de prijs voor beste MMO van de beurs. Daarbij is de game een van de belangrijkste titels voor Microsoft in haar Games for Windows line-up.

B-Cool toont locaties Showdown: Scorpion

In de komende weken zal B-Cool Interactive om de zoveel tijd een nieuwe lading screenshots vrijgegeven, die ieder een locatie in de game Showdown: Scorpion tonen. Vandaag tonen ze de industrie-omgevingen van Zagreb Free Commerce Area. Showdown: Scorpion is een post-apocalyptische shooter. In 2028 zijn er nog maar weinig grote steden over, het merendeel van de wereld verkeert in anarchie en chaos. Een bedrijf genaamd Zenith ontwikkelt in het geheim verboden wapens. Het International Committee of Technology and Warfare Supervision (ICTS) stuurt haar beste agent, codename Scorpion, op onderzoek uit.






Väyrynen kan naar Derby County

Mika Väyrynen mag verhuizen naar Derby County. De Finse middenvelder mag ondanks een doorlopend contract vertrekken bij PSV.
De twee clubs zijn in gesprek om de speler per onmiddellijk naar Derby County te laten verhuizen. Bij PSV is er door de toegenomen concurrentie geen plaats meer voor Väyrynen. Niet alleen koop maar ook huur met een optie tot koop zou een mogelijkheid zijn. Derby County keert dit seizoen na een afwezigheid van vijf jaar terug in het Premiership.

Bourdais naar Toro Rosso

Na geruchten eerder deze week is vandaag bevestigd dat Sébastien Bourdias volgend jaar zal rijden voor Scuderia Toro Rosso. Hij zal daarmee Vitantonio Liuzzi van zijn zitje beroven.

Vorige week werd al bevestigd dat Sebastian Vettel voor het dochterteam van Red Bull Racing zal rijden in 2008.

Bourdais testte eerder dit jaar al voor Toro Rosso. De 28-jarige Fransman rijdt dit jaar nog bij de Champ Car-series, waar hij momenteel de kampioenschapleider is. Voorheen reed hij ook in karts, Formule 3 en Formule 3000.

'Rapper bedreigt Wilders met de dood'

Geert Wilders zal zo snel mogelijk aangifte doen tegen rapper Appa, die vandaag in een interview met dagblad De Pers zegt het niet erg te vinden als iemand Wilders ''een kogel door zijn kop schiet''. Dat liet een woordvoerder van Wilders' Partij voor de Vrijheid in een reactie weten.

Appa, die naar eigen zeggen een grote groep moslimjongeren in achterstandswijken vertegenwoordigt, zegt in De Pers: ''Als ik Wilders ooit tegenkom, is 'ie van mij. Ik zweer je, ik pak hem aan. En er zijn meer mensen bij wie die behoefte groeit. Men moet niet raar opkijken als Mohammed C. binnenkort opstaat. Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg.''

Wilders voelt zich bedreigd door de uitlatingen van de rapper.

Appa is de artiestennaam van de 24-jarige Rachid el Ghazoui uit Amsterdam. De rapper van Marokkaanse komaf maakte eerder deel uit van rapgroep THC. De Pers interviewde hem omdat zijn populariteit stijgt hetgeen volgens de krant opmerkelijk is aangezien zijn clips het tv-scherm niet halen en hij geen platenlabel heeft dat hem steunt. Op Youtube Nederland is zijn nieuwste clip 'Ik heb Schijt' een grote hit.


'Als ik Wilders ooit tegenkom, is 'ie van mij'



Met dank aan neegij en Sok41 voor de submit.

CDA en PvdA: dubbele straf bij homogeweld

PolitiekDe Tweede Kamerfracties van CDA en PvdA willen discriminatoir geweld, zoals tegen homo's, dubbel zo hard bestraffen, omdat het gaat om twee strafbare feiten: geweld én discriminatie. Om het toenemende geweld tegen homoseksuelen een halt toe te roepen, willen de Kamerfracties dat minister Hirsch Ballin van justitie de wetgeving aanpast.

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester vindt dat ''een duidelijk afschrikwekkend signaal'' nodig is omdat het geweld tegen homo's de spuigaten uitloopt. CDA-collega Marleen de Pater valt haar bij: ''Die daders hebben hun handen thuis te houden, en discriminatie is verboden.''

Alhoewel de oproep om discriminatoir geweld dubbel te bestraffen voortkomt uit de oprukkende homohaat, vinden beide Kamerleden dat de nieuwe wetgeving moet gelden voor alle vormen van geweld uit discriminatie.

Overigens onderzoekt het Openbaar Ministerie al of ze dit tot haar beleid kan maken. Volgens De Pater is het juridisch gezien ook mogelijk.

Het aantal meldingen van homogeweld in Amsterdam is het afgelopen jaar flink gestegen. Ook tijdens de Gay Pride van afgelopen weekeinde kregen enkele homo's weer rake klappen.

Downloadbare content Ninja Gaiden Sigma in beeld

In juni kwam Ninja Gaiden Sigma voor de PlayStation 3 op de markt. In september zal Eidos de eerste downloadbare content beschikbaar stellen. Weapon Master, zoals de content heet, bevat vijf survival modes. In deze modes krijg je een beperkt aantal wapens waarmee je een eindeloze stroom vijanden moet afmaken.
De volgende content zal Speed Master heten, hierin zul je zo snel en accuraat mogelijk je vijanden moeten afmaken en de derde en laatste contentupdate zal Rachel Master zijn. Hierin neem je de controle over Rachel en zul je in vijf survival modes de "World's No. 1 Fiend Hunter" moeten worden.

Weapon Master zal vanaf 6 september te downloaden zijn.





IPTV via de Xbox 360 dit jaar in de UK

Meer dan een half jaar geleden kwam Microsoft met de mededeling dat het mogelijk zou worden om IPTV te gebruiken via de Xbox 360. IPTV staat voor Internet Protocol TV en hiermee is het mogelijk om via een internet-aansluiting televisiestations te ontvangen. Het is nu bekend geworden dat Engeland hier via British Telecom gebruik van kan gaan maken.

Nog dit jaar zal het mogelijk zijn om met de Xbox 360 gebruik te maken van IPTV-services van British Telecom. Het lijkt erop dat het voorlopig een exclusieve deal is, want andere aanbieders werken nog niet samen met Microsoft op dit gebied. British Telecom krijgt nu de mogelijkheid om de Xbox 360 als set-top-box aan te bieden, waardoor de mensen meer keuzemogelijkheden krijgen.

Microsoft werkt in andere landen ook samen met IPTV-aanbieders, zoals AT&T in de US, Deutsche Telekom in Duitsland en T-mobile in Frankrijk. Hierover is nog niks bekend, maar de verwachting is dat dit ook nog dit jaar zal gaan werken. In Nederland bieden KPN en Tele2 IPTV aan, maar het is niet bekend of deze gaan samenwerken met Microsoft.



Release Manhunt 2 kan nog maanden op zich laten wachten

Het Britse handelsblad MCV meldt dat het mogelijk is dat een release van Manhunt 2 nog maanden op zich kan laten wachten. Rockstar is namelijk in beroep gegaan bij de BBFC om de game een lagere rating dan Adult Only te laten krijgen. Rockstar loopt nu het risico dat, mocht de game een lagere rating krijgen, die beslissing zodanig veel tijd kost dat de hype rondom de game over is en de verkopen dus een stuk minder zullen zijn. Wat de BBFC precies gaat beslissen is in ieder geval nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat ze het spel een lagere rating geven, maar het zou ook kunnen dat ze zeggen dat sommige delen van het spel aangepast moeten worden om die lagere rating te verdienen.

Halo 3 nu al meer dan een miljoen keer gepre-orderd

Met nog iets meer dan een maand voor de release is Halo 3 al een succes. Alleen al in Amerika zijn er nu al meer dan een miljoen pre-orders geplaatst voor de game. De Legendary edition van de game is waarschijnlijk zelfs al uitverkocht als de game launcht op 25 september. Dat terwijl deze versie toch $100 kost. Als je denkt dat dat betekent dat Microsoft het rustig aan gaat doen heb je het mis, want het bedrijf heeft aangekondigd promotieacties te gaan voeren in samenwerking met Mountain Dew, 7-Eleven, Pontiac, Comcast en Burger King.
Chris Di Cesare, director of creative marketing bij Microsoft, was erg blij met alle samenwerking:

"This September, 'Halo 3' will push video game entertainment into the forefront of mainstream culture. Teaming up with some of the world’s strongest and most recognizable brands is trailblazing new paths and cementing video games as big entertainment on par with major event films, and is a testament to the excitement and anticipation intrinsically linked to Halo 3."

Mountain Dew zal speciaal voor Halo 3 een nieuw drankje op de markt brengen, Mountain Dew Game Fuel. Dit is gewoon hetzelfde als de standaard Mountain Dew, maar dan met wat extra kersensmaak en caffeïne. 7-Eleven zal Halo 3 promoten door drie unieke slurpeebekers. Daarnaast voert het bedrijf een promotiewedstrijd met Doritos en Mountain Dew Game Fuel waar duizenden Halo 3-prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is de mogelijkheid om een stem in te spreken in de game Halo Wars. In een paar supermarkten zullen er ook unieke Mountain Dew Game Fuel blikjes te koop zijn, met een opdruk ontworpen door Bungie.

Pontiac gaat het wat anders aanpakken. Het bedrijf zal Pontiac Gamers Garage evenementen organiseren op een paar selecte locaties. Hierbij krijgen klanten de mogelijkheid om al Halo 3 te spelen voor de launch. Daarbij krijgen duizend klanten die de G6 GXP Street aanschaffen gratis een exemplaar van Halo 3 en maken ze ook nog kans op een exclusieve G6 GXP Street Halo 3-edition.

PvdA niet achter comité voor ex-moslims

Icoon PolitiekDe PvdA stelt zich niet op achter het comité voor ex-moslims van partijgenoot Ehsan Jami. Partijleider Wouter Bos keurt het af dat het comité moslims en hun geloof beledigt. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant.

De PvdA is de enige partij die ''ondubbelzinnig stelling neemt voor het recht om uit het geloof te treden, ook als dat de islam is'', aldus Bos. ''Maar de PvdA zal zich niet achter een comité stellen dat denkt dat de manier om dat doel te bereiken, bestaat uit het beledigen of kwetsen van mensen vanwege hun geloof.'' Jami noemde de profeet Mohammed eerder in een interview met dagblad Trouw  een ''crimineel'' die als hij nu zou leven ''zou kunnen worden vergeleken met Osama bin Laden of Saddam Hoessein.''

Bos vindt dat de PvdA godsdiensten niet moet beoordelen. Overigens heeft Jami voor de vice-premier wel ''het volste recht'' om uitspraken te doen als 'Mohammed is een verschrikkelijke man'. Maar Bos noemt de methoden van PvdA'ers als Aboutaleb, Marcouch, Albayrak en Arib, maar ook Asscher, Koole, en Terstall, om hetzelfde te bepleiten, vele malen effectiever. ''Je hebt geen belediging nodig om dat doel te bereiken. Je hoeft mij niet te vertellen dat er binnen de islamitische gemeenschap mensen zijn die vinden dat er géén recht is op geloofsafval. Voor die mensen is geen plaats in de partij.''

Beveiliging
Nadat hij vorig weekend is bedreigd en geslagen, kreeg Jami maandag extra beveiliging. Volgens het gemeenteraadslid in Leidschendam-Voorburg was het ''chic en aardig'' geweest als de top van de PvdA medeleven zou hebben betuigd. Bos zegt dat het contact zijn partijgenoot via partijvoorzitter Ruud Koole en Tweede Kamerlid Aleid Wolfsen loopt.

Bos stelt bovendien dat ''de gesprekken met Ehsan Jami de afgelopen maanden niet allemaal zonder rimpelingen zijn verlopen. Een aantal partijgenoten heeft geprobeerd contact met hem te leggen, dat is niet altijd goed bevallen''. De PvdA-leider vindt het ''heel vervelend'' dat Jami vertrouwelijke gesprekken onjuist naar buiten heeft gebracht.

''Ik las gisteren in het NRC dat Jami zegt dat Afshin Ellian de beveiliging in één dag heeft geregeld, terwijl de partij dat in vier maanden niet voor elkaar kreeg. Ellian zelf heeft dat gecorrigeerd'',aldus Bos.

Door zijn onervarenheid neemt Bos Jami dat overigens niet kwalijk. De 22-jarige kan daarom gewoon bij de partij blijven.


'PvdA moet godsdiensten niet beoordelen'

Kaartverkoop Roelvink-concert op 1700

Icoon MuziekDe zonnebankgebruinde crooner Dries Roelvink heeft al 1700 kaartjes verkocht voor zijn Ahoy-concert op 28 januari 2008. Dat meldde de zanger in het ochtendprogramma van Giel Beelen.

Beelen wilde Roelvink, die volgend jaar ook in een eigen bioscoopfilm te zien is, steunen omdat er minstens 10.000 kaartjes verkocht moeten worden. De zanger sprak echter tegen dat het slecht gaat met de kaartverkoop. "We starten na de zomer pas echt met de campagne", zei Roelvink. De 3FM-dj gaat overigens wel meedenken over welke gastoptredens er moeten komen tijdens het concert. Thomas Berge heeft Roelvink al laten weten niet te kunnen volgend jaar in verband met eigen projecten.

Ook reageerde hij nog even op de gelekte video waarop hij onder de douche staat. "Och, zoveel was er toch niet op te zien", aldus de zanger. Wie Roelvink live wil aanschouwen in Ahoy kan nog kaarten vanaf 25 euro bestellen bij de bekende verkooppunten.


Er zijn nog kaarten voor Dries in Ahoy!

Dode bij overval op avondwinkel Amstelveen

MisdaadIn Amstelveen is gisteravond een medewerker van een avondwinkel overleden na een overval. Het 62-jarige slachtoffer bezweek in het ziekenhuis aan de verwondingen van een steekpartij.

Twee mannen kwamen gisteravond rond 23.00 uur de winkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan binnen en staken op de man in. Zij zijn nog voortvluchtig.

Het is dit jaar al de tweede dode die in de regio Amsterdam bij een beroving van een avondwinkel valt. In februari werd de 29-jarige winkelier Arkan Yildiz doodgeschoten tijdens een overval op zijn winkel in Amsterdam Noord. Hij had een paar dagen ervoor op televisie in het NPS-programma Premtime van Prem Radhakishun nog geklaagd over het feit dat hij zich niet mocht bewapenen tegen agressieve overvallers.

Politie moet verdachte zaak Madeleine schrappen

Icoon MisdaadDe Portugese politie moet de in Portugal wonende Brit Robert Murat schrappen als officiële verdachte in de zaak van de verdwijning van het Britse meisje Madeleine. De politie zal Murat daarover binnen enkele dagen informeren.

Dat schrijft de Britse krant The Times vandaag op gezag van politiebronnen. Murat is tot dusver de enige officiële verdachte in de zaak van Madeleine, die begin mei verdween uit een appartement in een vakantiepark aan de Portugese Algarve. Volgens The Times heeft de politie onvoldoende bewijs tegen de 33-jarige Murat verzameld. De politie moet hem daarom als verdachte laten vallen.

Toen Madeleine verdween, verbleef Murat in het huis van zijn moeder in dezelfde vakantieplaats: Praia da Luz. Begin deze week zou de politie nog auto's hebben onderzocht, die eigendom van Murat zijn. De half-Portugese Murat werd in het begin van het onderzoek vastgezet voor verhoor omdat hij bovenmatig geïnteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen.


Robert Murat

Parappa the Rapper-bedenker maakt iPod-games

De man achter de PlayStation 1-game Parappa the Rapper, Masaya Matsuura, heeft een nieuwe titel ontwikkeld. Ditmaal niet voor een console of handheld, maar voor de iPod van Apple. Musika zal alleen werken op een 5de generatie iPod en is te downloaden van de iTunes store voor een bedrag van $5.

In het spel is het de bedoeling om op de witte knop te drukken als het alfabetische karakter dat in het scherm verschijnt voorkomt in de titel van het nummer dat op dat moment geluisterd wordt. Met het juist en zo snel mogelijk drukken verdien je punten.

Verdachten executies studenten gearresteerd

Icoon MisdaadDe Amerikaanse politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van de moord afgelopen weekeinde op drie jongeren op een schoolterrein in de Amerikaanse stad Newark. De opgepakte verdachten zijn een 28-jarige man en een 15-jarige jongen.

Het vierde slachtoffer, die als enige het bloedbad overleefde, heeft volgens lokale media de politie geholpen om zeker een verdachte te identificeren.

Burgemeester Cory Booker van Newark zei  tegen de nieuwszender CNN dat andere verdachten worden gezocht. ''We hebben sterke, zeer sterke aanwijzingen'', aldus Booker. ''Ik wil de moordenaars van de straten in Newark.''

De Amerikanen zijn wel gewend aan straatgeweld, maar deze brute daad heeft geleid tot veel publiek debat. Verscheidene particuliere organisatie hebben in totaal 150.000 dollar beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Het motief voor de moorden zou ordinaire roof zijn geweest. De daders zouden de slachtoffers hebben gedwongen te knielen voor een muur waarop ze van dichtbij door het hoofd werden geschoten. Op het bewuste terrein hingen drie bewakingscamera's, waarvan er twee defect bleken.


De drie dodelijke slachtoffers

CD: Garbage - Absolute Garbage SE

Groen Links en Greenpeace zijn er natuurlijk hartstikke gelukkig mee en je kon er natuurlijk op wachten: Garbage recycled, oftewel een 'greatest hits' van de succesvolle rockband Garbage. De titel bevat geen recycling, de cover geen KOMO-zakken of GFT-bakken, maar gewoon een donkere hemel met Absolute Garbage gecentreerd in rode letters eroverheen. Niet moeilijk doen dus.

Hermafrodiete panda krijgt toch tweeling

Icoon OpmerkelijkEen Chinese reuzenpanda waarvan werd gedacht dat het een mannetje was, heeft onverwachts een tweeling gekregen. De elf jaar oude Jinzhu was bij de geboorte als mannetje geclassificieerd. Een fout die vaker wordt gemaakt, want panda's zijn van nature nogal klein geschapen.

"De penis van een volwassen panda is maar drie centimeter lang", zegt panda-expert Li Desheng als excuus voor de fout.

Toen Jinzhu in het jaar 2000 bij een vrouwelijke panda werd gezet om te paren, was er sprake van een complete desinteresse van beide kanten. Een poging tot kunstmatige inseminatie wees vervolgens uit dat Jinzhu vrouwelijke geslachtsorganen had en dus tweeslachtig (hermafrodiet) moest zijn. Nadat het dier met een man gemixt werd, bleek er wel chemie te zijn.

De tweeling zijn beide vrouwelijk en wegen 190 en 70 gram. Ze zijn een uur na elkaar geboren.

Met dank aan postzegellikker voor de submit.

Vrees voor nieuw geval MKZ in Engeland

Icoon Buitenlands In Groot-Brittannië is mogelijk een derde geval van mond- en klauwzeer vastgesteld. Het gaat om een boerderij bij Dorking, net buiten de surveillance zone die is ingesteld na de uitbraak in Surrey in het zuiden van Engeland. Dat heeft het Britse hoofd van de veterinaire dienst Debbie Reynolds vrijdagmorgen vroeg op een persconferentie gezegd.

Rond de boerderij bij Dorking is een nieuwe surveillance zone met een straal van 3 kilometer ingesteld. Reynolds benadrukte dat er slechts "klinische verdenkingen" zijn van een nieuw geval van MKZ. Laboratoriumtesten moeten nog worden uitgevoerd.

Het verdachte bedrijf ligt slechts enkele kilometers van het laboratoriumcomplex dat volgens voorlopig onderzoek "zeer waarschijnlijk" de bron is van de MKZ-besmettingen in de regio. Eerder waren er al twee andere gevallen van MKZ in het gebied.

Krajicek ten onder tegen Sharapova

Michaëlla Krajicek is in de achtste finales van het toernooi in Los Angeles uitgeschakeld. De 18-jarige Nederlandse ging met 7-6, 6-7 en 6-4 ten onder tegen Maria Sharapova.

Beide speelsters hadden tijdens het serveren last van de wind en de zon. Dat leidde tot een waar break-festijn. Zo leverde Sjarapova maar liefst negen keer haar opslag in en Krajicek tien keer. Via een break kwam Krajicek in de derde set op 4-3.De volgende drie games waren echter een prooi voor de Russin.

[MLB]Standen per 10-08-2007

De verschillen in sommige leagues beginnen wat op te lopen. Ook zijn er steeds meer teams die de play-offs kunnen vergeten.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox6945.605-36-2033-25589460Won 15-5
New York Yankees6351.553637-2126-30678531Lost 18-2
Toronto Blue Jays5756.50411.535-2222-34533494Won 16-4
Baltimore Orioles5261.46016.527-2725-34518523Lost 33-7
Tampa Bay Devil Rays4470.3862526-3318-37537699Won 25-5

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians6550.565-37-2228-28587528Won 15-5
Detroit Tigers6351.5531.528-2635-25642574Lost 23-7
Minnesota Twins5856.5096.532-2726-29519501Lost 15-5
Chicago White Sox5361.46511.525-3028-31492587Lost 15-5
Kansas City Royals5063.4421426-3224-31522563Won 14-6

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim6647.584-37-1729-30574506Lost 15-5
Seattle Mariners6349.5632.537-2226-27557544Won 37-3
Oakland Athletics5560.4781229-3026-30499488Won 16-4
Texas Rangers4965.43017.528-2721-38551620Lost 13-7

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets6450.561-31-2533-25532485Lost 16-4
Atlanta Braves6154.5303.531-2830-26572528Won 17-3
Philadelphia Phillies6054.526431-2429-30625570Lost 15-5
Florida Marlins5362.46111.526-3227-30550598Won 15-5
Washington Nationals5362.46111.530-2923-33452535Won 18-2

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers6055.522-39-2021-35548547Lost 43-7
Chicago Cubs5955.518.530-2829-27527475Won 14-6
St. Louis Cardinals5359.4735.528-2625-33486584Won 24-6
Houston Astros5163.4478.531-2520-38518582Won 35-5
Cincinnati Reds4965.43010.526-3023-35528584Lost 14-6
Pittsburgh Pirates4566.4051325-3220-34468564Lost 23-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks6551.560-35-2230-29484512Won 27-3
San Diego Padres6153.535332-2629-27482435Lost 25-5
Los Angeles Dodgers5955.518530-2929-26511489Won 12-8
Colorado Rockies5955.518533-2226-33578544Lost 16-4
San Francisco Giants4964.43414.527-2922-35481490Lost 14-6

Luis Suárez alsnog naar Ajax

Icoon VoetbalAanvaller Luis Suárez van FC Groningen gaat tóch naar Ajax. Gisteren nog verloor de spits nog een arbitragezaak over een mogelijke overgang naar de Amsterdammers. De Groningers hielden hem aan zijn contract. Maar na die zaak nam Ajax alsnog contact op met FC Groningen en is de zaak alsnog geregeld.

FC Groningen verkoopt Suárez voor acht miljoen euro. Bovendien hebben de Groningers bedongen dat ze nog een bonus van maximaal een miljoen euro ontvangen als Ajax goed presteert in de komende twee seizoenen. Ajax noemt overigens een bedrag van 7,5 miljoen.

"Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carrière. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suárez, dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom, water bij de wijn gedaan," aldus Hans Nijland, de directeur van FC Groningen.

FC Groningen vroeg eerder 9,5 miljoen euro voor de spits. Ajax wilde niet verder gaan dan 6,5 miljoen euro.

Met dank aan jpg97 voor de submit.

Blessure Grandel valt mee

De blessure die Franck Grandel afgelopen dinsdag opliep tijdens de training, blijkt mee te vallen. Onderzoek gisteren wees uit dat de Franse doelman van FC Utrecht zijn bovenbeen heeft verrekt. Grandel is tien tot veertien dagen niet inzetbaar. Hij mist zondag de oefenwedstrijd tegen Espanyol.

De trainer van club uit de Domstad, Willem van Hanegem, kan tegen de Spanjaarden waarschijnlijk ook niet beschikken over eerste doelman Michel Vorm en derde keeper André Krul, die herstellen van blessures. Wesley de Ruiter zal daarom waarschijnlijk het doel van Utrecht verdedigen.

Den Bakker wil fietsen tot NK 2008

Maarten den Bakker wil tot half 2008 op de fiets blijven zitten. De renner van Skil-Shimano is met zijn ploeg in onderhandeling voor een contract van een half jaar.

Volgend jaar wil de 38-jarige coureur meedoen aan het Nederlands kampioenschap. Dit jaar werd hij derde in de die wedstrijd.

Den Bakker rijdt dit jaar voor het eerst voor de Pro-Continentale formatie. Hij kwam over van Team Milram. Eerder reed hij voor onder meer Rabobank en TVM.

Scheringa: "Structureel meedoen om de prijzen"

Op de presentatiedag van AZ heeft de voorzitter van de Alkmaarders, Dirk Scheringa, teruggeblikt op vorig seizoen en over de toekomst gesproken. Het streven is om stapje voor stapje beter te worden en de komende jaren structureel mee te doen om de prijzen.

"Het is onze ambitie om de beste ploeg van Nederland te worden. Maar onze doelstellingen voor komend seizoen presenteren we pas op 1 september, als de transfermarkt gesloten is. We hebben afgelopen seizoen op drie fronten meegestreden om de hoofdprijzen”, aldus Scheringa. “Wie had dat gedacht na de overstap van de Alkmaarder Hout naar dit nieuwe stadion? Dit stadion is enorm belangrijk geweest voor AZ. We bewaren dierbare herinneringen aan De Hout, maar deze nieuwe thuishaven biedt ons meer mogelijkheden."

Ook al is het DSB Stadion pas een jaar oud, er wordt al druk gewerkt naar uitbreiding. “We zijn nu druk met de tekeningen bezig om het stadion uit te breiden naar 40.000 plaatsen. Het is de bedoeling dat dat over drie jaar gerealiseerd kan gaan worden.”

Benitez: "Liverpool titelkandidaat, géén favoriet

Liverpool wacht al zeventien jaar op een nieuwe landstitel. De laatste jaren maskeren Europese campagnes de malaise in de Engelse Premier League. Manager Rafael Benitez is ervan overtuigd dat The Reds dit seizoen ook binnen de landsgrenzen kunnen meespelen.

Toch schuift Benitez andere ploegen naar voren als favoriet. "We zijn erop vooruit gegaan, maar Manchester United bezit enorm veel kwaliteit. Chelsea bouwt al vijf, zes jaar aan een team. Zij hoeven niet meer met miljoenen te smijten", aldus Benitez, die zei dat Liverpool deze zomer de basis heeft gelegd voor meerdere seizoenen. "We hebben jonge spelers gekocht, die alleen maar beter zullen worden. Nu hoeven we niet meer elk jaar heel veel veranderingen door te voeren. Mensen proberen ons onder druk te zetten, maar de afgelopen seizoenen moesten we het steeds afleggen."

Hockeysters winnen laatste oefenwedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben met 6-0 hun laatste oefenwedstrijd voor het EK gewonnen. Spanje was net als afgelopen dinsdag de tegenstander. Toen won Oranje met 4-2.
Kim Lammers en Minke Booij scoorden beide twee maal, Maartje Paumen en Ellen Hoog verzorgden de andere treffers. Voor verdedigster Janneke Schopman van Den Bosch was het haar 150ste interland.

Oranje vertrekt maandag naar het EK in Engeland dat tussen 18 en 26 augustus gehouden wordt. Van de huidige groep van 21 speelsters moeten er nog drie afvallen.

Alves terug in Heerenveen

Ondanks de geruchten dat Afonso Alves wellicht niet meer terug zou keren naar SC Heerenveen, heeft de Braziliaan zich gisteren gemeld bij de Friese club. De reden voor de verlate terugkomst van Alves in Heerenveen zou een communicatiestoornis tussen beide partijen zijn.

Nadat Alves zich gemeld bij de club werd de Braziliaan en zijn zaakwaarnemer om tekst en uitleg gevraagd door de directie van SC Heerenveen en deze legde de Braziliaan een geldboete op, welke aan een goed doel geschonken zal worden. De aanvaller zal vandaag aan een fysieke test onderworpen worden.

Alves zelf laat weten dat de hele situatie niet het gevolg is geweest van transferperikelen rondom zijn persoon en dat het ook niet zijn intentie was om op deze manier een eventuele overgang te forceren.

Met dank aan submitters Six_Shooter en Wiebe-Hoekstra

Boete Musampa van de baan

De boete van 250.000 euro die Kiki Musampa eerder kreeg van zijn werkgever Trabzonspor is door de FIFA teniet gedaan. De boete werd opgelegd wegens vermeend wangedrag.

De FIFA beslistte ook dat Musampa per direct transfervrij kan vertrekken en krijgt bovendien nog een jaarsalaris mee. "Gelukkig doorzag de FIFA dat Trabzonspor de boete alleen oplegde om onder de betalingsverplichtingen uit te komen", vertelt Musampa. "Ondanks mijn tot 2009 doorlopende contract mag ik per direct transfervrij vertrekken, omdat Trabzonspor betalingen aan mij niet is nagekomen."

Volgend jaar Pinkpop niet tijdens Pinksteren

Icoon MuziekHet muziekfestival Pinkpop is volgend jaar niet tijdens Pinksteren. Het driedaagse festival wordt in 2008 gehouden op 30 en 31 mei en 1 juni, zo meldt dagblad Metro.

Traditiegetrouw is het Limburgse festival tijdens de feestdagen, maar omdat Pinksteren in 2008 heel vroeg valt - op 11 en 12 mei - is besloten Pinkpop eenmalig uit te stellen. Grote internationale bands komen liever eind mei of begin juni naar Europa, omdat er dan meerdere muziekfestivals in dezelfde periode zijn.

Vijf gewonden schietpartij café Spijkenisse

Icoon MisdaadEen man heeft in café El Hombre aan de Voorstraat in Spijkenisse vannacht vijf bezoekers neergeschoten. Vier van de vijf gewonden zijn er slecht aan toe. Dit meldde de politie.

De schutter is nog voortvluchtig. De gewonden zijn afgevoerd naar een ziekenhuis.

Rond middernacht kwam een bezoeker het café binnen en na enige tijd ontstond er volgens de politie commotie. De man begon te schieten, waarna vijf gewonden vielen, onder wie een vrouw. Gelijk na het schietincident nam de schutter de benen. De politie nam na de schietpartij getuigenverklaringen af op het politiebureau.

Sextape Roseanne spoorloos verdwenen

Icoon ShockingActrice Roseanne, bekend van van de gelijknamige sitcom, is een heuse seksvideo kwijt. De inmiddels 54-jarige comédienne beschuldigt op haar website een onlangs ontslagen stagiair van diefstal.

Om te voorkomen dat de videoband met vermeende pikante beelden het internet opduikt, heeft Roseanne een beloning van 25.000 dollar uitgeloofd voor degene die het terugbrengt. Tenzij iemand de beelden commercieel gaat uitbuiten, want dan wil ze graag delen in de opbrengst. Roseanne vertelt op haar site overigens niet wat voor beelden er te zien zijn en hoe oud de tape is. Ook is niet bekend of de actrice aangifte tegen de stagiair heeft gedaan.


Seks met Roseanne, straks ook op jouw pc!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.