Britse grootmoeder huwt zoon Bin Laden

Een Britse vrouw is onlangs met een zoon van Osama bin Laden in het huwelijksbootje gestapt. De vrouw is een Britse oma die met Omar Ossama bin Laden haar zesde man trouwde.

De 51-jarige Jane Felix-Browne zet nu alles in werking om een visum voor de 27-jarige zoon van de meest gezochte terrorist ter wereld te bemachtigen. "Ik hoop dat mensen me niet te hard veroordelen. Ik ben met de zoon getrouwd, niet met de vader", zo verklaarde de vrouw haar opmerkelijke daad.

De vrouw gaat voortaan door het leven als Zaina Mohamad. Volgens oude moslimtradities is ze getrouwd in het zonnige Saudi-Arabië en Egypte. Nu is het wachten op de Saudische autoriteiten om het huwelijk officieel te maken.

Het was liefde op het eerste gezicht toen de Britse te paard aan de voet van de piramide van Cheops in Egypte haar Bin Laden ontmoette. Ze bezocht het land wegens een behandeling tegen multiple sclerose.

Felix-Browne is inmiddels de tweede vrouw voor de jonge Bin Laden. Hij is Osama's vierde zoon, die gezegend is met vijf vrouwen en waarschijnlijk wel zeventien kinderen heeft.